Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב שלא נפתח עם המפתח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

רכב קיה ספורטז' בלי מפתח חכם בלי קודן, 700 ק"מ נסעו בו.

יותר מחודש לא נסענו בו, ושני מפתחות לא פותחים את הרכב (יש רק נורית באדום שנדלקת חלש (לא משנה באיזה מפתח)).

ואם זה משנה גם שסתם לוחצים על המפתח (לא ליד הרכב) יש נורית אדומה (לא זכור לי שככה היתה נדלקת הנורית שהיינו מנסים לפתוח את הרכב).

מה הבעיה והאם יש דרך לפתרון בעצמי?

הערה- גם ניסיון לפתוח את הרכב עם המפתח ידנית לא עושה הרבה והרכב נשאר נעול.

בשיחה עם איתוראן (יש ברכב) מסתבר שהפסיקה התקשורת של האיתוראן כי כנראה נגמר המצבר ברכב.

צריך כבלים בלבד אחד או פתרון אחר יכול לעזור?

תודה

עריכה אחרונה על ידי m11
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המצבר התרוקן בגלל שלא נסעו חודש. 

אבל לא הבנתי, מפתח פיזי לא פותח את הדלת? זה לא סביר. הוא לא מסתובב? מה קורה כשמנסים עם מפתח פיזי?

פורסם

כן. אני מנסה לפתוח, זה מסתובב אבל הרכב נשאר נעול ולא נפתח - אלה אם יש עוד איזה "טריק" כדי שהדלת תפתח.

חיבור כבלים יעזור בלי החלפה?

פורסם

בתור התחלה בשביל חיבור כבלים אתה צריך לפתוח מכסה מנוע. בשביל זה אתה צריך לפתות עת הדלת. 

מפתח פיזי צריך לפתוח, נסה סיבוב לשני הצדדים, אולי צריך להפעיל מעט כוח כי הצילינדרים מתלכלכים והולכים קשה אחרי מספר שנים שאף אחד לא נגע בהם. 

פורסם

הרכב בן פחות משנה.

אם הכבלים עוזרים להתניע זה יכול לחסוך מצבר (איך אפשר לדעת אחרי שהמצבר תקין - להסתכל על חווי מסוים אחרי)?

תודה

פורסם

המצבר באחריות בכל מקרה. הייתי פונה לנותן האחריות שיגיע לטפל\לגרור ויפתור את הבעיה.

*תמיד יכולים לומר שהשארתם צרכן דלוק שגמר את המצבר וזה מן הסתם לא נכלל תחת שום אחריות (למען האמת גם די הגיוני שזה מה שקרה, או שמדובר בהתקנה מקומית שמשכה מתח תמידי..).

פורסם
לפני 14 דקות, omricn כתב:

או שמדובר בהתקנה מקומית שמשכה מתח תמידי.

כתוב, יש איתורן. הגיוני שרוקן את המצבר אחרי חודש ללא נסיעה.

פורסם

האיתוראן קיבלנו מהסוכנות הם התקינו לפני שקיבלנו אותו.

ולמה שזה ירוקן שהרי גם אם נוסעים כל יום או לא מה זה משנה (ובטח לא חודש אחד יגמור את המצבר)?

פורסם

בזמן נסיעה האלטרנטור מטעין את המצבר.

אם האיתוראן גומר את המצבר תוך חודש, זה לא תקין בלי קשר לכלום, גם אם זו מגבלה ידועה..

פורסם
לפני שעה, m11 כתב:

האיתוראן קיבלנו מהסוכנות הם התקינו לפני שקיבלנו אותו.

ולמה שזה ירוקן שהרי גם אם נוסעים כל יום או לא מה זה משנה (ובטח לא חודש אחד יגמור את המצבר)?

'גם ללא איתורן, אם הרכב לא מנוע אחרי חודש בלי תזוזה זה לא תקלה, יש צריכת זרם מסויימת  זרם ב Stand By שפורקת את המצבר וכל עוד האוטו לא נוסע אין משהו שמטעין את המצבר חזרה. 

איתורן מוסיף עוד צריכת זרם על הצריכה הקיימת של המערכות של האוטו לכן עם איתורן המצבר נפרק מהר יותר. 

בכל מקרה אם האוטו לא מניע אחרי כמה שבועות ללא תזוזה - זה מצב סביר. 

פורסם

הדלת אמורה להיפתח בלי כל בעיה? הסוכנות רוצה שאפעיל ביטוח בשביל גרירה ולא שווה לי במקרה הזה להפעיל את הביטוח זה יעלה הרבה יותר מעלות גרירה על חשבוני.

לפני כשעה, Buki כתב:

'גם ללא איתורן, אם הרכב לא מנוע אחרי חודש בלי תזוזה זה לא תקלה, יש צריכת זרם מסויימת  זרם ב Stand By שפורקת את המצבר וכל עוד האוטו לא נוסע אין משהו שמטעין את המצבר חזרה. 

איתורן מוסיף עוד צריכת זרם על הצריכה הקיימת של המערכות של האוטו לכן עם איתורן המצבר נפרק מהר יותר. 

בכל מקרה אם האוטו לא מניע אחרי כמה שבועות ללא תזוזה - זה מצב סביר. 

זה אומר שכבלים אמורים להחזיר את המצבר למצב מלא ויחסוך בדיקה של המצבר?

פורסם
לפני 23 דקות, m11 כתב:

הדלת אמורה להיפתח בלי כל בעיה?

אצל ידידים ברוב מוחלט של המקרים פותחים את הדלת ללא השארת נזקים (למען האמת לא שמעתי מעולם על מקרה שעשו נזק, אבל לא רוצה להתחייב)

לפני 24 דקות, m11 כתב:

הסוכנות רוצה שאפעיל ביטוח בשביל גרירה ולא שווה לי במקרה הזה להפעיל את הביטוח זה יעלה הרבה יותר מעלות גרירה על חשבוני.

מה זאת אומרת? אם יש לך ביטוח גרירה זה שירות שניתן ללא עלות,

בכל מקרה גם בשביל גרירה חייבים לפתוח דלת כדי לשחרר גיר ובלם יד, או שיגררו בכח ויגרמו נזק.

אז הפתרון הטוב ביותר כנראה : ידידים לפתיחה + התנעה, ואח"כ נסיעה של כמה דקות טובות כדי למלא את המצבר להתנעה הבאה.

פורסם

אני מנסה להבין. 

בידי בעל הרכב יש מפתח פיזי שבדיוק אמור לאפשר גישה לרכב כאשר המצבר ריק או נעילה מרכזית לא עובדת או נגמרה הבטריה בשלט.

מדוע במצב הזה צריך להזמין מישהו שיפתח את הרכב?

איך יתכן שהמפתח הפיזי לא פותח?

• אהבתי 1

פורסם

ניסית את הדלת מצד הנוסע?

יש לך ספר הרכב? אם אין לך, הורד אותי מהמרשתת. אחד הפרקים הראשונים בכל ספר רכב עוסק במפתחות, תמצא שם את ההוראות לפתיחת הדלת באמצעות מפתח פיזי.

בדרך כלל כל מה שצריך לעשות הוא להכניס את המפתח למנעול ולסובב 45°. אבל זה יכול להיות או ימינה או שמאלה, זה תלוי בדגם הרכב. יש מכוניות בהן פתח המנעול מכוסה וצריך להכיר את הסרת הכיסוי.

עוד פרט שעליך לבדוק בספר הוא כיצד לשחרר את ידית ההילוכים - בד"כ יש נעילה נסתרת. זה ידרש אם תזקק לגרירה.

אם אתה מזמין את ידידים או חילוץ בקש שיביאו בוסטר התנעה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...