Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם לרכוש רכב חשמלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, Froyne כתב:

אין שום סיבה לייצר סוללות עם טווח של 5000 ק"מ (לדוגמה) כי... בשביל מה?

אם תהיה אפשרות טכנולוגית לייצר סוללה כזאת, בטח שיש בשביל מה. ככה אתה לא תצטרך טעניה בייתית בכלל, לא תשתית ולא התקנות לא עמדות טעניה בחניה ולא לחפש עמדת טעינה ציבורית. פעם ב 3-4 חודשים נכנס לתחנת טעינה, מטעין אך הסוללה, ואז נוסע 5000 ק"מ, יש אנשים שזה מספיק להם לחצי שנה אז בכלל הטעינה הופכת לסוג של טיפול שעושים פעם ... ולא פעולה יומיומית. 

זה יהיה הרבה יותר הגיוני ויעיל מאשר לרשת את כל החניות בעמדות טעינה אבל זה לא משהו שיקרה בקרוב 😁

• רעיון טוב! 1

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, Froyne כתב:

סביר שהטווח ה'ממוצע' יהיה באזור 700 ק"מ במקום היום 350-450, או אולי אפילו יגיעו ל-1000.

צודק.

ולכך כוונתי.

רק מכיון שחרדת הטווח (להשאר בלי סוללה באמצע הדרך) גבוהה, זה ישמש פרמטר משמעותי בירידת ערך הרכב כאשר הממוצע בסוללות יהיה עם טווח גדול יותר.

פורסם

אני משווה כרגע גילי גיאומטרי וטויוטה CHR

מחיר הקניה דומה וכן המידות ואבזור הבטיחות

המעלה של הטויוטה: כמובן - אמינות (בעיקר בסעיף ירידת הערך)

המעלה של הגילי: 20% ממחיר הדלק של הטויוטה

לסיכום: תלוי כמה אתם מוכנים להמר על ירידת הערך והמיסים הצפויים של הגילי

פורסם

אמנם אין לי חשמלית אז לא יכול להעיד אבל אני אישית נוסע המון בדרכים בין עירונית בעיקר כביש 6 ולראות את הסיניות החשמליות מתגלגלות לאט בשיוט על 90-100 בין המשאיות בנתיב הימני מבחינתי זה דיל ברייקר במיוחד כשאני ממהר לפגישות אין לי זמן להתעכב בנסיעה איטית או לעצור בעמדות טעינה זמן ממושך.

פורסם

הגבלת המהירות של הגילי הוא 165 קמ"ש ועם כל החשמל שזה זולל זה יותר זול מהדלק במהירות הנ"ל

הבעיה היא רק כשאתה בנסיעה ארוכה מאוד שאז מתקצר  הטווח

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, wildlands2019 כתב:

זה לא רק טווח,

בדגמים חדשים ועתידיים צריכים לשפר הרבה, במיוחד אם החזון זה שכולם או הרוב יעברו לשם כולל את אלה שאין להם אפשרות לטעינה ביתית או חוסן כלכלי:

א. דהיינו, טווח, או אולי אפילו טעינה עצמית כלשהי.

ב. עמידות לטווח ארוך בלי לאבד יותר מדי מהכח והטווח, מה זה שווה לקנות רכב חזק עם x טווח שאחרי כמה שנים תקבל הרבה פחות מהיעילות שלו כחדש.

ג. ייצור קל ופחות מזהם כולל מחזור, זה שמזהמים פחות בכביש אך יותר במפעל ובמחזור לא ממש עוזר לכדור הארץ ולא ממש ירוק.

ד. מהירות טעינה בלי לפגוע ביעילות הסוללה, מדע בדיוני או לא, בלי זה אי אפשר לחיות עם רכב שדורש הרבה זמן כדי "לתדלק", זה חייב להיות מהיר כמה דקות ולצאת לדרך.

ה. עלות תיקון, זה שיש רכב חשמלי חסכוני לא אומר שזה משתלם לטווח ה ץארוך או לקניה כיד שניה, במיוחד כאשר מחיר הסוללה היא חצי או 2 שליש מעלות הרכב כשהיה חדש.

@discoTD5

קראתי את זה לפני כחודשיים בערך, שתאונות רכבים חשמליים אפילו מהקלות שביניהן יקרות נורא לתיקון בגלל הפגיעה הקלה מדי בסוללה, אם זה נזק נקודתי או התלקחות וכו...

לדעתי, טעות איומה לרוץ על רכב חשמל לכל דורש בכל מחיר,זה פשוט מוצר לא בשל, לא מוגמר ושלם עם תשתיות טריות ולא מוכחות.

הטווח הממוצע של רכבים חשמליים (400 ק"מ) היום מספיק לרוב הגדול של הנהגים. מי שצריך טווח גדול יותר יכול לקנות גם רכבים עם טווח של 600 ק"מ שיקרים יותר. לרכב חשמלי יש טעינה עצמית, זה נקרא בלימה רגנרטיבית.

העמידות של הסוללות טובה מאוד, לדוגמה מכוניות של טסלה איבדו רק 10 אחוז קיבולת סוללה ביותר מ-10 שנים. רכב בנזין יגיע להחלפת מנוע בקצב יותר מהיר מזה.

היצור של הסוללות מתעדכן כל הזמן והקיבולת שלהן גדלה בקצב לינארי בעקבות שיפורים טכנולוגיים. יש גם סוללות חדשות שיכנסו והן חלופה יעילה וסביבתית יותר, מציע לך לקרוא על סוללות נתרן-יון.

כבר היום יש בארץ טעינה מהירה של 360kW, מה שאומר טעינה של 100 ק"מ בפחות מחמש דקות. יוצא שזה לא איטי בהרבה מתדלוק בדלק.

הסוללה היא הרכיב המוגן ביותר ברכב חשמלי כך שאין לך מה לדאוג, היא הרכיב האחרון שתפגע בתאונה והיא מוגנת מהתלקחות.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם
לפני כשעה, Gopher כתב:

הסוללה היא הרכיב המוגן ביותר ברכב חשמלי כך שאין לך מה לדאוג, היא הרכיב האחרון שתפגע בתאונה והיא מוגנת מהתלקחות.

אני לא יודע איך זה ברכבים חשמליים אחרים, אבל בג'ילי זה לא ניראה בכלל מיקום אידיאלי ומוגן לסוללה, אבל אולי אני טועה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, Gopher כתב:

הטווח הממוצע של רכבים חשמליים (400 ק"מ) היום מספיק לרוב הגדול של הנהגים. מי שצריך טווח גדול יותר יכול לקנות גם רכבים עם טווח של 600 ק"מ שיקרים יותר. לרכב חשמלי יש טעינה עצמית, זה נקרא בלימה רגנרטיבית.

העמידות של הסוללות טובה מאוד, לדוגמה מכוניות של טסלה איבדו רק 10 אחוז קיבולת סוללה ביותר מ-10 שנים. רכב בנזין יגיע להחלפת מנוע בקצב יותר מהיר מזה.

היצור של הסוללות מתעדכן כל הזמן והקיבולת שלהן גדלה בקצב לינארי בעקבות שיפורים טכנולוגיים. יש גם סוללות חדשות שיכנסו והן חלופה יעילה וסביבתית יותר, מציע לך לקרוא על סוללות נתרן-יון.

כבר היום יש בארץ טעינה מהירה של 360kW, מה שאומר טעינה של 100 ק"מ בפחות מחמש דקות. יוצא שזה לא איטי בהרבה מתדלוק בדלק.

לנו יש קיה סיד 2008,

ללא תקלות, הטווח אותו טווח שהיה לאוטו מלפני 15 שנה,

הרכב עם 200k המנוע מקורי לחלוטין גם בלי פקונג ראש, יש חשמלית שתשרוד 15 שנה באותו מצב?

לא נראה לי!

• רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, wildlands2019 כתב:

הרכב עם 200k המנוע מקורי לחלוטין גם בלי פקונג ראש, יש חשמלית שתשרוד 15 שנה באותו מצב?

לא נראה לי!

בוודאי. כבר יש TESLA מודל S עם מיליון מיילים (1.6 מיליון קילומטרים) במצב מעולה:

Tesla Model S to clock one million miles - Drive

רכבים חשמליים ישרדו הרבה יותר מרכבי בעירה פנימית כי הם מכילים הרבה פחות חלקים ובנויים בצורה הרבה יותר יעילה.

לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

אני לא יודע איך זה ברכבים חשמליים אחרים, אבל בג'ילי זה לא ניראה בכלל מיקום אידיאלי ומוגן לסוללה, אבל אולי אני טועה. 

זה רק נראה. מרווח הגחון של הג'ילי הוא 14 ס"מ שזה בהחלט סביר. לא שמעתי גם על מישהו שהצליח לפגוע בסוללה ויש כבר יותר מעשרת אלפים רכבים בארץ.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • מצחיק 1
פורסם
לפני שעה, wildlands2019 כתב:

לנו יש קיה סיד 2008,

ללא תקלות, הטווח אותו טווח שהיה לאוטו מלפני 15 שנה,

לא נראה לי!

זה בגלל שהקיה סיד שלך שנת 2008.

יש רכבים מ2015 שיתפגרו לפני, T-gdi, puretech, tsi, tce וכן הלאה...

סוללות ליטיום איון דיי אמינות, ואורך חיים סטנדרטי של סוללה כזאת הוא כ3000 אלף מחזורים

400 ק"מ כפול 3000 מחזורי טעינה זה יותר ממיליון קילומטר. לכן לא הייתי דואג לגבי אורך החיים של הסוללות.

מה שכן הייתי דואג זה היכולת של המדינה לספק חשמל, בעוד שנים בודדות נגיע לנקודת משבר שלא תאפשר להטעין את הרכב מתי שתרצה ואיפה שתרצה וסביר להניח שכל בעל רכב חשמלי יצתרך להצטייד בגנרטור לשעת מחסור

https://cars.walla.co.il/item/3583732

פורסם

הסיפור שהעליתה לא כולל את כל הפרטים,

א. הטסלה מודל s המדוברת שעולה הון תועפות לא בדיוק תחסוך כסף,

מעבר לזה שלא חסר לה תקלות, זה אחד הרכבים הכי לא אמינים, אתה מוזמן לחפש בסקרים, כמובן שזה לא מאצלי, ואני מדבר שוב על המודל s, ה3 הרבה יותר אמינה.

נ.ב אני במקרה מכיר את הסיפור,

וזה שתוחזקה ע"י עשיר ועברה מליון ק"מ לא ממש אומר שזה היה כזה חלק,

בעיקר כאשר בדרך החליפה 3 או 4 סוללות,  בנוסף להחלפת 2 או 3 מנועים, לא זוכר, זה לא כולל את התקלות שאותו בעלים מליאן ציין ואפילו תעב.

מסכים שגם לא כל רכב בנזין הוא כזה אמין,

אך עד היום בעיקר מנועי בנזין פשוטים ומוחכים ידועים שהם מאריכים חיים,

הדוגמא שלי זאת אחת מעוד הרבה במשפחה,

אם זה מאזדה 3 2014,

קורולה 2005 ,

פוקוס ולאנסר 2009,

כולן עם מאות אלפי ק"מ. 

בכוונה למשל לא ציינתי אסטרה 2014 גם של קרוב משפחה שנסעה כבר 250k, כי היא הגיעה לשם אחרי בלי סוף הוצאות יקרות.

מכוניות חשמליות לפחות ממה שיש היום, לא יגיעו כל כך רחוק בלי הוצאה מטורפת, אולי הימים יגידו אחרת, כרגע זה לא המצב.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 6 שעות, Gopher כתב:

הטווח הממוצע של רכבים חשמליים (400 ק"מ)

לא ממוצע, אלא מעשי מירבי.

לפני 6 שעות, Gopher כתב:

כבר היום יש בארץ טעינה מהירה של 360kW

וכמה רכבים שיודעים לנצל אותה?

פורסם
לפני שעה, wildlands2019 כתב:

בעיקר כאשר בדרך החליפה 3 או 4 סוללות,  בנוסף להחלפת 2 או 3 מנועים, לא זוכר,

רק לחדד את הסיפור. סוללות הוא החליף בממוצע כל 400 אלף קמ, שזה קמ מכובד לכל רכב ובטח לרכב עם ביצועים של טסלה מודל s.

מנוע ראשון הלך לו לאחר 800 אלף קמ ומאז הוא החליף עוד 3. הסיבה הייתה כי לטסלה כבר לו היו מנועים מהדגם שלו יותר, כי היה מדובר על רכב מהסדרות הראשונות ומאז המנועים הוחלפו . במקום לנסות למצוא מנוע מתאים הוא החליט ביחד עם טסלה לעבור למנועים של הטסלות החדשות והם כנראה לו התאימו למבנה/מתלים שלו ולכן התקלקלו בקצב מוגבר.

זול זה לא היה, אבל תחשוב ש 800 אלף קמ ראשונים הוא העביר עם החלפת סוללה אחת בלבד. כמה רכבי בנזין היו יכולים להחזיק קמ כזה בעלויות כאלה מבלי להתייחס לעובדה של כמה פעמים הייתה צריך להכנס למוסך לטיפולים שיגרתיים שהיו יכולים לפרנס כמה סוללות.

בנוסף , זו אחת משתי טסלות s שעברו את המיליון מייל וטסלה לא ייצרה כל כך הרבה באותם שנים. יש כבר עשרות שעברו את החצי והמליון קמ. אם זו דוגמה מייצגת לעתיד רכבי חשמל (עוד חזון למועד), זו בהחלט בשורה משמחת שתאפשר למשוך רכבים למשך תקופות ארוכות יותר, אולי לא מליון מייל אבל בהחלט באזור  ה 500 אלף קמ.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 9 שעות, Buki כתב:

אם תהיה אפשרות טכנולוגית לייצר סוללה כזאת, בטח שיש בשביל מה. ככה אתה לא תצטרך טעניה בייתית בכלל, לא תשתית ולא התקנות לא עמדות טעניה בחניה ולא לחפש עמדת טעינה ציבורית. פעם ב 3-4 חודשים נכנס לתחנת טעינה, מטעין אך הסוללה, ואז נוסע 5000 ק"מ, יש אנשים שזה מספיק להם לחצי שנה אז בכלל הטעינה הופכת לסוג של טיפול שעושים פעם ... ולא פעולה יומיומית. 

זה יהיה הרבה יותר הגיוני ויעיל מאשר לרשת את כל החניות בעמדות טעינה אבל זה לא משהו שיקרה בקרוב 😁

יש אפשרות טכנולוגית לייצר אייפון עם סוללה שתחזיק שלושה חודשים.

עושים את זה? לא. כי זה יהיה גדול וכבד ויקר. יותר קל ונוח להטעין כל לילה.

גם אם יוכלו לייצר רכב עם סוללה כזו, זה אומר שיהיה אפשר לייצר סוללה עם טווח 'רגיל' בעשירית מהגודל והמשקל ובעלויות נמוכות יותר.

עדיין (לכאורה) יהיה יותר משתלם והגיוני להישאר עם סוללה בטווח קטן ולהטעין יותר.

• אהבתי 1

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם
לפני שעה, Boltik כתב:

לא ממוצע, אלא מעשי מירבי.

נכון, התכוונתי ש-400 ק"מ זה הטווח המקובל של רוב הרכבים שנמכרים כיום.

לפני שעה, Boltik כתב:

וכמה רכבים שיודעים לנצל אותה?

כרגע מעט. קיה EV6, יונדאי איוניק 5 ואיוניק 6, פורשה טייקן, אודי אי-טרון GT ודגמי ג'נסיס החשמליים.

רכבים חשמליים עתידיים יגיעו עם סוללות 800V, מה שאומר שהם יוכלו להיטען במהירות הזאת.

• תוכן חדש...