Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר או סטרטר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר כמה שבועות האוטו עושה לי בעיה בהתנעה- לוקח לו זמן עד שהוא נדלק למרות שיש סטרטר שאחרי כמה התנעות מתחיל להיחלש. אבל מאתמול בלילה האוטו לא מניע. יש רק קליק קטן עם הסטרטר ברגע סיבוב המפתח וזהו. נראה לי שזה מצבר אבל לפני שבועיים בדקו לי אותו והוא היה נראה בסדר גמור עם טעינה טובה. המצבר כבר בן 3 שנים. אתמול היו לי עוד אורות וגם הצפצפה עבדה כך שזי די נגד שהבעיה במצבר. הרכב מניע עם התנעה ממצבר אחר. אז מה אתם אומרים? עלתה השערה שהסטרטר לא בסדר וצורך יוצר מדי חשמל ואז בהתנעה ממצבר מרכב אחר הוא פשוט מקבל יותר חשמל ומסוגל להניע.

דרך אגב אתמול אחרי 3 שנים..... בדקתי מים. היו חסרים המון- מילאתי מייד.

הרכב הוא אסקורט קבריולט 1994

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני נוטה מאד לחשוב שזה המצבר, ובפרט שבדיוק אחרי שדיללת אותו זה קרה סופית, ושים לב, אותו אחד שבדק לך את הטעינה והכל, לא הציץ לראות אם חסרים מים. זה לא מעלה יסודות איתנים שיש לסמוך על דבריו?? ובכן אני סתם מנסה להיצטרף לחשוב איתך. בחיפוש בפורום אולי תוכל למצוא את השרשור שהיה לאחרונה לגבי איך יודעים שנגמר מצבר או משהו דומה. בהצלחה.

פורסם

לפי תאורך נראה שבכל זאת המצבר פגום כי עם כבלי עזר ומצבר חיצוני אתה מניע הרכב.

המתנע (סטרטר) הנו צרכן זרם גדול והאורות וכו' הנם צרכני זרם קטנים שעבורם גם המצבר החלש מספיק.

החלף למצבר חדש ודאג שיבדקו את טעינת האלטרנטור ואם אין צרכן זרם סמוי פועל וזאת כדי לוודא שהבעיה היא רק מהמצבר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

התשובה שלך בגוף השאלה, אם חיברת מצבר אחר וזה הצליח להניע אז סימן שצריך לקנות מצבר חדש

שמע, גם עברו 3 שנים אז כדאי גם להחליף מצבר :wink:

Suzuki Jimny

פורסם

אם אתה מניע מאוטו אחר ויכול לנסוע הרבה זמן אז הבעייה נעוצה במצבר מה גם שהיו חסרים לך המון מים במצבר וזהו הרמז לגסיסה שלו, לך לחשמלאי ועל הדרך בדוק טעינה, אבל המצבר שלך מת

יום טוב

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

זה לא מחייב שזה מצבר!

למרות הגיל של המצבר תבדוק את האלטרנטור..

אם אתה מניע ואחר כך אתה יכול לנסוע והאוטו לא נכבה לך אחרי זמן מה אז זה מצבר

ואם אתה מניע והאוטו פשוט נכבה תבין שזה האלטרנטור!

כי המצבר פשוט לא נטען

פורסם

חברים, צר לי (ובאמת צר לי וגם יקר לי) אבל זה לא המצבר. בדקתי אותו בשתי מקומות שונים (אוטו דיפו והמוסך שלי) והוא מצוין. המוסכניק עשה לי משהו שנקרא ריליי שמעביר את כל המתח בהתנעה מהמצבר רק לסטרטר. אבל מה לעשות גם היום בערב, למרות שאני מצליח להניע בסופו של דבר יש לי כמה התנעות שבהם בהתנעה אני שומע קנאק קטן כאילו שאין מצבר ואין חשמל בכלל, ואז פתאום הוא חוזר לחיים ומניע בהתתנעה הבאה (10 20 שניות אחרי)

אז מה אתם אומרים עכשיו?

פורסם

הוספת ריליי לסטרטר, במיוחד ברכב ישן או במכונית בה מותקנים אימובילייזר לא מקורי, אזעקה, קודנית וכדומה היא רעיון טוב, אבל אם ישנה בעיה בפחמים בסטרטר או נתק פנימי בסליל שלו זה לא ממש יפתור את הבעיה.

כשפעולת הסטרטר לא תקינה אתה יכול לנסות ולתת לו מכה קלה בעזרת מוט פלדה, רק בזהירות, שלא תפגע בו או תגרום לקצר. הזעזוע עשוי לשפר את המגע של הפחמים בקולקטור של רוטור הסטרטר ולאפשר התנעה. אם אכן כך קורה, יש צורך לשפץ את הסטרטר.

יוסי

פורסם

טוב אז המצב הוא כזה: נסעתי לחשמלאי שלי והוא אמר לי תן לי את המצבר שלך אני אטעין אותו. בינתיים הוא פתח לי מצבר חדש של שנפ ואמר לי סע איתו כמה ימים זמנית, תראה אם הבעיה נפתרת, בינתיים אני אבדוק את הישן. אז אני נוסע עם השנפ כבר יומיים והאוטו מניע כמו גדול.

אז אני מקווה שהמצבר היה הבעיה.

פורסם

הקיצר הבעיה חוזרת גם עם המצבר החדש- אין התנעה! גם לא דרך מצבר אחר. אני אפילו לא יכול לסוע למוסך עכשיו. איזה דיכאון. אני נותן סוויטץ' שומע קנאק וזהו, כלום. גם כשאני מחבר מצבר מרכב אחר. כנראה שזה בסופו של דבר הסטרטר. אזמ מה אתם אומרים? להזמין גרר למחר בבוקר?

פורסם
הקיצר הבעיה חוזרת גם עם המצבר החדש- אין התנעה! גם לא דרך מצבר אחר. אני אפילו לא יכול לסוע למוסך עכשיו. איזה דיכאון. אני נותן סוויטץ' שומע קנאק וזהו, כלום. גם כשאני מחבר מצבר מרכב אחר. כנראה שזה בסופו של דבר הסטרטר. אזמ מה אתם אומרים? להזמין גרר למחר בבוקר?
יש להזמין גרר מסיבה אחרת בעייתך היא כנראה בעיית טעינה , ולא סטרטר!

המצבר החדש שקבלת מהאריזה פשוט התרוקן , בגלל חוסר טעינה ואז חזרת למצבך הקודם!

גם נסיון התנעה בעזרת כבלים יגרום לכבוי הרכב תון דמן קצר בגלל חוסר טעינה!

גש לחשמלאי ה"גאון שלך" שיבדוק גם זליגת [גניבת} ,זרם על ידי צרכן

חשמל כלשהו[, כנראה נורה דולקת בבגאז) !

אין לשלול גם בעייה בסטרטר!

בעיתך קשורה לחשמלאי הגאון שלך שבודק את הבעייה מתחת לפנס ולא בחושך!

והמבין יבין!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יש מצב שישנה זליגת זרם

צריך לבדוק את זה וגם טעינה

לפעמים יש בעיה בטעינה והמנורה לא נדלקת

בקיצור אתה צריך חשמלאי לא הכי מקצועי

אפילו חצי מקצועי יפתור את הבעיה

מה זה החאפריות הזו קח מצבר סע איתו תראה