Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיפוש עבודה בתחום ה IT

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הגעתי לשלב בו מיציתי את עצמי במקום העבודה הנוכחי ואני מחפש להתקדם ולהתפתח.

אני מחפש מקום שעובד בקצב מהיר שבו יש אתגר ואחריות, שהידע הטכנולוגי מתפתח, שמאפשר גדילה בתוך התפקיד והתקדמות בסולם התפקידים והדרגות.

לא מחפש תפקיד של פרויקט ועוד פרויקט ואחריו עוד פרויקט שכולם דומים ובגדר more of the same.

לא מחפש ארגונים גדולים ומסועפים עם הרבה בירוקרטיה שמעכבת ביצוע.

לא מחפש מוסדות ממשלה / ארגוניים ביטחוניים / כל ארגון בו קצב אימוץ הטכנולוגיות איטי, כפופים לתקציבים דלים והענן מועט עד לא קיים.

אני ראש גדול, פורח באתגרים ועבודה קשה ומחפש אחריות.

מה הדרכים היום לחפש עבודה שכזו ? 

שלחתי קו"ח לכמה מגייסות שפנו אלי בעבר, וכן להד-האנטר אחד

בנוסף גם עברתי על רשימת משרות שפורסמו בלינקדאין ומה שרלוונטי שלחתי גם לשם.

לא יכול לפרסם בלינקדאין שאני מחפש מסיבות מובנות..

עולה לי בראש גם לשלוח קו"ח ב jobmaster אבל אין לי סבלנות לסנן כל כך הרבה משרות (עשיתי את זה בעבר, לא כיף).

המלצות נוספות יתקבלו בברכה, כולל המלצות לחברות / מגייסות / האד-אנטרים.

תודה רבה.

פורסם

אני כנראה בתחום דומה - ולא הבנתי כלום :) פחות מדי פרטים מכדי לעזור.

אם אני צריך לתת עיצה גנרית - חפש חברה post ipo בצמיחה מהירה עדיין.

מספיק יציב כדי שיהיה בסיס לעבוד איתו , מספיק חדשני כדי שדברים עדיין יזוזו מהר.

(זה מה שאני עשיתי עם סט דרישות דומה - בנפנופי ידיים אחרי שעבדתי מסטארטאפ שהיה פיצי כשהצטרפתי ועד אחד המעסיקים הגדולים בעולם)

הבעיה היא שחלק מהדברים האלו משתנים ברמת צוות או קבוצה. אפילו באותה חברה (למרות שדי אנ איי של חברה הוא יחסית אחיד עד גודל מסוים)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לא כל כך ברור מה התפקיד שלך, היית איש סיסטם ? לינוקס ? מנהל פרוייקטים ? תקשורת ? אבטחת מידע ? 

נשמע ותקן אותי אם אני טועה שאתה מחפש עבודה בסקטור ההייטק, לכן הייתי ממשיך בחיפושים בלינקדין וגם מציץ בדרושים של חברות כמו sqlink ,  gotfriends שמבצעות השמה בחברות הייטק (זה לא outsource).

דרך אגב אם אני לא טועה יש דרך בלינקדין לחפש עבודה מבלי שהקולגות שלך באותו מקום עבודה נוכחי יראו (זכור לי מתקופת הקורונה משהו כזה)ף

פורסם
לפני 39 דקות, מה רע בשביט? כתב:

המלצה נוספת.

תתחיל ללמוד את תחום הdev-ops.

DevOps Roadmap: Learn to become a DevOps Engineer or SRE

עבר לי לא מעט פעמים בראש, לא בטוח שזה מה שאני מחפש.

מעבר לכך - קשה לי ללמוד חומר יבש, אני לומד הכי טוב תוך כדי תנועה, תוך כדי שיש לי פרויקט ממשי בידיים שאני צריך להוציא לפועל

יש לי רקע בהרבה מהכלים ולהכנס לתחום לא תהיה לי בעיה, רק צריך את הפרויקט בידיים.

לפני 15 דקות, Liviur כתב:

אני כנראה בתחום דומה - ולא הבנתי כלום :) פחות מדי פרטים מכדי לעזור.

אם אני צריך לתת עיצה גנרית - חפש חברה post ipo בצמיחה מהירה עדיין.

מספיק יציב כדי שיהיה בסיס לעבוד איתו , מספיק חדשני כדי שדברים עדיין יזוזו מהר.

(זה מה שאני עשיתי עם סט דרישות דומה - בנפנופי ידיים אחרי שעבדתי מסטארטאפ שהיה פיצי כשהצטרפתי ועד אחד המעסיקים הגדולים בעולם)

הבעיה היא שחלק מהדברים האלו משתנים ברמת צוות או קבוצה. אפילו באותה חברה (למרות שדי אנ איי של חברה הוא יחסית אחיד עד גודל מסוים)

איזה פרטים נוספים תרצה ?

איפה אתה ממליץ לחפש חברה כזו ?

לפני 10 דקות, FlicK כתב:

לא כל כך ברור מה התפקיד שלך, היית איש סיסטם ? לינוקס ? מנהל פרוייקטים ? תקשורת ? אבטחת מידע ? 

נשמע ותקן אותי אם אני טועה שאתה מחפש עבודה בסקטור ההייטק, לכן הייתי ממשיך בחיפושים בלינקדין וגם מציץ בדרושים של חברות כמו sqlink ,  gotfriends שמבצעות השמה בחברות הייטק (זה לא outsource).

דרך אגב אם אני לא טועה יש דרך בלינקדין לחפש עבודה מבלי שהקולגות שלך באותו מקום עבודה נוכחי יראו (זכור לי מתקופת הקורונה משהו כזה)ף

אני איש סיסטם שהפך לראש צוות שהפך לארכיטקט מערכת

מה שנקרא - All of the above , גם בלינוקס, גם ווינדוס, גם מתכנן וגם מנהל פרויקטים (ואת כוח אדם שלו), גם תקשורת ואבטחת מידע (שם יש הבנה טובה עד כדי שאני כבר כמעט לא קורא לקבלן חיצוני, אבל לא מומחה).

העברתי קו"ח גם ל sqlink וגם ל gotfriends, תודה.

אם יש חברות נוספות שעולות לך בראש אשמח.

לגבי לינקדאין אני לא מכיר, אחפש, תודה!

פורסם
לפני 55 דקות, laviil כתב:

לא אמורה להיות לך היכרות אישית עם מגייסת?

טוב אתה..

היא בתחום אחר, אבל כן העברתי קו"ח גם לשם.

פורסם

אל תפסול על הסף ארגונים בטחוניים. גיסי במשרד ראש הממשלה, לדעתי כן תוכל להתפתח. חשבת על תפקיד CIO?, לא של ארגון קיקיוני ברמת גן. 

ניסיון בניהול אנשים יש לך לדבריך, גם בהטמעה של מערכות וטכנולוגיות חדשות. 

Peugeot  5008 2023 

פורסם

הבעיה שלי עם ארגוניים בטחוניים וממשלתיים (כפי שאני נחשפתי אליהם) זה הקצב הנמוך, הבירוקרטיה ותקציבים נמוכים.

יש באמתחתי 2 סיפורים טריים מהשבוע ונמאס לי לעמוד במצבים האלה.

CIO נתפס בעיני כתפקיד executive מדי ומשעמם לטעמי, יותר מדי ניירת ופחות מדי עניין.

כמובן שלכל כלל יש יוצא מהכלל ואני לא אפסול שום דבר על הסף אבל הכיוון הכללי הוא קצב מהיר - רוצה לטרוף את העולם, לא לאכול אותו בכפית במשך שנים.

לשם  ההבהרה, במקום הנוכחי אני בתפקיד מפתח ומוערך, אך נראה שאצטרך להתייבש לתפקיד הבא (שאני מוכן אליו כרגע) לפחות עוד 1-3 שנים.

מעבר לכך אני under paid (כולם ככה, אני לא מיוחד) ופשוט נהיה לי משעמם, התקדמתי ככל שהתפקיד מאפשר.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

אז עבר זמן, שלחתי קורות חיים ועד כה בקושי חוזרים אלי -

מהניתוח שלי, נראה שאני מחפש תפקידים שאין לי אליהם ניסיון ולכן אפילו לא מקבל טלפונים, התפקידים שאליהם כן יש לי ניסיון רלוונטי, אני פחות מעוניין בהם.

בנוסף נראה שבעקבות החופש, השוק מת (כך אשתי, מנהלת גיוס אומרת לי).

בנתיים הייתה לי שיחה עם סמנכ"ל שרצה לשמוע, דיברתי פתוח והסברתי את הדברים, אמרתי לו מה השאיפות שלי ושנראה שהדברים לא זזים.

היום הייתה לי שיחה נוספת עם מנהל בכיר שסיפר שיש לו תוכנית עבורי אבל הוא צריך לחכות שדברים חיצוניים יזוזו כדי שהוא יוכל לגרום לזה לקרות, כששאלתי שוב ושוב עוד כמה זמן, ענה במעורפל כי הוא לא יכול להתחייב (בחישוב שלי והערכה גסה מאוד - כחצי שנה לפחות).

כאמור, יודע שהם מאוד מעריכים אותי ושמבחינתם רואים אותי איתם עד הפנסיה, אבל לא יודע כמה סבלנות וכוחות יש לי להמשיך להתייבש (אוסיף ואומר שיש גם את נושא השכר - יש הפרש לא מבוטל בין השווי שלי בשוק החופשי לבין השכר שאני מקבל כרגע, אני רוצה לקוות שעם שינוי תפקיד יגיע גם שינוי בשכר, אבל סקפטי בנושא).

בעקבות שינויי כ"א, אני בונה צוות חדש, מנסים למכור לי שזה אתגר כי זה לבנות מאפס, מבחינתי זה more of the same - "גידלתי" אנשים בעבר ו"אגדל" אנשים שוב.

מתסכל המצב, מצד אחד יש באמת נכונות מצידם מצד שני הדברים זזים ל-א-ט (יותר נכון, מרגיש שלא זזים).

פרקתי קצת, מה אתם הייתם עושים ?

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם

נותן פוש בחיפוש החל מה-7 בספטמבר...

בסוף אוגוסט אי אפשר לתקשר עם אף אחד, בשום תחום שהוא, לא רק בענייני עבודה. צבור אנרגיה ותסדר מראש לו"ז.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 15 שעות, phpclub כתב:

נראה שאני מחפש תפקידים שאין לי אליהם ניסיון

אם אלה התפקידים שאתה רוצה, ומה שחשוב לך זה התפתחות, תצטרך להתמקד בלהשיג את הנסיון הדרוש. 

זה אומר להתפשר (על תנאים, על ענין, על אופי החברה...).

פורסם
בתאריך 29.8.2023 בשעה 21:31, phpclub כתב:

בנתיים הייתה לי שיחה עם סמנכ"ל שרצה לשמוע, דיברתי פתוח והסברתי את הדברים, אמרתי לו מה השאיפות שלי ושנראה שהדברים לא זזים.

היום הייתה לי שיחה נוספת עם מנהל בכיר שסיפר שיש לו תוכנית עבורי אבל הוא צריך לחכות שדברים חיצוניים יזוזו כדי שהוא יוכל לגרום לזה לקרות, כששאלתי שוב ושוב עוד כמה זמן, ענה במעורפל כי הוא לא יכול להתחייב (בחישוב שלי והערכה גסה מאוד - כחצי שנה לפחות).

כאמור, יודע שהם מאוד מעריכים אותי ושמבחינתם רואים אותי איתם עד הפנסיה, אבל לא יודע כמה סבלנות וכוחות יש לי להמשיך להתייבש (אוסיף ואומר שיש גם את נושא השכר - יש הפרש לא מבוטל בין השווי שלי בשוק החופשי לבין השכר שאני מקבל כרגע, אני רוצה לקוות שעם שינוי תפקיד יגיע גם שינוי בשכר, אבל סקפטי בנושא).

מבקש שיחה עם הבכיר שאמר לך שיש לו תוכנית בשבילך.

מאוד פשוט, אתה רוצה אותי פה עם התוכניות שלך? אני רוצה מדרגות שכר בהתאם.

אחת שתקרב אותך לשווי בשוק, ואחת אחרי התוכנית של הבכיר הנ"ל מתחילה. 

אחרי השיחה הזו אולי תדע יותר טוב, אם זה הזמן לחפש בחוץ או לא.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 14 שעות, hans כתב:

צבור אנרגיה ותסדר מראש לו"ז.

על איזה לו"ז אתה מדבר ? כעיקרון אני פשוט שולח קורות חיים או יותר קשר עם מנהלי גיוס / מגייסים כשאני רואה עבודה שנפתחת ב LINKEDIN

אשמח לעצות על אפיקים נוספים.

לפני 11 שעות, יובל .מ. כתב:

אפילו לא 7 בספטמבר..

כולם עם הראש בחגים.

תודה.

לפני 9 שעות, Be roo כתב:

אם אלה התפקידים שאתה רוצה, ומה שחשוב לך זה התפתחות, תצטרך להתמקד בלהשיג את הנסיון הדרוש. 

זה אומר להתפשר (על תנאים, על ענין, על אופי החברה...).

אני אהיה מוכן להתפשר על תנאים ואולי גם על אופי החברה, אך לא על עניין - זה הדלק שלי ובלי זה, מה עשיתי כאן ?

אך לא הגעתי למצב שאני נדרש להתפשרות, פשוט לא חוזרים אלי.

לפני כשעה, DareDevil כתב:

מבקש שיחה עם הבכיר שאמר לך שיש לו תוכנית בשבילך.

מאוד פשוט, אתה רוצה אותי פה עם התוכניות שלך? אני רוצה מדרגות שכר בהתאם.

אחת שתקרב אותך לשווי בשוק, ואחת אחרי התוכנית של הבכיר הנ"ל מתחילה. 

אחרי השיחה הזו אולי תדע יותר טוב, אם זה הזמן לחפש בחוץ או לא.

הבהרתי טוב טוב את רצוני, ציפיותי ואת כוונותי (לרבות שאני מחפש עבודה אקטיבי) לכל דרג המנהלים - המנהל הישיר, המנהל הבכיר והסמנכ"ל שמעליו.

החברה גדושה בבירוקרטיות והרבה דורש אישור של המנכ"ל שמתנהג כמנהל ריכוזי בעל אגו, לכן לדרוש לא רלוונטי, התשובה תהיה לא.

בשלב זה הדרך היחידה שבה יהיה שינוי בשכר (ואיזה גודל שינוי - לא ידוע, זה יכול מאוד להיות גרוש וחצי) זה שינוי בתפקיד, וזה כאמור יקח זמן - ושאלתי את המנהל הבכיר - הוא לא יכול לנקוב בזמן, הערכה גסה שלי על בסיס הדברים שאמר, כחצי שנה לפחות.

• תוכן חדש...