Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזדה 3 1500 סמק- האם כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 דקות, alexbb2811 כתב:

להוריד הילוך?

התיבה אוטומטית 

הגיר הוא אוטומטי טיפטרוניק, עם אפשרות להעביר ידית הילוכים למצב העברה ידנית. 

בדגם 2.0 יש גם מנופים מאחורי ההגה להעברת הילוכים בצורה ידנית.  אני לא יודע האם יש אותם בדגם 1.5.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 4 שעות, alexbb2811 כתב:

זה שהרכב הוא בסך הכל טוב זה ברור, אבל לפעמים צריך לתמרן, לעקוף, או לנסוע בעלייה וכל זה+מזגן ועם עוד בן אדם-שניים. השאלה היא לגבי מקרים כאלה ולא השגרה כי אני מתכנן לרכוש לכמה שנים קדימה.

זה לא סוזוקי אלטו.

פורסם (נערך)

אני עם ספיריט 2015 כבר שנה וחצי ומבסוט מהרכב, ממש כיף לנהוג בו, המנוע 2.0 קצת עצלן בהתחלה ונותן עבודה בסל"ד גבוה  וזה תענוג.
המנופים (שיפטרים) מאחורי ההגה פשוט מעולים,אני משתמש בהם באופן קבוע.
לדעתי המנוע 1.5 מתאים למי שנהיגה פחות מדברת אליו( הוא גם ממש לא מאובזר..) והוא מחפש רק להגיע ממקום למקום בשקט.

עריכה אחרונה על ידי Tom777

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם
לפני 46 דקות, alexbb2811 כתב:

להוריד הילוך?

התיבה אוטומטית 

גם בתיבה אוטומטית צריך לדעת לנהוג.

לצורך העניין, לחיצה חזקה על הגז תוך כדי נסיעה מורידה הילוך כדי שתוכל להאיץ.

חוץ מזה, במאזדה (ובעצם בכל רכב אוטומטי אחר היום) יש מצב העברת הילוכים ידנית. וגם באלה שאין, יש מצבים D1-2-3 שמקבעים את הגיר על הילוך נמוך.

לפני 1 דקה, Tom777 כתב:

אני עם ספיריט 2015 כבר שנה וחצי ומבסוט מהרכב, ממש כיף לנהוג בו, המנוע 2.0 קצת עצלן בהתחלה ונותן עבודה בסל"ד גבוה  וזה תענוג

בדיוק, הוא עצלן בהתחלה, אבל נפתח כשעוברים את ה3 אלף, ויודע לשייט מאוד יפה במהירויות שהשתיקה יפה להן, כשהתחושה היא שיש עוד איפה ללחוץ.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, nadav20 כתב:

כן מדובר ב 2.0 ספיריט 15',נכון על הנייר היא יותר איטית וגם עם פחות כ"ס אבל משום מה הרכב מרגיש הרבה יותר נמרץ

מעניין

פורסם
לפני 6 שעות, alexbb2811 כתב:

זה שהרכב הוא בסך הכל טוב זה ברור, אבל לפעמים צריך לתמרן, לעקוף, או לנסוע בעלייה וכל זה+מזגן ועם עוד בן אדם-שניים. השאלה היא לגבי מקרים כאלה ולא השגרה כי אני מתכנן לרכוש לכמה שנים קדימה.

נהגתי (לא הייתה בבעלותי, רק לקחתי לסיבוב התרשמות ארוך) במאזדה 3 הצ'בק 1.5 מודל 2015 עם 100 ומשהו אלף ק"מ.

היא מבצעת את כל הנ"ל בסדר גמור. לא הרגשתי שום מחסור בכוח או בעיית ביצועים. לא רכב חזק אבל מספיק בהחלט. 

נהגתי גם במאזדה 3 דור ראשון 2007 ודור שני 2009, שתיהן 1.6 ולדעתי ל 1.5 ביצועים טובים יותר אבל עברו הרבה שנים בין לבין אז אני אל יכול להתחייב על זה.

בכל מקרה אהבתי מאוד את ההצ'בק 2015 ההיא.

IMG_20230204_204956.thumb.jpg.e33a0603d54228ebbbc107e84b561d19.jpg

IMG_20230204_204926.thumb.jpg.c97321cb0df28939cd833e06598edd37.jpg

פורסם

נהגתי ברכב הזה מספר ימים.

הוא בסדר גמור. עושה את העבודה יופי.

כן, אם תרצה לעקוף בעליה - תצטרך ללחוץ והסל"ד יעלה, אבל הוא עושה את זה בלי בעיות מיותרות.

לפני שעתיים, vladclar כתב:

בדגם 2.0 יש גם מנופים מאחורי ההגה להעברת הילוכים בצורה ידנית.  אני לא יודע האם יש אותם בדגם 1.5.

אין.

לפני שעתיים, Tom777 כתב:

לדעתי המנוע 1.5 מתאים למי שנהיגה פחות מדברת אליו

דעתי שונה.

הייתי איתו בבית אורן בחמש בבוקר. הצמיגים צרחו בסיבובים והיה מאוד נשלט וצפוי קרוב למגבלות. הופתעתי לטובה.

לדעתי סה"כ אחלה רכב, רק כמו שאמרו כבר - חי בצל אחיו הגדול.

• אהבתי 1

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם
לפני 32 דקות, Froyne כתב:

נהגתי ברכב הזה מספר ימים.

הוא בסדר גמור. עושה את העבודה יופי.

כן, אם תרצה לעקוף בעליה - תצטרך ללחוץ והסל"ד יעלה, אבל הוא עושה את זה בלי בעיות מיותרות.

אין.

דעתי שונה.

הייתי איתו בבית אורן בחמש בבוקר. הצמיגים צרחו בסיבובים והיה מאוד נשלט וצפוי קרוב למגבלות. הופתעתי לטובה.

לדעתי סה"כ אחלה רכב, רק כמו שאמרו כבר - חי בצל אחיו הגדול.

מסכים איתך לגמרי השלדה שלו מעולה והתגובה של ההגה מעולה כמו שמאזדה יודעת לעשות, הרכב עם מנוע 1.5 הוא אחלה שבעולם אבל לעומת המנוע 2.0 ההבדל ניכר לדעתי.
הצמיגים שונים, המנוע חזק ב 45 כ"ס וזה משנה לגמרי את האופי של הרכב, לכן מי שמחפש קצת יותר שייקח את המנוע 2.0 ולא יתחרט לדעתי :)

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם
לפני 8 דקות, Tom777 כתב:

מסכים איתך לגמרי השלדה שלו מעולה והתגובה של ההגה מעולה כמו שמאזדה יודעת לעשות, הרכב עם מנוע 1.5 הוא אחלה שבעולם אבל לעומת המנוע 2.0 ההבדל ניכר לדעתי.
הצמיגים שונים, המנוע חזק ב 45 כ"ס וזה משנה לגמרי את האופי של הרכב, לכן מי שמחפש קצת יותר שייקח את המנוע 2.0 ולא יתחרט לדעתי /cdn-cgi/mirage/152dcd08aa00028262a595f939a95c045724a391676bae625184f991ad21102b/1280/https://carsforum.co.il/uploads/emoticons/icon_smile.gif.b1eda5b7cba44759db7bd8e18120d216.gif

ברמת גימור קומפורט כןיש מנופים מאחורי ההגה.

גם הצמיגים בקוטר 18" זהים לאלו שיש ברמות הגבוהות של גרסת 2.0 הליטר.

גם לוח השעונים זהה וכולל מד סל"ד גדול באמצע במקום מד מהירות, ותצוגה עילית של המהירות ומערכת הניווט.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
לפני 14 דקות, LEGACY 1.8 כתב:

ברמת גימור קומפורט כןיש מנופים מאחורי ההגה.

גם הצמיגים בקוטר 18" זהים לאלו שיש ברמות הגבוהות של גרסת 2.0 הליטר.

גם לוח השעונים זהה וכולל מד סל"ד גדול באמצע במקום מד מהירות, ותצוגה עילית של המהירות ומערכת הניווט.

כן נכון מכיר את המפרט פחות או יותר.. מה שלא מובן זה זה למה לקרוא לזה "קומפורט" ולשים חתך צמיג נמוך אם המנוע נשאר 120 כ"ס.. נראה שזה יותר פוגע בנוחות.
בעיקר ההבדל הוא המנוע שחזק בכמעט 40%

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

הרכב אכן נוקשה.

לפני כמה חודשים החלפתי את הצמיגים עלומי השם שהבעלים הקודמים התקין ברביעיית מישלין ספורט 5 - כרגע יותר שקט, הרבה יותר אוחז, ופחות קופצני מבעבר.

• אהבתי 1

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם (נערך)

למנוע 2,000 ביצועים עדיפים וצריכה די זהה בממוצע, מנוע בסדר גודל של ה-1,500 היה עובר מסך לרכב שהיה חדש בשנות ה-2000 המוקדמות, פחות לרכב שמיוצר מ2013, ומכך נובע הביקוש הנמוך ביחס לדגם המפואר.

בגלל הביקוש הנמוך יהיה אפשר למצוא אחת במחיר סביר, אך זה משקף בחזרה על קושי מכירה כשזמנך יגיע והתפשרות על מחיר.

בכל אופן, אם אתה בעיקר נוסע לבד, ולא חשוב לך ביצועים במיוחד שהסתדרת עם ה-1.6 הישנה, אתה תרגיש שה-1.5 סביר לחלוטין ואף מספק בתוך העיר, מחוץ לעיר אם אתה נוסע הרבה אתה תתעייף מהחוסר בגמישות של המנוע, לכל עקיפה מעל 90-100 קמ''ש צריך לתת קיקדאון אבסולוטי, כי למנוע אין מחץ בכלל מתחת ל-4,000 טורים, אפילו ה-2,000 סמ''ק 165 כ''ס (שיש אחת ברשותי 2016), מרגישה קצת עצלה בכביש מהיר וכן צריך לאמץ את המנוע.

אז אם אתה מסתדר עם הביצועים אתה תהנה מרכב אמין, ספורטיבי וסחיר, חוץ מהמנוע וצריכת הדלק הבינונית (ממוצע 1 ל-14 בערך תלוי בנסועה וברגל שלך).

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם

אכן לא הכי מרווחת אבל הדור המדובר עדיף על שני הדורות שקדמו לו שהיו ממש צפופים.

פורסם

מסכים  עם שליקו,הרכב משעמם,נוקשה,לא מהיר במיוחד,לדעתי הוא דיי סטנדרטי, בטח בגירסה הרגילה.

המושבים גם לא נוחים.

מה שכן הרכב אמין ברזל,והמזגן מעולה.

• תוכן חדש...