Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת מאייד הונדה סיוויק 2008

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Wallpaper,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, יש ברשותי הונדה סיוויק 2008 , המזגן לא עובד ובבדיקה במוסך התברר שיש דליפה מהמאייד.

החלטתי לנסות לעשות את ההחלפה בעצמי. לפי סרטונים שראיתי יש לפרק את כל הדשבורד. 

האם יש דרך קלה יותר להגיע אל המאייד?

פורסם

איך בדיוק תגיע אליו אם לא מהדאש? תעשה חור בקיר אש?

יש רק דרך אחת אחי 

אגב לא שווה לך לתת למוסך לעשות את זה כי יעלה לך כמו הרכב

• פיתרון
פורסם
לפני 13 דקות, CiUiK כתב:

איך בדיוק תגיע אליו אם לא מהדאש? תעשה חור בקיר אש?

יש רק דרך אחת אחי 

אגב לא שווה לך לתת למוסך לעשות את זה כי יעלה לך כמו הרכב

טוב המשכתי לחפש ובינתיים מצאתי דרך לעשות את זה דרך תא הכפפות

אני חושב שמצאתי את הפתרון שרציתי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, Wallpaper כתב:

אם בעבר לא ביצעת תיקונים דומים וחסר לך ניסיון לא הייתי מתלהב ועושה את העבודה לבד.

אל תשכח שלאחר החלפת המאדה יש צורך להוסיף שמן למערכת הקירור בעזרת ציוד מתאים שנמצא אצל כול מזגניסט.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 8 שעות, Wallpaper כתב:

זה נקרא דרך הדש מה ששלחת. מקווה שתעשה עבודה טובה ותצליח! דבריו של מרק חשובים ונכונים

פורסם
לפני שעה, מרק10 כתב:

אם בעבר לא ביצעת תיקונים דומים וחסר לך ניסיון לא הייתי מתלהב ועושה את העבודה לבד.

אל תשכח שלאחר החלפת המאדה יש צורך להוסיף שמן למערכת הקירור בעזרת ציוד מתאים שנמצא אצל כול מזגניסט.

לגבי הפירוק וההרכבה אני לא מפחד מזה.

תכננתי בגדול להחליף ואז למלא את הגז אצל המזגניסט ,אני לא יכול פשוט לבקש ממנו להוסיף לי גם שמן?

פורסם
לפני 14 דקות, Wallpaper כתב:

לגבי הפירוק וההרכבה אני לא מפחד מזה.

ראית את כול הסירטון עד הסוף ? היה חלק שבו יש צורך לנסר חלק בתא הכפפות.

יש לך כלי עבודה מתאימים ?

אל תסמוך ב-100 אחוז על הסירטון מכיוון שייצרן הרכב נוהג לשנות ולשפר חלקים ולא תמיד תמצא לזה תיעוד באינטרנט. 

לפני 14 דקות, Wallpaper כתב:

תכננתי בגדול להחליף ואז למלא את הגז אצל המזגניסט ,אני לא יכול פשוט לבקש ממנו להוסיף לי גם שמן?

אתה צריך למצוא דף נתונים של ייצרן הרכב שבו כתוב מהי כמות השמן שיש להוסיף לאחר החלפת מאייד. בדרך כלל מדובר על 25-35 מ"ל של שמן PAG.

פורסם
לפני 32 דקות, מרק10 כתב:

ראית את כול הסירטון עד הסוף ? היה חלק שבו יש צורך לנסר חלק בתא הכפפות.

יש לך כלי עבודה מתאימים ?

אל תסמוך ב-100 אחוז על הסירטון מכיוון שייצרן הרכב נוהג לשנות ולשפר חלקים ולא תמיד תמצא לזה תיעוד באינטרנט. 

אתה צריך למצוא דף נתונים של ייצרן הרכב שבו כתוב מהי כמות השמן שיש להוסיף לאחר החלפת מאייד. בדרך כלל מדובר על 25-35 מ"ל של שמן PAG.

כן ראיתי מדובר בסה"כ בחתיכת פלסטיק שנחתכת עם מסורית או קאטר, לפי מה שהבנתי גם היצרן אומר לחתוך את החלק הזה במידה ומתבצעת העבודה בצורה הזו.

שוב אני שואללגבי השמן, זה משהו שניתן להוסיף בדיעבד?

פורסם
לפני 15 דקות, Wallpaper כתב:

שוב אני שואללגבי השמן, זה משהו שניתן להוסיף בדיעבד?

אחרי ההחלפה אתה בכל מקרה תגיע למזגניסט לביצוע וואקום ומילוי גז למערכת, באותה הזדמנות המזגניסט יוסיף שמן. תגיד לו איזה חלק הוחלף והוא ידע כמה שמן להוסיף, זה משהו כמו 5 גרם. 

השמן מוזרק למערכת דרך אותו שסתום מילוי שדרכו ממלאים גז.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 21 שעות, Buki כתב:

אחרי ההחלפה אתה בכל מקרה תגיע למזגניסט לביצוע וואקום ומילוי גז למערכת, באותה הזדמנות המזגניסט יוסיף שמן. תגיד לו איזה חלק הוחלף והוא ידע כמה שמן להוסיף, זה משהו כמו 5 גרם. 

השמן מוזרק למערכת דרך אותו שסתום מילוי שדרכו ממלאים גז.

5 גרם של שמן למערכת המיזוג זה ממש מעט. לדעתי 35 מ"ל. בדרך כלל יחידות המדידה של נוזלים היא מיליליטר ולא משקל בגרמים.

אני זוכר שפעם שהיינו צעירים היו מוכרים שמן בתחנות דלק בקילוגרם.

השמן המתאים לרכב של פותח האשכול הוא מקורי או SANDEN SP-10.

download.jpg

פורסם

החלפתי שנה שעברה מעבה, שאלתי את השאלה הזו את איש המזגנים, אומר שזה 5 מ"ל בהנחה שלא בוצעה שאיבת שמן לפני כן.

באינטרנט יש המלצות שונות בין 50 מ"ל לכל חלק לבין זה שבכלל לא צריך וכל השמן נשאר במדחס. 

מעניין היה למצוא הוראת יצרן...אבל לא מצאתי. 

פורסם
לפני 7 שעות, Buki כתב:

החלפתי שנה שעברה מעבה, שאלתי את השאלה הזו את איש המזגנים, אומר שזה 5 מ"ל בהנחה שלא בוצעה שאיבת שמן לפני כן.

באינטרנט יש המלצות שונות בין 50 מ"ל לכל חלק לבין זה שבכלל לא צריך וכל השמן נשאר במדחס. 

מעניין היה למצוא הוראת יצרן...אבל לא מצאתי. 

בסרטון של החלפת שסתום ההתפשטות בהונדה בכלל לא מוזכר נושא הקרר ומילוי גז ושמן.

• תוכן חדש...