Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת רכב התלבטות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם , רוצה לשתף אותכם ולשמוע דעתכם על דילמה שאני מצוי בה בנוגע להחלפת רכב .

ברשותי ניסאן קשקאי 2016 46000 ק'מ בלבד שמורה דגם טקנה  המפואר , עד כה מרוצה מאוד מהרכב וכבר 3 שנים בלי אף תקלה , נוסע בסביבות 9.500 אלף בשנה , הבעיה היא שזה מנוע ה 1.2 הידוע לשמצה ואני ממש לא מעונין להגיע למצב שהולך מנוע מה גם שמסביב כמה אנשים שנפלו עם זה חזק , מנוע גיר טורבו כל אחד והנפילה שלו .

חשבתי למכור אבל אני יכול להגיע אחרי המכירה לגג 100 110 אלף ואני לא מוכן לרדת לפרייבט פרטי , חשבתי למתוח קצת את התקציב וללכת על דאציה דאסטר או קיה סלטוס חדשה , הבעיה שמבחינת אבזור ופינוקים אני לא משתדרג בטח לא בדסטר וגם לא ממש בסלטוס , שוב הטקנה מאובזרת מאוד ומפנקת .

בנוסף הוצעו לי פיג 'ו 3008 שאומנם נחשבת טובה אבל בכל זאת פג 'ו אשתי לא ממש רוצה .

מיצובישי ask קטנה מעט ולא מפנקת במיוחד .

ראיתי היצע גדול בקיה ספורטאג ' יכול להגיע ל 2019 או באיזור , אמרו לי להתרחק מדגם ה 1.6 טורבו למרות שההיצע גדול והמחירים מעט סבירים מדגם ה 2.0 אטמוספרי .

למישהו יש הצעות ? המלצות ? או סתם תובנות שיוכלו לעזור לי להגיע להחלטה ? שוב אני מאוד נהנה ואוהב את הניסאן ועם זה זהיא רק עם 46.000 אלף ק'מ מכאן ההיתלבטות , אבל אני ממש חושש להיקלע לברוך המנוע או הגיר הנפוץ בדגם הזה ...

תודה מראש לעוזרים.

עריכה אחרונה על ידי asafmz
פורסם

מאופציות שהצעת דווקא ה 3008 תיהיה הבחירה הטובה יותר

היא תיהיה הכי נוחה ומפוארת, ובשנים האחרונות שומרת על אמינות טובה 

עדיף ללכת על מנוע 1.6 שלהם ולא 1.2

פורסם

אם אתה מרוצה מהקשקאי מלבד עניין האמינות, אתה יכול לרכוש קשקאי מ2019 עם מנוע 1.3 שהוא אמין משמעותית יותר, עדיף בביצועים וחלק יותר. 

פיגו 3008 עם מנוע 1.6 גם תהיה בחירה טובה.

צודק מי שאמר לך להתרחק מספורטאז מנוע 1.6 טורבו.

• רעיון טוב! 1

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

אם אתה מוכן להתפשר על גודל, אולי אפשר לבדוק רכב כמו סקודה קאמיק, סיאט ארונה וכו'.

דווקא ה-3008 אופציה לא רעה עם מנוע 1.6 טורבו בנזין. את ה-1.2 טורבו לא הייתי רוכש, תקרא שרשור על המנוע הזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

3008 הרכב העדיף, נסה לחפש את הדגם אחרי מתיחת הפנים עם מנוע 1.6 / 180 כ"ס רמת גימור פרימיום.

1.2 ליטר - לא לגעת.

1.5 דיזל - לא לנסועה הנמוכה שלך.

הקשקאי 1.3 ליטר בהחלט רכב ראוי, לטעמי ה 3008 עדיפה ובפער.

• רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

תודה , אני חושב ברצינות ללכת על קשקאי חדשה יותר עם המנוע 1.3 החזק ואמין יותר , הבעיה שאני לא רואה הרבה היצע לדגם הטקנה שאני רוצה ...

לגבי הספורטאג' האם לדגם ה 2.0 יש גירסא מאובזרת יותר מהאורבן כי אני לא מוצא בדגם הזה , רק בגרסת ה1.6 טורבו הלא מומלצת יש אורבן פלוס שמאובזרת יותר ?

פורסם
לפני 1 דקה, wildlands2019 כתב:

ה2.0 יקר יותר כי הוא מבוקש יותר, בגלל אמינות מופתית, מה אתה מחפש שאין באורבן?

יש דגם ex 2.0 אך האבזור הנוסף לא כזה משמעותי.

זו בדיוק הבעיה , להחליף קשקאי 2016 עם 44000 ק'מ דגם טקנה המפואר והסופר מאובזר ברכב אחר בתקציב שלי , כל הדילמה נובעת אך ורק מהמנוע הבעיתי 1.2 טורבו של הניסאן פלוס הרצון להשתדרג קצת , הבעיה שהשדרוג יהיה רק בשנתון פחות או יותר ואולי בבעית האמינות , מבחינת אבזור ופינוק אני לא רואה שום שדרוג , אפילו שינמוך , מבחינת הספק וזריזות אין לי שום בעיה עם מנוע ה 1.2 של הקשקאי .

האם האורבן 2.0 באה עם תוספות כמו מפתח חכם מראות חשמליות כיסא חשמלי חימום בכיסאות גלגלי מגנזיום נעילת חלונות אוטומטיים ? איפה אפשר לראות אבזור מלא של כל דגם ?

פורסם

לא יודע למה לא מצליח לצרף לינק לכאן,

אך השוואתי בicar ספורטאג׳ 2018 אורבן מול קשקאי 1.2 קטנה, וההבדל לא כזה שמיים ארץ,

גם הקימה די מאובזר, מציע לך לנסוע לבדוק כמה כדי לדעת,

מה שבטוח להתרחק ממנוע ה1.2 הזה רעיון מעולה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

רוצה לעדכן שאחרי מסע חיפושים רציני אחרי ניסאן קשקאי בסביבות מודל ה 19 או 20 החלטתי לרדת מהאופציה הזו מהסיבה הפשוטה שקשקאי במודלים האלה בגירסת הטקנה יקרה יותר מדי לטעמי וגם כמה רכבים כאלה שראיתי היו כל מיני דברים בבדיקה שהרתיעו אותי .

הגעתי לסביבות ה140 אלף פלוס שדורשים על הדגם הזה וזה נראה לי מוגזם , בתוספת של 10 15 אלף אפשר כבר ללכת על סלטוס או s קרוס חדשה ,

אחרי שקבלתי הצעות גם על סלטוס וגם על הקרוס החלטתי ללכת על הקרוס הדגם ה ' מפואר' , אומנם גם הדגם המפואר שלהם לא עומד בסתנדנטים של הקשקאי טקנה מבחינת אבזור אבל הוא קשוח יותר מהסלטוס והמנוע 1.4 טורבו חסכוני ואמין יותר מה 2.0 בסלטוס והבקרת שיוט מתקדמת יותר , יש גם מנוע הברידי קטן שמסייע בחיסכון בדלק ובסטופ סטארט .

נכון לעכשיו הוזמנה s קרוס חדשה בכפוף לזה שאמכור את הקשקאי בקרוב האספקה בסוף מאי .

עריכה אחרונה על ידי asafmz
פורסם

הלכה למעשה רכשת רכב אשר השורשים שלו אי שם בשנת 2014 עם עידכון עיצוב חיצוני אשר נראה כעור גם היום.

רכב מיושן , פלסטיקי להחריד , בשורה התחתונה רכב בינוני ומטה, מיושן שאינו עומד כלל בתחרות עם רכבים מודרנים.

לטעמי עדיפה ספורטאז בת שנה \ טוסון ואפילו נירו.

הסוזוקי בשנת 2023 אינו רכב ראוי לדעתי ,במיוחד במחיר בו הוא נמכר.

פורסם

מצד שני, למי שמסתפק בהנדסת אנוש פשוטה (אפילו שלא התעדכנה הרבה) , וחשוב יותר מוניטין אמינות וסחירות (על פי נתוני העבר), במחיר מתאים מדובר בעסקה טובה.

אין לי נסיון על ה- s-cross הנוכחי, אבל נהגתי בקודם, ובשבילי הוא היה בסדר מבחינת נוחות והתנהגות. 

תתחדש ותהנה

פורסם
לפני 20 שעות, ntd כתב:

מצד שני, למי שמסתפק בהנדסת אנוש פשוטה (אפילו שלא התעדכנה הרבה) , וחשוב יותר מוניטין אמינות וסחירות (על פי נתוני העבר), במחיר מתאים מדובר בעסקה טובה.

אין לי נסיון על ה- s-cross הנוכחי, אבל נהגתי בקודם, ובשבילי הוא היה בסדר מבחינת נוחות והתנהגות. 

תתחדש ותהנה

הרכב אינו שווה 150K על טכנולוגיה עתיקה אשר נטועה אי שם בשנת 2014 , ב 150 א"ש ניתן לרכוש רכבים מודרנים עם תיכנון מרכב מודרני ומתקדם, מערכות בטיחות טובות משמעותית מאילו שיש לסוזוקי להציע , רמת גימור ואיכות טובים הרבה יותר  , בקיצור רכב חדש ומתקדם הרבה יותר מהסוזוקי הנושנה.

פורסם

קודם-כל, זה שהשורשים שלו נטועים ב-2014 לא אומר בהכרח שמדובר ברכב מיושן. היו רכבים שעוצבו לפני שנים, והקדימו את זמנם.

עם זאת, אני מסכים שכדאי רענון של הדגם.

דבר שני, לרכב יש מה שצריך. לי אישית יותר חשוב הרכב עצמו (כלומר, ההתנהגות/נוחות/ביצועים), ומנסיון אישי עם הדגם הקודם עם המנוע שכבר עבר סירוס (129 במקום 140) , מה שיש בסוזוקי מספק בהחלט (אני מניח שזה דומה לדגם הקודם, אבל אם לא, אשמח לעמוד על טעותי).

אדרבא, יש יצרנים שהחליטו שעל מזבח החדשנות, יש להקריב את השימושיות (ראה רכבים של VAG למשל, שאפילו המנכל שלהם הודה שזאת היתה טעות). אז לא תמיד חדש יותר זה טוב יותר.

דבר שלישי, איך אתה יודע איזה מערכות בטיחותיות יש ברכב שהן מיושנות לעומת רכבים אחרים? איזה רכב למשל?

בנוסף , נסעת ברכב הזה? השווית מנסיון לרכבים אחרים?

ומעבר לזה,  איך אתה יודע שהוא קנה ב-150? בגלל זה כתבתי במחיר מתאים.

מה שכן, אני מסתייג מזה שהדביקו לרכבים של סוזוקי את התואר "היברידי", שזה ממש לא-כך (אם כבר, היברידי-לייט, שזה גם משהו חדשני יחסית),והבנתי שמורידים את ההטבה הזאת.

לטעמי, אכן מדובר ברכב שמרני בעיצוב, אבל בס"הכ סביר - בכפוף למחיר שמשיגים עליו.

• תוכן חדש...