Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסע מוטורי בגרמניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יש מישהו שעשה מסע מוטורי עם רכב ספורט בגרמניה?

מחפש המלצות לתכנון מסלול ממינכן בנובמבר שישלב גם מקומות יפים לנהיגה ומקומות בילוי.

תודה לכולם

פורסם

תריץ חיפוש, יש הרבה שרשורים דומים. 

העונה שבחרת בעייתית, הרבה מאוד כבישי הרים סגורים לרגל השלג.

אגב, ניסיון בנהיגה באירופה יש לך?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז, לאור העונה שבחרת, אני מציע לך להיות קצת יותר שמרני,ל לצאת לאיזה road trip באזורים כפריים נחמדים וללמוד לנהוג. וכבונוס לראות נופים ואתרים מדהימים. ממש כך. אולי המסגרת של חוקי הנהיגה דומה לזו שאתה מכיר מישראל, אבל הרבה חוקים שונים, האכיפה נוקשה, המנהגים שונים. אפילו דבר בסיסי כמו פניה שמאלה ברמזור ירוק עלולה לסכן אותך אם אינך מודע לכך שגם למי שבא מולך רמזור ירוק.

ולאור העונה, ואם עדיין לא התחייבת לגרמניה, הייתי מחפש דווקא אזורים ים תיכוניים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ואו....בפוסט אחד, זרקת אותי...23 שנים אחורה.

מדהים כמה הזדקנתי.

עריכה אחרונה על ידי ariel000

פרנקופיל מושבע!

פורסם

לא עשיתי משהו עם רכב ספורט, אבל כן עשיתי טיול מוטורי בגרמניה.

ביקרנו בהרבה מוזיאוני רכב טובים, כולל מוזיאון BMW במינכן (מומלץ מאוד).

יש לגרמניה לא מעט מה להציע, אבל הייתי משלב את זה כמובן עם ביקור בערים הגדולות כמו ברלין, מינכן וכו'.

אפשר גם לעבור את הגבול לאוסטריה לחבל טירול, זה די קרוב למינכן, יש נופים מדהימים.

אני לא יודע מה יהיה מזג האוויר בנובמבר, אבל יש מצב שתתאכזב, השמש שוקעת מוקדם (מה שיגביל לך את שעות הנהיגה אם אתה רוצה לראות מקומות יפים) ואתה עלול להיתקל במזג אוויר קריר, בפסגות אולי יהיה מושלג.

להבדיל מספריאל אני יכול להגיד שנהגתי בגיל 21 בגרמניה בלי שום בעיה (פעם ראשונה שנהגתי בחו"ל), כן צריך להכיר קטעים מסוימים (כמו הפניה שמאלה שצוינה, אבל זה משהו שאופייני מאוד באירופה ומחוץ לה) אבל זה נכון לכל יעד אחר שתטוס אליו.

אני כן הייתי ממליץ לשכור רכב טוב וחזק אם יש לך כוונה להרביץ באוטובהאן (שים לב שלא בכל מקום מותר, יש הגבלות מסוימות לפי שעות, מזג אוויר או קטעים שמוגבלים מסיבות כאלו ואחרות), אבל לא להתחיל להרביץ ישר, תצבור קצת ביטחון באיזור ה-150-160 קמ"ש ולאט לאט תעלה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

דור, מה שהצעתי הוא בדיוק מה שעשית: לצאת לדרך ברכב נורמלי, לנסוע ולהתרגל לנהיגה בגרמניה. לא מתחילים עם רכב ספורטיבי ולא במסלולים מאתגרים, בוודאי לא בחורף.

אגב, פות״ש: בן כמה אתה? מה הותק של רישיון הנהיגה שלך? מה המסגרת בכרטיסי אשרא? (על השאלה הזו תענה לעצמך, לא צריך לפרסם). כל אלה משפיעים על סוגי הרכב שתוכל לשכור.

חשוב מאוד, במסגרת ההכנה לטיול, לקרוא על הנהיגה בכל מדינת יעד. צריך להכיר את הכללים ולהקפיד עליהם. קודם כל בשביל הבטיחות, אבל גם כדי להמנע ממפגשים עם המשטרה. לא מזמן נתקלתי באיזו קבוצה במישהו שצבר תוך שבוע 3 דו״חות מהירות ״רק על 10 קמ״ש״, כי לא היה מודע לאכיפה הקפדנית (במקרה זה בצרפת, אבל זה נכון לכל אירופה).

לגבי ההצעה של דור לטייל בערים - מומלץ, אבל לערים גדולות לא נכנסים בנהיגה אלא בתחב״צ.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

את המסגרת אפשר להקטין תמורת ביטול השתתפות עצמית (לא החזר, אלא ביטול השתתפות עצמית דרך חברת ההשכרה).

בזמנו כשטסתי עם החבר, הייתי בן 23, את רוב הרכבים בסיקסט גרמניה ניתן לשכור החל מגיל 21 עם וותק של שנתיים. יש גם רכבים שאפשר לשכור מגיל 18 בלי וותק בכלל או עם שנת וותק אחת (צריך לברר).

בין הערים הוא יכול בכיף להתנייד ברכב. בעיר כמו ברלין לא צריך רכב, משאירים את הרכב במלון פשוט.

השאלה אם זה מה שהוא מחפש, רוב האטרקציות המוטוריות הן באיזור של שטוטגרט ומינכן.

את זה הוא יכול לשלב עם חבל טירול ולקבל אחלה מסלול לשבוע או שבוע וחצי, שבו הוא יהנה גם מנופים, ערים מעניינות וגם מאטרקציות מוטוריות.

כמובן שיש דברים מחוץ לאיזור הזה, הנורבורינג שלא נמצא באיזור הזה, מוזיאון פולקסווגן בוולפסבורג, קלאסיק רמיס בברלין וכו'.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...