Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איוניק5 או טויוטה bz4x

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מחפש רכב ראשי למשפחה, נסיעות ברובן בינעירוניות.

סה״כ נסועה שנתית של בערך 30,000ק"מ.

מתלבט בין איוניק5 וטויוטה bz4x, שניהם בגרסאות הבסיס.

חשיבות לטוול נסיעה ריאלי ואמינות.

אשמח לחוות דעת והמלצות/דיסהמלצות.  

תודה

פורסם (נערך)

קל, איוניק 5. ה bz4x פשוט לא שווה 25 אלף שח יותר שדורשים עליה , איך שלא מסתכלים על זה. ולפי ביקורות  גם לא שווה שקל יותר. 

מומלץ לבדוק גם את הסקודה אניאק. אל תדאג אין לו גיר dsg 😀

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

תודה על התשובה.

האיוניק5 עולה 215, הטויוטה עולה 220.

ככה שההפרש לא משמעותי.

על סמך מה את ממליץ יותר על האיוניק? מה היתרונות?

פורסם

עדיין איוניק 5. בין שלל הדברים הלא מוצלחים של טויוטה, פחות מרווח, טעינה מהירה איטית מהאיוניק(פחות רלוונטי לארץ, אבל עדיין, אולי בעתיד), הנעה קידמית בטויוטה מול אחורית באיוניק, אבל הכי גרוע זה טעינה חד פאזית שזה no no ענק לרכב עם סוללה גדולה.

אבל בסופו של יום, בהפרש כזה, זה יותר טעמך האישי, אבל אני הייתי פוסל על חד פאזי והנעה קדמית מול אחורית (משמעותי ברכבים חשמליים).

• אהבתי 1
פורסם

המר"ן קינן כהן עשה השוואתי בדיוק כמו שאתה מבקש:

https://cars.walla.co.il/item/3559298

בנוסף, בפרק האחרון של 'דרייב' העלנו את המבחן הזה לדיון. 

דווקא נושא החד פאזי, אני פחות מתרגש ממנו. 

סחבק עוד מעט סוגר שנה עם איוניק 5 פרסטיג'. ואני עדיין נהנה מאוד מהנפלא הזה.  ומזריקת הזנב הקטנה ביציאה מפניות. ומהמרווח הפנימי. ומהשקט. ומהמראה (למרות שכנראה בדיעבד הייתי בוחר בצבע אחר), נו, רכב נהדר. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
בתאריך 10.3.2023 בשעה 14:33, itaybo כתב:

היי,

מחפש רכב ראשי למשפחה, נסיעות ברובן בינעירוניות.

סה״כ נסועה שנתית של בערך 30,000ק"מ.

מתלבט בין איוניק5 וטויוטה bz4x, שניהם בגרסאות הבסיס.

חשיבות לטוול נסיעה ריאלי ואמינות.

אשמח לחוות דעת והמלצות/דיסהמלצות.  

תודה

מכיר משהו שהזמין את האיוניק 5 לפני כמעט שנה ועד היום לא קיבל כל הזמן מזיזים את תאריך המסירה, תבדוק בכלל מתי אספקה יכול גם להשפיע על הבחירה

פורסם
לפני 11 שעות, discoTD5 כתב:

דווקא נושא החד פאזי, אני פחות מתרגש ממנו

חולק עליך. בשביל לקבל מקסימום טעינה בחד פאזי של טויוטה (שמוגבלת ל 6.6 kwh) ,שגם היא רק קצת יותר גדולה מחצי ההספק שניתן להטעין בתלת פאזי, אתה צריך 29 אמפר פנויים על פאזה אחת. למעט כאלה שעדיין יש להם חשמל חד פאזי ,הדבר אומר שיש צורך בהגדלת ארון חשמלי(לא מכיר אנשים שחיים על תלת פאזי ויש להם 29 אמפר פנויים על פאזה אחת) רק בשביל הרכב, שזה תוספת כסף ובירוקרטיה רק לרכב שגם הוא לפי הצהרות של טויוטה יעבור באיזה שהוא שלב לטעינה תלת פאזית.

פורסם

האמת.

מבין שני הדגמים האלה הייתי ממליץ לך ללכת על הדגם שתקבל באספקה מהירה יותר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
בתאריך 11.3.2023 בשעה 20:17, רועי84 כתב:

מכיר משהו שהזמין את האיוניק 5 לפני כמעט שנה ועד היום לא קיבל כל הזמן מזיזים את תאריך המסירה, תבדוק בכלל מתי אספקה יכול גם להשפיע על הבחירה

תבדוק מה הסיפור כידוד שלי הזמין לפני חצי שנה וכבר קיבל

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם

היונדאי ולו בגלל העובדה שהטויוטה מכוערת להפליא.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם (נערך)
בתאריך 11.3.2023 בשעה 08:54, discoTD5 כתב:

ומזריקת הזנב הקטנה ביציאה מפניות.

עם בקרה או בלי? אני השתעשעתי עם הרכב הזה כאשר ניתקתי את הבקרה ואני חייב להגיד שנהניתי פה ושם, הזריקת זנב במצב הזה גם לא קטנה אבל מאד קל לשלוט עליו, כנראה בגלל התגובה "החשמלית" המיידית. הרכב בכלל הפתיע אותי בזה שמרגיש מאד מרוסן ולא נמרח בפניות ולא רוכן יותר מדי. 

דווקא הגרסה החזקה כפולת ההנעה הרבה פחות עדיפה מבחינה דינמית למי שמחפש ליהנות קצת מהנהיגה, היא גם נטולת השעשועים של הגרסה ה"חלשה" וגם מרגישה כבדה יותר (למרות שבכל מקרה אנשים כאלה לא יקנו איוניק 5). 

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
  • תוכן חדש...