Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי - טיגואן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, 

בגלל התרחבות המשפחה אני שוקל לקנות פולקסווגן טיגואן שנת 2018, מנוע 1.4 טורבו 150 כ"ס. 

התייעצתי עם כמה מוסכניקים שעובדים עם הרכב ואמרו לי שהרכב אמין, חסכוני (יחסית) וכדאי, גם נסעתי ברכב וממש אהבתי את הנסיעה ואיכות החומרים בסלון הרכב. 

המשכתי להתייעץ עם עוד אנשים ואמרו לי שהרכב יקר מבחינת תחזוקה ולא אמין (תקלות במנוע ובגיר). 

קראתי קצת בפורומים לא בארץ ובאמת ראיתי שיכול להיות תקלות כמו דיליי בלחיצה על הגז והנסיעה בפועל מעצירה ואכילת שמן לדוגמה. 

הרכב מן הסתם לא באחראיות והתיקונים יהיו עלי אם יהיו, אשמח לחוות דעת מאנשים שהחזיקו ברכב הזה או יודעים עליו משהו או יודעים להמליץ על רכב אחר בקטגוריה. 

המון אנשים המליצו על טוסון אבל פחות אהבתי את הנוחות וגם בשנתון הזה הפרש המחירים הוא כ-20-30 אלף. 

תודה לעוזרים!

אה ועוד שאלה, בטיפולים וכאלה, שמעתי פעם שבפולקסווגן אתה חייב לטפל בחלפים מקוריים בלבד מה שמייקר את כל נושא האחזקה של הרכב, האם זה נכון? 

פורסם (נערך)

מחזיק טיגואן מעל שנתיים כבר, דגם 2 ליטר, אבל מהדור הראשון אחרי facelift, מבחינת גיר אתה יכול להיות רגוע ברכב יושב גיר 6 הילוכים רטוב, ככה שהסטיגמות שאנשים לומדים בעל פה על ואג לא חל עליך.

המנוע אמין ואין לו בעיות, תחזוקה עם חלפים מקוריים לא יקרה בצורה משמעותית. 

ואתה יכול לטפל בחלקים מקוריים (אגב מומלץ בכל רכב לטפל בחלקיים מקוריים) וזה לא מייקר את האחזקה של הרכב בצורה משמעותית. 

אני מאוד נהנה מהרכב, חושב שעשית בחירה מצויינת אם ותקנה אתה מוזמן להצטרף לקבוצה של טיגואן בווצאפ. 
אם זה ממש יעניין אותך אפילו שהחלקים שונים אני יכול לבדוק כמה יוצא לי טיפול קטן/גדול.

לא חובה - אם יש לך אפשרות לרדת טיפה בשנתון או למתוח את התקציב ולחפש 2 ליטר זה יהיה הבדל משמעותי בנהיגה.

עריכה אחרונה על ידי VromVrom
פורסם

האוטו בהחלט אמין  במיוחד ביחס לדורות קודמים.

העכב אכילס (יש לכל רכב, ולא בהכרח אחד) ש vw עדיין לא פתרו - משאבות מים.

זה ממש בקטנה ולא פוסלים רכב על כאלה דברים.

תתחדש ;-)

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, VromVrom כתב:

מחזיק טיגואן מעל שנתיים כבר, דגם 2 ליטר, אבל מהדור הראשון אחרי facelift, מבחינת גיר אתה יכול להיות רגוע ברכב יושב גיר 6 הילוכים רטוב, ככה שהסטיגמות שאנשים לומדים בעל פה על ואג לא חל עליך.

המנוע אמין ואין לו בעיות, תחזוקה עם חלפים מקוריים לא יקרה בצורה משמעותית. 

ואתה יכול לטפל בחלקים מקוריים (אגב מומלץ בכל רכב לטפל בחלקיים מקוריים) וזה לא מייקר את האחזקה של הרכב בצורה משמעותית. 

אני מאוד נהנה מהרכב, חושב שעשית בחירה מצויינת אם ותקנה אתה מוזמן להצטרף לקבוצה של טיגואן בווצאפ. 
אם זה ממש יעניין אותך אפילו שהחלקים שונים אני יכול לבדוק כמה יוצא לי טיפול קטן/גדול.

לא חובה - אם יש לך אפשרות לרדת טיפה בשנתון או למתוח את התקציב ולחפש 2 ליטר זה יהיה הבדל משמעותי בנהיגה.

קראתי המון על תיבת ההילוכים הזו dsg6 dq250 ומה שאומרים בגדול זה שצריך לדעת לנהוג עליה, בגלל שאני קונה רכב יד שנייה אין לי שום ביטוח שהנהגים הקודמים נסעו כמו שצריך. 

מה גם שאשתי תסע על האוטו וקשה לי להאמין שהיא תקפיד בפקקים להעביר לטיפטרוניק ולסוע כמו בידני... 

אתה עדיין חושב שכדאי? 

לגבי הטיפול הרגיל פילטרים ושמן אמרו לי כ 600-650, אני יודע שבטויוטה לוקחים 400 +- על חלפים לא מקוריים.. 

פורסם
לפני כשעה, Konstantin2104 כתב:

לגבי הטיפול הרגיל פילטרים ושמן אמרו לי כ 600-650, אני יודע שבטויוטה לוקחים 400 +-

פעם בשנה אתה עושה טיפול, והפרש של 200 ש"ח לרכב של 100K זה מה שמדאיג אותך?🤨

מאיפה אתה בארץ? אם מהמרכז תטפל במוסך רון אוחנה תעשה כל מה שיגיד לך אל תתווכח איתו על כסף ותהיה מבסוט. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 9 שעות, Jack457 כתב:

פעם בשנה אתה עושה טיפול, והפרש של 200 ש"ח לרכב של 100K זה מה שמדאיג אותך?🤨

מאיפה אתה בארץ? אם מהמרכז תטפל במוסך רון אוחנה תעשה כל מה שיגיד לך אל תתווכח איתו על כסף ותהיה מבסוט. 

זה פחות מדאיג אותי, מדאיג אותי יותר הנושא של צורת הנהיגה אם זה נכון 

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Konstantin2104 כתב:

קראתי המון על תיבת ההילוכים הזו dsg6 dq250 ומה שאומרים בגדול זה שצריך לדעת לנהוג עליה, בגלל שאני קונה רכב יד שנייה אין לי שום ביטוח שהנהגים הקודמים נסעו כמו שצריך. 

מה גם שאשתי תסע על האוטו וקשה לי להאמין שהיא תקפיד בפקקים להעביר לטיפטרוניק ולסוע כמו בידני... 

אתה עדיין חושב שכדאי? 

לגבי הטיפול הרגיל פילטרים ושמן אמרו לי כ 600-650, אני יודע שבטויוטה לוקחים 400 +- על חלפים לא מקוריים.. 

לא צריך לדעת לנהוג עם התיבה הזאת(המלצה בפקקים להעביר למצד ידני או ספורט) גיר אמין שיודע לעמוד בהרבה כוח ומומנט. 

אין לך מה לדאוג

עריכה אחרונה על ידי VromVrom
  • תוכן חדש...