Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לרכב סביב 25K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, שמי אבי, פתחתי כבר אשכול בנושא, עם תקציב נמוך יותר.
כרגע מחפש לקנות רכב סביב ה- 25K.

דירוג של הדברים שחשובים לי ברכב (מהחשוב לפחות):

אוטומט - למדתי אוטומט. לא רוצה רובוטי מחשש לגיר + הבנתי שלא נוח בפקקים, עליות וכדומה, ושוחק את הגיר, במיוחד כשהמציאות בישראל בערים גדולות היא פקקים. אשמח גם לדעת את דעתכם לגבי גיר רציף, כדי לקנות רכב עם גיר כזה משומש? למה לשים לב? לבדוק במוסך לפני הקניה? (מכון רישוי יתן רק כסת"ח).

-אמינות - רכב שנחשב אמין  + שנתון טוב.
-צריכת דלק.

-בטיחות - כריות אוויר, אבזור. אני לא אקנה משאית בשביל בטיחות (גם לא משפחתי רק בשביל הבטיחות), אבל כן חשוב לי איזשהו סטנדרט בטיחותי טוב.
-זריזות, נוחות, אחיזת כביש, בידוד רעשים ( רוצה שהמנוע לא יצווח בדרך מהירה, מניח שקשור גם לזריזות) וכו' - שיהיה כיף לנהוג בכבישים עם מוזיקה.

-ירידת ערך - רוצה למכור את האוטו בסופו של דבר. לא רוצה שירד הערך באופן דרסטי (אפשר להגיד את זה על אופל קורסה לא?).

-מימדים קטנים, יופי - לא קריטי.

לא מתכנן להסיע עוד אנשים,

תוואי הדרך לא ברור, נגיד שני שליש לעירוני ושליש לכביש מהיר, וזהו בגדול.

פורסם (נערך)

מאזדה 2, סוזוקי סוויפט יתאימו.  יותר זול/ חדש - מיצובישי ספייס סטאר. 

שנתונים שנכנסים לתקציב.

אפשר גם קיה ריו/ יונדאי I20.

או רכבי מיני קיה פיקנטו / יונדאי I10.

הייתי מוותר על גיר רציף בתקציב הזה - הוא יותר עדין ויותר יקר לשיפוץ.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לגבי ירידת ערך לא הייתי דואג יותר מידי ברכבים בתקציב כזה, ההפרש במכירת רכב סחיר (מאזדה 2 דינמיק) לפחות סחיר (פיאסטה 1.4) יהיה אלפים בודדים לכל היותר. הפיאסטה פחות זריזה אבל חולקת מכלולים רבים עם המאזדה ומעט יותר בטיחותית (7 לעומת 6 כריות אוויר), אבל ניתן להשיג שנתון חדש יותר באותו מחיר וזה בעקיפין יתן לך רכב אמין יותר.

לנו יש את המאזדה ובידוד הרעשים שלה לא טוב, וגם נוחות הנסיעה לא משהו. היא יותר טובה בבינעירוני מרכבי מיני בני 10, אבל פחות טובה יחסית לסופרמיני אחרות מאותן שנים במידה וזה חשוב לך.

פורסם

מזדה 2 צריך לחפש ברמת אבזור דינמיק ולא אקטיב בעלת רק שני כריות אוויר, זריזה אך לא חסכונית.

הספייס חסכונית יותר ובעלת גיר רציף, צריךלבדוק שהוחלף שמן כול 4 שנים או 80 אלף ק״מ. המיצובישי תהיה פחות חזקה ויותר רועשת מהמזדה אך חדשה יותר.

אנחנו מחזיקים כזאת מאז שהייתה חדשה ב 2014, כיום לרכב 163 אלף ק״מ. אמינות מעולה.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם אני מחפש מזדה 2 דיינמיק. המבחר ביד 2 מצומצם ורוב המוכרים רוצים משמעותית מעל המחירון. הפיאסטה פחות מבוקשת והמחיר שלה יותר נמוך. החסרון מבחינתי זה הגיר הידני, שבפקקים של ימינו מהווה חסרון. הדגם האוטומט 1.4 או 1.6 פחות מדבר אלי בעיקר בגלל הביצועים והצריכת דלק.
רציתי כמוך סופר מיני, אבל לאור האמור מתחיל לפזול לכיוון פיקנטו. שהן יחסית נפוצות, ויותר זולות גם ברכישה וגם לאחזקה. אגב פיאסטה - יש בה רצועת טיימינג והיא זקוקה להחלפה באזור 90 או 100 אלף ק"מ כמדומני וגם אם יילך הקלאצ'. וגם זה שיקול בעלויות.

פורסם

דווא ה 1.6 מציג ביצועים טובים לעומת ה 1.4, אך משולב לתיבה רובוטית לא אמינה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 20 שעות, vladclar כתב:

מאזדה 2, סוזוקי סוויפט יתאימו.  יותר זול/ חדש - מיצובישי ספייס סטאר. 

שנתונים שנכנסים לתקציב.

אפשר גם קיה ריו/ יונדאי I20.

או רכבי מיני קיה פיקנטו / יונדאי I10.

הייתי מוותר על גיר רציף בתקציב הזה - הוא יותר עדין ויותר יקר לשיפוץ.

הספייס סטאר עם גיר רציף לא?

פורסם (נערך)

כן, אבל זה יהיה רכב חדש יותר והוא זול מאשר פיקנטו / I10 מאותו השנתון. הגיר האוטומטי בפיקנטו / I10 יותר עמיד, רק לא ברור איזו פיקנטו ( רכב די סחיר ומבוקש) תוכל לרכוש בתקציב שלך.

אישית, אני לא מתחבר לרכבי מיני ( ספייס סטאר, פיקנטו,  מיקרה, I10 ) לנסיעות מחוץ בעיר.

נזכרתי גם בסוזוקי ספלאש, שיכולה להתאים.

הכי חשוב למצוא רכב במצב נורמלי ולא בור ללא תחתית

• אהבתי 1

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מה דעתכם על סלריו?
אולי יש איזו משפחתית קומפקטית שיכולה לפזול לדרישות שלי?
יש איזו מכונית עם אבזור כמו שיש לספייס סטאר בתקציב שלי (בקרת שיוט וכדומה, שטיפה ארגיש טכנולוגיה)?

פורסם (נערך)

סלריו זאת קופסת שימורים עם 3 כוכבי בטיחות מ 2014.

ממשיכה של אלטו...

https://www.euroncap.com/en/results/suzuki/celerio/7896

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 15 דקות, אבי2626 כתב:

אולי יש איזו משפחתית קומפקטית שיכולה לפזול לדרישות שלי

אם תמתח טיפה את התקציב אז אולי סיטרואן קקטוס תכנס בתקציב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

קקטוס 1.2 אטמוספרי אופציה טובה, אך אם אמינות פרמטר חשוב,עניין הרצועה יכול להיות בעייתי.

פורסם

אטמוספרית לא תתאים לו כי הוא לא רוצה גיר ידני. למיטב ידיעתי כל האוטומטיות עם מנוע מוגדש.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)

יש לי (לבת הזוג) פיאסטה 1.4 אוטו' ואני לא רואה בעיה מיוחדת עם הביצועים. זה לא רכב זריז במיוחד אבל אפשר להשתלב בתנועה בצורה סבירה ביותר, כולל גם בכביש 6. בימינו גם ככה בקושי אפשר לנסוע בלי להיות בתוך עומס תנועה בינוני ומעלה, כולל בשעות מאוחרות. צריכת הדלק לא טובה במיוחד (10 עד 12 ק"מ לליטר), אבל עד כמה הפער גדול ממכונית כמו מאזדה 2 ישנה? קשה לי להאמין שהפער גדול מ 10%.

בתור אדם שקנה רכב ישן והוציא עליו מאז סכום כסף ניכר מאוד (הפיאסטה), הייתי ממליץ לך בחום לשים דגש רב יותר על רכב במצב טוב מאשר על צריכה דלק. שים לב שלפי מיטב הבנתי, ולדעתי, לאו דווקא מדובר על טיב דגם הרכב אלא על מצב הרכב המסויים שאותה אתה שוקל. שים לב שזהו רכב עם היסטוריה ברורה וטובה. שים לב לכך שברכב ישן מאוד חלקים מתחילים "ללכת" גם אם טופל בצורה טובה (תושבות מנוע, תפוחים, רצועת טיימינג, ועוד).

נק' היחוס שלי זה ספארק ידנית 1 ליטר - וההבדל הוא גדול. בפיאסטה קל יותר בהרבה לשייט או לעקוף במהירויות גבוהות, והנסיעה נעימה בהרבה.

עריכה אחרונה על ידי Ido.G
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מה דעתכם על אופל קורסה דור חמישי? יכול להיות שעקב השם הגרוע של אופל, מחיר הרכב ירד באופן משמעותי יותר לאורך השנים?

• תוכן חדש...