Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירת רכב לא תקין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בבעלותינו רנו קליאו 2015. 

1.2 טורבו עם גיר רובוטי.

כ 65000 ק"מ.

הרכב נרכש מהיבואן על ידי אבי ועבר אלינו.

לפני כחצי שנה נאלצנו להחליף גיר. בוצע על ידי מוסכניק שאני סומך עליו.

עלה 7000 שח לגיר משומש שזה פחות מחצי ממה שרצו במוסך של היבואן (גם על משומש!!). למעט טיפול זה הרכב טופל רק אצל היבואן.

הגיר הגיע עם 3 חודשי אחריות כפי שאני מבין שמקובל בגיר מפירוק.

מאז פעמיים (לאחר חלוף שלושת החודשים) לקחתי למוסכניק שלי לאור בעיות והוא החליף חיישנים. לא דרש תשלום ולאחר ההחלפה הבעיה חלפה.... לזמן קצר.

כעת שוב הגיר קרס. 

שוב ההתראה הקבועה:

Check gearbox . הרכב בקושי נוסע....

האמת שקצתי בעניין הזה. גם אם שוב יתוקן יהיה קשה מאוד מאוד למכור את הרכב. בודאי לא במחיר סביר. וגם לא ב 20,000 שח. לפי לוי יצחק המחירון 34,500.

אני יכול לנסות לתקן שוב. אולי שוב ללא עלות.

אבל האמת שרוצה למכור וזהו.

יש מגרשים/חברות השכרה שיקנו את הרכב?

אולי ייקחו במסגרת טרייד אין?

אני ריאלי שלא אראה מהרכב הרבה (מישהו יודע להעריך? כמובן שגם אם יתוקן אספר לקונה מה היה עד כה).

אני גם יודע שהדבר הנכון לעשות זה לתקן ולנסות להמשיך איתו. כי לא אופתע אם בניסיון הבא זה יסתדר. והרכב, כשתקין, סבבה לגמרי. וגם אצלינו עושה רק 5000 ק"מ בשנה.

אם זה היה תלוי בי הייתי מאמץ גישה אופטימית של לנסות לסחוב איתו בידיעה שאולי יש לו עוד 3-4 שנים ואז למכור לברזל....

אבל זה הרכב של אשתי. והיא בגישה אחרת ואני  בין אותה.

איזה תובנות יש לכם להציע?

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • מבאס 1
פורסם

נשמע שאתה שקול ומבין היטב את הסיטואציה. 

מצד אחד למכור את הרכב עם גיר תקול בנזיד עדשים זו בעיה ומצד שני לאכזב את האישה זו גם בעיה. 

לדעתי התשובה היא במצב הכלכלי שלכם ועד כמה הכסף משמעותי עבורכם. זה רק אתה יכול לדעת ולדעתי שם התשובה. 

אישית הייתי מנסה לסכם עם האישה לתת ניסיון נוסף לתיקון ואולי מנסה להתייעץ עם בעל מקצוע אחר. יניב גירים אוטומטיים מפתח תקווה נחשב מומלץ בפורום. מדובר בסופו של דבר בעניין טכני שיכול וניתן לפתור בקלות ובזול יחסית או שהגיר המשומש שהותקן לא היה תקין מלכתחילה. 

פורסם (נערך)

הלכתי השבוע ליניב גירים עם אותו רכב (רק 50000 קמ). אמר לי אחרי רבע שעה : הלך המחשב גיר . לא יכול לתקן. המליץ שאפנה ליבואן קרסו. 

אז השאלה אצלך : מה התקלקל הפעם ?

עריכה אחרונה על ידי save
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כדאי ללכת למוסך מורשה רק בשביל לאשר את האבחנה שמדובר במחשב גיר ולא משהו אחר. יש להם ציוד יעודי לרנו. זה עולה בערך 500 ש"ח לבדיקה.

אם זה גיר כמו שיש בפלואנס, מחשב גיר במוסך מורשה יעלה לך בסביבות 4000 ש"ח כולל עבודה.

לא חושב שמישהו יקנה רכב כזה במצב לא תקין. אם נסעת רק 5000 ק"מ בשנה יש לך רכב שמור עם קילומטרז' נמוך, אם תתקן את הבעיה זה יתרון במכירה כך שלדעתי עדיף לתקן ולהמשיך להשתמש או למכור (אם זה באמת רק מחשב ולא דברים נוספים).

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 20 דקות, SlowRide כתב:

כדאי ללכת למוסך מורשה רק בשביל לאשר את האבחנה שמדובר במחשב גיר ולא משהו אחר. יש להם ציוד יעודי לרנו. זה עולה בערך 500 ש"ח לבדיקה.

אם זה גיר כמו שיש בפלואנס, מחשב גיר במוסך מורשה יעלה לך בסביבות 4000 ש"ח כולל עבודה.

לא חושב שמישהו יקנה רכב כזה במצב לא תקין. אם נסעת רק 5000 ק"מ בשנה יש לך רכב שמור עם קילומטרז' נמוך, אם תתקן את הבעיה זה יתרון במכירה כך שלדעתי עדיף לתקן ולהמשיך להשתמש או למכור (אם זה באמת רק מחשב ולא דברים נוספים).

לא אני כתבתי שזה בעיה במחשב. זה מגיב אחר.

כשהרכב היה אצל אבא שלי הוחלף בערך ב 4000 שח המחשב....

כשהתקלה הופיעה אצלינו לראשונה לקחתי למוסך של קרסו והם איבחנו באמצעות המחשב שזה כל הגיר ולא רק המחשב. לא לקחו כסף על הבדיקה.

אז הכל הוחלף לפני כחצי שנה.

מאז פעמיים הוחלפו חיישנים....

לא יודע מה הדיאגנוזה כעת.

המוסכניק שלי גם מחבר למחשב. אני לא יודע אם זה כמו אצל היבואן.

אבל אולי זה רעיון לקחת אליהם. כעת אני צריך גרירה וצריך לחשוב לאן גורר.....

הכיסוי של שירותי הרכב זו גרירה אחת להתקעות.....

אדבר עם המוסכניק שלי ואראה מה יש לו להגיד.

פורסם

שאלה לטובת ההתלבטות לאן לגרור.

נניח וצריך גרירה שלא באמצעות שירותי דרך. כמה עולה בערך גרירה?

קצרה מאוד בתוך תל אביב? ומפ"ת לת"א?

פורסם

מעדכן.

לקחתי למוסכניק שלי. הוא עשה קצת שיעורי בית והתייעץ עם מישהו מהמוסך הארצי. עדכון תוכנה אחר, החליף מחשב גיר ואיזה טיפול בצמה.

מבחינת אמינות אני סומך עליו ב 100 אחוז.

לא לקח כסף אמר לי שבאמת מאמין שהעניין טופל.

נסעתי לא מעט בימים האחרונים והכל טוב עם הגיר. וזה אחלה רכב בתכלס.

ברור לי שרציונלית המהלך הנכון זה להשאר עם הרכב. אני חושב שהעניין סודר ושזו לא רק אופטימיות.

אבל אשתי רוצה להחליף. גם ככה הרכב לא צעיר והיא תמיד העדיפה רכבי סוזוקי קטנים וידניים (אלטו, סלריו ואיגניס. בורכתי באישה שמעדיפה ידני).

אז מנסה למכור. באלדן הראתי את הקליאו ומבחינתם שווה בטרייד אין 20,000 שח. אני מניח שזה סכום ראשום לעודד אותי ושברגע האמת ילכו לכיוון של 18... אבל בכל מקרה זה משהו לעבוד איתו.

פרסמתי ביד2.  הפונים שהתקשרו קיבלו ניירת מלאה כולל החשבונית השמנה של החלפת הגיר. שניים גם רוצים לקחת לבדיקה.

האמת שאני אשמח להשאיר את הרכב כי מדובר ברכב מוצלח ואני אופטימי לגבי הצפי. באבל איישר קו עם האישה.

אעדכן מה קורה בהמשך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הבטחתי לעדכן....

חזר שוב מהמוסך. וחזר למוסך וחזר לכביש.... המוסכניק שלי לא לקח כסף אבל גם לא פתר את הבעיה. מצד שני זה אחרי תקופת האחיות...

הייתי אופטימי אבל השאיפה למכור בטרייד אין עבור 15 אלף התרסקה עם שובה של התקלה.

נכון שהרציונל בתוקף: להחליף עוד גיר ולהיות אופטימי. אבל קצנו בעניין. צריך לחתוך.

התקלה צצה הבוקר ממש בדרכי לפגישה בטרייד אין. ונוספו לה עוד נורות התראה.

חתכתי את הסוגיה. התקשרתי למי שמפרסמים שקונים לפירוק או קונים רכבים תקולים. 

קצת שיחות. קצת תמונות. קצת ניירת.

מישהו אמר שיבוא וייקח ב 10,000  (ההצעות האחרות התחילו ב 3000). הנחתי שירצה להתמקח ליד הרכב וזה אכן קרה. הציע 6. חירטט חירטוטים אבל הבנתי שרוצה לקנות.

נמכרה ב 8500. העברת בעלות באתר.

תם ונשלם.

• אהבתי 4
  • מבאס 4
פורסם
לפני 7 שעות, אוריס 2015 כתב:

איך אחרי כל מה שעברת עם הדבר הזה, אתה מסוגל כ''כ לפרגן לו ???

אם מתעלמים מהגיר.....😜

אבל מה זה משנה כעת.... היסטוריה.

טעיתי, נכוותי,  סבלתי, מכרתי ועברתי הלאה.

כמו שסבי אהב לומר: "האדם לומד כל יום כול חייו. ובסוף מת טיפש"

פורסם
לפני 9 שעות, אוריס 2015 כתב:

כשתתחתן תבין

• מצחיק 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מכיר מישהי שעכשיו נפרדה מ 15 אלף₪ עבור מנוע 1.2 "חדש" ( מפירוק, כמובן ) בקליאו 2015 .

המלצתי לה בחום להפרד מהרכב כל עוד הגיר תקין....

• רעיון גרוע 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 שעות, razi_pazi כתב:

הבטחתי לעדכן....

חזר שוב מהמוסך. וחזר למוסך וחזר לכביש.... המוסכניק שלי לא לקח כסף אבל גם לא פתר את הבעיה. מצד שני זה אחרי תקופת האחיות...

הייתי אופטימי אבל השאיפה למכור בטרייד אין עבור 15 אלף התרסקה עם שובה של התקלה.

נכון שהרציונל בתוקף: להחליף עוד גיר ולהיות אופטימי. אבל קצנו בעניין. צריך לחתוך.

התקלה צצה הבוקר ממש בדרכי לפגישה בטרייד אין. ונוספו לה עוד נורות התראה.

חתכתי את הסוגיה. התקשרתי למי שמפרסמים שקונים לפירוק או קונים רכבים תקולים. 

קצת שיחות. קצת תמונות. קצת ניירת.

מישהו אמר שיבוא וייקח ב 10,000  (ההצעות האחרות התחילו ב 3000). הנחתי שירצה להתמקח ליד הרכב וזה אכן קרה. הציע 6. חירטט חירטוטים אבל הבנתי שרוצה לקנות.

נמכרה ב 8500. העברת בעלות באתר.

תם ונשלם.

עשית את הדבר הנכון.

גיר זה לא פילטר שמן שמחליפים כל שנה. שתהיה תורמת איברים לשאר אחיותיה הצרפתיות שעדיין שרדו על הכביש.

הרכבים האלה באמת מצויינים כל עוד הם תקינים, אבל הבעיות האלה יכולות לשאוב לך את הנשמה. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 9 שעות, אוריס 2015 כתב:

ככה זה אנשים שאוהבים צרפתיות 😉

• תוכן חדש...