Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם לרכוש רכב חשמלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 4.6.2023 בשעה 19:49, Froyne כתב:

יש אפשרות טכנולוגית לייצר אייפון עם סוללה שתחזיק שלושה חודשים.

אני (ועוד נגיד 60% -70% מתושבי מדינות ישראל) לא יקנו רכב חשמלי מהסיבה הפשוטה שאין איפה להטעין אותו, אין חניה פרטית שאפשר להתקין בה עמדת טעינה.

ברגע שיהיה רכב עם טווח 5000 ק"מ, כל אלו יקנו כי פעם ב 3 -4 חודשים להתחבר לתחנת טעינה ציבורית לכמה שעות זה לא בעיה. 

אייפון זה לא בדיוק הקבלה נכונה כי לכל אחד יש איפה להטעין אייפון, אז כל עוד הסוללה מחזיקה יום אחד, זה מספיק. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, Buki כתב:

אני (ועוד נגיד 60% -70% מתושבי מדינות ישראל) לא יקנו רכב חשמלי מהסיבה הפשוטה שאין איפה להטעין אותו, אין חניה פרטית שאפשר להתקין בה עמדת טעינה.

אכן יש כאן בעיה ויש כמה אפשרויות לפתרונה:

- אם יש חניה משותפת לבניין שלך אז אפשר להתקין שם עמדות משותפות

- טעינה במקום העבודה

- טעינה בעמדה של השכן (כמובן שתוך הסכמה והחזר הוצאות החשמל)

- טעינה איטית בעמדות עירוניות זולות (למשל באילת רק 51 אגורות לקוט"ש)

- טעינה איטית במרכזי קניות בזמן שאתה קונה, אוכל, מבלה...

- טעינה מהירה

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)

^

יש לי תשובות בשבילך,

עמדות משותפות אני מעדיף להשאיר לאירופאים, ישראלי ושיתוף לא הולך ביחד, כל עוד אין חוק מחייב הוא ישאיר את הרכב שלו כל החיים שם

ואם יהיו לו 2 רכבים אז הוא יחליף ביניהם ולא יאפשר לאף אחד להתקרב לחניה, והרשימה עוד ארוכה בתחמנות מר ישראל ישראלי,

טעינה במקום העבודה, רואים שאתה מהעשירון ה"אנוכי" שלו שם קצוץ מה הולך בחוץ לעובדים פשוטים, אם זה עובדי קבלן, בניין, שליחים, וכו... (אני אגב גם עובד הייטק, אך לי אכפת), בקיצור, טעינה במקום העבודה, לא פתרון בטח ללא לרוב האוכולסיה.

טעינה בעמדת השכן, תגיד לי מה אתה מעשן?! אני רוצה גם.

רק 51 אג', והלך לו החיסכון של רכב חשמלי, בנוסף לכל הטעינות האיטיות שלך, ומה אז? אקח אוטובוס הביתה וחזרה?! נו באמת!

טעינה מהירה שווה גם להשבתה מהירה לסוללה.

ממש שכנעתה (NOT)

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
  • אהבתי 3
  • רעיון גרוע 2
פורסם
לפני שעתיים, Gopher כתב:

כרגע מעט. קיה EV6, יונדאי איוניק 5 ואיוניק 6, פורשה טייקן, אודי אי-טרון GT ודגמי ג'נסיס החשמליים.

לא על הנייר, אלא באמת מקבלים קצב 300+KW.
לטסלה מזמן קיימים מטענים 250KW, אבל לא תראה קצב קרוב לזה ליותר מכמה דקות בודדות.

פורסם
לפני 4 שעות, wildlands2019 כתב:

^

יש לי תשובות בשבילך,

עמדות משותפות אני מעדיף להשאיר לאירופאים, ישראלי ושיתוף לא הולך ביחד, כל עוד אין חוק מחייב הוא ישאיר את הרכב שלו כל החיים שם

ואם יהיו לו 2 רכבים אז הוא יחליף ביניהם ולא יאפשר לאף אחד להתקרב לחניה, והרשימה עוד ארוכה בתחמנות מר ישראל ישראלי,

טעינה במקום העבודה, רואים שאתה מהעשירון ה"אנוכי" שלו שם קצוץ מה הולך בחוץ לעובדים פשוטים, אם זה עובדי קבלן, בניין, שליחים, וכו... (אני אגב גם עובד הייטק, אך לי אכפת), בקיצור, טעינה במקום העבודה, לא פתרון בטח ללא לרוב האוכולסיה.

טעינה בעמדת השכן, תגיד לי מה אתה מעשן?! אני רוצה גם.

רק 51 אג', והלך לו החיסכון של רכב חשמלי, בנוסף לכל הטעינות האיטיות שלך, ומה אז? אקח אוטובוס הביתה וחזרה?! נו באמת!

טעינה מהירה שווה גם להשבתה מהירה לסוללה.

ממש שכנעתה (NOT)

הבאתי דוגמאות לפתרונות שמתאימים להרבה אנשים, לכל אחד פתרון ספציפי.

רק כמה תיקונים: טעינה מהירה באופן לא קבוע לא גורמת שום נזק לסוללה, ו-51 אגורות לקוט"ש זה פחות ממה שאתה משלם בבית על טעינה ביתית.

ותודה רבה שאתה מגן על האדם הפשוט אפילו שאתה בעצמך שייך לעשירון ה"אנוכי". אולי גם תתרום משהו מהמשכורת הגבוהה שלך לאותם אנשים מסכנים שהזכרת?

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, Gopher כתב:

רק כמה תיקונים: טעינה מהירה באופן לא קבוע לא גורמת שום נזק לסוללה, ו-51 אגורות לקוט"ש זה פחות ממה שאתה משלם בבית על טעינה ביתית.

איפה 51 אג' לקוש"ט בטעינה מהירה?

אפקון (עם הפריסה הכי גדולה בארץ) העלו בשעות השיא ליותר מ2 שקל לקוש"ט

כל חברות ההטנה נעות סביב המחיר הזה,

בהטענה מהירה אין שום חיסכון בעלות מול הדלק,

ובכל מקרה אין אף חברה שלוקחת 51 אג',

גם אם תמצא חברה בפחות מ2 ש"ח הפריסה שלהם לא גדולה.

• אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני שעתיים, WE988244 כתב:

איפה 51 אג' לקוש"ט בטעינה מהירה?

אפקון (עם הפריסה הכי גדולה בארץ) העלו בשעות השיא ליותר מ2 שקל לקוש"ט

כל חברות ההטנה נעות סביב המחיר הזה,

בהטענה מהירה אין שום חיסכון בעלות מול הדלק,

ובכל מקרה אין אף חברה שלוקחת 51 אג',

גם אם תמצא חברה בפחות מ2 ש"ח הפריסה שלהם לא גדולה.

בעמדות האיטיות של גרינספוט ששייכות לעיריית אילת המחיר הוא 51 אגורות לקוט"ש.

לפני 4 שעות, wildlands2019 כתב:

רק שתדע אני תורם כסף כל שבוע,

אבל מה זה קשור לדיון,

אה בטח זה קצר במערכת המחושמלת, הכל ברוח טובה ידידי.

לגמרי ברוח טובה ואתה נשמע אחלה של בן אדם 😃

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 דקות, wildlands2019 כתב:

השאלה מה המחיר בשאר הארץ,

לא חושב שאפשר לקחת את אילת בחשבון במקרה הזה.

זה נכון באילת המחיר הכי נמוך בארץ, אבל בד"כ עמדות ששייכות לעירייה הם זולות משמעותית כי החברת טעינה זוכה במכרז שאחד הפרמטרים החשובים בו הוא מחיר השימוש.

פורסם (נערך)

מחיר טעינה לקוט"ש:

החברה | מחיר אפריל | מחיר מאי
אפקון | 2 | 2.4
EV-אדג' | 2.2 | 2.2
סונול אי-וי-איי | 2.1 | 2.1
זוקו | 2 | 2
פז | 2 | 2
ג'ינרג'י | 1.5 | 1.9

(מאתר וואלה רכב)

עריכה אחרונה על ידי TZR84
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 4.6.2023 בשעה 08:20, Gopher כתב:

רכב פלאג אין או הייבריד זה בזבוז כסף על רכב יקר שיש בו מערכות כפולות ומיותרות של הנעה. יותר מערכות גם אומר יותר תקלות ויותר כסף שתבזבז במוסך.

יש לי רכב היברידי (יאריס קרוס) ואני מוכן להישבע שאין בו אף מערכת מיותרת. יש בו מנוע חשמלי ומנוע בנזין שמשתלבים מצוין זה עם זה.  אצלי הרכב עושה בממוצע 21 ק"מ לליטר שזה הרבה יותר טוב מכל רכב בנזין שהיה לי, אז אני לא מרגיש שבזבזתי כסף.
הרכב רק בן שנה וקצת אז מוקדם לומר שאין בו תקלות, אבל לפני זה הייתה לי אוריס היברידית שקניתי בגיל 3 עם 65000 ק"מ ומכרתי בגיל 6.5 עם 150000 ק"מ ובמהלך 3.5 השנים היו לי 0 תקלות (רק טיפולים שוטפים).

אז נכון שרכב היברידי הוא לא רכב חשמלי אבל אני ממש לא מסכים עם האמירות החוזרות שלך על המערכות המיותרות והתקלות. 

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, motior כתב:

יש לי רכב היברידי (יאריס קרוס) ואני מוכן להישבע שאין בו אף מערכת מיותרת. יש בו מנוע חשמלי ומנוע בנזין שמשתלבים מצוין זה עם זה.  אצלי הרכב עושה בממוצע 21 ק"מ לליטר שזה הרבה יותר טוב מכל רכב בנזין שהיה לי, אז אני לא מרגיש שבזבזתי כסף.
הרכב רק בן שנה וקצת אז מוקדם לומר שאין בו תקלות, אבל לפני זה הייתה לי אוריס היברידית שקניתי בגיל 3 עם 65000 ק"מ ומכרתי בגיל 6.5 עם 150000 ק"מ ובמהלך 3.5 השנים היו לי 0 תקלות (רק טיפולים שוטפים).

אז נכון שרכב היברידי הוא לא רכב חשמלי אבל אני ממש לא מסכים עם האמירות החוזרות שלך על המערכות המיותרות והתקלות. 

אם אני מבין נכון אתה רכשת רכב היברידי כדי לשלם פחות על דלק, נכון?

אם היה לך אפשרות להתקין עמדת טעינה פרטית ולחסוך הרבה יותר על דלק לא היית עושה את זה?

אני לא מכיר אף מכונית שאתה מוסיף לה עוד מערכות מורכבות כדי לתמוך גם בדלק וגם בחשמל ולסנכרן ביניהן, והיא נהיית יותר פשוטה מכנית. מכונית בנזין רגילה תהיה פשוטה יותר מכנית ואותו דבר מכונית חשמלית. ככל שרכב יותר פשוט גם יהיו בו פחות תקלות. ככל שרכב יותר שנים על הכביש ככה גדל הסיכוי לתקלות. 

אם היה לך אפשרות להשתמש רק בחשמל בלי הגבלות בוודאי שלא היית קונה רכב שהוא פתרון זמני כמו רכב היברידי, ולכן אני טוען שהוא מוסיף מערכות מיותרות.

נראה גם שרוב האנשים מבינים את זה סוף סוף. בחמשת החודשים הראשונים של 2023 מכירת הרכבים החשמליים עולה בפעם הראשונה על מכירת הרכבים ההיברידיים. נמכרו 24,001 רכבים חשמליים, 21,318 רכבים היברידיים ו-8,272 רכבי פלאג אין. הרכבים ההיברידיים הם הרבה פחות מבוקשים לעומת מה שהיה לפני 4-3 שנים וזאת מגמה ברורה.

• רעיון גרוע 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, Gopher כתב:

אני לא מכיר אף מכונית שאתה מוסיף לה עוד מערכות מורכבות כדי לתמוך גם בדלק וגם בחשמל ולסנכרן ביניהן, והיא נהיית יותר פשוטה מכנית. מכונית בנזין רגילה תהיה פשוטה יותר מכנית ואותו דבר מכונית חשמלית. ככל שרכב יותר פשוט גם יהיו בו פחות תקלות. ככל שרכב יותר שנים על הכביש ככה גדל הסיכוי לתקלות. 

טויוטה יאריס היברידית, הונדה גאז היברידית, סיוויק, טויוטה פריוס, קורולה, אוריס, ראב4, לקסוס uc,is,nx, קיה נירו, יונדאי אלנטרה וכו...

כל אלו הם רכבים שנחשבים לאמת מידה בקטגוריות שלהם מבחינת אמינות והפלא פלא הם רכבים היברידיים "עם מערכות מסוכות ומורכבות"

למה? כי הגבלות זיהום האוויר דורשות מרכבי בנזין להכניס מערכות לא אפויות ולהקטין אמינות רכיבים כדי לעמוד בדרישות זיהום אוויר, מה שלא נדרש ברכבים היברידיים.

לכן רכבים היברידיים קונספטואלית ובפועל יותר אמינים ממקבילם מונעי הבנזין.

לא משהו אישי, אבל אתה רושם הרבה דברים ולא בודק בכלל את העובדות בשטח.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, Gavrik כתב:

טויוטה יאריס היברידית, הונדה גאז היברידית, סיוויק, טויוטה פריוס, קורולה, אוריס, ראב4, לקסוס uc,is,nx, קיה נירו, יונדאי אלנטרה וכו...

כל אלו הם רכבים שנחשבים לאמת מידה בקטגוריות שלהם מבחינת אמינות והפלא פלא הם רכבים היברידיים "עם מערכות מסוכות ומורכבות"

למה? כי הגבלות זיהום האוויר דורשות מרכבי בנזין להכניס מערכות לא אפויות ולהקטין אמינות רכיבים כדי לעמוד בדרישות זיהום אוויר, מה שלא נדרש ברכבים היברידיים.

לכן רכבים היברידיים קונספטואלית ובפועל יותר אמינים ממקבילם מונעי הבנזין.

לא משהו אישי, אבל אתה רושם הרבה דברים ולא בודק בכלל את העובדות בשטח.

לא כתבתי באף מקום שרכבים היברידיים לא אמינים, הם יכולים להיות מאוד אמינים.

עדין ברכב היברידי יש מערכות לדלק ולחשמל, בעוד ברכב חשמלי יש רק מערכת להנעה חשמלית.

זה בדיוק הבעיה, רכבי בעירה פנימית נדרשים למערכות מורכבות עד לרמה בלתי אפשרית כדי להקטין את זיהום האוויר שנפלט מהם ולעמוד בתקינת ה-EURO הקפדנית מאוד, דבר שפוגע באמינות הרכבים. רכב חשמלי לא נדרש לכך כי מטבעו הוא אינו מזהם.

רכבים היברידיים נדרשים לעמוד בדרישות זיהום האוויר כמו כל רכב בעירה פנימי.

המערכות הכפולות מייקרות מאוד את הרכב, ולאורך זמן (ניקח תקופה של 10 שנים), זה מגדיל את הסיכוי שתהיה תקלה, לעומת רכב חשמלי שהמבנה המכני שלו פשוט בהרבה.

למי שיש אפשרות לעמדת טעינה פרטית אין סיבה לרכוש רכב ביניים שנועד לפתור בעיה זמנית, גם עם הבעיה הזמנית תמשך עוד חמש שנים.

• רעיון גרוע 2
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...