Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BYD Dolphin החל מ-141990 ש"ח (מחיר רישמי)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, Mortician כתב:

מה הקשר בין נהיגה אוטונומית למראה הג'יפוני? כולם עוברים לג'יפון כי אנשים מנהלים מלחמת חימוש מול השכנים שלהם. אה, אם לו יש אוטו גדול אז אני גם צריך אוטו גדול. זה מטופש, זה יקר, זה לא משתלב בסביבה עירונית, זה מקטין את ההיצע של היצרנים, זה לא בטיחותי, זה מייקר את המכונית למי שלא בקטע של ג'יפונים וזה פוגע בסביבה. אתה יודע שבימינו ג'יפונים בערך בגודל של הטנקים שהשתמשו בהם במלחמת העולם השנייה? פשוט מדהים שמודדים לנו את ה-Co2 עם המיקרוסקופ, אבל לא מוצאים לנכון לחסל את המפגע האורבני הזה. 

אני מסתכל על הקטלוגים של יצרני רכב וזה ממש dark ages. אפס מגוון ויצרתיות. 

מה זה מבוגר? 90? 80? אם למישהו בשנות ה-40-50-60 לחייו יש קושי להתכופף בסדאן אז יש לו בעיה רפואית שצריך לטפל בה ו/או רמת הכושר שלו מזעזעת. בשני המצבים זה לא נראה טוב. 

אתה באמת לא מבין את הקשר בין נראות הרכב לדרישות של הנהג? כשהדרישות האלה לא יהיו יותר, המראה של הרכב ישתנה.   

פורסם
לפני 6 שעות, Mortician כתב:

אתה יודע שבימינו ג'יפונים בערך בגודל של הטנקים שהשתמשו בהם במלחמת העולם השנייה?

נו זה מצוין! גם פולקסווגן פולו חדשה יותר גדולה, מרווחת ומפנקת מגולף משנות ה-80. זה נקרא פרוגרס.

אתה בטח מאלו שנוסעים על רכב סטייל יאריס, אני אישית לא מבין למה להתעלל בעצמך, מילא אם הפסדת בהתערבות אבל לא מבחירה. זה מזכיר לי רכבים של הליצנים בקרקס. בינתיים העולם חד משמעית הולך לכיוון ה-SUV אז כנראה שהרוב המוחלט לא חושב כמוך. ואם למישהו בא להוציא לשכן את העיניים וזה מה שעושה לו טוב אז שיקנה גם חללית, זכותו.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, Shmelov כתב:

נו זה מצוין! גם פולקסווגן פולו חדשה יותר גדולה, מרווחת ומפנקת מגולף משנות ה-80. זה נקרא פרוגרס.

בינתיים העולם חד משמעית הולך לכיוון ה-SUV אז כנראה שהרוב המוחלט לא חושב כמוך. ואם למישהו בא להוציא לשכן את העיניים וזה מה שעושה לו טוב אז שיקנה גם חללית, זכותו.

זה נקרא פרוגרס לאחור. 

קודם כל לא כל מה שאנשים קונים טוב להם. לכן הפסיקו למכור אופיום וקוקאין. (אתה יודע שזה פעם היה חוקי, כן?) לכן הרגולטור מצא לנכון להגביל דברים כמו מכירה של ג'אנק פוד לילדים (במדינות מסוימות), לאסור על עישון במקומות משותפים, להגביל שתיית אלכוהול לפני גיל 18 ועוד אלף ואחד דברים. 

שנית, הסיבה ש-SUV הפכו להיות כל כך נפוצים היא כי:
א. אנשים מנהלים מלחמת חימוש + חוסר ביטחון בנהיגה + אשלייה של ביטחון

ב. יצרני רכב פשוט מרוויחים הרבה יותר כסף על כל יחידה של SUV בהשוואה לסאדן או סופר מיני אז משתלם להם לייצר את המכוניות הדיביליות האלה 

בעצם תוקעים לך מוצר יותר נחות שגורם לך לתחושה מזוייפת של עליונות וביטחון ועל הדרך גוזרים עליך קופון יותר שמן בזמן שאתה תקוע ברכב מיותר, מטופש, לא בטוח ולא משתלב בסביבה אורבנית 

לפני 49 דקות, Shmelov כתב:

אתה בטח מאלו שנוסעים על רכב סטייל יאריס, אני אישית לא מבין למה להתעלל בעצמך, מילא אם הפסדת בהתערבות אבל לא מבחירה. זה מזכיר לי רכבים של הליצנים בקרקס.

קצת מצחיק שאתה חושב שמי שנוסע ביאריס הוא מסכן ולא פשוט אדם שיודע לנהל את כספו יותר טוב ממך וקונה רכב שמתאים הרבה יותר טוב לצרכים שלו ולסביבה בה הוא מתנהל במקום רכב שנועד לפצות על נקניקיה רכה בין הרגליים

לפני 4 שעות, levy כתב:

לא קשור לבעיה רפואית, שמתבגרים קשה יותר להתכופף,אני למשל לא אחזור לעולם יותר לסדאן בגלל שהן נמוכות ולא מתאים לי להתכופף וגם נסיעה בגובה יותר נעימה.

מצטער לבאס אותך, אבל אם אתה מתחת לגיל 70 וקשה לך להתכופף יש לך בעיה רפואית. זה תוצר לוואי של התרבות היושבנית שלנו + מעט פעילות גופנית + עודף משקל. 

לפני 4 שעות, levy כתב:

קטגורית הסדאן בשלבי גסיסה.

גם מיני, סופר מיני ו-MPV שהייתה קונפיגורציה פי 1,000 יותר שימושית מה-SUV המטופש הזה 

לפני 4 שעות, levy כתב:

לגבי ניראות,מה לעשות,אנשים מוכנים לנסוע ברכב של 1/2 מיליון שקל ויותר כדי להראות לשכן שלהם שיש להם יכולת,זה קורה בעוד תחומים כמו בגדים ממותגים,תכשיטים, בתים מפוארים ועוד,ככה הכלכלה מונעת,לא תשנה את זה.

מותגים מיועדים לאנשים שאין להם ורוצים להראות שיש להם 

עריכה אחרונה על ידי Mortician
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני שעה, Mortician כתב:

בעצם תוקעים לך מוצר יותר נחות שגורם לך לתחושה מזוייפת של עליונות וביטחון ועל הדרך גוזרים עליך קופון יותר שמן בזמן שאתה תקוע ברכב מיותר, מטופש, לא בטוח ולא משתלב בסביבה אורבנית 

קצת מצחיק שאתה חושב שמי שנוסע ביאריס הוא מסכן ולא פשוט אדם שיודע לנהל את כספו יותר טוב ממך וקונה רכב שמתאים הרבה יותר טוב לצרכים שלו ולסביבה בה הוא מתנהל במקום רכב שנועד לפצות על נקניקיה רכה בין הרגליים

רגע אז צדקתי? באמת יש לך רכב קטן הא? אתה לא צריך לכעוס על העולם בגלל זה! יום יבוא ותשתדרג, לאט לאט.

אתה חושב ש-SUV זה מיותר, מטופש ולא משתלב בעיר? ואני חושב שהרכב הקטן שלך הוא מטופש וסוג של סגפנות. זכותי לחשוב ככה.

אם הכיף של בן אדם זה לנסוע ברכב גדול, ללכת עם תיק של לואי ויטון או לישון במערה על חוף הים. זה מה שעושה טוב לנפש שלו? מצוין. אתה לא תגדיר לאנשים מה טפשי ומה לא.

עריכה אחרונה על ידי Shmelov
  • אהבתי 2

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 19 שעות, Mortician כתב:

אותי יותר מעניין מתי אופנת הג'יפונים הדוחה זאת תיעלם מן העולם. זה פשוט נורא כל יצרן מציע רק ג'יפונים. ג'יפונים גדולים, ג'יפונים קטנים, ג'יפונים בינוניים, אבל העיקר שזה יהיה ג'יפון.

כל יצרן מציע רק ג'יפונים?

ממש לא, כל יצרן רכב שמכבד את עצמו (וגם הרבה כאלה שלא מכבגים את עצמם) מציע מבחר דגמים של מכוניות שאינן ג'יפונים.

לא חסר.

רק מי שרוצה ג'יפון קונה ג'יפון, אין כאן שום מצב של חוסר ברירה.

• אהבתי 1

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 14 שעות, Mortician כתב:

זה נקרא פרוגרס לאחור. 

קודם כל לא כל מה שאנשים קונים טוב להם. לכן הפסיקו למכור אופיום וקוקאין. (אתה יודע שזה פעם היה חוקי, כן?) לכן הרגולטור מצא לנכון להגביל דברים כמו מכירה של ג'אנק פוד לילדים (במדינות מסוימות), לאסור על עישון במקומות משותפים, להגביל שתיית אלכוהול לפני גיל 18 ועוד אלף ואחד דברים. 

שנית, הסיבה ש-SUV הפכו להיות כל כך נפוצים היא כי:
א. אנשים מנהלים מלחמת חימוש + חוסר ביטחון בנהיגה + אשלייה של ביטחון

ב. יצרני רכב פשוט מרוויחים הרבה יותר כסף על כל יחידה של SUV בהשוואה לסאדן או סופר מיני אז משתלם להם לייצר את המכוניות הדיביליות האלה 

מצטער לבאס אותך, אבל אם אתה מתחת לגיל 70 וקשה לך להתכופף יש לך בעיה רפואית. זה תוצר לוואי של התרבות היושבנית שלנו + מעט פעילות גופנית + עודף משקל. 

גם מיני, סופר מיני ו-MPV שהייתה קונפיגורציה פי 1,000 יותר שימושית מה-SUV המטופש הזה 

מותגים מיועדים לאנשים שאין להם ורוצים להראות שיש להם 

למשאיות קטנות לא מעט חסרונות, אבל גם יתרונות. ישיבה גבוהה ובנובע ראות טובה יותר, מרחב גדול יותר לנוסעים ומטען באורך נתון מצומצם משמעותית, יחסית למכוניות נמוכות, וכן גם נוחות כניסה ויציאה לאנשים מוגבלים בתנועה בשל גיל או סיבה אחרת. הסיבה, בין שהיא מיעוט פעילות גופנית או ריבוי ישיבה, אינה רלבנטית לצורך בכלי תחבורה נגיש ונוח יותר למי שנזקק לכך. בכל מקרה הטפה מוסרנית אינה שייכת לכאן. נכון שישנם כלים מופרזים בגודל, ואני מוצא את עצמי לא פעם מרחם על מי שנוהג בהם, לא בגלל שלתפיסתך ככל שהז.ן קטן ככה האוטו גדול, אלא בגלל שנורא קשה להתנייד איתם בסביבה עירונית או פקוקה שזה בגדול מאפיין מרכזי למרבה הצער של הנהיגה בארץ. אבל סיוביים קטנים או ממוצעי גודל אינם שונים בהרבה בכל הנוגע למידותיהם ממכוניות נמוכות ועדיין מעניקים את היתרונות שצוינו למעלה.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, Mortician כתב:

אין לי מושג בן כמה אתה, ואולי אתה פרופסור לרפואה, אבל אתה עכשיו בחרת לחנך הרבה מאוד אנשים עם מעט מאוד כבוד (כולל עצמי) וענווה! ואתה עוד חוזר על השטות הזו בכל הודעה, כאילו זה הדיבר ה- 11!

מי אתה שתקבע מה אנשים יכולים לעשות ומה לא? במה לנסוע או לא? לא מכיר אותך ולא זוכר שמישהו הסמיך אותך לקבוע את הנכון והלא נכון!

לא כל האנשים נולדו שווים ולא כל אחד הוא לוליינית קרקס סינית, וכן הגמישות יורדת עם הגיל, וזה לא תמיד קשור לא לבעיות רפואיות ולא לכושר.

בלי להיכנס לתיק הרפואי, אם אני צריך לחשוב איך להיכנס לרכב משפחתי (דוגמת האלנטרה החדשה, ופחות מכך ברנו גראנד סניק), במקום להיכנס בטבעיות לקודיאק או לספורטאג' - אז דעתך על מה נכון/בריא לא רק לא רלוונטית, אלא גם יהירה.

לא אכפת לי בגרוש ממה שיש לשכן, מעולם לא דיברתי עם השכנים שלי על רכבים ודעתם על רכבים שלי לא מעניינת אותי. 

מה שמעניין אותי זה תנוחת נהיגה גבוהה, מרחב וכו'. פעם נהגתי באונו, באיביזה ודומיהן והן היו מצוינות לזמנן ולתקופות ההן בחיי, ואני לא חייב יותר לעשות את זה עכשיו, ובוודאי לא כי זו דעתך!

ודרך אגב, הכושר והבריאות שלי טובים מאוד. תודה שדאגת

עריכה אחרונה על ידי ליסינג בצער
  • אהבתי 5

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם
בתאריך 26.8.2023 בשעה 11:31, Mortician כתב:

מה זה מבוגר? 90? 80? אם למישהו בשנות ה-40-50-60 לחייו יש קושי להתכופף בסדאן אז יש לו בעיה רפואית שצריך לטפל בה ו/או רמת הכושר שלו מזעזעת. בשני המצבים זה לא נראה טוב. 

מעבר לשטויות המוחלטות שכתבת מעלה, עד הנירו הנוכחית שלי נהגתי ברכבי סדאן.

לא עוד , הנוחות שבכניסה לרכב מוגבהה כמו הנירו והנהיגה הגבוהה יותר מהווה יתרון שלא ממש בא לי לוותר ולחזור לאחור.

פשוט נוח.

• אהבתי 3

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 20 דקות, ליסינג בצער כתב:

אין לי מושג בן כמה אתה, ואולי אתה פרופסור לרפואה, אבל אתה עכשיו בחרת לחנך הרבה מאוד אנשים עם מעט מאוד כבוד (כולל עצמי) וענווה! ואתה עוד חוזר על השטות הזו בכל הודעה, כאילו זה הדיבר ה- 11!

מי אתה שתקבע מה אנשים יכולים לעשות ומה לא? במה לנסוע או לא? לא מכיר אותה ולא זוכר שמישהו הסמיך אותך לקבוע את הנכון והלא נכון!

לא כל האנשים נולדו שווים ולא כל אחד הוא לוליינית קרקס סינית, וכן הגמישות יורדת עם הגיל, וזה לא תמיד קשור לא לבעיות רפואיות ולא לכושר.

בלי להיכנס לתיק הרפואי, אם אני צריך לחשוב איך להיכנס לרכב משפחתי (דוגמת האלנטרה החדשה, ופחות מכך ברנו גראנד סניק), במקום להיכנס בטבעיות לקודיאק או לספורטאג' - אז דעתך על מה נכון/בריא לא רק לא רלוונטית, אלא גם יהירה.

לא אכפת לי בגרוש ממה שיש לשכן, מעולם לא דיברתי עם השכנים שלי על רכבים ודעתם על רכבים שלי לא מעניינת אותי. 

מה שמעניין אותי זה תנוחת נהיגה גבוהה, מרחב וכו'. פעם נהגתי באונו, באיביזה ודומיהן והן היו מצוינות לזמנן ולתקופות ההן בחיי, ואני לא חייב יותר לעשות את זה עכשיו, ובוודאי לא כי זו דעתך!

מצטרף לכל מילה. לקחת לי את המילים מהמקלדת

• אהבתי 2
פורסם
לפני 14 שעות, llaavvii כתב:

ועכשיו אולי בגלל התחרות המתחרה מבית MG מציעה 100K ש"ח מימון ללא ריבית וללא הצמדה...

זאת כיוון שאין תנועה באולמי המכירות ..., החשש הפוליטי והריביות הגבוהות משאירות את הלקוחות בבית , ואת המכוניות בנמל כאשר כל יום זו הוצאה נוספת ליבואן.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 20 שעות, llaavvii כתב:

ועכשיו אולי בגלל התחרות המתחרה מבית MG מציעה 100K ש"ח מימון ללא ריבית וללא הצמדה...

אם מדובר על מימון ל-3 שנים של תשלומים שוים, זה שוה בסביבות 10,000 שקל.

אם מדובר על בלון, זה שוה בערך 20,000 שקל.

בקיצור, "לתת הנחה בלי להגיד שנותנים הנחה".

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 4 שעות, levy כתב:

איך אין תנועה אם השנה המכירות גדולות יותר משנה שעברה

השאלה כמה פרטיים?

חברות ליסינג והשכרה קונות עכשיו כדי להימנע מהעלאת מס לרכבי פלאג אין וחשמליות.

וכדי לחדש מלאי בגלל המחסור ברכבים חדשים בשנתיים האחרונות 

• תוכן חדש...