Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, יש לי סיוויק 2006, 1.6, לפני כחודש המחוג של החום המנוע הגיע לכיוון הרבע העליון, כיביתי את המנוע, מילאתי מים, ומאז המים התחילו להיעלם מהרדיאטור, הוחלף פקק רדיאטור, נבדקו נזילות בלחץ, אין בועות כשמניעים את האוטו, (לפעמים המים בורחים פנימה בשעת ההתנעה, אולי צריך לנקז אוויר?)

התרמוסטט בוטל על ידי מוסכניק שטען שזה יכול לעזור, בינתיים זה לא עזר.

המוסכניק שלי אמר שעדיף לא לעשות בדיקת לחץ הפוך אם לא חייבים כדי לפתוח מחדש חורים שנסתמו עם הזמן בחלודה..,

המוזר הוא שיש נסיעות בינעירוניות שאחריהן לא חסר מים בכלל, ויש נסיעות בינעירוניות (בעיקר נסיעות שכרוכות בעליות לירושלים) שאחריהן חסר כוס או יותר, 

האם מיהשו מכיר את התקלה? ומה עוד אפשר לבדוק?

נ.ב. בעל הרכב הקודם נהג למלאות מים מהברז.

פורסם

שטיחים יבשים מקדימה?

אני לא מכיר את הרכב אבל יכול להיות שבמצב חימום נפתח ברז ואז יש בריחה של המים החמים לתוך הרכב.

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

ברגע שבורחים פנימה לתוך הרכב. יש לעשות מעקף ולא יהיה חימום ברכב. 

יש לבדוק שמכסה רדיאטור תקין והמאווררים עובדים בכל המהירויות.

יש להרכיב תרמוסטט חדש.

ברכב הזה צריך לנקז אוויר לא זוכר את סדר הפעולות אבל זה חובה.

מאמין שבוקי עוד מעט יגיב לך הוא מכיר את הרכב הזה מצוין.

פורסם

בדרך כלל מבטלים תרמוסטט כשיש חדירת גזים למערכת קירור \ חדירת מים לתאי השרפה, וזו גם הסיבה שמים נעלמים.

אפשר להוציא את הפלאגים ולראות אם יש הצטברות לבנה על האלקטרודות שמזכירה אבנית.

פורסם
בתאריך 17.4.2023 בשעה 21:08, NTZSV כתב:

ברגע שבורחים פנימה לתוך הרכב. יש לעשות מעקף ולא יהיה חימום ברכב. 

יש לבדוק שמכסה רדיאטור תקין והמאווררים עובדים בכל המהירויות.

יש להרכיב תרמוסטט חדש.

ברכב הזה צריך לנקז אוויר לא זוכר את סדר הפעולות אבל זה חובה.

מאמין שבוקי עוד מעט יגיב לך הוא מכיר את הרכב הזה מצוין.

לא נראה שהמים בורחים פנימה לתוך הרכב.

המאווררים עובדים, מה הכוונה "עובדים בכל המהירויות" ואיך אפשר לבדוק את זה?

מתי צריך לנקז אוויר?

והשאלה החשובה מכל.. איך יוצרים קשר עם בוקי..

בתאריך 17.4.2023 בשעה 21:18, tribel כתב:

בדרך כלל מבטלים תרמוסטט כשיש חדירת גזים למערכת קירור \ חדירת מים לתאי השרפה, וזו גם הסיבה שמים נעלמים.

אפשר להוציא את הפלאגים ולראות אם יש הצטברות לבנה על האלקטרודות שמזכירה אבנית.

אבל איך זה שלפעמים חסר שני כוסות ולפעמים כשאני פותח את הפקק המים עולים על גדותיהם?

פורסם

כנראה שיש לך בריחה של לחץ מהראש מנוע ,  תנתק את הצינורות חימום  ותשאיר רק את הצינורות לרדיאטור ,

ותבדוק כל יום  מים  אתה תוכל להמשיך לנסוע  כל עוד המצב לא חמור מידי .

פורסם (נערך)

צריך לנקז אוויר רק אחרי שמרוקנים את המערכת  וממלאים אותה שוב.

בשוטף מערכת קירור לא דורשת מילוי אחרי נסיעה או מספר נסיעות - היא סגורה - לא נכנסים ולא יוצא ממנה מים.

כשאתה במצב שכל הזמן צריך להשלים מים, גם אם לפעמים יש הרבה מים - זה אומר שהמים נשרפים במנוע או שנוזלים החוצה לפנים הרכב או לרצפה.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם
בתאריך 17.4.2023 בשעה 19:25, בצלאל121 כתב:

אהלן, יש לי סיוויק 2006, 1.6, לפני כחודש המחוג של החום המנוע הגיע לכיוון הרבע העליון, כיביתי את המנוע, מילאתי מים, ומאז המים התחילו להיעלם מהרדיאטור, הוחלף פקק רדיאטור, נבדקו נזילות בלחץ, אין בועות כשמניעים את האוטו, (לפעמים המים בורחים פנימה בשעת ההתנעה, אולי צריך לנקז אוויר?)

התרמוסטט בוטל על ידי מוסכניק שטען שזה יכול לעזור, בינתיים זה לא עזר.

המוסכניק שלי אמר שעדיף לא לעשות בדיקת לחץ הפוך אם לא חייבים כדי לפתוח מחדש חורים שנסתמו עם הזמן בחלודה..,

המוזר הוא שיש נסיעות בינעירוניות שאחריהן לא חסר מים בכלל, ויש נסיעות בינעירוניות (בעיקר נסיעות שכרוכות בעליות לירושלים) שאחריהן חסר כוס או יותר, 

האם מיהשו מכיר את התקלה? ומה עוד אפשר לבדוק?

נ.ב. בעל הרכב הקודם נהג למלאות מים מהברז.

היום הייתי שוב במוסך, לטענתו כשהתנעתי המים גלשו החוצה במידה כזו שמעידה על ראש מנוע, ומאחר וזה מנוע אלומיניום אין אפשרות לשפץ..,

ככל הנראה מה שנותר לי זה לנסוע עד שהאוטו ימות..

תודה לכל המשיבים!

פורסם
לפני שעה, בצלאל121 כתב:

היום הייתי שוב במוסך, לטענתו כשהתנעתי המים גלשו החוצה במידה כזו שמעידה על ראש מנוע, ומאחר וזה מנוע אלומיניום אין אפשרות לשפץ..,

ככל הנראה מה שנותר לי זה לנסוע עד שהאוטו ימות..

תודה לכל המשיבים!

במצב כזה הייתי בודק במוסך אחר. חבל לוותר על תיקון בעלות סבירה מתוך הנחה שיש צורך בהחלפת מנוע מבלי לקבל חוות דעת נוספת. 

• תוכן חדש...