Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכת שמע ברכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהליך רכישת הרכב החדש (לא משנה כרגע מהו), עליתי לקטגוריה יותר גבוהה בין השאר בגלל מערכת שמע בעלת 8 רמקולים של BOSE. כגודל הציפייה - גודל האכזבה. למרות שברכב יש ממש סאב וופר בבאגאז', נראה לי פשוט שהותקנו רמקולים נחותים שמפיקים צלילים דלים וממש מאכזבים. האם יש משהו לעשות בעניין הזה מול היבואן? למשל, לערוך איזה בדיקה אובייקטיבית אצל מומחה שיעיד על רמת מערכת השמע שהותקנה בפועל?

אפילו ברשתות הרדיו הרגילות (גלצ, 103 וכול'), יש הפרעות סטטיות בזמן שאני שומע תכניות.

חייב לציין כי נמסר לי מהיבואן שהרדיו והרמקולים הותקנו טרם הגיע הרכב לארץ.

פורסם (נערך)

לגבי איכות הסאונד אתה צריך לכוון את הגדרות הסאונד ולשמוע שוב , לגבי הרעש הסטטי אתה יכול ללכת למוסך היבואן ולבקש תיקון במסגרת האחריות ושם גם תציין שאתה רוצה שיבדקו שזה אכן הרמקולים של bose , למקרות שאם זה לא בהתקנה מקומית הסיכוי שעבדו עליך אפסי. 

אתה רוצה לשמוע שירים רגילים ? אוהב יותר באסים ? תרשום ונעזור לך לכוון את ההגדרות סאונד, בדרך כלל דרך המולטימדיה

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם
לפני 13 דקות, nissan1211 כתב:

לגבי איכות הסאונד אתה צריך לכוון את הגדרות הסאונד ולשמוע שוב , לגבי הרעש הסטטי אתה יכול ללכת למוסך היבואן ולבקש תיקון במסגרת האחריות ושם גם תציין שאתה רוצה שיבדקו שזה אכן הרמקולים של bose , למקרות שאם זה לא בהתקנה מקומית הסיכוי שעבדו עליך אפסי. 

אתה רוצה לשמוע שירים רגילים ? אוהב יותר באסים ? תרשום ונעזור לך לכוון את ההגדרות סאונד, בדרך כלל דרך המולטימדיה

אכן, עיקר הטענה היא בבאסים וכיוונתי אותם באמצעות המולטימדיה כמעט עד למקסימום, ועדיין...

לפני 3 דקות, ALÞћÃ כתב:

צדיק, עם האיקולייזר כבר שיחקת היום? על FLAT רוב המערכות יישמעו רע.

איקולייזר זו לא מערכת המולטימדיה?

פורסם
לפני 13 שעות, usafun כתב:

איקולייזר זו לא מערכת המולטימדיה?

יש אקולייזר בתוך המולטימדיה

אקולייזר זה מה שאתה מגדיר לו יותר\פחות באס\טרבל\ערוצים ספציפיים

פורסם (נערך)

לפני 14 שעות, usafun כתב:

אכן, עיקר הטענה היא בבאסים וכיוונתי אותם באמצעות המולטימדיה כמעט עד למקסימום, ועדיין...

תכוון את הטרבל ל0 או למינוס 2 , 3 והלאה בעת שהבאס תתחיל איתו במקביל באמצע ולא עד הסוף ותראה איך זה נשמע. 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם

מתעלק על השרשור

מערכת זהה עם 8 רמקולים של Bose

אשמח לעזרתכם בכיוון אופטימלי כדי לנצל את המערכת הכי טוב

IMG_1129.jpeg

פורסם

^ אם הייתי צריך לנחש, מדובר באותו הרכב של פותה"ש, ג'ילי.

מהתרשמות עבר ברחבי פורומי אודיו, מערכות של Bose לרכב מעולם לא הצטיינו במיוחד, אם כי בעיקר בתדרים הגבוהים מעל 10K לזכרוני, אבל בהחלט יתכנו עוד דיפים בתדרים נוספים נמוכים יותר, או חוסר יכולת לפצות על איזון הסאונד באמצעות איקוולייזר בסיסי. אפשר לראות עשרות גרפים של מדידות למערכות כאלו ברכבים אחרים בחיפוש בגוגל.

אם מתעקשים, ניתן לעשות מדידת RTA ולראות בדיוק איפה יש בעיות לכאורה.

הפתרון עשוי להיות מורכב יותר, אם אפשרי בכלל בלי החלפת/הוספת רכיבים למערכת.

מענין אם הסרטון הזה רלוונטי, במידה ולא מוגדר למערכת שיש רמקולים של Bose. אם כי זה יהיה מוזר אם לא, מה גם שהסרטון כנראה מתייחס למצב שאין אפילו שדרוג כזה. ובכלל גם לא נראה שזה מוסיף אפשרויות כיוון כלשהן.

פורסם

מניח שאתה צודק באשר לדגם הרכב, כי הסאבוופאר אכן בבגז'

אם אני מבין נכון את מה שאתה אומר, אני דווקא מרגיש להפך - ככל הסאונד חזק יותר, הרמקולים "נפתחים" ושומעים באיכות טובה יותר. לפחות לתחושתי ואני לא מתיימר להיות אודיופיל

פורסם
לפני 23 דקות, Ragnar כתב:

ככל הסאונד חזק יותר, הרמקולים "נפתחים"

יש שתי תופעות מוכחות וברורות

1. אנשים מעדיפים סאונד יותר חזק (עד גבול מסויים) ותופסים אותו יותר אטרקטיבי. זה טריק ידוע של מוכרים, את הרמקול שהם רוצים למכור, הם משמיעים יותר חזק.

2. שמיעת התדרים שלנו איננה לינארית ברמות ווליום שונות. כלומר, כשהמוסיקה חלשה אנחנו שומעים פחות באס, אז ככל שהווליום עולה, החלק של הבאס הופך ליותר בולט/נשמע.

לכן שמו את כפתור ה-loudness, שתפקידו להגביר את תדרי הבאס, כדי שיהיו יותר נוכחים בווליום נמוך.

בלתי אפשרי לספק איזשהו כיוון לפי תיאורים סובייקטיבים בפורום.

@usafun - אם תוכל לספק איזשהו כיוון יותר אובייקטיבי של מה שאתה לא מרוצה ממנו, לספר איזו מוסיקה אתה מאזין, מה נקודת ההתייחסות שלך (מערכת בבית, למשל), אפשר יהיה לנסות לראות כיוון לעזרה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Tom_22 כתב:

מהתרשמות עבר ברחבי פורומי אודיו, מערכות של Bose לרכב מעולם לא הצטיינו במיוחד

Bose  גם לא הצטיינו במיוחד ברמקולים למוסיקה למערכות בייתיות. היה להם זוג רמקולים אחד שהיה טוב לזמנו ,בוז 901. מעבר לזה הם היו טובים בעיקר בשיווק. מנחש שהדבר דומה לאודיו לרכב.

לפני 59 דקות, Ragnar כתב:

מניח שאתה צודק באשר לדגם הרכב, כי הסאבוופאר אכן בבגז'

אם אני מבין נכון את מה שאתה אומר, אני דווקא מרגיש להפך - ככל הסאונד חזק יותר, הרמקולים "נפתחים" ושומעים באיכות טובה יותר. לפחות לתחושתי ואני לא מתיימר להיות אודיופיל

זה נכון בתנאי שהרמקולים איכותיים . רמקולים לא טובים יקרסו בווליום גבוה (הם לא יצליחו לעצור את המממברנה בין צליל אחד לשני), זה גם דורש עוד דברים מעבר, כמו בידוד ומגבר חזק ו "מהיר", כל חלק במערכת חשוב. אם יש בעיה בסאונד צריך לבדוק מה החוליה החלשה ולשפר אותה.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

טרם יצא לשמוע את המערכת המדוברת, אך לדברי אחד מרוכשי הג'ילי שיצא לי לתפוס איתו שיחה, אדם מבוגר ולא אודיופיל או אנין טעם באיכות שמע, הוא לא היסס לכנות את המערכת כ"רשום בוז, אבל נראה לי שזה בוז סיני", כך שיתכן שבהחלט שווה להשאיר את הציפיות נמוכות במקרה הזה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
לפני שעתיים, Uri-G כתב:

Bose  גם לא הצטיינו במיוחד ברמקולים למוסיקה למערכות בייתיות. היה להם זוג רמקולים אחד שהיה טוב לזמנו ,בוז 901. מעבר לזה הם היו טובים בעיקר בשיווק. מנחש שהדבר דומה לאודיו לרכב.

גם ה-901 היו רמקולים עם רעיון מעניין ו...כושל. עובדה שפס מהעולם. עיקר המוניטין הלא מוצלח של החברה בה בעקבות מערכות הרמקולים הלוויניים הקטנים עם סאב, ה-Acoustimass, תכנון שאכן הוכיח את עצמו מבחינת מכירות וחיקויים (איכותיים יותר ופחות). אלו רמקולים שאיכותם באמת נמוכה, בטח יחסית למחיר, ומכאן המוניטין של החברה בקרב ״מבינים״ למחיר שאינו תואם את האיכות

בדיקה קצרה מלמדת שלחברה יש חטיבה של אודיו לרכב, שעוסקת רק בהתקנות מקוריות שבאות כחלק מהאבזור של הרכב. מכאן, זה תלוי כמה היצרן לוקח ברצינות את עניין האודיו ברכב. יש יצרנים/חטיבות שמשקיעים בזה לא מעט מו״פ, ויש המון ידע בתחום, שמבוסס על מתודולוגיות סדורות, ואני בטוח שבפורשה וסדרה 7 של BMW זה לא נשמע רע.

האם יכול שבג׳ילי מתחו את המיתוג ושמו מוצר נחות?

יכול להיות.

אבל לפני זה הייתי מנסה להבין ממה בדיוק פות״ש לא מרוצה.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, Tom_22 כתב:

^ אם הייתי צריך לנחש, מדובר באותו הרכב של פותה"ש, ג'ילי.

מהתרשמות עבר ברחבי פורומי אודיו, מערכות של Bose לרכב מעולם לא הצטיינו במיוחד, אם כי בעיקר בתדרים הגבוהים מעל 10K לזכרוני, אבל בהחלט יתכנו עוד דיפים בתדרים נוספים נמוכים יותר, או חוסר יכולת לפצות על איזון הסאונד באמצעות איקוולייזר בסיסי. אפשר לראות עשרות גרפים של מדידות למערכות כאלו ברכבים אחרים בחיפוש בגוגל.

אם מתעקשים, ניתן לעשות מדידת RTA ולראות בדיוק איפה יש בעיות לכאורה.

הפתרון עשוי להיות מורכב יותר, אם אפשרי בכלל בלי החלפת/הוספת רכיבים למערכת.

מענין אם הסרטון הזה רלוונטי, במידה ולא מוגדר למערכת שיש רמקולים של Bose. אם כי זה יהיה מוזר אם לא, מה גם שהסרטון כנראה מתייחס למצב שאין אפילו שדרוג כזה. ובכלל גם לא נראה שזה מוסיף אפשרויות כיוון כלשהן.

טוב, אצלי זה ניסן אקסטרייל. הייתי שמח אם מישהו יצלם את הרמקול שלו, אני אשלח גם ברגע שאהיה ברכב.  והאם "BOSE" סיני זה בגלל שיש להם מפעל בסין, או הכוונה לאיזה חיקוי? כי על הרמקולים שלי כתוב BOSE.
ובמענה לתגובות האחרות - אכן בווליום גבוה יותר אפשר לשמוע קצת יותר איכויות אבל אני לא בן תשחורת בגיל 16 שנוסע בחלונות פתוחים ומשוויץ במערכת שלו, אלא מקשיב בווליום סביר, ובמערכת סטריאו איכותית ברכב שהוא אולם קונצרטים סגור ואקוסטי, סאונד טוב צריך לבוא לביטוי גם בווליום נמוך/רגיל.

אפשר לעשות את מה שמופיע בסרטון גם במערכת שאינה ג'ילי? לא זוכר שראיתי אפשרות כזו במערכת המולטימדיה אצלי.

עריכה אחרונה על ידי usafun
  • תוכן חדש...