Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בבחירת מחשב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

אני מבקש את עזרתכם בבחירת מחשב נייח (מפרט) עבורי. השמוש המרכזי של המחשב הוא לעבודה עם תוכנת שרטוט/תכנון רוויט וגם אוטוקאד. התקציב לרכישת מחשב חדש הוא 4000 שקלים.

אשמח גם לקבל טיפים בבחירת דגם המעבד וכמות הזיכרון RAM הנדרש.

האם אתם ממליצים על כונן SSD או NVMe ?

האם בנוסף לכונן SSD רצוי להתקין גם דיסק קשיח מכני ?

תודה רבה לעוזרים.

איזה כייף לי :)

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסך וכל השאר יש?

בכמה מקום אחסון אתה משתמש היום?

מה המפרט של המחשב הנוכחי שלך?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

מה יצרני התוכנה ממליצים? 

יש להם המלצות מינימום. זה לא מספיק. 

בתכלס, אם זה מחשב לעבודה, הייתי קונה ממישהו שיודע לתת גיבוי במקרה של תקלה ותמיכה שוטפת. סט אפ כזה או קצת אחר... כל זמן שלא עושים טעות קרדינלית, יש המון שילובים שיעבדו.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 4 דקות, falou כתב:

יש להם המלצות מינימום. זה לא מספיק

ברור אבל בתוכנות מהסוג הזה לפע ים יש דרישות לאיזה רכיב ייחודי( כמו למזת איזה כרטמס מסך ייחודי ומאוד יקר) ששותה את רוב התקציב. 

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בדקתי קודם כל... אין.

אבל, צריך כרטיס מסך.

בכל מקרה, בתקציב הזה אי אפשר יהיה להתפרע עם כרטיס המסך יותר מדי.

כרגע בדיוק במעבר לסוג זכרון DDR5, מה שאומר לוח אם שונה ויקר יותר (במקרה של אינטל, יש לוחות חדשים שיודעים לקבל גם את הזכרונות הישנים).

למעשה, הכל יקר יותר (מעבדים חדשים, הראם יותר יקר וגם לוחות האם).

מצד שני, כל מה שהוא תואם לסוג הישן, נהיה זול ואטרקטיבי, אבל אין לך מסלול שדרוג ארוך טווח.

מצד שלישי, התוכנות היום עדיין לא מנצלות באופן מיטיב את ה-DDR5. זה לוקח זמן. זה אולי גם לא נחוץ לשימוש של פות״ש, ואז אם הוא יסיט תקציב לכרטיס הגרפי, ויילך על לוח אם של הטכנולוגיה הקודמת, זה יישתלם לו.

בכלל, אני נוטה לחשוב שעדיף ללכת על מקסימום של הישן ואז, תוך כמה שנים, פשוט לשדרג הכל, כשהמחירים של הטכנולוגיה החדשה וכל מה שקשור אליה, יירגעו.

אבל השטן פה הוא בפרטים. העומס על המערכת תלוי במה עושים וכמה זמן הוא כסף. 

בגלל זה שאלתי עם מה הוא עובד כרגע. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

אוטוקאד מכביד בעיקר על המעבד.

אז 8 ליבות מהדורות האחרונים זה הרכיב להשקיע בו נתח נכבד מהתקציב (הלא ענקי).

32 ג'יגה זיכרון. זה לא רכיב יקר מספיק כדי להתפשר עליו.

כרטיס מסך rtx, אבל אם אתה משרטט דו-מימד, ולא בונה בתלת מימד מאד מורכב, לא צריך להשתגע פה. 

מחשבי מותג זה כיף. באים אליך עד המשרד ומתקנים כל מה שצריך.

בסבב האחרון, ויתרתי על זה, והרכבתי באותו כסף מחשבים חזקים יותר.

מקווה מאד שלא אתחרט.

• רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 22 דקות, natco כתב:

אז 8 ליבות מהדורות האחרונים זה הרכיב להשקיע בו נתח נכבד מהתקציב (הלא ענקי).

אבל אוטוקאד עובד על ליבה אחת?

לפני 23 דקות, natco כתב:

מחשבי מותג זה כיף. באים אליך עד המשרד ומתקנים כל מה שצריך.

שאלת השרידות היא מאוד מרכזית. אפשר לקבל שירות גם אם קונים ממישהו פרטי שאפשר לסמוך עליו, אבל לכל שימוש מקצועי אני חושב שזו השאלה הראשונה: מה אני עושה אם מחר קם בבוקר והמחשב לא עובד.

אם יש לך כמה מחשבים, הם יכולים לגבות אחד את השני.

אם יש לך אחד...

התשובה משתנה, אבל השאלה חשובה.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, falou כתב:

מסך וכל השאר יש? - כן.

בכמה מקום אחסון אתה משתמש היום?

מה המפרט של המחשב הנוכחי שלך?

היום לא מותקנות התוכנות שציינתי. המחשב שיש ברשותיי נקנה לפני 8 שנים + ואינני מתכוון לשדרג אותו.

לדעתי אני צריך נפח איחסון של לפחות 512 ג'יגה. את הדיסק של המחשב היישן עם החומר שיש עליו אני אחבר אותו למחשב החדש. אין לי בעיה של לפרק ולהרכיב מחשב ולהתקין את כול התוכנות הנדרשות וגם קינפוג במידה ונדרש.

אין לי צורך במישהו שיתן לי גיבוי או תמיכה טכנית אני מסתדר לבד.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

NVME - למערכת הפעלה ותוכנות.

כונן מכני - למסמכים, הורדות, לגיבויים. כי לNVME וSSD תוחלת חיים יחסית קצרה.

ראם 16 לפחות. קנה לוח אם עם 4 תושבות. תמיד תוכל 8X4 אם תרצה לשדרג ל32.

אני לא מעודכן במעבדים האחרונים (מתעדכן רק כשצריך לקנות מחשב).

אתה יכול לבדוק בפורומים של hwzone, יש שם עובדים של חנויות שיבנו לך מפרטים בדיוק בתקציב ולפי הדרישות.

• רעיון טוב! 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 9 שעות, מרק10 כתב:

היום לא מותקנות התוכנות שציינתי. המחשב שיש ברשותיי נקנה לפני 8 שנים + ואינני מתכוון לשדרג אותו.

לדעתי אני צריך נפח איחסון של לפחות 512 ג'יגה. את הדיסק של המחשב היישן עם החומר שיש עליו אני אחבר אותו למחשב החדש. אין לי בעיה של לפרק ולהרכיב מחשב ולהתקין את כול התוכנות הנדרשות וגם קינפוג במידה ונדרש.

אין לי צורך במישהו שיתן לי גיבוי או תמיכה טכנית אני מסתדר לבד.

אם ככה אתה די מסוגל למצוא רכיבים לבד, לא? 

חפש אילו רכיבים יש במחשבים מוכנים, ומשם תשנמך לפי הצורך,אם צריך 

תביא מפרט לפה ונחשוב ביחד

בדיוק בניתי מחשב לבת שלי, אז במקרה אני פחות או יותר מבין מה יש עכשיו. 

נקודה אחת משמעותית, אם אתה קונה רישיון אוטוקאד, עלולה להיות משמעות לקניית GPU שברשימה המומלצת. זה לא שכרטיס גיימינג לא יעבוד טוב (אפילו טוב מאוד). למרות שאין להם אופטימיזציה לתוכנה, אבל אין להם תמיכה

כלומר, אם איזה שדרוג BIOS יידפוק משהו, תצטרך לחפש פתרונות ברחבי הרשת 

האם זה מחייב קניית כרטיס מאושר? 

לא

זה מקרה קצה

אבל שום ארגון מסודר לא לוקח כזה סיכון. 

היות ואתה מהמסתדרים לבד, זה פחות רלוונטי.

נ. ב. חשוב מה אתה מתכוון לעשות עם בתוכנו. אין דין מטוס של בואינג כדין בורג או תסריט בדו מימד

זה משנה לגבי דרישות חומרה וזה משנה לגבי כמה אחסון. כרגע אחסון זה זול, וגם זיכרון, אז לא פחות מטרה ולא פחות מ-32.

• רעיון טוב! 1

פורסם

אתלבש על השרשור כדי לא ליצור אחד חדש. מתחיל לחשוב על אפגרייד רציני למחשב ישן שכולל החלפת לוח אם. מה קורה עם (windows (11 home? יהיה בעיה ברגע שהוא יזהה מעבד ולוח אם חדשים?

פורסם

אין שום צורך ב-DDR5, כרגע. חבל על הכסף. 

לפי מה שנכתב כאן, מקסימום מעבד שנכנס בתקציב, לוח מינימלי יספיק לך אל תתפתה לכל מיני גרסאות יקרות ומיותרות בגלל שיש להן 46 כניסות לכרטיסי מסך שאתה לא צריך, RAM 16 זה המינימום בימינו, DDR4 יהיה עדיף ובאותו מחיר כמו DDR5. כונן קשיח מאוד קל למצוא באמאזון במחירים מעולים, אם אתה סבלני, כפי שצוין ע"י נקמיצ'י. זה גם משהו שמאוד קל לשדרג תמיד. ספק כוח נשמע שלא יהיה לך כרטיס מסך רציני מדי ו-650 יספיק. מארז זו החלטה שלך.

נראה לי שזהו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...