Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות על צ'ק בנקאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגידו, איך עובד כל העיניין עם צ'ק בנקאי?

נתתי אחד כזה לבעל דירה שאני שוכר.

הכסף נגבה מיידית מהחשבון, ואת הצ'ק נותן הבנק אז איך אפשר לדעת אם הוא נפדה או לא? (בעיקרון הוא לא אמור להיפדות סתם ככה)

מה צריך לעשות כדי לקבל את הכסף חזרה, כשבעל הדירה יחזיר לי את הצ'ק?

להחזיר אותו פיזית לבנק?

פורסם

צ'ק בנקאי הוא כמו כסף מזומן עבור המוטב בו. ההתחייבות היא של הבנק המנפיק לשלם את תמורתו.

בגלל זה הסכום יורד לך מידית מהחשבון.

יש הליך בו אתה מחזיר אותו ומקבל זיכוי עבורו.

אי אפשר היה לשכנע את בעה"ב להסתפק בערבות בנקאית?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

עד לתום החוזה (כאשר הוא אמור להחזיר לך את הצ'ק הבנקאי), אינך יכול לדעת אם הצ'ק הבנקאי נפדה או לא.

כדי לקבל את הכסף חזרה, יש צורך להחזיר את הצ'ק הבנקאי לבנק.

אם הצ'ק הבנקאי אבד (או לא הוחזר מכל סיבה שהיא), יש צורך להמתין 7 שנים ורק אם עד אז הצ'ק לא נפדה - הבנק יכול להחזיר לך את הכסף.

https://www.kolzchut.org.il/he/שיק_בנקאי_(צ'ק_בנקאי)

• אהבתי 2
פורסם

בדרך כלל נהוג להוסיף את מחויבות המשכיר להתריע לפני הפקדת הצ'ק והזדמנות לשוכר לטפל בבעיות.

אם הפקיד בלי לעשות זאת, פעל שלא בתם לב

• אהבתי 3
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

יהיה בסדר. תסמוך על מאזן האימה להלן:

הוא אנמם יכול לגנוב לך את הצ'ק, אבל אתה יכול לצבוע לו את כל הבית, כולל רצפה-תקרה, בצבע חום כהה 🤪

• מצחיק 5

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני מאמין שחלק כזה או אחר של האוכלוסייה הם נורמטיביים.

בעל הבית רוצה להבטיח את עצמו ומבקש בטוחה. 

בהנחה שהוא בנאדם וגם אתה כזה אז הכל בסדר.

אף אחד לא מפקיד צ'קים ואף אחד לא צובע בית באדום.

בחידוש החוזה תוודא שיש מנגנון הגיוני לפדיון הערבות או הצ'ק.

סתם שתדע במדינות מסוימות נהוג להפקיד 3 חודשי שכר דירה לפיקדון. ההפקדה היא כסף מזומן שנמצא פיזית בכיס של המשכיר.

ככה שערבון זאת לא מילה גסה.

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 4 שעות, סולל הדרך כתב:

סתם שתדע במדינות מסוימות נהוג להפקיד 3 חודשי שכר דירה לפיקדון. ההפקדה היא כסף מזומן שנמצא פיזית בכיס של המשכיר.

באיזה מדינות זה ככה?

פורסם
לפני 15 דקות, Gorpi כתב:

באיזה מדינות זה ככה?

שוודיה למשל, היתרון של הפקדת כסף על פני צק בנקאי הוא שאת הצק אפשר לאבד פיזית וכסף בבנק קל יותר להשיג

פורסם

אני גרתי 11 שנה בסינגפור ושם זה הנוהג
תוסיף שכ"ד הזוי (כפול 3) וזה הכסף ששוכב במזומן בלי שום הצמדה במשך 11 שנה אצל בעל הבית!
לשמחתי גם היא וגם אני בני אדם ובסיום השכירות (גרנו באותה הדירה 11 שנה!) קיבלתי את כל הפיקדון בחזרה וזה לא מעט כסף!
אגב, שם אין מנגנון איזון ובלמים על בעלי הדירות, מצד שני הם נוהגים באחריות כי משרד השיכון שם מאוד חזק (כמו כל משרדי הממשלה) ואף אחד לא רוצה לחטוף תלונה מהם
אז אנשים מתנהגים באופן שקול ומדוד

פורסם

ממתי בעל דירה מבקש צ׳ק בנקאי כערבות? צ׳ק בנקאי = מזומן!

בפעם הבאה מציע לא להסכים לתנאי הזה, אופציה לגיטימית יותר (אך עדיין נוקשה) היא ערבות בנקאית - הכסף נשמר בבנק, תחת החשבון שלך ומושקע בפיקדון שנותן ריבית בסוף התקופה (לפעמים היא אפילו תכסה את העמלה לבנק).

פורסם
לפני 6 שעות, Gorpi כתב:

באיזה מדינות זה ככה?

בארץ האפשרויות אתה מעביר את כל מידע ההכנסות שלך + צק בנקאי פיקדון+ קנס יציאה בגובה 3 חודשים + צריך להרוויח פי 3 מערך השכירות מינימום

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

אני לוקח פיקדון מזומן בדירה שאני משכיר בישראל. חודשיים שכירות מזומן שאני מפקיד בפיקדון לבחירת השוכר. דווקא עובד לא רע בכלל. בסיום החוזה מעביר לשוכר חזרה את הכסף + הריבית שנצברה. 

פורסם
בתאריך 26.10.2023 בשעה 13:18, סולל הדרך כתב:

כמו שאפשר להגיד פות, ואגינה, או סתם כוס - כך גם אפשר להגיד פיקדון באופן גס יותר או פחות. במדינות מסודרות, ואם אתה לא גר בצנטרום שכללי השוק והטעם הטוב לא חלים עליו, פיקדון הולך לצד ג' ולא לכיס של המשכיר.

גם בישראל, למי שלא חייב לגור במרכז ת"א בד"כ יש אופציות בטוחות ואלגנטיות יותר כמו ערבות בנקאית. זה שנהוג לבקש שם צ'קים, מזומן, או מין אוראלי לא אומר שהשוכר חייב לשתף עם זה פעולה. וכשמספיק שוכרים משתפים פעולה במקום להרים אמברקס, נוצרות נורמות מעוותות כאלה שדופקות בהמשך את הדור הבא.

פורסם

כל משכיר רשאי לדרוש ערבות ראות עיניו

עניין של היצע וביקוש.

ירצה השוכר, ישלם ואם לא ימשיך לחפש.

אי אפשר לשים את מלוא האשמה על המשכיר.

יש נכסים יקרים, שנזקים בהם יכולים להגיע בקלות לשש ספרות ערבות דרקונית היא בהחלט דרך להבטיח גם את זכויות המשכיר.

כמו שכתבתי... לא מתאים, חפש נכס אחר.

בסופו של דבר זה הכל אמון ואם אין אחד כזה מלכתחילה, אז שני הצדדים בבעיה.

• תוכן חדש...