Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ויזה לארה"ב - הצילו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מתכנן לטוס לארה"ב במרץ, ומנסה להגיש בקשה לויזה.

הייתה לי ויזה לארה"ב אבל היא פגה לפני 3 שנים כך שאני צריך להתחיל את התהליך מההתחלה.

מילאתי את טופס DS-160, חשבתי שזה הקטע המסובך.

אחרי זה שילמתי 700 שקל אגרת שקר כלשהו.

בסוף התהליך רשום שאני צריך לשלוח את הדרכון שלי עם דואר שליחים לשגרירות- מה לעזזל?

אני מבין שלראיון אני צריך להגיע עם מסמכים מקוריים, אבל למה הם צריכים את הדרכון שלי כרגע?

אני טס עוד שבוע וחצי לשבועיים ואין שום סיכוי שאני שולח את הדרכון בקונסטלציה הנוכחית, האם אפשר לשלוח צילום שלו?

לא זכור לי שפעם שעברה כשעשיתי את הויזה נדרשתי לשלוח את הדרכון המקורי...

הבנתי שלוקח בערך חצי שנה עד שבכלל קובעים תור לראיון, כנראה שהטיול הזה כבר לא יקרה?

פורסם

יש לי חבר שנעזר בחברה חיצונית. שילם לה משהו כמו 2000 שקלים והם מצאו לו תור בשגרירות בתוך שבוע. אם לא מוצאים לא משלמים. 

בלי קשר אולי זה תהליך מזורז לאור זאת שכבר יש לך ויזה ורק יחזירו לך אחת חדשה בלי שתצטרך להגיע. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תמיד מוסרים את הדרכון המקורי, איך אתה מצפה שהם ייתנו לך ויזה בלעדיו?

אגב סיכוי טוב שעד שתטוס כבר לא יהיה צורך בויזה בכלל. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, MiniMiz3r כתב:

תמיד מוסרים את הדרכון המקורי, איך אתה מצפה שהם ייתנו לך ויזה בלעדיו?

חשבתי שנותנים את הויזה רק אחרי הראיון, למה הם צריכים את הדרכון כבר מעכשיו?

ואני סומך על זה שביידן יתן לביבי את המתנה הזו בקרוב כמו שאני סומך על זה שמחר לנודים שלי יהיה ריח של שושנים.

לפני 42 דקות, ניקו פ. כתב:

יש לי חבר שנעזר בחברה חיצונית. שילם לה משהו כמו 2000 שקלים והם מצאו לו תור בשגרירות בתוך שבוע. אם לא מוצאים לא משלמים. 

בלי קשר אולי זה תהליך מזורז לאור זאת שכבר יש לך ויזה ורק יחזירו לך אחת חדשה בלי שתצטרך להגיע. 

חשבתי שזה תופס רק אם היא פגת תוקף עד שנה, שזה לא המקרה אצלי...

עריכה: אה, יש תקווה, אני רואה באמת שעד 4 שנים לא חייבים ראיון! כנראה זה באמת כדי לקבל את הויזה עצמה, חשבתי שזה תהליך רק לקביעת ראיון... בכל מקרה אשלח אחרי שאחזור ואקווה לטוב. 

עריכה אחרונה על ידי flytomars
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מאתרם:

"

חידוש ויזה ללא ריאיון

ישנן סקציות קונסולריות אשר יש להן תהליך חידוש ויזה בו מגישי הבקשה אשר עומדים בתנאים יכולים לקבל פטור מריאיון בנוכחות. הזכאות נקבעת על בסיס התשובות שסופקו לשאלות במהלך תהליך קביעת הפגישה. עם זאת, לפקידי הקונסוליה יש את הזכות לדרוש ריעיון עבור כל מבקש ויזה.

מועמדים אשר עומדים בדרישות לתהליך "פטור מריאיון לחידוש" יכולים לקבל הוראות לגבי כיצד לשלוח או למסור את המסמכים שלהם בסקציות קונסולריות נבחרות לאחר השלמת קביעת פגישת ויזה באמצעות אתר זה.

הדרישות הספציפיות יכולות להשתנות בין מדינות, אך בדרך כלל לתהליך קבלת זכאות לפטור מראיון חידוש המועמדים חייבים לעמוד בכל או חלק מהדרישות הבאות:

1. חידוש ויזה שהונפקה במדינה בה מוגשת הבקשה, והוויזה עדיין בתוקף או פג תוקפה במהלך 12 עד 48 החודשים האחרונים
  2. להיות אזרח מקומי או תושב קבוע במדינה בה מוגשת הבקשה ולהיות נוכח במדינה בפועל
  3. כל 10 טביעות האצבעות נלקחו בעת הנפקת הוויזה האחרונה
  4. הוויזה הקודמת לא אבדה, נגנבה או בוטלה
  5. אלו אשר מועמדות הוויזה האחרונה ביותר שלהם סורבה, אינם זכאים.בקשת הוויזה האחרונה לא סורבה
  6. עמידה בדרישות זכאות אחרות רלוונטיות"

אם אתה עומד בדרישות האלו (כולל 6 המרחפת משהו) - אז אתה פטור מביקור בקונסוליה.

אבל הדרכון שלך עדין צריך להגיע אליהם כדי שישימו עליו את הויזה.  ראה את המשפט שהדגשתי.

לגבי תור לראיון -

לפני שעה, flytomars כתב:

הבנתי שלוקח בערך חצי שנה עד שבכלל קובעים תור לראיון,

בחמישי שעבר הייתי בראיון.  את התור אליו קבעתי חודש לפני והיתה לי אפשרות גם לקבוע ליום למחרת היום שבו מלאת את הטפסים, רק שלא היה נוח לי.  כך שלא בהכרח חצי שנה.

בנוסף, לפי מה שאתה כותב נראה לי שאתה מברי המזל שפתורים מראיון.

בכל מקרה -

בחמישי הייתי שם (ומסרתי הדגרכון).

שישי זה שישי.

שבת וראשון היה ראש השנה.

בשני קיבלתי הודעה שהדרכון בדרך אלי - כך שעכשיו זה בידי צב ישראל.

בכל מקרה, כתבת -

לפני שעה, flytomars כתב:

אני טס עוד שבוע וחצי

הייתי אומר בעדינות שהשארת את נושא הויזה לרגע הקצת לפני אחרון.

פורסם
לפני שעה, ניקו פ. כתב:

לפני כשעה, flytomars כתב:

עריכה: אה, יש תקווה, אני רואה באמת שעד 4 שנים לא חייבים ראיון! כנראה זה באמת כדי לקבל את הויזה עצמה

בדיוק.

אם ביקשו בדואר - הם רוצים להחתים ולהחזיר. מה שכן - שבועיים וחצי ... ואוו ... בהצלחה עם זה ודואר ישראל (או אפילו שליחויות). הייתי בודק אם יש אופציה להשאיר את הדרכון פיזית + לאסוף אותו פיזית כשהוא מוכן.

לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

את הסיפורים האלו אנחנו שומעים כבר לפחות 2 עשורים

If living is for learning

Then dying is forgetting

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 דקות, dani666 כתב:

הייתי אומר בעדינות שהשארת את נושא הויזה לרגע הקצת לפני אחרון.

לא הייתי ברור- עוד שבוע וחצי טס לטיסה לא קשורה, הטיול לארה"ב מתוכנן למרץ. התכוונתי שאין סיכוי שאשלח את הדרכון לפני הטיסה. משום מה היה לי הרושם שמאז הקורונה בקשות לויזה לארה"ב לוקחות המוווון זמן, וואלה, עודדתם אותי- אשלח את הדרכון ישר כשאחזור, לפי מה שאתם אומרים יש תקווה.

פורסם
לפני 6 דקות, Liviur כתב:
לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

את הסיפורים האלו אנחנו שומעים כבר לפחות 2 עשורים

לא ממש. ההקלות שבוצעו בחודשים האחרונים כלפי פלשתינים שיכולים כעת לנחות בנתב"ג הן חסרות תקדים ולא היו קורות אם זה לא היה ממשי. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, dani666 כתב:

כל 10 טביעות האצבעות נלקחו בעת הנפקת הוויזה האחרונה

אוי, עכשיו ראיתי את זה, אני לא זוכר שלקחו לי... מצד שני 13 שנה, לך תזכור.

פורסם

אם ביקשו שתשלח את הדרכון בלבד, סימן שאתה עומד בתנאים. ולקחו תביעות אצבע מכל מי שעשה ויזה (לפחות בישראל) בכמה עשורים האחרונים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, MiniMiz3r כתב:

לא ממש. ההקלות שבוצעו בחודשים האחרונים כלפי פלשתינים שיכולים כעת לנחות בנתב"ג הן חסרות תקדים ולא היו קורות אם זה לא היה ממשי. 

אני מוכן לחזור לתרד הזה בנקודת זמן שתבחר עד נגיד שנה מהיום ולבדוק את התיאוריה הזו.

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 44 דקות, MiniMiz3r כתב:

מתחיל לחפש כובע לאכול.

נראה מתי יהיה הבלאגן הראשון של זה ולאיזה צד (אמריקאים פלסטינים עם זכות כניסה לישראל , ישראלים שיגלו שהויזה החדשה היא 90 יום בלי אפשרות להארכה או קומבינות שקיימות היום או שישלחו הביתה אחרי הטיסה). לאדם הממוצע שבא רק לתייר - זה יהיה מעולה.

Then dying is forgetting

פורסם

נכנסתי לארה"ב פעמיים על VWP - דרכון גרמני. בפעם הראשונה טסתי דרך פרנקפורט - לא היתה בעיה. בשניה המראתי מת"א והתחלתי לקבל תשאול לא נעים, עד שהבנתי שלשוטר הגבול לא הסתדר שאזרח גרמניה המריא מת"א. הצגתי את הדרכון הישראלי (ללא ויזה) וקיבלתי את החותמת. מצד שני, בחורה ישראלית שישבה לידי במטוס והשתמשה בדרכון צרפתי נכנסה כנראה בפעם החמישית או משהו כזה בשנה האחרונה ונלקחה הצידה.

ד"א - יתכן מאוד שהחסימה לא תהיה בכניסה לארה"ב אלא כבר בצ'ק אין בארץ, כי על כל נוסע שמוחזר ארצה חברת התעופה מקבלת קנס של כמה אלפי דולרים ומחוייבת להטיס את הנוסע בחזרה, לא בדיוק דבר שחברות התעופה אוהבות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...