Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא רומיאו ג'וליה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני כרגע מחפש לקנות אוטו בסביבות ה80-100 והאוטו הזה משך את תשומת ליבי. הוא נראה טוב גם מבפנים וגם מבחוץ, אבל אני לא מבין יותר מדי במכוניות אז רציתי לשמוע חוות דעת, בעיקר על האמינות של הרכב הזה, צריכת דלק וכו'.

בעיקרון אני מחפש רכב שיראה טוב, שיהיה כוח ונוח. מתכוון להחזיק אותו ל5-6 שנים הבאות.

פורסם

תתחיל מהפוסט הזה, לדעתי התקציב מעט נמוך במיוחד משום שאתה מתכוון להחזיק את הרכב זמן לתקופה יחסית ממושכת מה שאומר שתצטרך להתעסק עם תקלות של רכב מתיישן. 

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Moshe c כתב:

תתחיל מהפוסט הזה, לדעתי התקציב מעט נמוך במיוחד משום שאתה מתכוון להחזיק את הרכב זמן לתקופה יחסית ממושכת מה שאומר שתצטרך להתעסק עם תקלות של רכב מתיישן. 

מה היית ממליץ? פשוט זה נראה כמו הרבה רכב למחיר והוא ממש יפה. גם הכוח מדבר אליי, לא שאני הולך לעשות שטויות עם זה אבל אני אוהב כוח זמין.

מעניין אותי אם מישהו מחזיק באוטו הזה ואיך האמינות, מחלות וכו'. בשרשור ראיתי מזגן שהתנתק, אך לא כל כך הבנתי מה זה אומר התנתק, הפסיק לעבוד / גמגם..

עריכה אחרונה על ידי Oran3
פורסם

אני לא מחזיק ברכב, תוכל אולי לפנות לפותח השרשור שהפנתי אותך אליו אני מניח שהוא ישמח לעזור.

לדעתי מדובר ברכב עם ערך גבוה לכסף.

מדובר בדגם יחסית אמין של אלפא, עם מעט מחלות שניתנות לטיפול בקלות וחלפים לא יקרים כ"כ.

תצטרך לעבור קצת את ה - 100 בכדי לקבל רכב עם נתונים טובים ותמיד צריך להשאיר מקום גם ליישור קו.

עלות ביטוח סבירה כי לא מדובר ברכב גניב.

תיקח בחשבון ירידת ערך גבוהה יחסית למשפחתית יפנית / קוריאנית, טיפולים מעט יותר יקרים וצורך במוסך מתמחה (לא חסר) ולא בכל מוסך "מדרכה". 

אם יש לך אפשרות כלכלית להחזיק - לך על זה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני מחזיק בג'וליה.

בנוגע לדרישות שלך - הוא עונה על כולן. יש יופי, יש כח והנוחות גם סבבה.

מצד שני, האחזקה תהיה מעט יקרה יותר מרכב משפחתי רגיל. 

לג'וליה מעט מחלות, בעיקר הגג ומערכת הקירור, אך אלו מוכרות ומטופלות ע"י המוסכים המומחים. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, Ziv כתב:

אני מחזיק בג'וליה.

בנוגע לדרישות שלך - הוא עונה על כולן. יש יופי, יש כח והנוחות גם סבבה.

מצד שני, האחזקה תהיה מעט יקרה יותר מרכב משפחתי רגיל. 

לג'וליה מעט מחלות, בעיקר הגג ומערכת הקירור, אך אלו מוכרות ומטופלות ע"י המוסכים המומחים. 

כמה זמן אתה מחזיק ברכב? מבחינת המחלות שאמרת, כמה בערך עלות התיקונים.. ואם האוטו מתריע על זה או שיש אינדקציות מסוימות.

בסוף לכל אוטו יש מחלות וזה נשמע סביר לגמרי.

פורסם
לפני 13 שעות, Oran3 כתב:

כמה זמן אתה מחזיק ברכב? מבחינת המחלות שאמרת, כמה בערך עלות התיקונים.. ואם האוטו מתריע על זה או שיש אינדקציות מסוימות.

ה"מחלות" הנ"ל עניינים פשוטים וזולים יחסית. רכב סופר מוצלח ואמין מאד.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
בתאריך 15.9.2023 בשעה 21:36, Oran3 כתב:

מחזיק בה שנה בדיוק.

רדיאטור עלות החלק בחברה מוגזמת 5000 שח, אבל כדאי לייבא בעלות של 2500 שח, ושמעתי שיש כבר חליפי גם. רדיאטור נוזל משאיר סימנים הרבה זמן מראש, יכול להתקיים כך גם שנה ויותר, תלוי בנסועה.

סאנרוף זו מחלה שקיימת בהמון רכבים, יש מתאם פלסטיק שנשבר. מחליפים אותו בחלק ממתכת בעלות של 2500 שח אצל אוטותליה בחיפה, עם אחריות לכל החיים.

או-רינג קירור טורבו מחליפים כל שנתיים-שלוש בערך, תלוי בנסועה. עיקר העלות היא עבודה ואאל"ט יוצא כ-800 שח.

צינור קירור מעל המנוע - המקורי מפלסטיק נסדק ומתפורר בטווח של 3 שנים בדר"כ. מחליפים בצינור דלק בעלות זניחה.

עוד מחלה זה ריליי'ס שמזייפים ומדליקים נורות התראה, אבל גם את זה במוסך יזהו וההחלפה לא מסובכת.

זה באמת סיכום של רוב הבעיות, לא תיתקל בכולן מיד אבל בטווח זמן של 4-3 שנים כנראה שכן.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 16.9.2023 בשעה 11:07, pasparto כתב:

ה"מחלות" הנ"ל עניינים פשוטים וזולים יחסית. רכב סופר מוצלח ואמין מאד.

זה כנראה עניין יחסי....

כנראה הוא אמין מאוד בהשוואה לאלפות או לרכבים מהסוג הזה.

לא נראה לי שביחס למזדה 2/טיוטה קורולה/סוזוקי אלטו אפשר להגיד עליו שהוא אמין מאוד

לפני 4 שעות, Ziv כתב:

מחזיק בה שנה בדיוק.

רדיאטור עלות החלק בחברה מוגזמת 5000 שח, אבל כדאי לייבא בעלות של 2500 שח, ושמעתי שיש כבר חליפי גם. רדיאטור נוזל משאיר סימנים הרבה זמן מראש, יכול להתקיים כך גם שנה ויותר, תלוי בנסועה.

סאנרוף זו מחלה שקיימת בהמון רכבים, יש מתאם פלסטיק שנשבר. מחליפים אותו בחלק ממתכת בעלות של 2500 שח אצל אוטותליה בחיפה, עם אחריות לכל החיים.

או-רינג קירור טורבו מחליפים כל שנתיים-שלוש בערך, תלוי בנסועה. עיקר העלות היא עבודה ואאל"ט יוצא כ-800 שח.

צינור קירור מעל המנוע - המקורי מפלסטיק נסדק ומתפורר בטווח של 3 שנים בדר"כ. מחליפים בצינור דלק בעלות זניחה.

עוד מחלה זה ריליי'ס שמזייפים ומדליקים נורות התראה, אבל גם את זה במוסך יזהו וההחלפה לא מסובכת.

זה באמת סיכום של רוב הבעיות, לא תיתקל בכולן מיד אבל בטווח זמן של 4-3 שנים כנראה שכן.

אמין לחובבי הז'אנר

• רעיון גרוע 1
פורסם

אני לא חושב שאפשר להשוות אותה לטויוטה קורולה. כמו שאת הקורולה אי אפשר להשוות לאלטו.

אם משווים אותה לב.מ.וו ומרצדס או קאדילק ATS, שזו ההשוואה הנכונה לדעתי, מגלים שהיא אפילו זולה מהן לאחזקה.

פורסם
לפני 13 שעות, razi_pazi כתב:

זה כנראה עניין יחסי....

כנראה הוא אמין מאוד בהשוואה לאלפות או לרכבים מהסוג הזה.

לא נראה לי שביחס למזדה 2/טיוטה קורולה/סוזוקי אלטו אפשר להגיד עליו שהוא אמין מאוד

אמין לחובבי הז'אנר

אלפא גוליה ננהגת בצורה שונה לחלוטין מהשלוש שרשמת מעלה.

רכב אשר תוכנן לנהיגה אגרסיבית מראש מועד לתקלות  \ בלאי מואץ יותר וזה בהחלט נלקח בחשבון על ידי רוכשי הרכב.

מי שקונה קורולה לעלום לא יביט לעבר אלפא, מדובר על אנשים שונים לחלוטין אשר הציפיות והדרישות שלהם מהרכב שלהם שונות לחלוטין, שלא לדבר על האלטו.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני כשעה, Ziv כתב:

אני לא חושב שאפשר להשוות אותה לטויוטה קורולה. כמו שאת הקורולה אי אפשר להשוות לאלטו.

אם משווים אותה לב.מ.וו ומרצדס או קאדילק ATS, שזו ההשוואה הנכונה לדעתי, מגלים שהיא אפילו זולה מהן לאחזקה.

איך היא בהשוואה ללקסוס is300?

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

לא נהגתי, אז לא יודע להגיד מבחינת ניהוג.

כנ"ל G37 / Q50 שאמורות להיות מתחרות ראויות.

היפניות כנראה יהיו אמינות יותר.

מצאתי מבחן השוואתי להתרשמות, ובחיי שלא בחרתי אותו לפי התוצאה, וכן לצערי ללא השתתפות היוקרתית מבית ניסאן.

https://www.motortrend.com/reviews/alfa-romeo-giulia-bmw-330i-audi-a4-mercedes-benz-c300-cadillac-ats-jaguar-xe-lexus-is-200t-volvo-s60-comparison/

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 19.9.2023 בשעה 09:33, Ziv כתב:

לא נהגתי, אז לא יודע להגיד מבחינת ניהוג.

כנ"ל G37 / Q50 שאמורות להיות מתחרות ראויות.

אני מחזיק באינפיניטי Q50' אמינות שלא תיאמן כמעט אפס תקלות, נוחות נסיעה טובה, צפופה מאחור, לא קל להשיג חלקים (בירושלים), אבל חסר כח.... רחוקה מהגוליה, שוק קשה מאוד, עלות ביטוח מקיף מטורפת של 11 אלף מעל גיל 30 ללא תאונות. אבל עלות קניה של טויוטה קורולה, והנאה מטורפת ביחס לכסף... 

הרשימה שכתבת לגבי התקלות "הפשוטות" בגוליה, לא מתאימות לכל אחד, זה תקלות שיכולות להתפרס לטווח של כל שנה... רחוק מיפניות... אני מוכר את האינפיניטי שלי ושוקל לעבור לקאדילק ATS, מפחד מהחזקה יקרה של חלפים, ותקלות כי אין ידע באמינות שלו... יש למישהו מושג וקצת נסיון... 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...