Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צ'רי fx חוות דעת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם, כרגע אני בעל סיאט איביזה 1 ליטר, עוד מעט 3 וחצי שנים וקצת יותר מ50k km.( מחליף רכב בתקופת זמן הזו, עקב נכות בניידות מביטוח לאומי)

סך הכל אני מאוד מרוצה מהאיביזה.אבל אני מרגיש צורך בעיקר פיזי "לעלות לגובה" , חשבתי באופן אוטומטי ללכת על קאמיק\ארונה\, אבל משהו בהם מרגיש לי כמו עוד מאותו דבר, הכוונה שאני לא ממש מרגיש שדרוג בין הרכב הנוכחי אליהם.

עשיתי נסיעת מבחן על הארונה 1.5 המנוע שם הרגיש לי חזק יותר אבל "מנומנם" ביחס ל1 ליטר .לא יודע איך לתאר בדיוק את התחושה

, בדקתי בנוסף את ה2008 של פיגו' נפסל עקב כניסה קשה לרכב עבורי.

במקרה עברתי דרך הסוכנות של צ'רי במחשבה של מה יש להפסיד, והאמת שהופתעתי לטובה הרכב מאובזר נורא, ומרגיש די טוב עשיתי עליו גם נסיעת מבחן, והתרשמתי די לטובה האמת, הגיר אומנם  איטי ביחס לdsg שאני רגיל אליו, אבל בסך הכל  התרשמתי מנסיעת המבחן מהרכב עצמו ובעיקר מהכוח שיש לרכב שוב עד כמה שניתן לבחון. שורה תחתונה באתי עם ציפייה של זבל סיני מוטורי, ויצאתי עם תחושה טובה מאוד אפילו, ומחשבה לרכוש.

הפחד העיקרי שלי מהצ'רי זה השוק העתידי במכירה..

האמינות האמת באופן כללי פחות מדאיגה אותי, אישית מעדיף רכב שנוסע טוב גם אם הוא נחשב בעייתי\ פחות אמין, מניח שזמן האחזקה שלי הוא המשתנה הקריטי בנקודה הזו.

מה גם שלגבי הצ'רי יש 5 שנות אחריות, אשמח לדעת מה אתם חושבים לגבי הצ'רי ? 

ואם למישהו יש ניסיון איתו אשמח לדעת

יש לציין שאני לא נעול על רכב מסיום, ואשמח גם להמלצות אחרות.

הנקודות שהכי חשובות לי הן:

שהרכב יהיה לי נוח לשימוש(שוב זה אני אצטרך לבחון)

רכב בעל ביצועים טובים ,מאמין שיהיה לי קשה לחזור לרכב אטמוספרי

דגש על  מערכות בטיחות, וציון יורו אנקפ של 5 כוכבי ריסוק

תקציב עליון סביב 150-160 אלף ש"ח

תודה רבה שי😃 

עריכה אחרונה על ידי Shay Fishman
פורסם

הוא לא אוהב דלק,

הוא ס"ה אוהב את המשאבה בתחנה, הוא ידיד קרוב שלה,

אחד הרכבים הכי בזבזנים שהגיעו לכאן בשנים האחרונות,

כל היצרנים מנסים להציג חיסכון בדלק,

צרי הוא ההפך הגמור,

אבל מדובר ברכב נוח למדי.

• רעיון טוב! 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

חוץ מהבעייה של הדלק שהוא שותה 

יש לי חבר עם צרי ואחרי בערך חודשים הלך לו גיר 

נכון שיש אחריות אבל זה מבעס

וגם לך תדע מה יהיה איתו עוד 5 שנים אף אחד לא התנסה איתו כזה הרבה זמן בישראל

ונראה לי שהדגם הזה לא נבחן במבחן בטיחות של אירופה

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

תודה,

לגבי צריכת דלק  לא כזה מטרד עבורי אני לא נוסע כזה הרבה, בערך 15 אלף ק"מ בשנה, אז זה לא קריטי מבחינתי. לפי מה שהבנתי הצריכה די דומה ל1.6 טורבו של psa ושל יונדאי\קיה , תקנו אותי אם אני טועה.

לגבי הגיר בהחלט מחשיד ומדליק נורה אדומה. ודווקא מקריאה ברשת הבנתי שמודבר בגיר בעל קלאצ'ים רטובים של גאטרג.

@הרוכב המתמיד מה הכוונה בהלך גיר , החליפו את כל המכלול?😱

דרך אגב הfx היחידי שנבחן במבחני הריסוק וקיבל 5 כוכבים רק ברמת האבזור הכי גבוהה אומנם

בגלל זה הוא נכנס אצלי לרשימה

פורסם

קצת קשה לדעת לגבי מחיר מכירה עתידית, רק יכול לדמיין את עצמי בסיטואציה.

אם יכולתי לקנות היום צ'רי בת 5, לא באחריות ומתחילה להתבגר, היא צריכה להיות מאוד זולה ביחס לחלופות מוכרות יותר כדי שאציץ עליה.

אבל זה רק אני.

• רעיון טוב! 1

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

אף אחד לא יודע מה יהיה עם השוק של הרכבים הללו. ניחוש מושכל הוא שהם לא יהיו הכי מבוקשים. מצד שני זו באמת השערה. היום הפיז'ו 3008 מבוקשת. מי היה מדמיין זאת לפני 6 שנים?

אני לא עוקב אחרי המחירים אבל היה שלב בו הצ'רי תומחרה מאוד אטרקטיבי וזה מקזז חלק מהפגיעה העתידית האפשרית.

כקונה עתידי של רכב משומש בן 3 אני חושב שבהיעדר תקלות משמעותיות, הייתי מעדיף צ'רי עם עוד שנתיים אחריות מאשר קאמיק שסיימה את האחריות שלה

• רעיון טוב! 1
פורסם

צ'רי זה סוג של הימור מבחינת סחירות עתידית. אם אתה רוצה משהו קצת יותר גבוה מהאיביזה הייתי שוקל את היאריס קרוס.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני מסכים שתא הנוסעים של היאריס הוא נקודת החולשה שלה. רבים מהמשתמשים מוכנים לחיות עם זה. העובדת שהיאריס קרוס נמצאת במקום גבוה מאד ברשימת הדגמים הנמכרים ביותר גם ישראל וגם באירופה אומרת הכל. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא יודע לגבי סחירות אבל יצא לי לנהוג על אחת מת"א לב"ש רכב ליסינג שהיה בעבודה. נחמד מאוד רק הוא הרגיש קצת זול בתא הנוסעים למרות שהעיצוב יפה. בנוסף המון רעשי רוח בכביש מהיר והספיגת זעזועים ממש לא ברמה של האירופיות כל בור או פס האטה מורגש טוב.

• רעיון טוב! 1

פורסם

מחוסר ברכבים נלקחו בחברה בה אני עובד 3 רכבים מהתוצרת הנ"ל, כולם ללא יוצא מהכלל עם בעיות מיזוג אויר שהיבואן אינו יודע בדיוק לפתור.

יש רכב שנמצא יותר אצל חברת הליסינג מאשר אצל המשתמש עקב אותה בעיית מזגן , אוטוטו מגיעים למצב שהרכב יוחזר לאחר כבוד.

מעבר לזה מדובר על שתיין כבד , 10 קמל ואף פחות במידה ולוחצים חזק יותר על הדוושה.

כאשר משווים אותו לנירו פלגאין שלי עם ממוצע של 27 קמ"ל המעסיק שלי מבין את גודל הטעות שנעשתה.

מעבר לזה איכות יצור בינונית והנדסת אנוש משעשעת פוסלת את הרכב לטעמי , מליסינג חצי נחמה , קניה פרטית  ? בשום אופן.

לפני 3 שעות, zvit כתב:

אני מסכים שתא הנוסעים של היאריס הוא נקודת החולשה שלה. רבים מהמשתמשים מוכנים לחיות עם זה. העובדת שהיאריס קרוס נמצאת במקום גבוה מאד ברשימת הדגמים הנמכרים ביותר גם ישראל וגם באירופה אומרת הכל. 

לשלם 160 על רכב שהוא בבסיס יאריס ?

מופרך לחלוטין.

• רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

להערכתי הצ'רי הוא חיקוי של היונדאי טוסון.

מציע שתשקול את היונדאי קונה החדש שיושק בקרוב מאד. מאמין שבוע הבא כבר יהיה זמין באולמות.

בדגם הבנזין, המנוע מאד דומה לצ'רי. כמובן שאוכל דלק, אבל פחות (לא בהרבה).

בהצלחה

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

תודה לכולם

המזגן בהחלט מרתיע , לגבי השיבושים גם האיביזה לא בדיוק "רכב צרפתי" ודי נוקשה בעיקר בגרסת הfr שיש לי.

בנסיעת המבחן על הצ'רי, לא הורגש לי משהו יוצא דופן לגבי השיבושים כנראה שאני כבר רגיל. מה שכן הרכב מרגיש פחות קשיח "ויושב" מהסיאט. כנראה שהגובה וחוקי הפיזיקה עושים את שלהם.

לגבי היאריס קרוס אני, אישית פחות מתחבר לרכב , מרגיש לי כמו כמה צעדים אחורה ביחס לאיביזה , שיש לי כיום.

גם הvfm נראה על פניו די נמוך במיוחד שצריכת הדלק המעולה של היאריס לא מהווה שיקול חשוב עבורי.

לגבי הקונה, הרכב בהחלט חזק ברשימה שלי מחכה שיגיע כדי להתרשם ממנו.

פורסם

האיביזה מנוי 1 ליטר גם לא רעה בצריכת דלק . אפ הוי קרוס עושה 1 ל16 אני מאמין שהאיביזה עושה גם בירך אותו דבר אז לא רואה סיבה לעבור ליאריס ולרדת ברמה.

יאריס קרוס ב160 אלף זה בדיחה עצובה לא משנה כמה דלק היא חוסכת זה לא שווה את זה

לגבי צ׳רי FX יש לאח שלי אחת דגם ליסינג ( הדגם הלפחות מאובזר) מהעבודה והוא מבסוט ממנה 

אני נסעתי עליה והיא מרגישה לי יותר מדי רוכנת לעומת הטיגואן אולספייס  2 ליטר ששי לי.

ודרך אגב הצ׳רי מגיעה עם צמיגים סיניים זולים של חברת גיוטי תמיגים עלובים ביותר לא נוחים ולא בטיחותיים יחסית לאירופאים אז קח בחשבון את זה

גם בוחני הרכב דיברו על כך שאם היו לה צמיגים איכוציים הנסיעה הייתה הרסה יותר טובה . הצמיגים הורסים לה. אז קח בחשבון להחליף אותם. 

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...