Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רק אני מרגיש פראייר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מכיר המון אנשים מהעליה הרוסית של שנות ה 90, חלקם חברים שלי שלמדו איתי בבית הספר, שאחרי שחיו בארץ 15-20 שנה, שרתו בצבא, רכשו מקצוע, עבדו ושילמו מסים, הגרו לקנדה או לארצות הברית. הם מזמן החזירו את ה"סל קליטה", תרמו לכלכלת ישראל אבל פשוט העדיפו לעבור למקום שקט ורגוע יותר, איפה שהמקצוע שלהם מאפשר לקנות בית  פרטי מרווח 3 קומות ולא דירת 3 חדרים 70 מטר עם משכנתא ל 25 שנה. 

אומרים שאחרי הגירה ראושנה, יותר קל מנטלית לעשות הגירה פעם שניה. 

• אהבתי 5

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

בלי להכנס לעד כמה הכתבה נכונה או שגויה, כדי להוסיף עוד מידע קונקרטי בנוסף למסמך ממרכז המחקר של הכנסת שקושר קודם, מידע ממשרד הקליטה על זכאויות לעולים:

https://www.gov.il/he/departments/guides/new-olim-rights-guide

https://www.gov.il/he/Departments/General/absorption_basket

https://www.gov.il/he/departments/general/olim_rental_aid

לא היה מזיק, להשוואה, מידע על אחוזי מהגרים/עולים שעוזבים בארצות אחרות (לא עברתי עדיין על המסמך ממרכז המחקר, אולי הוזכר שם?).

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם
לפני 9 שעות, מרק10 כתב:

אני לא יכול לשתף את הקהל במקורות המידע שלי

אולי אתה יכול אבל לא עשית את זה 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 8 שעות, פינדר כתב:

לפני 20 שנה עבד איתי מהנדס סופר מוכשר. בחור שוודי שהתחתן עם ישראלית שנולדה בארצות הברית.

ישבנו פעם לשתות בירה ומישהו שאל אותו למה הוא חי בישראל, אם הוא יכול לחיות בשוודיה או באמריקה. התשובה שלו הייתה: אתם לא יודעים להעריך מה יש לכם פה.

זה היה לפני עשרים שנה. מאז הספיק לעבור לאמריקה ולהקים שם סטארטאפ או שניים וגם משך לשם כמה חבר'ה מהיותר מוכשרים שהיו פה.

לא שדד כלום מהמדינה. רק הבין איפה כדאי לחיות.

להעריך מה יש לנו כאן זה לא משהו אוביקטיבי.

בערך באותה תקופה עבדתי עם מהנדס מוכשר נורבגי שהתחתן עם ישראלית, הוא בסוף נשבר וחזר לנורבגיה. מהנדס אחר הגיע בעלייה הרוסית של שנות ה 90, תרם לא מעט לחברה ולמדינה ועזב לארה״ב אחרי לא מעט שנים.

אני שעזבתי לשוודיה יכול להעיד שפרט לאוכל המשעמם החיים בשוודיה טובים יותר מאשר בישראל, למעשה אמרתי כבר כמה פעמים למקומיים שמקטרים שהם לא יודעים להעריך מה יש להם פה

פורסם (נערך)

אני קורא לפעמים בקבוצת עולים טריים בפייס ולצערי חייב להודות שיש לא מעט שאלות שקשורות לכיצד לקבל קיצור פז"מ לדרכון, לקבל מענקים אחרי תקופה שלא היו בישראל ואין להם כוונה להתבסס כאן וכדומה....

עריכה אחרונה על ידי Boltik
פורסם

שוב, זה שיש חול###ת שמנצלים את השיטה - זה לא רלוונטי.

לא כאן ולא בנושא של קצבאות ולא בשום דבר שהמדינה עושה מתוך אינטרסים שלה.

(כן, זה אינטרס של כל מדינה שישתקעו בה אנשים בגיל העבודה, שמייצרים ותורמים, ובמקום המטורף שלנו גם הולכים/שולחים את ילדיהם לההירג במלחמות האין ברירה ובמבצעי הפתרון זליגה).

מה שאפשר (ולגיטימי לגמרי) לחשב, זה כמה ממה שהמדינה משקיעה, חוזר אליה עם ריבית גבוהה. 

מהגרים ("עולים") משכילים שבאים לכאן במטרה להשתקע, הם נכס, לא נטל.

אם הם לא מספיק יהודים בעיני כמה מגזרים שוליים- לא ממש מאריד אותי.

גם אני ככל הנראה, לא מספיק יהודי מבחינתם ממילא.

(להיפך- כשהם יסיימו להתעסק איתם, הם כנראה יגיעו אליי, אז די מתאים לי שיש עדיין באפר 😄). 

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני כשעה, Boltik כתב:

אני קורא לפעמים בקבוצת עולים טריים בפייס ולצערי חייב להודות שיש לא מעט שאלות שקשורות לכיצד לקבל קיצור פז"מ לדרכון, לקבל מענקים אחרי תקופה שלא היו בישראל ואין להם כוונה להתבסס כאן וכדומה....

אני לא מתפלא.

כנראה מהחודש הזה או החודש הבא עולים חדשים אשר שהו בישראל פחות משנה לא יקבלו דרכון אלא רק תעודת מעבר למשך שנה.

לצערי אני נתקל בהמון "בעולים חדשים" שחותמים בצורה עיוורת על מסמכים שונים ללא שום הבנה על מה הם חותמים העיקר שיקבלו דרכון ויוכלו לעוף מכאן.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 4 שעות, hans כתב:

אגב, סתם בתור תרגיל חשבונאי - בוא נניח לשם הדיון שכל מה שנכתב נכון, ושיש עלוקות שהגיעו לפה, קיבלו מענקים והמשיכו הלאה. בשביל הדיון נהפוך את ה-1500₪ האלה ל-5000₪.

אכן. חישוב העלות צריך לקחת בחשבון שלא כל אחד נשאר. כמו הקצאת חלק מהכנסות יצרן לטיפול בהחזרות, החלפות, אחריות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 5.7.2023 בשעה 20:47, oryo כתב:

תראה אני יודע שזה קשה להודות when you got played, אבל זה בדיוק מה שקרה כאן: אתה מפיץ ״כתבה״ ב״עיתון״ שמבוססת על כלום בפיתה וזה ניכר ממנה. אין שם הסבר על כמות הכספים הקונקרטית שהלכה לטמיון, או את כמות הכספים שקיבלו כל אותם אנשים שהיו כאן חודש ועפו. 

מי שיצא לו להתעסק עם הבירוקרטיה הישראלית יודע מה היעילות שלה, ומה הסיכוי שאנשים ״עשו מכה״ וברחו...

כתבה גזענית ומסולפת שנועדה לחרחר שנאה, ואין יותר מגוחך בעולם לתת לביביתון - שתומך בהרחבת הסבסוד לאוכלוסיה שבהגדרה מתעלקת על מערכות הרווחה(!!) - לפמפם שקרים על אוכלוסיות אחרות.

כמו כן מי שבאמת חושב שאנשים עושים רילוקיישן בשביל לדפוק קופה פסיכית של 10,000 ש״ח ולברוח, וואלה כנראה שלא עשה יותר מדי רילוקיישנים בחייו. אבל להגיב להטרלה של הביביתון זה בסה״כ לשחק לידיהם, עדיף לעשות DFTT.

או בקיצור - אתה אכן צריך להרגיש פראייר, אבל לא בגלל הרוסים :| 

אז לפי טענתלך לא קיימים כאן חברי פורום שמשתייכם לאותו זרם עולים שמודים בריש גלי שהם מתביישים שקיימת תופעה כזאת בקרב העולים ממדינתם? נכון, קשה לחשוב שישנם אנשים שישתמשו בישראל רק בתור נקודת מעבר שהרי דרכון ישראלי ואזרחות יכולים לפתוח להם הרבה שערים אחרים. ולגבי הפוליטיקה רק בשביל ההגינות. נפתול מחרבנט הבטיח 53 מילארד למגזר אחר אם שכחת.

לפני 22 שעות, natco כתב:

שוב, זה שיש חול###ת שמנצלים את השיטה - זה לא רלוונטי.

לא כאן ולא בנושא של קצבאות ולא בשום דבר שהמדינה עושה מתוך אינטרסים שלה.

(כן, זה אינטרס של כל מדינה שישתקעו בה אנשים בגיל העבודה, שמייצרים ותורמים, ובמקום המטורף שלנו גם הולכים/שולחים את ילדיהם לההירג במלחמות האין ברירה ובמבצעי הפתרון זליגה).

מה שאפשר (ולגיטימי לגמרי) לחשב, זה כמה ממה שהמדינה משקיעה, חוזר אליה עם ריבית גבוהה. 

מהגרים ("עולים") משכילים שבאים לכאן במטרה להשתקע, הם נכס, לא נטל.

אם הם לא מספיק יהודים בעיני כמה מגזרים שוליים- לא ממש מאריד אותי.

גם אני ככל הנראה, לא מספיק יהודי מבחינתם ממילא.

(להיפך- כשהם יסיימו להתעסק איתם, הם כנראה יגיעו אליי, אז די מתאים לי שיש עדיין באפר 😄). 

רק למען הפרוטוקול. מבחינתי לא מעניין אותי אם אתה יהודי או לא. אם אתה אדם משכיל שיכול לתרום לפיתוח משמעותי של המדינה מבחינתי ברוך הבא. אני מעדיף לא יהודי שהוא רופא או מהנדס מאשר יהודי רועה צאן.

בתאריך 6.7.2023 בשעה 02:02, Buki כתב:

אני מכיר המון אנשים מהעליה הרוסית של שנות ה 90, חלקם חברים שלי שלמדו איתי בבית הספר, שאחרי שחיו בארץ 15-20 שנה, שרתו בצבא, רכשו מקצוע, עבדו ושילמו מסים, הגרו לקנדה או לארצות הברית. הם מזמן החזירו את ה"סל קליטה", תרמו לכלכלת ישראל אבל פשוט העדיפו לעבור למקום שקט ורגוע יותר, איפה שהמקצוע שלהם מאפשר לקנות בית  פרטי מרווח 3 קומות ולא דירת 3 חדרים 70 מטר עם משכנתא ל 25 שנה. 

אומרים שאחרי הגירה ראושנה, יותר קל מנטלית לעשות הגירה פעם שניה. 

אם לא שמת לב, הכתבה לא דיברה כלל וכלל על האנשים הללו. בנימה אישית, מבחינתי אדם שהגיע לכאן בתור ילד ועשה צבא, החזיר את חובתו למדינה.

בתאריך 5.7.2023 בשעה 20:55, farkash7 כתב:

הכתבה הזו נועדה כדי לבנות בסיס לביטול חוק השבות על בסיס סבא/סבתא. כנראה שנראה עוד מאותו דבר במדיות התעמולה.
למה הם רוצים לבטל?
1. קודם כל דת, חלק מאותם זכאי חוק השבות הם לא יהודים על פי הדת והמשיחיים רוצים פה רק יהודים טהורים.
2. "פוגע בדמוגרפיה"

נכון מאוד, יש אנשים שכואב להם שאנשים לא יהודים מקבלים אזרחות או דרכון בגלל הסבא או הסבתא. לא איכפת לי אם הוא יהודי או לא. מגיע לו דרכון כמו שלי מגיע דרכון אירופאי בגלל הסבא והסבתא שלי. דבר שאני בהחלט מתכוון לדרוש בעתיד על הפרינציפ בגלל שאלה היו צריכים לברוח מארץ מולדתם בגלל הנאצים. ואם המדינה הארורה שלחה יהודים אל מותם אל אפם ועל חמתם אני אוציא מהם דרכון. מה שכן, אני לא מתכוון לנצל משאבים של מדינה כאשר אני לא מתכוון לחיות בה.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני 32 דקות, Cerebral Cortex כתב:

אם לא שמת לב, הכתבה לא דיברה כלל וכלל על האנשים הללו. בנימה אישית, מבחינתי אדם שהגיע לכאן בתור ילד ועשה צבא, החזיר את חובתו למדינה.

אני מכיר בחור יהודי לפי אחד ההורים שעלה לארץ לפני כחצי שנה ממוסקבה. הוא דוקטור לביולוגיה, אין לו כל כך אפשרות להתפרנס יפה מהמקצוע הזה בארץ. למרות שהוא דוקטור, הוא די צעיר באיזור גיל 30. וכן הוא רצה עוד אזרחות לגיבוי למקרה שיגייסו אותו לצבא הרוסי או שהמצב שם יתרחבש לגמרי. 

הגיע, קיבל מספר תעודת זהות, ויתר על כל הסיוע, לא לקח שקל מהמדינה וחזר אחרי כמה חודשים. אבל הוא יודע שישי לו "תוכנית מגירה" למקרה ויצטרך.

האם זה פסול?

ולמה הוא חזר? כי יש לו מפשחה, בית, קריירה, הכנסה יפה. קשה מאוד מאוד לעזוב את כל זה ולהתחיל הכל מאפס. צריך לזה טריגר מאוד מאוד משמעותי ולפי דעתו, הטריגר הזה עוד לא הגיע אבל הוא נערך לאפשרות הזו.

פורסם
לפני 8 שעות, Buki כתב:

אני מכיר בחור יהודי לפי אחד ההורים שעלה לארץ לפני כחצי שנה ממוסקבה. הוא דוקטור לביולוגיה, אין לו כל כך אפשרות להתפרנס יפה מהמקצוע הזה בארץ. למרות שהוא דוקטור, הוא די צעיר באיזור גיל 30. וכן הוא רצה עוד אזרחות לגיבוי למקרה שיגייסו אותו לצבא הרוסי או שהמצב שם יתרחבש לגמרי. 

הגיע, קיבל מספר תעודת זהות, ויתר על כל הסיוע, לא לקח שקל מהמדינה וחזר אחרי כמה חודשים. אבל הוא יודע שישי לו "תוכנית מגירה" למקרה ויצטרך.

האם זה פסול?

ולמה הוא חזר? כי יש לו מפשחה, בית, קריירה, הכנסה יפה. קשה מאוד מאוד לעזוב את כל זה ולהתחיל הכל מאפס. צריך לזה טריגר מאוד מאוד משמעותי ולפי דעתו, הטריגר הזה עוד לא הגיע אבל הוא נערך לאפשרות הזו.

היה לי בחור אחד בעבודה שהגיע מאוקרייאנה לפני כמה שנים. עוד לפני הוקורנה ולפני המלחמה הנוכחית. קיבל דרכון, אזרחות והכל. עבד בישראל והתפרנס. ברגע שהוא קיבל צו גיוס כי עדיין לפי החוק גם בחור בן 20 צריך להתגייס הוא עבד כמה שהוא יכל והתחפף בחזרה הביתה. קיבל מה שיכל ובסוף עזב כי הוא לא רצה להתגייס לצה"ל. 
הסיפור שאתה מספר זה בסדר גמור, אין לי גם בעיה עם זוגות שאחד מהם הוא תושב ישראלי והשני לא. כל עוד הכל נעשה בתום לב ולא מתוך רצון לנצל משאבים שאחרים עובדים מאוד קשה בכדי לממן אותם הכל טוב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כמו שכתבתי קודם לכן עולה חדש זכאי בשנה הראשונה לתעודת מעבר ולא לדרכון.

"דרכון ישראלי מאפשר יותר"
מספר העוזבים אחרי תקופה קצרה הוא נושא שמטריד את משרד הקליטה, מאחר שמושקעים כספים רבים במאמצים לקלוט את העולים. לדברי אהרוני, "צריך להבין שהיום דרכון רוסי הוא לא רצוי ברוב מדינות העולם. יש מדינות שאפילו לא מאפשרות לך לעשות קונקשן עם הדרכון הזה. דרכון ישראלי מאפשר לך אפשרויות רבות יותר, ואנשים ממשיכים למדינות אחרות כמו ארה"ב, קנדה ומדינות אירופיות שונות. זאת תופעה מדאיגה, ואנחנו שמחים שהמדינה שמה לזה קץ בטווח הקצר בעזרת חוק הדרכונים שלא מאפשר לאנשים לבוא לקחת דרכון ולעזוב תוך חודש. כיום, אחרי התיקון, העולה מקבל בהתחלה תעודת מעבר, והוא צריך לגור בארץ רוב הזמן בשנה הראשונה כדי לקבל דרכון ישראלי".

מקור הידיעה:

https://www.ynet.co.il/judaism/discourse/article/ryzl00mbch

איזה כייף לי :)

פורסם

אגב אני חושב שבשנה הראשונה או אפילו בשלוש השנים הראשונות לעולה חדש לא צריכה להיות זכות הצבעה. 

זה מכיוון שלוקח זמן להבין את המשחק הפוליטי במדינה ומי נגד מי.

עולה שהגיע לפני חודש - חודשיים ובדיוק יש בחירות, לא תמיד מבין למי הוא הולך להצביע.

אני זוכר הייטב את הבחירות ב 1992, כשכמה מאות אלפי עולים שהגיעו שנה או כמה חודשים קודם לכן הלכו לבחירות חלקם בלי לדעת אפילו את שם המפלגה או עם פתח שמישהו שם להם ביד. 

פורסם

גם זוכר את התקופה טוב...

היינו אז כמה חודשים בארץ וגרנו בעכו, בקושי דיברנו עברית.

אני זוכר שהיו מוניות מרצדס סדאן עם 6 דלתות שהיו מסתובבות בשכונות, בכול מוניות היה בן אדם שחיפש עולים, הכניס אותם למונית ונתן לכול אחד פתק של מפלגת העבודה. הוא הסביר שחייבים להצביע רק למפלגת העבודה כדי שרבין יעלה לשלטון.

העולים לא שאלו שאלות ועשו בדיוק את מה שאמר.

• תוכן חדש...