Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיסה ב-WIZZ AIR ו-CHECK IN מוקדם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפעמים כן ולפעמים לא.

יכול להגיד שהיו מקרים שבדקתי טיסות לואוקוסט והיה יותר יקר מטיסות של חברות לגאסי.

לפני 5 שנים טסתי לוינה, טיסה בסוף אוגוסט, באוסטריאן עלה 230 יורו לאדם כולל מזוודה וארוחה, בוויז היה יותר יקר בלי כלום. גם השעות היו פחות טובות בוויז. באוסטריאן לקחנו טיסת בוקר בהלוך וטיסת ערב בחזור, מה שהשאיר לנו עוד יום וחצי לטייל.

לחברות לואוקוסט יש יתרון שהן מגיעות לפעמים ליעדים שחברות לגאסי לא מגיעות אליהם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

חד משמעית. אם אתה בן 25 וטס לסופ"ש עם תיק גב וזהו - זו העסקה המתאימה. אם אתה בעל משפחה אתה צריך לחקור לעומק לפני הזמנת הכרטיסים. לחברות הלגאסי יתרונות מבחינת שירות ושעות טיסה, גם אלה שווים לא מעט כסף.

הוזכרה אל-על, אז לאחרונה קניתי כרטיסי בונוס בנקודות של הפלייקארד. שדרוג לפרימיום (בטיסה מפריז) עלה לי 10 דולר וכמה נקודות. שווה לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני קניתי 2 תיקי גב שנפתחים כמו טרולי (cabin max) ואחרכך שדרגתי גם לטרולי קטן שנכנס במידות שהם מרשים, לטיסות לאירופה של 5-6 ימים זה מספיק גם בחורף של עד מינוס 10 (קניתי בגדים יעילים בדקטלון לחורף, לא סתם סוודרים ומעילים ענקיים) 

גם חברה שלי מסתדרת עוד יותר טוב עם זה כי הבגדים שלה קטנים יותר.

למי שלא צריך לקחת את כל הבית איתו, בלי אוכל כשר ונעליים ותלבושות להחלפה, שלא טס בשביל לעשות קניות (יש קניונים גם בארץ, אפילו המותגים דומים...) התיק בחינם מספיק לגמרי, רק צריך להתכונן לזה מראש. 

אני טס רק עם וויזאייר +-, אז אני מוכן לטיסות בצורה כזאת. לא משלם להם שקל אקסטרה מעבר לכרטיס טיסה, לא מרגיש עם זה שום בעיה ולא חסר לי כלום. התיקי גב היו כבדים ולא היה כיף להסתובב ככה, אז עכשיו שאחד מהם הוחלף לטרולי - התיק גב השני יושב לו על הידית ואין כלום על הגב. 

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

מעריך את התשובות, תודה על המידע.

אנחנו מתכננים להגיע לסופיה, ללון שם שתי לילות ואז לרדת לחברים שגרים בסנדנסקי (עיירה בדרום בולגריה), ללון שם לילה ואז לנסוע לסלוניקי שנמצאת במרחק של שעתיים נסיעה לכל כיוון. לבלות שם יום אחד (נחזור באותו היום, הם לא יכולים ללון שם לילה לצערי) ומשם לחזור לסנדנסקי ואז לסופיה.

מאמין שיהיה נחמד.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני שעה, dorsht כתב:

זו אחת מהדרכים שלהם להרוויח כסף. למכור שירות בתשלום.

גם אלעל בכרטיס הלייט מקצה מושב באופן אקראי.

לא מכיר אף חברה שמתחייבת להושיב ביחד, מי שרוצה את השירות הזה משלם.

דרך אגב, לוויז יש שירות די חדש שלא היה בעבר שנקרא הושבה משותפת, לפחות זה רלוונטי לזוג. משלמים משהו כמו 20 יורו לכיוון והם דואגים שתהיה הושבה משותפת.

זה הרעיון של כל החברות האלו, אתה רוצה שירות כלשהו או תוספת כלשהי - תשלם.

טסתי עכשיו באיר קנדה עם המשפחה.
לא שילמנו על מקומות (כי המחיר היה הזוי)
בצק אין הוא נתן לי לבחור מהמקומות הפנויים שזה פייר
ולא שיבץ אותי דווקא בנפרד

אני מבין את המודל העסקי אבל הדווקא הזה הוא Zנות!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

חברות הלואו קוסט מוכרות לפעמים טיסות במחיר 30 אירו הלוך חזור. החוזה בין החברה לנוסע הוא שאתה יודע שעל כל סטייה ממחיר הטיסה הבסיסית אתה תשלם. זה פייר לדעתי. ילדים מצמידים להורה ללא תשלום. תיק גב שנכנס מתחת למושב שלפניך גם ניתן להעלות למטוס בחינם. כנ"ל לגבי מעילים וסוודרים וקניות מהדיוטי פרי (לדעתי עד גבול מסוים). השאר עולה כסף, מעט יחסית אם תזמין מראש והרבה (לפעמים מאוד) בתור קנס אם תחרוג מהחוזה. 

בינינו - כשמדובר בישראלים זו הדרך היחידה לחנך אותנו הישראלים לשמור על חוקים. דרך הכיס. 

טיסה נעימה

ועוד משהו, בישראלים רכבים חדשים  מופשטים מהרבה אופציות שניתנות בחינם (או בתוספת) בארצות שונות בעולם. כאן כדי להוזיל לא מציעים את האופציות האלה. זה לא מרגיז? טיסה נגמרת אחרי כמה שעות, אבל רכב נשאר לכמה שנים.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

@סולל הדרך אייר קנדה - מהיכן להיכן?

בארה"ב יש תקנה המחייבת הושבת ילדים בני פחות מ-12 צמוד להורים/מלווים הבוגרים. לא יודע לגבי אירופה, בדברים האלה בד"כ קנדה דומה לארה"ב.

בחירת מושבים "פנויים" תלויה בעומס בטיסה. מטוס יכול לצאת גם עם תפוסה של 40%, אז אין בעיה. אם התפוסה 100% או קרובה לכך יש בעיה. יש מצבים של החלפת סוג או תצורת המטוס, שאז גם המקומות שהוזמנו לא בהכרח קיימים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, liorwohl כתב:

אני קניתי 2 תיקי גב שנפתחים כמו טרולי (cabin max) ואחרכך שדרגתי גם לטרולי קטן שנכנס במידות שהם מרשים, לטיסות לאירופה של 5-6 ימים זה מספיק גם בחורף של עד מינוס 10 (קניתי בגדים יעילים בדקטלון לחורף, לא סתם סוודרים ומעילים ענקיים) 

גם חברה שלי מסתדרת עוד יותר טוב עם זה כי הבגדים שלה קטנים יותר.

למי שלא צריך לקחת את כל הבית איתו, בלי אוכל כשר ונעליים ותלבושות להחלפה, שלא טס בשביל לעשות קניות (יש קניונים גם בארץ, אפילו המותגים דומים...) התיק בחינם מספיק לגמרי, רק צריך להתכונן לזה מראש. 

אני טס רק עם וויזאייר +-, אז אני מוכן לטיסות בצורה כזאת. לא משלם להם שקל אקסטרה מעבר לכרטיס טיסה, לא מרגיש עם זה שום בעיה ולא חסר לי כלום. התיקי גב היו כבדים ולא היה כיף להסתובב ככה, אז עכשיו שאחד מהם הוחלף לטרולי - התיק גב השני יושב לו על הידית ואין כלום על הגב. 

אתה מתאר פה מקרה מאד נקודתי של זוג שמטייל יחד ויודע לארוז חכם. רוב הנוסעים שמשתמשים בשירותי חברות התעופה השונות הם לא כאלה.

גם לי יש תיק גב במידות סטנדרטיות של טרולי אצל חברת תעופה מסורתית (55 ס"מ גובה), וזה אמנם מגן עליי מפני הקטע של 'נגמר לנו המקום, בוא ניקח את הטרולי שלך לבטן המטוס', אבל לא עוזר כשהחארות מריאנאייר או וויז משכתבים את הכללים ומחליטים שמעכשיו זה יהיה רק 40 ס"מ גובה, כלומר תיק גב קטן שהולכים איתו לבי"ס או לעבודה. הסיבה שהם עושים את זה, כמו גם את מסלול המכשולים בצ'ק אין ואת שאר הרעות החולות שהוזכרו לעיל, זה כדי שכולם יוכלו לטוס בזול כי מישהו החליט שטיסה זה משהו שלכולם מגיע. והטרגדיה האמיתית פה היא שזה גורר את כל התעשייה למטה, כי בתחום התעופה האזרחית שולי הרווח אינם גבוהים מלכתחילה וכולם רוצים להתפרנס איכשהו. 

הדמוקרטיזציה הזאת של התחום מאד מעצבנת אותי בתור אדם שטס הרבה למטרות מקצועיות ונאלץ להתמודד עם העמך בשדה, בבידוק, ובסופו של דבר במטוס. בשלב מסויים עשיתי את הסוויץ' המנטלי שמתעדף את הנוחות שלי מבחינת לו"ז, המטען שאני יכול לשאת, ורמת הוודאות שהטיסה תצא בזמן או לפחות בעיכוב סביר. נכון להיום אני טס מחוץ אך גם בתוך אירופה בעיקר עם קבוצת לופטהאנזה, והיעדר הצורך להתעסק בקקי של חברות הלואו-קוסט שווה לגמרי את ההפרש במחיר. אם הייתי יכול לשלם עוד יותר ופשוט להשאיר את כל התיירים בשדה אחר ובמטוס אחר - הייתי עושה זאת בשמחה, אך לצערי טיסה פרטית בתעריפים הנוכחיים זה עדיין מחוץ לתקציב שלי.

אבל בחזרה לענייננו - מה שאתה מתאר (טיסה עם תיק גב גדול שמכסה כמה ימים) ומה שאתה כותב בסייפא (לא משלם להם שקל אקסטרא) לא מסתדר ביחד. הנוסע הממוצע לא יכול לטוס ליותר מיומיים-שלושה עם תיק גב (או טרולי) של 40 ס"מ, כלומר הוא יצטרך לשלם את האקסטרא על מזוודה נוספת שתעלה למטוס בכל אופן. ונכון שהכל אפשרי ושתי חולצות עם זוג תחתונים אחד יכולים להספיק לך לשבוע, אבל רוב בני האדם יחשיבו זאת (בצדק) להתכלבות שמוציאה את כל הכיף מהרעיון של טיסה תיירותית.

פורסם

לגבי הושבת ילדים...

גם בוויז, ללא תשלום על בחירת מושבים, מושיבים ילדים לפחות עם אחד ההורים (ליתר דיוק מבוגר מלווה שיכול להיות כל אחד מעל גיל 16). זה כתוב כאן תחת סעיף Infants and children:

ציטוט

Children under 14 years of age must sit alongside at least 1 accompanying adult. Random seat allocation during check-in, which is free of charge, will take this into account. If there is limited availability, without adjacent seats for at least 1 accompanying adult, the crew on board will assist to re-seat the child

מתכנן לבדוק את זה אישית באוגוסט הקרוב. טס עם ילדים ולא מתכוון לשלם על בחירת מושבים.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

@סולל הדרך אייר קנדה - מהיכן להיכן?

בארה"ב יש תקנה המחייבת הושבת ילדים בני פחות מ-12 צמוד להורים/מלווים הבוגרים. לא יודע לגבי אירופה, בדברים האלה בד"כ קנדה דומה לארה"ב.

בחירת מושבים "פנויים" תלויה בעומס בטיסה. מטוס יכול לצאת גם עם תפוסה של 40%, אז אין בעיה. אם התפוסה 100% או קרובה לכך יש בעיה. יש מצבים של החלפת סוג או תצורת המטוס, שאז גם המקומות שהוזמנו לא בהכרח קיימים.

מתא למונטריאול
אין לי ילדים קטנים
המערכת פתחה לי את כל המושבים הפנוים לבחירה
ב WIZZ אתה מקבל מה שיוצא להם

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

טסתי לחגיגת יומולדת בוורשה, היינו 5 חברים וטסנו עם וויז עם מזוודה אחת של 32 ק"ג וטרולי של 10 ק"ג. היום אפשר לקנות הכל בחו"ל ואפשר גם לקנות בחנויות חולצות זולות שלובשים פעם אחת וזורקים (פריימרק, c&a, H&M....). בקיצור אפשר הכל. חוסכים בטיסות ומוציאים הרבה על מלון טוב, מסעדות ואטרקציות ובילויים. טוב שיש את האופציה לטוס בזול. אפשר גם לטוס באמירייטס ובמחלקה עסקים וראשונה. הכל עניין של סדר עדיפויות.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 38 דקות, Derish כתב:

אבל בחזרה לענייננו - מה שאתה מתאר (טיסה עם תיק גב גדול שמכסה כמה ימים) ומה שאתה כותב בסייפא (לא משלם להם שקל אקסטרא) לא מסתדר ביחד. הנוסע הממוצע לא יכול לטוס ליותר מיומיים-שלושה עם תיק גב (או טרולי) של 40 ס"מ, כלומר הוא יצטרך לשלם את האקסטרא על מזוודה נוספת שתעלה למטוס בכל אופן. ונכון שהכל אפשרי ושתי חולצות עם זוג תחתונים אחד יכולים להספיק לך לשבוע, אבל רוב בני האדם יחשיבו זאת (בצדק) להתכלבות שמוציאה את כל הכיף מהרעיון של טיסה תיירותית.

טסנו ללונדון בחג המולד, 4 נוסעים, 4 טרולים (בתשלום) ותיקי גב (לא בתשלום) לשבוע!
היה די והותר מקום להכל, כולל קניות.

אגבף לזכותם של וויז יאמר שהם בכל הנסיעות שלי איתם הם מעולם לא התקטננו על תיקים או משקל... די חיפפו וזרמו

פורסם

סופ"ש על בסיס תיק גב או שבוע על בסיס תיק גב וטרולי לכל אחד זה לא קשה. 

חזרתי עכשיו משבועיים בצרפת - לכל אחד טרולי ומזוודה קטנה (10 ק"ג, אם כי ההקצאה 23 ק"ג) ולאשתי היה מקום לכל הקניות, שמסיבות הגיוניות היו רבות מהרגיל. מה שהיה יפה היה שבהלוך אלעל לקחו את הטרוליז לבטן ללא תשלום נוסף, כך שכל המעבר בשדב היה קליל. בחזור זה היה כלול בכרטיס.

@סולל הדרךטיסה טרנסאטלנטית זה סיפור שונה מטיסות לאירופה, עד לפני כמה שנים הכרטיס כלל 2x23 ק"ג. לטיסה כזו גם סביר לשלם תוספת מסויימת תמורת הושבה משופרת. 

פורסם (נערך)

לפני כשעה, Derish כתב:

הנוסע הממוצע לא יכול לטוס ליותר מיומיים-שלושה עם תיק גב (או טרולי) של 40 ס"מ, כלומר הוא יצטרך לשלם את האקסטרא על מזוודה נוספת שתעלה למטוס בכל אופן.

לפני 35 דקות, סולל הדרך כתב:

טסנו ללונדון בחג המולד, 4 נוסעים, 4 טרולים (בתשלום) ותיקי גב (לא בתשלום) לשבוע!
היה די והותר מקום להכל, כולל קניות.

לפני 16 דקות, sperial כתב:

סופ"ש על בסיס תיק גב או שבוע על בסיס תיק גב וטרולי לכל אחד זה לא קשה.

זה מה שאמרתי - תיק גב וטרולי לכל אחד (שצריך לשלם עליו) זה סבבה. אבל תיק גב קטן בלבד זה בעייתי לרוב האוכלוסיה, גם אם ליאור וזוגתו מסתפקים בכך.

אגב, היו לי כבר מקרים שבהם יצאתי ממדינה א' ללא בעיה ואז במדינה ב' הוציאו לי סרגלים והתחילו למדוד... מצב לא נעים ואי אפשר לבנות על זה שיזרמו איתך.

להבהרה - כך נראה היום טרולי של 40 ס"מ שמותר להעלות בחינם לטיסה של וויז או ריאנאייר. מישהו פה מוכן היה לטוס עם דבר כזה (וללא תיק נוסף) לשבוע?

image.png.e55c8867b6533a404f0f512e25afdc97.png

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם
לפני 32 דקות, סולל הדרך כתב:

אגבף לזכותם של וויז יאמר שהם בכל הנסיעות שלי איתם הם מעולם לא התקטננו על תיקים או משקל... די חיפפו וזרמו

רוב הפעמים זה תלוי בנציג שירות בדלפק ובצורת פנייה של הנוסע. לא טסתי עם וויזאייר, אבל גם בחברות האחרות כשחרגתי קצת לא אמרו מילה כי דיברתי יפה ולא דרשתי כלום.

• תוכן חדש...