Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה דייסון מומלץ?

פוסטים מומלצים

פורסם

גמר חתימה טובה לפורום,

קיבלתי הנחיה לרכוש שואב אבק חדש לבית, והדרישה שלה היא ש׳יהיה דייסון׳.

הדרישה שלי היא שקט תעשייתי לכמה שיותר זמן.

אז מי מהם הכי מומלץ? הכי חדש זה הכי טוב?

פורסם

תתחיל בהגדרת תקציב, כי הטווח גדול.

בדוק מה מצריך ניקוי, יש קשת רחבה מאוד של דגמים המיועדים, לפחות בקטלוג, לצרכים שונים והמחירים בהתאם.

ובסופו של דבר שכח משקט תעשייתי מוחלט - הדברים האלה פועלים על סוללות ליתיום עם אורך חיים מוגבל. אצלי (V7 בסיסי, דגם שכבר לא נמכר) הסוללות מחזיקות כשנתיים, כאשר המכשיר לא עובד במיוחד קשה.

אגב, בעליאקספרס מוכרים הרבה מאוד אבזרים בפרוטות אם כי איני יודע מה איכותם. זו נקודה לחסכון אם לא תרצה לשלם עבור חבילות אבזור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שאלות מצוינות, אלו בדיוק מה שאני מחפש את התשובה אליהן.

עקרונית, אין תקציב, אם הדגם האחרון הוא הכי מומלץ נקנה אותו.

הזמינות של החלפים והסוללות, נוחות השימוש, זמן  עבודה, עוצמת שאיבה… את כל אלה אני מתמצת בתור שקט תעשייתי. יוצא מנקודת הנחה שהמשקל שאני מייחס לדברים לא שונה מהותית מאחרים פה.

אני רוצה, אם זה אפשרי, לקנות אחד ולא להידרש לסוגיית שואב אבק לשלוש שנים.

פורסם

בזמנו אני קניתי שיומי G10 בתקציב של 1,000 שח שהייתי ממש מבסוט עליו בהתחלה ואמא שלי קנתה דייסון V12 ב2,500 שח בערך.

אבל איך שהשתמשתי בשלה, נשבר לי הלב - לטובה כמובן.

שואב קל, נוח, מהיר.

אני חושב שאחריו יצא V15 לא יצא לי להתנסות בו, אבל אם הדרישה לדייסון, פרופר דייסון אז ממליץ על V12.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ראה את הסרטון הזה- 

הבחור די רציני ולא מהסס גם להביע דיעה שלילית על מוצרים.

• אהבתי 1
פורסם

השנקל שלי בתור בעלים של V8 כ-5 שנים:

1. היא ביקשה דייסון, אז תיקנה דייסון. שלא תבין אותי לא נכון - יש סינים שיעשו 90% ממה שעושה הדייסון בחצי מחיר, אבל היא תאכל לך את הראש על ה-10% האלו... חבל.

2. אל תקנה יבואן רשמי. חבל על הכסף. קח את מי שימכור הכי זול את הדגם שתבחר. ממילא הסוללה תתפגר חודש אחרי תום השנתיים של האחריות.

3. כשהסוללה תתפגר, תזמין ממוכר טוב בעלי אקספרס. יעלה בין שליש לרבע מחיר ממקורית של דייסון בארץ ותחזיק לא פחות. אצלי המקורית התפגרה אחרי שנתיים וחודשיים (וזה אחרי שביזבזתי כסף על יבואן רשמי), וזו מעלי מחזיקה כבר שנתיים וחצי ורק מתחילה להראות סימני היחלשות.

4. לאחר שצפיתי בסרטון שדני צירף, אני הייתי הולך על V12. אומנם חלש מה15 (אבל עדיין חזק מה8 שלי ואני לא מרגיש שחסר לי, לפחות על עוצמה גבוהה), אבל זול בכ-500 ש"ח וגם שוקל פחות.

פורסם

ה-V7 שלי נקנה בדיוטי (קניה לא מתוכננת אבל השואב שהיה לי קרטע) - כמובן יבואן רשמי.

הסוללה מתה אחרי 23 חודש, הוחלפה על חשבון האחריות. הסוללה הבאה מתה כעבור זמן דומה, הפעם קניתי מעלי, $35, בינתיים עושה עבודה נאמנה.

אגב, לאחד הבנים שלי שואב דומה (גרסה טיפה יותר מתקדמת), דומני שהסוללה הראשונה חיה תקופה דומה והוחלפה גם היא באחריות.

לבן השני קניתי Xiaomi G10 עלה לי לפני כשנתיים בערך 800 ש"ח בתוספת קצת נקודות אלעל, בינתיים הזוג מרוצה (מציינים VFM טוב) והסוללה במצב טוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, sperial כתב:

ובסופו של דבר שכח משקט תעשייתי מוחלט - הדברים האלה פועלים על סוללות ליתיום עם אורך חיים מוגבל. אצלי (V7 בסיסי, דגם שכבר לא נמכר) הסוללות מחזיקות כשנתיים, כאשר המכשיר לא עובד במיוחד קשה.

אגב, בעליאקספרס מוכרים הרבה מאוד אבזרים בפרוטות אם כי איני יודע מה איכותם. זו נקודה לחסכון אם לא תרצה לשלם עבור חבילות אבזור.

גם הסוללה שלי התחילה לעשות בעיות בתוך הטווח של שנתיים. אותו דגם.

הוחלפה עם חליפית מדוד עלי. אני בשלבים של פתיחת דיספיוט כי היא התפגרה אחרי 6 חודשים... כשל פיזי ברכיב ולא בטעינה.

הסוללות זו נקודת תורפה ידועה של הדייסונים. מעבר לזה, אין בעיות מיוחדות, ואני אפילו די ממליץ (למעט ההתעסקות עם הסוללה המפגרת הזו).

לפני 20 שעות, om2 כתב:

מה הלייזר עושה?

אה, כלום??? :lol:

יצא לפני כשנה דגם עם לייזר ש"נועד להראות היכן האבק". 

אין לי מידע מניסיון על הגימיק הזה, בעיניי זו שטות. יש, יש. שיהיה.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

או! זו הבעייה בדיוק. 

אני כבר משנים הפסקתי לחשוב. 

זה קשה- כך שזה גורם לי להתחמם, והחום גורם לי להזיע, וכמו שכולנו יודעים רטיבות גורמת לחלודה. 

אז אני שומר על עצמי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש לנו V10, דייסון חוטי, ורובוט רובורוק. אין כמו הדייסון החוטי. 

ה-V10 לא שווה את הכסף שלו, נקודה. הוא דועך במהירות שיא.

החוטי מסרבל רק בקצת את כל עניין השאיבה, אבל התוצאה היא שמיים וארץ.

פורסם

אני בדעה שמי שצריך שואב רציני לעבודה שאינה מוגבלת לחצי שעה של עבודה אפקטיבית צריך שואב מחובר לחשמל.

ממליץ על זה:

שואב אבק Dyson Big Ball Multifloor 2 (ksp.co.il)

ואם יש כלב בבית זה מקבל משנה תוקף.

• אהבתי 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, GOLF כתב:

יש לנו V10, דייסון חוטי, ורובוט רובורוק. אין כמו הדייסון החוטי

לפני 3 דקות, CX25GTI כתב:

אני בדעה שמי שצריך שואב רציני לעבודה שאינה מוגבלת לחצי שעה של עבודה אפקטיבית צריך שואב מחובר לחשמל

מסכים לחלוטין.

יש לי דייסון V8 אלחוטי (נרכש ב יד2).  לא רע בכלל, אבל אין מה להשוות לשואב החוטי.

יש לי גם דייסון חוטי DC52 וכאמור, אין מה להשוות.  יש לו כבל חשמלי ארוך מאוד מאוד כך שלא צריך להחליף נקודת חשמל כל חדר.  ואם רוצים, הוא לא כבד ויש לו ידית אחיזה נוחה כך שבקלות אפשר להחזיק אותו ביחד אחת מה שמאפשר להגיע למקומות גבוהים עוד יותר אם רוצים.

נרכש ביד2.

ממליץ מאוד על חיפוש ב יד2.  יכול לחסוך המון.  ה V8 נקנה שם ב 400 ש'ח.  ה 52 נקנה ב 200 ש'ח.

• תוכן חדש...