Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכון טסטים, כיצד עובר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה אמיתית, לא בקטע של התרסה, או התשובה הרגילה, כי זה ישראל.

יש רכבים שאני רואה שאין מצב שעוברים טסט, או הרבה אנשים רושמים נותן את הרכב למוסכניק שיעביר את הטסט.

אז איך? 

אם אני מגיע עם צמיג גמור ונכשל, את המוסכניק יעבירו?

אני יודע שיש בפורום חברה שעובדים במכון טסטים, ומוסכניקים.

אז באמת, יש טיפים?

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

תגיע במחשבה שהטסט לטובתך.

אני הייתי מבצע טיפול שנתי בסמוך ולפני הטסט.

לא מזיק להתנהג בנימוס ובנחת לבוחנים, בסך הכל עבודה לא קלה.

פורסם

תלוי מה רמת הקומבינה שיש בין הבוחן למוסכניק.

פעם היו הרבה יותר קומבינות. היית שולח את הניירות עם כסף ומקבל אותן עם חותמת. (אישית עשיתי זאת בעבר כמה פעמים עם אופנועי שטח).

היום קצת יותר מחמירים. עדיין יש בוחנים שיעלימו עין תמורת כמה שקלים, או לסירוגין תמורת טיפולים חינם אצל המוסך שמעביר את הטסטים.

במוסך אחד שעבדתי בו נתקלתי במשהו לא אופייני לישראל בכלל ולתחום בפרט- בעל המוסך היה לוקח אופנועים/קטנועים לטסט. תמיד היה חוזר עם רשיון חתום. אממה- אם היה אומר לו הבוחן- תחליף צמיג, הבעלים היה מחליף צמיג אחרי שהעבירו אותו טסט. צמיג כדוגמא, כן? יכול להיות כל דבר. זה רמת אמינות בין שני אנשים שהופעמתי ממנה.

בן דוד שעובד איתי עכשיו, לפני שבוע הורידו אותו מהכביש על השחרת חלונות, סעפת פליטה רועשת, שיפורים וכדומה.

500 שקל וביקור אצל המכון והוא חזר עם רשיון בתוקף.

אז אמרת לא לכתוב 'כי ככה זה בישראל'. אז בסדר, אני לא אכתוב.

וטיפים? תעבור על הרכב לפני הטסט.

מה שתקול- תתקן.

אל תתייחס לזה כאל עונש/קנס, אלא כאל יישור קו שנתי.

די פשוט.

אפילו אם יש נזילות שאתה מתעקש להתעלם מהן אתה יכול לנקות לפני הטסט וזה בדר"כ יעבור.

• אהבתי 5
פורסם

איך אמר לי פעם בוחן בעמדה 1 במשרד הרישוי בחולון, "אפשר הכול" , ובאמת אחרי כמה חודשים הוא נעצר..

• מצחיק 9
פורסם
לפני 23 דקות, אורח לרגע כתב:

תלוי מה רמת הקומבינה שיש בין הבוחן למוסכניק.

פעם היו הרבה יותר קומבינות. היית שולח את הניירות עם כסף ומקבל אותן עם חותמת. (אישית עשיתי זאת בעבר כמה פעמים עם אופנועי שטח).

היום קצת יותר מחמירים. עדיין יש בוחנים שיעלימו עין תמורת כמה שקלים, או לסירוגין תמורת טיפולים חינם אצל המוסך שמעביר את הטסטים.

במוסך אחד שעבדתי בו נתקלתי במשהו לא אופייני לישראל בכלל ולתחום בפרט- בעל המוסך היה לוקח אופנועים/קטנועים לטסט. תמיד היה חוזר עם רשיון חתום. אממה- אם היה אומר לו הבוחן- תחליף צמיג, הבעלים היה מחליף צמיג אחרי שהעבירו אותו טסט. צמיג כדוגמא, כן? יכול להיות כל דבר. זה רמת אמינות בין שני אנשים שהופעמתי ממנה.

בן דוד שעובד איתי עכשיו, לפני שבוע הורידו אותו מהכביש על השחרת חלונות, סעפת פליטה רועשת, שיפורים וכדומה.

500 שקל וביקור אצל המכון והוא חזר עם רשיון בתוקף.

אז אמרת לא לכתוב 'כי ככה זה בישראל'. אז בסדר, אני לא אכתוב.

וטיפים? תעבור על הרכב לפני הטסט.

מה שתקול- תתקן.

אל תתייחס לזה כאל עונש/קנס, אלא כאל יישור קו שנתי.

די פשוט.

אפילו אם יש נזילות שאתה מתעקש להתעלם מהן אתה יכול לנקות לפני הטסט וזה בדר"כ יעבור.

הטיפים זה לא איך לעבור, אני מכיר, עושה טיפול בסמוך לטסט, אני מאוד סובלני לאנשים שם, דואג שהרכב יהיה נקי, שם כבר את המשולש והאפוד על המושב הקדמי, שלא יצטרך להתעסק בתא מטען.

הרכב המאוד זקן שלי מטופל כל הזמן.

השאלה, וענית לי חלקית, מה עושה המוסכניק שאני לא.

אז רשמת אמון, אז אני למשל מגיע עם צמיגים גמורים, אצטרך להחליף, לחזור כדאי שיבדקו. למוסכניק הם פשוט מאמינים שזה יוחלף ומעבירים?

ואני יודע שבמכוני הטסטים במגזר יש יותר קומבינות, הרי חצי מהרכבים שם לא היו עוברים, בהערכה גסה.

יאריס 2005

פורסם

זה משמועה או מידע?

יש כאן בקבוצה, מנהל מכון טסטים. אני בטוח שברגע שהוא יגלה שעובד שלו מעביר רכבים עבור כסף, זה יהיה יום העבודה האחרון של אותו עובד, נראה שהוא יסכן את רישיון העסק בשביל תפוח רקוב?

• מצחיק 2
פורסם
לפני 6 דקות, biggie כתב:

עבור 250/300 שקל אתה תעבור גם אם תתקע על המסלול

its all about the money

כן, גם לי זה נשמע מאוד לא סביר בעליל.

יאריס 2005

פורסם
לפני 11 דקות, Ron Poh כתב:

זה משמועה או מידע?

יש כאן בקבוצה, מנהל מכון טסטים. אני בטוח שברגע שהוא יגלה שעובד שלו מעביר רכבים עבור כסף, זה יהיה יום העבודה האחרון של אותו עובד, נראה שהוא יסכן את רישיון העסק בשביל תפוח רקוב?

אם זה היה משמועה הייתי מציין

אותו בעל מכון טסטים יודע איזה מכונים מעבירים כמו שציינתי

בדיקה זריזה בגוגל תראה לך על מה מדובר

פורסם

אצלנו גם כמה מוסכים וגם בעל שטיפה מעביר תמורת 200-300 רכבים עם ליקויים סבירים.

לא חסר מעכרים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
לפני כשעה, Ron Poh כתב:

זה משמועה או מידע?

אני בטוח שהוא מודע למה קורה בענף.

אני בטוח שהוא חושד מדי פעם בעובדים שלו.

בין זה לבין לדעת שעושים לו את זה מתחת לאף המרחק גדול. וחוץ מזה שיש בעלי מכונים שפחות אכפת להם. סיבותיהם עימם. אולי שותפים לקומבינה, לא יודע.

לפני 37 דקות, לירון .ה. כתב:

שוב שואל מה זה מעבירים?

למי אתה משלם?

ממיר זה דבר קטן? 

משלמים לבוחן. בדר"כ ע"י צד שלישי. 

פעם היו מעבירים ניירות בתשלום. היום (לפחות עפ"י מה שאני מכיר בכמה מכונים) הבוחן הקומבינטור דורש שהרכב יעבור את המסלול וייראה במצלמות האבטחה. 

החייאת, אל תהיו תמימים.:)

פורסם
לפני כשעה, biggie כתב:

עבור 250/300 שקל אתה תעבור גם אם תתקע על המסלול

its all about the money

וואו, יקר!!

• מצחיק 3

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...