Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מותר רק עבירה אחת במהלך שלוש שנים או שמותר לשוטר (אם בא לו) לוותר על הקנס גם פעמיים ושלוש מהמועד של האזהרה הראשונה?

פורסם

על מנת לקבל דוח אזהרה במקום קנס יש צורך בעבר נקי של 5 שנים לפחות (לעבירות מסויימות נדרש 10 שנים). ישנן עבירות (כמו אי מתן זכות קדימה להולך רגל) שלא ניתן להמיר לאזהרה גם אם הנהג זכאי למתן אזהרה. מעבר לכך, ההחלטה באם להמיר דוח ב"מ לאזהרה נתונה בידי השוטר בהתאם לשיקול דעתו

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

הייתי מניאק, אבל לא עד כדי כך שאני לא אתן להולך רגל שכבר התחיל לחצות, לסיים את המעבר בבטחה.

7159 - אי מתן אפשרות להולך רגל להשלים מעבר חציה בבטחה.

והסעיף שאני קבלתי עליו דו"ח

7041 - נהגת ברכב הנ"ל, ובהתקרבך למעבר חציה, לא נתת זכות קדימה להולך רגל שעמד על המדרכה בסמוך למעבר החציה וניכר היה שבכוונתו לחצות את הכביש בניגוד לתקנה 67(א1) לתקנות התעבורה

פורסם (נערך)

זה סעיף בעייתי, כי הוא מטיל על הנהג את הדרישה "לנחש" את כוונת הולך הרגל. אבל הוא נאכף, ובצדק, כי עדיפה עצירת הרכב על פני פגיעה בהולך רגל. נסה לחצות כביש באתונה, ואז תבין עד כמה המצב בארץ עדיף.

בכלל אדיבות בכביש, גם כשאינה נדרשת בחוק, מוסיפה לבטיחות ולנהיגה רגועה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במקרה הזה השוטר צדק.

השוטר עצר אותי, הסביר לי למה עצר אותי. אמרתי לו שהבחנתי בהולך רגל, אך לדעתי כשעברתי את המעבר חצייה, ההולך רגל היה עדיין מרוחק יותר מצעד מהמעבר חצייה.

השוטר השיב שיש לו מצלמה  שמכוונת למעבר חצייה והוא יבדוק, ניגש לרכב וחזר אחרי כמה דקות (לא שתיים, שלוש...יותר), אמר שבמצלמה רואים שההולך רגל נמצא כבר על שפת המדרכה, והוא גם יכול להראות לי.

השבתי, שאני מאמין, שאני מצטער שלא נתתי זכות קדימה כנדרש, שכהולך רגל גם לי זה חשוב, ושלהבא השים לב יותר טוב.

השוטר שאל אותי יש לי עברות תנועה קודמות, השבתי שלפני שנים רבות מאוד.

השוטר הלך לרכב, חזר, אמר שבדק ואני זכאי לקבל אזהרה, הסביר בנחת שחשוב להמשיך לשמור על חוקי הדרכים, וכאמור שלח אותי לדרכי עם אזהרה.

אז, כן השוטר צדק.

וכן, צריך ללכת לפי בית שמאי, כשיש ספק-אין ספק, וגם צריך לתת להולכי רגל יותר מרחב.

ודרך אגב, שוטר בעל דרגת נגדות גבוהה, השיחה ביננו התנהלה בנחת ובשיחה נעימה מלמדת ולא מטיפה.

והשוטר היה בלי כובע... אפשר אולי לבטל את הדו"ח? 

• אהבתי 4
פורסם

נשמע טוב. שוטר שמתנהל במקצעיות ומעורר אמון באזרח. כן ירבו.

כאמור, עבירה בעייתית - גם צורך של הנהג להעריך כוונות של הולך רגל וגם השפעה של הסחות דעת, אפילו חיפוש הולך רגל בקצהו האחר של מעבר חציה. אבל, בינינו, חלק גדול מחוכמת הנהחגה היא תקשורת והבנת כוונותיהם של אחרים, וכאמור  השוטר לא נתן דו"ח בלי לשקול היטב ולבדוק 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תנאי הסף לאזהרה הם ותק של 5 שנים ועבר נקי של 3 שנים, ובעבירות מסויימות ותק ועבר נקי של 10 שנים.

שוטר רשאי לתת דוח, לא חייב.

פורסם
לפני 6 שעות, 2pac כתב:

תנאי הסף לאזהרה הם ותק של 5 שנים ועבר נקי של 3 שנים, ובעבירות מסויימות ותק ועבר נקי של 10 שנים.

שוטר רשאי לתת דוח, לא חייב.

בטוח 3 ולא 5?

ומהם העבירות המסויימות? אני יכול לחשוב על מהירות חריגה, טלפון, חגורה, אלכוהול, רמזור אדום. קלעתי נכון?

פורסם
לפני 56 דקות, anonport כתב:

בטוח 3 ולא 5?

ומהם העבירות המסויימות? אני יכול לחשוב על מהירות חריגה, טלפון, חגורה, אלכוהול, רמזור אדום. קלעתי נכון?

בטוח. אור אדום לדוגמה זה 10 שנים. הכל כתוב בחנ"א שאפשר למצוא ברשת.

לפני 32 דקות, Ron Poh כתב:

קבל קישור לדוגמא... רשום 5 שנים ללא אזהרה/דו"ח.

זה לא מעודכן.

פורסם

לא צרפת... להלן מה שאני מצאתי...

קישור משנת 2020, נתון של 3 שנים ללא אזהרה.

קישור משנת 2022, נתון של 5 שנים ללא אזהרה.

מסקנה שלי, הנתון של ה 5 שנים הוא המעודכן יותר.

• תוכן חדש...