Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מסחרי לאדם פרטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 29.12.2022 בשעה 22:04, vadim6385 כתב:

אבל היא לא בהמה אמריקאית. סך הכל מסחרית יעילה, לבנה ומשעממת.

אם הנסיבות היו מאפשרות, הייתי קונה טנדר דוגמת F150 בלי לחשוב פעמיים. בהמתיות אמריקאית במיטבה.

ד"א הפורדים הצבאיות לא זכור לי שהיו קופצניות.

אכן יעילה ומשעממת (דווקא בדגם החדש נראת בסדר גמור פנימית), אבל לדעתי אלא אם אתה קבלן פשוט כ"כ יעילה בייחס לבהמות מארה"ב כך שאם המטרה היא להעמיס את כל הבית ושיסחב,
קח ג'אמפי.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, llaavvii כתב:

פשוט כ"כ יעילה בייחס לבהמות מארה"ב כך שאם המטרה היא להעמיס את כל הבית ושיסחב,
קח ג'אמפי.

אני חושב שאתה מפספס את מטרת השרשור.

פות"ש רוצה טנדר אמריקאי לא כי הוא עובד בשיפוצים או הובלות, הוא פשוט רוצה כזה כי מה לעשות, לנהוג בבהמה כזאת זה כיף.

יכולת להעמיס חצי בית זה בונוס.

לפני 18 דקות, llaavvii כתב:

דווקא בדגם החדש נראת בסדר גמור פנימית

זה לא מעניין. ג׳מפי זה לא F150 ואפילו לא אקונוליין.

בחיים לא חשבתי שאגיד את זה, כי תמיד לעגתי לביטוי הזה, אבל בניגוד לטנדרים וואנים אמריקאיים אולד סקול, אין לה נשמה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

האמת, גם F-150 לא בהכרח מציאה מבחינת יכולת מטען, אם לא מדובר במטען בתפזורת או פריטים גבוהים.
אורך הארגז הכי גדול שניתן לקבל בתצורה הזו עדיין יותר קצר מאורך המטען שאפשר להוביל ב-C4 פיקאסו 5-מושבי, כשהדלת החמישית סגורה ומשענת מושב הנוסע הקדמי ולפחות אחד מהמושבים האחוריים מקופלים. וזה נכון אפילו כשפתח הארגז (tailgate) מורד.
מתי זה רלוונטי? למשל בהובלת אריזות רהיטים של איקאה.
(אורך המטען המקסימלי בפיקאסו בתצורה הזו: 272 ס״מ.
אורך הארגז המכסימלי בטנדר אמריקאי גודל מלא, אפילו לתצורת קבינה בודדת: 8ft,  שהם 243 ס״מ. לתצורת דאבל-קבינה ב- F-150  או הסילבראדו, 6.5ft שהם 198 ס״מ.

רק מראה למה האופנה האמריקאית לטנדרים ענקיים בתור כלי תחבורה פרטי (75% מהבעלים לעולם לא משתמשים בו להובלת מטען או לגרירת נגרר) כ״כ מטומטמת.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לא יותר מטומטמת מהאופנה הגלובלית לקרוס-אוברים, רק שבאמריקה חושבים בגדול יותר כי יש יותר מרחב. האמריקנים כעם אמנם מובילים את טבלת הטמטום בתחומים רבים, אבל קבלת החלטות לא רציונלית בתחומי הדיור והתחבורה הפרטית זו תכונה אנושית אוניברסלית.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

@PinkDolphin לא הבנתי מה מהות ההשוואה בין טנדר אמריקאי לפיקאסו, 2 רכבים בקטגוריה אחרת. 

רק בגלל  שתא המטען ארוך יותר בפיקאסו אז עכשיו הוא צריך לחשוב על לקנות פיקאסו ? 

הטנדרים האלו עם ערכת הגבהה וצמיגי שטח, יובילו אותו להרבה טיולי שטח, ומה דעתך על יכולות השטח של הפיקאסו ? 

- תשווה תפוחים לתפוחים ידידי. 

להשוות טנדר אמריקאי לג'מפי זה חילול השם! 

אני רוצה לדעת מי פה התיישב בג'אמפי ? 

אני יכול להעיד מניסיון שהג'אמפי (שנת 2014) טוב להובלת סחורה, לא בני אדם, סחורה.

אין ספור נסיעות שהייתי בו (לא נהגתי) ריסק לי את הגב.  

להשוות אותו לטנדר כמו הסילברדו זו טעות בכל קנה מידה, כאמור 2 רכבים שונים. 

פות"ש, תגיד מה אתה רוצה מהאוטו, כדי שנוכל לכוון אותך לכיוון הנכון.

נוחות, יכולת העמסה, יכולות שטח... ? 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

הייתי קונה בהמה כזו רק בגלל הצליל המשכר של V8 דיזל...

(F250 או סילברדו. ראם עם l6)

עריכה אחרונה על ידי TDI
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, llaavvii כתב:

לא מתווכח, אבל בתור אחד שמתנייע מידי פעם בסילברדו חדשה (שנתיים) וואלה למעט המנוע (מטורף) והגובה, אני לא מתחבר בכלום.

ואני לא מתחבר לכל מיני צרפתיות "מתנהגות" שמאוד אוהבים פה.

וגם מיאטה זה רכב מטומטם בעיניי.

איש איש באמונות יחיה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, חולה רכב#1 כתב:

@PinkDolphin לא הבנתי מה מהות ההשוואה בין טנדר אמריקאי לפיקאסו, 2 רכבים בקטגוריה אחרת. 

הטנדרים האלו עם ערכת הגבהה וצמיגי שטח, יובילו אותו להרבה טיולי שטח, ומה דעתך על יכולות השטח של הפיקאסו ? 

להשוות טנדר אמריקאי לג'מפי זה חילול השם! 

אני רוצה לדעת מי פה התיישב בג'אמפי ? 

אני יכול להעיד מניסיון שהג'אמפי (שנת 2014) טוב להובלת סחורה, לא בני אדם, סחורה.

אין ספור נסיעות שהייתי בו (לא נהגתי) ריסק לי את הגב.  

להשוות אותו לטנדר כמו הסילברדו זו טעות בכל קנה מידה, כאמור 2 רכבים שונים. 

פות"ש, תגיד מה אתה רוצה מהאוטו, כדי שנוכל לכוון אותך לכיוון הנכון.

נוחות, יכולת העמסה, יכולות שטח... ? 

הג'אמפי.החדשה כמו הברלינגו סה"כ סבירות מבחינה פנימית, ממש לא הדגן של 2014.

גם תא הנוסעים המאובזר מאוד של הסילברדו נראה מיושן, הרבה עור ומרווח, אבל עיצוב - צחקתי.

אבל שוב אכן השכן יחליף כנראה באחת חדשה (הוא לא יחזור לפריבט), כושר העמסה שלהם הוא מטורף (הרבה מעבר למותר)

ואכן איש איש ואהבותיו.

אך לו היה לי טרנספורטר דאבל קבינה סינכרו 1991...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, Derish כתב:

לא יותר מטומטמת מהאופנה הגלובלית לקרוס-אוברים, רק שבאמריקה חושבים בגדול יותר כי יש יותר מרחב. האמריקנים כעם אמנם מובילים את טבלת הטמטום בתחומים רבים, אבל קבלת החלטות לא רציונלית בתחומי הדיור והתחבורה הפרטית זו תכונה אנושית אוניברסלית.

מסכים לגמרי, אלא שהאופנה העולמית לקרוסאוברים התחילה בארה״ב. שם חברות הרכב גילו שאפשר ליצור רכב שרק נראה כמו SUV ע״ב פלטפורמה יותר זולה (כלומר, לא ladder-on-frame) של מכונית פרטית, ולמכור אותו ב-20-30% יותר ממכונית ״רגילה״ על בדיוק אותה פלטפורמה ואותה מע׳ הינע.
בהתחלה הקרוסאוברים האלה ניראו בדיוק כמו צעצוע של ילד ששיחק איתם בחול בגיל 3 -- לגמרי נסיון שיווקי לפנות אל הילד בתוך הגבר שמתוסכל שהוא לא קאובוי קשוח בבגרותו.
בהמשך גילו להפתעתן מחלקות השיווק שהדגמים האלה אטרקטיווים מאד גם לנשים, כי הן מרגישות הרבה יותר בטוחות בנק׳ תצפית גבוהה יותר על הכביש.
השאר זו כמובן היסטוריה 😟, עד כדי כך שאפילו מכוניות עירוניות כמו האיגניס או הדאצ׳יה ספרינג מנסות לשוות לעצמן פוזות של קרוסאובר.
ואלה מאיתנו שרוצים מכוניות שתהיינה גם רציונליות לשימוש משלמים את המחיר, גם בתועלת הנמוכה יותר של ניצול המרחב של רוב הקרוסאוברים מול האצ׳בק על אותה פלטפורמה, גם בצריכת דלק גבוהה יותר, וגם במחיר הרכישה (שלא לדבר על כל היפנים עם האחוריים המזעזעים שגורמים לחוסר אפשרות לנהג לראות מה קורה מאחורי הרכב).
{סוף הקיטוּר 🙂}

לפני שעתיים, חולה רכב#1 כתב:

ממש לא היתה כאן כוונה להציע פיקאסו כתחליף.
וברור שהיכולות שונות כי הקטגוריות שונות.
אני רק חשבתי שזה משעשע שרבים כאן מניחים מראש שהטנדרים האלה יכולים ״להוביל את כל הבית״ כשלמעשה הם מוגבלים בסוג החפצים בגלל אורך הארגז (ואין שום טרייד-אוף לקבל באופן זמני ארגז יותר ארוך, גם כשלא צריך את שורת המושבים האחורית, למעט אופציה אחת יקרה בדגם אחד של פורד (שכחתי איזה)), שלא לדבר על חוסר הגנה ממז״א למטען שמובילים.
האמריקאים פשוט מניחים שאם צריך להוביל פריטים ארוכים, הם ממילא יחברו נגרר, דבר עם הרבה פחות מגבלות רגולטוריות שם. אז בשביל מה הארגז מלכתחילה?
וזה לא מפתיע שבארצות מתורבתות ובארץ משתמשים בעיקר ב-ואנים, לא טנדרים, פרט לבניין/חקלאות/גינון ושימושים דומים. ואין שום מחסור בדגמי ואנים או מיניואנים נוחים עם גמישות בחלוקה בין מושבים למטען. זה חלק לא זניח מהעסקים של מרצדס.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 שעות, PinkDolphin כתב:

בהתחלה הקרוסאוברים האלה ניראו בדיוק כמו צעצוע של ילד ששיחק איתם בחול בגיל 3 -- לגמרי נסיון שיווקי לפנות אל הילד בתוך הגבר שמתוסכל שהוא לא קאובוי קשוח בבגרותו

תלוי למה אתה קורה קרוסאובר.

יש שני סוגים:

א) substance over style - קרוסאובר על בסיס רכב פרטי אבל עם יכולות שטח מסוימות. כמו לאדה ניבה, סובארו פורסטר, פז׳ו 504 סטיישן 4*4, ועוד כמה. אלה בדרך כלל הקרוסאוברים המוקדמים, לפני שזה נהיה באופנה.

ב) style over substance - אין לו שום יכולות שטח אבל זה נראה כמו ג׳יפ.

לפני 14 שעות, PinkDolphin כתב:

מסכים לגמרי, אלא שהאופנה העולמית לקרוסאוברים התחילה בארה״ב.

האופנה של "רכב שטח בתור משפחתית" התחילה אכן בארה"ב, עם פורד אקספלורר דור ראשון.

עד אז רכבים כאלה (כמו שברולט בלייזר או פורד ברונקו) היו רכבי עבודה גסים וקשוחים.

פורסם

פות"ש אני דווקא מתחבר למשאלה שלך.

אבל, היתה לאחי סילברדו (מפקח בניה), קיבל עליה את כל ההחזרים מהמדינה.

אחרי שנה, מכר ועבר לאאוטבק.

הוא הסביר לי שהרכב באמת חלומי אם מה שאתה אוהב זה בהמה אמריקאית, פשוט בלתי אפשרי למצוא עם הדבר הזה חניה בעיר.  

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

גם אני החזקתי ראם כשגרתי במושב.

לא סבלתי מבעיות חניה בעפולה או ערים דומות, מקסימום ויתרתי על חניה צפופה והגדלתי קצת את רדיוס החיפוש.

כשעברתי לחיפה, לקח לי בדיוק שבוע להזמין רכב קטן (מטופש כמעט כמו הראם, אבל קטן) ולזנוח את המפלץ.

היות ופות"ש לא הסגיר איפה הוא מסתובב, אני לא ממהר לשלוח אותו לחיים עצובים עם ברלינגו. 

• אהבתי 1

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

כשאני חושב על זה, אם מישהו גר בעיר ורוצה טנדר הוא יכול לקנות אמארוק, מגיע עם פנים של פולקסווגן, מנוע חזק ב 3 ליטר, קומפקטי יחסית ועדיין יוכל להעמיס ולגרור. 

בכל השרשור התייחסתי רק לטנדרים האמריקאיים ולא שקלתי את השאר. 

ואני עומד מאחורי מה שאמרתי על הג'אמפי, זה לא קשור לטנדרים, האמארוק דווקא כן!

פורסם

יש שלושה דגמים שמותאמים בול למי שרוצה טנדר אבל גר בעיר, וצריך רכב פרטי קומפקטי. אבל שלושתם לא נמכרים בארץ.

האחד זה Ford Maverick (יש גם גירסה היברידית). אני חושב שהיא חולקת פלטפורמה עם פוקוס.

image.thumb.png.82a03e720964563c412915d05c72f11f.png

השני זה יונדאי סנטה קרוז (למעשה טוסון בגירסת טנדר)

image.thumb.png.fb1b822799e7114676ceb0601f485c17.png

Dacia Oroch (דאסטר טנדר)

image.thumb.png.4ed463cff587d967b0fcf8305cd4b367.png

ברור שזה לא סילברדו ולא F150, אבל יכול להיות פשרה לא רעה למי שיש לו טעם לסטייק אבל כסף לפסטרמה

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...