Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

השאלה שלי מתייחסת לדוח שהייתי אמור לקבל בגרמניה, אך לא הגיע אלי לעולם. שכרתי רכב בגרמניה לפני כשש שנים ונתפסתי על ידי מצלמת מהירות נוהג כ-100 קמ"ש במקום שמותר 50 קמ"ש. באותו היום נסעתי לתחנת משטרה מקומית כדי לשלם את הדוח, אך השוטרים אמרו לי שעלי לחכות שהוא יגיע אלי בדואר. שלחתי גם מכתב לרשות המקומית שלה שייכת מצלמת המהירות, בו ביקשתי שייצרו איתי קשר בהקדם כל עוד אני בגרמניה כדי שאוכל לשלם את הדוח. חודש לאחר מכן ראיתי שחברת השכרה חייבה אותי על הטיפול בעניין, כנראה שהעבירו את הפרטים שלי לרשויות מקומיות או המשטרה, אך מאז לא קיבלתי שום מכתב דרישה לתשלום הדוח. חודש הבא אנו מתכננים ביקור בגרמניה ואני חושש שאדרש לשלם את הדוח, כאשר הסכום יהיה כבר אסטרונומי. 

מישהו היה בסיפור כזה? אולי יש חוק התיישנות? 

תודה 

פורסם

אני בספק שיש פה למישהו בקיאות מספיקה בחוק הגרמני בנושא.

או שתסע ותהמר, או שתיצור קשר עם נציג גרמני כלשהו (לחברת ההשכרה אולי יהיה מידע, או עו״ד מקומי...)

פורסם (נערך)

כנראה שחב ההשכרה שילמה את הדוח תוך שימוש בפרטי האשראי שמסרת להם ביום שקבלת את הרכב.

מה היה גובה הקנס, עפ"י אופי העבירה , כנראה סכום מכובד, כך שאם עשו שימוש בפרטי האשראי סביר שתראה את זה מוצא ביטוי בחיובים.

עדכן.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם
בתאריך 24.7.2023 בשעה 11:42, nikitales כתב:

שלום,

השאלה שלי מתייחסת לדוח שהייתי אמור לקבל בגרמניה, אך לא הגיע אלי לעולם. שכרתי רכב בגרמניה לפני כשש שנים ונתפסתי על ידי מצלמת מהירות נוהג כ-100 קמ"ש במקום שמותר 50 קמ"ש. באותו היום נסעתי לתחנת משטרה מקומית כדי לשלם את הדוח, אך השוטרים אמרו לי שעלי לחכות שהוא יגיע אלי בדואר. שלחתי גם מכתב לרשות המקומית שלה שייכת מצלמת המהירות, בו ביקשתי שייצרו איתי קשר בהקדם כל עוד אני בגרמניה כדי שאוכל לשלם את הדוח. חודש לאחר מכן ראיתי שחברת השכרה חייבה אותי על הטיפול בעניין, כנראה שהעבירו את הפרטים שלי לרשויות מקומיות או המשטרה, אך מאז לא קיבלתי שום מכתב דרישה לתשלום הדוח. חודש הבא אנו מתכננים ביקור בגרמניה ואני חושש שאדרש לשלם את הדוח, כאשר הסכום יהיה כבר אסטרונומי. 

מישהו היה בסיפור כזה? אולי יש חוק התיישנות? 

תודה 

שלחתי את השאלה שלך (מתורגמת לאנגלית כמובן) לחבר דובר גרמנית שגר בשווייץ, אם יהיה לו מידע מועיל כלשהו אעלה את זה כאן.

ממליץ לך בחום לחפש בפייסבוק קבוצות בסגנון "ישראלים בגרמניה" וכדומה.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

מעריך בזהירות כי אף אחד לא יעצור אותך בכניסה או ביציאה מהמדינה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בתאריך 24.7.2023 בשעה 10:42, nikitales כתב:

שכרתי רכב בגרמניה לפני כשש שנים ונתפסתי על ידי מצלמת מהירות נוהג כ-100 קמ"ש במקום שמותר 50 קמ"ש.

מאחר והמקרה קרה לפני 6 שנים, בדקתי את קטלוג הקנסות של שנת 2017,  מכיוון שעבירת המהירות הייתה מעל 41 קמ"ש עד 50 קמ"ש, 

מעבר לקנס הכספי עצמו יש גם "שלילה", אשר מתחילה מתאריך הפקדת הרישיון או במקום או אצל הגוף האחראי באזור המגורים.

לפי סעיף 25 פסקה 2 חוקי התעבורה (StVG), הפקדת הרישיון תתבצע רק במידה והרישיון הונפק ע"י אחת הרשויות באיחוד ולנהג יש מקום מגורים בגרמניה\איחוד.

לפי פסקה 3 במידה וזה לא המצב (אין כתובת מגורים בגרמניה), יתבצע רק רישום של הרישיון ואיסור הנהיגה יהיה בתוקף ללא הפקדת הרישיון.

חודש לאחר מכן ראיתי שחברת השכרה חייבה אותי על הטיפול בעניין, כנראה שהעבירו את הפרטים שלי לרשויות מקומיות או המשטרה, אך מאז לא קיבלתי שום מכתב דרישה לתשלום הדוח.

ככל הידוע לי חברות ההשכרה לוקחת רק סוג דמי טיפול\ניהול\טרחה על כך שהם התעסקו בנושא (העברת פרטי נהג וכו.) ושולחים את הקנס לכתובת מגורים בחו"ל שצוינה בהזמנה.

עכשיו זה תלוי בסכום שירד בזמנו מהפקדון.

אם הם הורידו את הקנס מהפקדון, אז לפי קטלוג הקנסות של שנת 2017 הסכום היה צריך להיות לפחות:

• שטח עירוני 200 יורו
  • מחוץ לשטח עירוני 160 יורו

ובנוסף לסכומים המצויינים מעל, נוספים דמי הטיפול\ניהול\טרחה של חברת ההשכרה עצמה. 

השאלה שנשארת זה לגבי האיסור נהיגה:

במקרה שלך זה חודש איסור נהיגה נכון ל2016.

אולי יש חוק התיישנות? 

סעיף 26 - פסקה 3 התיישנות - חוקי התעבורה (StVG) 
בקצרה - המועד האחרון (דדליין) של התיישנות הוא בתום 3 חודשים מביצוע העבירה.

אם מקבלים מכתב בתקופה זו, אז תקופת התיישנות "מעוכבת" עד להחלטת בית המשפט או הרשות ולאחר מכן ממשיכה.

מאחר וחברת ההשכרה הורידו סכום כלשהוא, כנראה שהם קיבלו את המכתב (בד"כ לוקח לו עד שבועיים להגיע).

• אהבתי 1

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם

זה מה שכתב לי החבר השווייצרי לגבי מה שקרה לך :

The fine must be paid before entry, otherwise imprisonment is possible!
I think, its good to consult the German Embassy in Israel for more details.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

מנסיון בכניסה להולנד - עיכוב הכניסה עד להסדרת הקנס במקום.

וביתר פרוט, בנסיעת עבודה עם קולגה שכרנו רכב וקיבלנו קנס על עבירת מהירות. החבר שנהג, התעלם מהדוח וחזרנו ארצה.

שנתיים מאוחר יותר בנסיעה נוספת הוא עוכב בביקורת הדרכונים ונילקח לנקודת משטרה . שם הסדיר את מלא התשלום במקום על מנת שיוכל להכנס למדינה.

מסתבר שמתי שהוא במהלך השנתיים התקבל הדוח המוסב על שמו (חברת ההשכרה הסבה את הדוח) כתוכ כמובן בהולנדית צחה. הבחור בחר להתעלם מהדוח ושכח מכך. 

יום התשלום הגיע ברגע ההגעה לביקורת הדרכונים.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

מעניין מה יקרה אם יגיע דרך מדינת שנגן אחרת וייעצר מסיבה כלשהי בדרך או בביקורת הדרכונים ביציאה.

ועוד שאלה שאין לי מושג מה התשובה לה - האם יש הבדל בין קנס שהוטל על ידי רשות מקומית\אזורית לבין קנס שהוטל על ידי משטרה ארצית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהולנד הדוח היה מהירות באינדהובן בעיר. לא יודע מי הרשות שנתנה את הדוח, אבל מכיוון שזה רכב שכור הם שלחו לחברת ההשכרה (אוויס אז) והמשכיר הסב את הדוח לנהג/שוכר הרכב.

דוח חניה בלוס אנג׳לס שהוצמד לרכב לא שולם (אותו אדם ☺️) והבחור לא שמע מאז כלום באופן רשמי. ישנה אפשרות שדוחות חניה (אז 25 דולר) שולמו על ידי חברת ההשכרה וחייבו את כרטיס האשראי,כי הבחור אף פעם לא היה מחזיר רכב מתודלק ☺️ ואני מניח שלא בדק את פרטי החיוב, אם זה עבור דלק או כל דבר אחר.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...