Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פוקוס שנתונים 2011-2014

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מחפש רכב שיסע יחסי מעט בתקציב נמוך (15-20 )

איך הפורד פוקוס?

הכי חשוב זו אמינות. מעבר לזה אסתדר על היתר.

ראיתי שבתקציב כזה, בפורד פוקוס אפשר להגיע לשנתונים יפים יותר (סביב ה 2012)  לעומת המאזדה 3 לדוגמא..(סביב ה 2009)

אגב, איך הדגם "sport " , מה הוא נותן לעומת הפוקוס הרגיל?

היתה לי פוקוס 2006 שטופלה כראוי והחזיקה יפה מאוד עד הטוטאלוס שעבר עליה..

תודה

עריכה אחרונה על ידי GOMO2
פורסם (נערך)

הפוקוס דור 3 סובלת בעיקר מגיר רובוטי דו מצמדי לא אמין ויקר לאחזקה, בנוסף יש מעט מאוד אנשים שיודעם באמת איך לטפל בגיר הזה ויש להם מכשור מתאים (למשל עדכון תוכנה וביצוע כיול נכון לאחר החלפת מצמדים) לכן לא נדיר לפגוש סיפורי זוועות על אנשים שהחליפו קלאטצים או גירים כל שנה (כ 10 אלף שקל הוצאה)

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

מנסיון אישי, הרכב אמין מאד באופן כללי, אבל יש את תקלת המצמד הרובוטי שאם אתה מתקן במחיר מלא סביר להניח שזה יוריד את הכדאיות. (יש גם תקלת נזילת שמן הגה, אבל זה זול לתיקון)

אם אתה נוהג בצורה נכונה שלא תשחוק את המערכות לא תצטרך להחליף יותר מפעם בכמה שנים, ואם יש לך גישה לתיקון באזורים מוזלים יותר.. זה יכול להשתלם מאד.

אני אישית החלפתי מצמד ב-1,700 ש"ח במקום 7,000 במוסך רגיל.

פעם ראשונה החלפתי באיזור 150K ק"מ באחריות, פעם שניה באיזור 200K ק"מ ככל הנראה בגלל שבאותה תקופה היה אצלי נהג נוסף אגריסיבי מאד, היום אוחז ב-280K ולא מראה סימני עייפות.

פורסם

איך הפיג'ואים מבחינת Tמינות? 207/308 וכו' .  השמועות מספרות על טיפולים יקרים ובעיות.. כאמור מעדיף להתרחק מסכנה של בעיות פתאומיות והוצאות גדולות..

ואופציה נוספת שעלתה לי זה שברולט סוניק..

או שהכי טוב זה מאזדה 3 שנתון 2008.. 

פורסם

גם מאזדה 3 משנתון זה עלולה להיות כבר שבורה .

יש שרשור שפתחתי על אחזקת מאזדה 3 2005 שהיתה אצלי 12 שנה ואי אפשר לומר "טיפולים וזהו" .

ניסאן טידה גם אפשר לשקול אם מוצאים אחת שמורה .

לבת שלי יש כזו מעל 4 שנים ומשרתת אותה נאמנה.

מפוקוס רובוטית הייתי מתרחק . הרבה אנשים נפלו עם הגיר הזה  

פורסם

הפיג'ו 207/308/208 בתקציב שלך הן בעיקר עם גיר AL4 ומנוע פרינס 120 ep6 מהדורות הראשונים ועל בסיס pf1.

- גיר בעייתי + מנוע בעייתי + בעיות מזגן. אני לא ממליץ על ההרפתקה הזאת.

לסוניק יש מספר מחלות שצריך לשים לב אליהם בעיקר דליפות שמן ובעיות במערכת קרור, כמו מחליף חום שנוטה להיפרץ ואז אם לא תופסים את הבעיה בזמן על ידי בדיקת מיי הקירור אפשר להגיע לפריצה של מערכת המים והחלפת מנוע או טרמוסטט אלקטרוני שגם נוטה לזייף.

בנוסף הגיר ברכב הוא גיר של GM מדגם 6T30 גיר רגיש שמצריך החלפות שמן תכופות כל 60 אלף קילומטר, אחרת הוא בדר"כ מסיים את חייו דיי מוקדם (באזור ה150 אלף).

עם זאת זה לא דברים מאוד חמורים, ומעטים הרכבים בגזרת המחיר הזאת שיהיו "אמינים לגמרי" לכן לא הייתי פוסל את הסוניק על הסף, אם תמצא רכב שמור ומטופל עם קילומטראז נמוך ותחליף שמן גיר ותעקוב אחרי מערכת הקרור תוכל להנות מרכב לא רע.

אתה צריך בכלל רכב גדול? ממה שראיתי ביד2 אתה יכול למצוא יונדאי i10 בתקציב מכונית קטנה אמינה וחסכונית, בנוסף יש גם את ה108/C1 מהדור השני, קצת גבולי אבל אם סבלנות אולי תמצא אחת שתכנס בתקציב.

אם אתה צריך רכב גדול יותר אז יש כמה אופציות לא רעות כמו: השברולט סוניק שהזכרת או, רנו פלואנס (רק 2.0) ניסאן טידה, סובארו B3, רנו מגאן דור 3, פיגו 301/סיטרואן סי אליזה (רק 1.6) 

פורסם

תודה רבה על התגובות.

ידני לא בא בחשבון. אישית לא מ על הרכבים הקטנים, ומעדיף גדולים יותר. אבל לא ממש קריטי מבחינת צורך. אז אפשרי בהחלט..

לפני שעתיים, Gavrik כתב:

הפיג'ו 207/308/208 בתקציב שלך הן בעיקר עם גיר AL4 ומנוע פרינס 120 ep6 מהדורות הראשונים ועל בסיס pf1.

- גיר בעייתי + מנוע בעייתי + בעיות מזגן. אני לא ממליץ על ההרפתקה הזאת.

לסוניק יש מספר מחלות שצריך לשים לב אליהם בעיקר דליפות שמן ובעיות במערכת קרור, כמו מחליף חום שנוטה להיפרץ ואז אם לא תופסים את הבעיה בזמן על ידי בדיקת מיי הקירור אפשר להגיע לפריצה של מערכת המים והחלפת מנוע או טרמוסטט אלקטרוני שגם נוטה לזייף.

בנוסף הגיר ברכב הוא גיר של GM מדגם 6T30 גיר רגיש שמצריך החלפות שמן תכופות כל 60 אלף קילומטר, אחרת הוא בדר"כ מסיים את חייו דיי מוקדם (באזור ה150 אלף).

עם זאת זה לא דברים מאוד חמורים, ומעטים הרכבים בגזרת המחיר הזאת שיהיו "אמינים לגמרי" לכן לא הייתי פוסל את הסוניק על הסף, אם תמצא רכב שמור ומטופל עם קילומטראז נמוך ותחליף שמן גיר ותעקוב אחרי מערכת הקרור תוכל להנות מרכב לא רע.

אתה צריך בכלל רכב גדול? ממה שראיתי ביד2 אתה יכול למצוא יונדאי i10 בתקציב מכונית קטנה אמינה וחסכונית, בנוסף יש גם את ה108/C1 מהדור השני, קצת גבולי אבל אם סבלנות אולי תמצא אחת שתכנס בתקציב.

אם אתה צריך רכב גדול יותר אז יש כמה אופציות לא רעות כמו: השברולט סוניק שהזכרת או, רנו פלואנס (רק 2.0) ניסאן טידה, סובארו B3, רנו מגאן דור 3, פיגו 301/סיטרואן סי אליזה (רק 1.6) 

לא חשבתי על הפיג'ו 301 עד ההמלצה הנל. ראיתי שמדובר בגיר רובוטי. לפחות ביד 2 יש יחסית הרבה רכבים כאלו ומה שמשותף לכולם זה קילומטראג' מאוד נמוך.. מעניין למה?

בקיצר, רכב שיכול להתאים? רמ אמינות יחסית גבוהה? (כאמור נתון קריטי)

פורסם

רשמתי בסוגריים רק 1.6

הפיג'ו 301/סיטרואן סי אליזה בגרסה עם מנוע ה1.6 מגיעות עם גיר אוטומטי רגיל 4 הילוכים. לא הגיר הכי אמין ונעים בשוק אבל לפחות זול לטיפול ולתיקון.

בקצה העליון של התקציב אתה תוכל למצוא פיג'ו 301 עם גיר אוטומטי 6 הילוכים מודרני ואמין היא שווקה עם הגיר הנ"ל לדעתי החל מאזור 2016.

פורסם

אם אתה רוצה לקנות פורד פוקוס מהשנים האלו, ממליץ לך לקנות ידניות בלבד (שנדירות יחסית).
הגיר הרובוטי בעייתי, במיוחד אם הנסועה שלך היא עירונית בעיקר.
אולי שווה לך אולי למצוא פוקוס דור 2.5 (הדור הקודם) שתוחזקה כראוי, הרבה יותר אמינה. 

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
לפני שעתיים, maor911 כתב:

מה זה פוקוס דור 2.5? זה עד 2010 כולל?

תודה רבה

דור 2.5 זו מתיחת פנים של דור 2, מאמצע 2008 עד סוף ייצור הדור 2 ב 2011 (ויש כמה יחידות עם רישוי 2012).

הבדלים מדור 2  - עיצוב מודרני ומעדכן יותר, נוספה מערכת ESP, לוח שעונים אחר. 

פורסם

בסד

לנו היתה פוקוס 3 הדגם החדש יותר 2011 - ידנית 

עשינו איתה 200000 קמ, אמינות מוחלטת. למיטב זכרוני למעט הדבקה של גומיות הדלת (סופר 7) ומצבר הרכב לא ראה מוסך (הקפדתי מאוד על שגרת טיפולים).

המנוע לא מאוד חזק, אני אהבתי את ההתנהגות ואחיזת הכביש. 

אם לא בא בחשבון ידנית - לא הייתי נוגע. 

פורסם (נערך)

זה הרכב שבשנתונים המדוברים חיסל את כלל המכירות של הפוקוס בישראל, בגלל הגיר הרובוטי בדגמים עם 125 כ״ס. לא הייתי מתקרב לדגם הזה ספציפית.

עריכה אחרונה על ידי dr6633
הוספה
  • תוכן חדש...