Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האקסית המיתולוגית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אין לי באמת רכב כזה שאני יכול להגיד שאני מאוד מתגעגע אליו,

אבל אם אני באמת חייב לבחור מבין כל המכוניות שהיו לי, אז כנראה שהייתי בוחר ב-500.

כן, לא הכי חזקה, לא הכי נוחה ולא הכי חסכונית מבין כל המכוניות שהיו לי, אבל היה לה מראה ייחודי, תא נוסעים שגם עשור אחרי ההשקה של הרכב שמר על צ'ארם ולא נראה גנרי, הייתה גם יחסית כיפית לנהיגה (ביחס לרכב רגיל, כן?).

היה לה גם יתרון שהייתה קטנה ובזכות זה היה קל למצוא איתה חניה, משהו שהיה יכול להיות נחמד בחלק מהפעמים שהייתי בתל אביב. עם הארונה כבר היה יותר קשה למצוא חניה ועל הקורולה אני לא מדבר.

(ואני מודה שאני גם מתגעגע לגיר ידני מדי פעם, אם כי במרכז זה די סיוט, אז אני מתגעגע רק מדי פעם ;))

20180407_175122.thumb.jpg.db6951ef53d39edb5ab45a481d00a095.jpg20180407_175103.thumb.jpg.1021e799f4903c8c6244e1db57365bf2.jpgDSC_0842.thumb.JPG.7e1a6a4efd6fce1687f3ad81d4ef1aaa.JPG

(התמונה האחרונה צולמה על ידי שלומי אדרת)

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מתגעגע לבראבו שמופיעה לי בסמלון.

קניתי אותה במצב שמור מאוד, רכב בן 7 עם 58 אלף ק"מ בלבד והחזקתי אותה שנתיים וחצי.

הרכב גם היה מאוד מהנה לנהיגה ומאוד חיבבתי אותו אפילו שהוא היה רובוטי.

השנה הראשונה היתה סוג של יישור קו עם הרבה תקלות, השנה השנייה היתה רגועה

סיקרתי את האחזקה של הרכב פה בפוסט:

הרכב הושבת בפברואר 2021, אחרי שרכב בחנייה של הבניין שלי התפוצץ ואני חניתי סמוך אליו.

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כילד בשנות ה80 המקדמות לא אשכח את הפעם הראשונה שראיתי את הסוזקי קטנה.

חבר של אח שלי הגדול הגיע אלינו לבית רכוב על כזה.
בזמנו היתה לקטנה כזה מראה עתידני, שבראש שלי לוק סקייוויקר בכבודו ובעצמו נחת הישר מכוכב המוות אצלנו בשכונה.
20 שנים קדימה היתה לי את הזדמנות לרכוש אחד כזה ולסמכתי לא היססתי, מאז הוא חונה אחר כבוד, בחדר העבודה שלי וכל פעם הוא מזכיר לי כמה אני אוהב אופנועים, אפילו שכבר היפסקתי לרכב באופן פעיל.
כנראה שלעולם לא אמכור אותו.

IMG_20220926_182004_141.jpg

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1
פורסם

No photo description available.

מפה רק הלכתי אחורה, אבל זה לא חכמה כשמתחילים מהטופ.

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 2

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

חד משמעית המיאטה, אין בכלל שאלה. 

image.thumb.png.09d1cc7895054f8080e502519c015cfb.png

לעתים אני משתעשע ברעיון לרכוש אחת לסופ״שים אבל בתכלס האופנועים ייתרו אותה בשביל חוויה, ובשביל דיילי הטסלה הרבה יותר נוחה ונכונה. אם(/כש?) אשתכנע למכור את האופנועים כי ברור לי שזה מטומטם להחריד לרכב עליהם (אבל זה כיף מדי :( ) - אז די בטוח שארכוש ND2.

• אהבתי 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מיני 1000, שנת 79, שעשתה איתי כל שבוע את המסלול מהמרכז ועד לצאלים, ובדרך לקחה אותי להרבה מאוד חורים בארץ, ואפילו ישנתי בה פעם אחת, בפסטיבל ערד.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 22 שעות, KOOKE כתב:

אז זהו שאני סוג של פולי אמור בתחום המוטורי ואין לי אקסית מיתולוגית אחת ויחידה יש לי כמה:
אלפא סוד מנוע 1.5ל' שלוש דלתות, סיטרואן ZX וולקן מנוע 2 ל' גיר ידני, סאאב 9-5 מנוע 3ל' שנת 98, וולקסווגן פולו GTI שנת 98.

בתחום רכבי השטח:
דיסקו 1 דיזל שלוש דלתות גיר ידני, דיסקו 1 בנזין ודיפנדר 110 דיזל שנת 96.

כמה תחמושת סיפקת לי... 😂

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 23 שעות, vadim6385 כתב:

אבל אני ממש לא מתגעגע אליה, הרכב היה די נבלה מתפרקת, איטי ולא יציב בפניות

ה- zx לא אמורה להיות פחות או יותר כמו ה- 306 מבחינת ההתנהגות כביש?

לפני 18 שעות, ariel000 כתב:

רנו קליאו, הדגם הראשון שהגיע לארץ, 1994.

1.4 הזרקה ישירה, כמובן ידנית.

איך הייתה האמינות של הדגם הזה?

אני זוכר בתור ילד, הייתה אחת כזו אצלי בשכונה שכל הזמן הייתה תקועה בחנייה ולא זזה, מלא תקלות והבעלים באיזשהו שלב כבר פשוט לא השקיע בה. אבל זה היה דגם Rsi ולא הרגיל.

פורסם (נערך)
בתאריך 9.12.2022 בשעה 11:00, רפי לין כתב:

פיאט 600D שנת 1964 בצבע תכלת בהיר שקניתי בשנת 1973 והייתה המכונית הראשונה 

לאחר שהתחתנתי (הייתה לי לפני הנישואין פיאט 1200).

בפיאט 600 הזאת התקנתי פנסים ראשיים גדולים יותר של פיאט 600E 1966-1971.

image.png.a2bd134f1e32ee94bd248cd274725335.png

פיאט 600D 1964 מקורית

מע' קירור המנוע שונתה כדי למנוע התחממות מנוע ע"י החלפת כנפי מאורר שהיו מורכבות על

משאבת המים, לכנפיים של פיאט 850 וכך שונה כיוון שאיבת האויר דרך הרדיאטור מחזית הרכב והחוצה אל אחורי הרכב

ומגח האויר בנסיעה סייע לקירור.

הותקן מיכל עיבוי לרדיאטור.

הותקנו 2 ווים מתקפלים שיכלו להחזיק את מכסה המנוע קצת פתוח למטה ובכך זרימת האויר הייתה טובה יותר.

התקנתי בלוח השעונים מד חום מקורי (VEGLIA) במקום נורת חום מנוע.

התקנתי 2 פנסי רברס מאחור, על מכסה המנוע בתחתיתו (שהיו מיוחדים עבור פיאט 600).

זאת הייתה המכונית הראשונה שרעייתי נהגה בה, לאחר שהוציאה רשיון נהיגה (עברה בטסט ראשון אצל בדיחי הידוע).

בברכה  -  רפי לין

לפי שנתון הרכישה 1973, הצבע תכלת, והמודל ושנתון 600D 1964 - יש מצב שזה היה הרכב של אבא שלי!
במקור הוא היה בצבע כחול כהה - אבא שלי שלח אותה לצביעה לתכלת. והדלתות היו הפוכות  - נכון?
ה 600 הוחלפה ב 124 סטיישן שהגיעה לבנה ונצבעה גם כן לתכלת. במפגש של נס ציונה יש אחת כזו בדיוק.
בנסיעות לקיבוץ בצפון ב 124 סטיישן נסעו ההורים מקדימה, הסבא והסבתא במושב האחורי, ואח שלי ואני בתא המטען (לא היה מושב מתקפל של וולוו).

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
פורסם

ב-1964 היו דלתות נורמליות. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, BRAVO30 כתב:

בהחלט, אבל כותב ההודעה המקורית כבר הוכיח במספר מקרים בעבר שהוא לא בדיוק מבין בתחום הזה של התנהגות כביש, הנאה בנהיגה וכד'

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

האקסית המיתולוגית שלי היא המכונית הקודמת שלי, סיאט לאון 1.8 2012. קניתי אותה עם 30,000 קילומטר ומכרתי אותה אחרי 5 שנים אחרי שנסעתי איתה כמעט 100,000 ק"מ. בעיני היא עדיין יפייפיה, היא הייתה נוחה וחזקה, נהנתי מכל נסיעה בה. היא הייתה המכונית הראשונה שלי עם טורבו וגם הוואגית הראשונה, אחריה הצטרפו למשפחה עוד הרבה. עשיתי קצת שיעורי בית לפני הרכישה וביישורת האחרונה של הדגם הזה הגיע מנוע 1.8 שלא סבל מאכילת שמן, בתחום הזה היא הייתה פרפקט. במהלך הבעלות אצלי הוחלפו קלאצ'ים באחריות (פעמיים, אחרי ההחלפה היו עדיין קצת רעידות ולכן הוחלפו שוב קלאצ'ים, לפי המוסך לסט שונה עם חומרים קרמיים אבל לא הייתה לי דרך לאמת את זה), הוחלף קניסטר ומסנן פחם פעיל עם השתתפות של צ'מפיון, וקצת אחרי 100,000 ק"מ גם משאבת מים שנזלה. חוץ מאלה רק טיפולים שוטפים וצמיגים, בחיים היא לא תקעה אותי בצד הדרך.

לפני כמעט 4 שנים החלפתי אותה בלאון 1.5 חדשה כי רציתי להתחדש ולקבל אבזור נוחות ובטיחות עדכני. בפועל המכונית החדשה פחות יפה, פחות נוחה וגם יחידת ההנעה שלה פחות כייפית. תמיד כשראיתי אחת כזאת על הכביש התעמקתי במספר בתקווה לראות את המכונית הישנה שלי. לאחרונה נתקלתי בה בחיפוש ביד 2 וכמעט השתעשעתי בלרכוש אותה חזרה אבל נראה שהיד הבאה אחריי פחות דאגה לה.

image.thumb.jpeg.58397bf295fd7ad65e215aaf13674057.jpeg

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, BRAVO30 כתב:

אולי זה הדגם 1.4, אולי זאת הzx הספציפית שלי, אבל אני באמת שלא רואה מה כזה מיוחד ברכב הזה.

סך הכל עוד שיטבוקס.

אולי הוולקן או ה16v, אולי אפילו 1.8, כן אמורה להיות טובה בהתנהגות כביש, אבל כנראה שלא הדגם הבסיסי.

זה קצת כמו להגיד שפוקוס 1.6 זה דגם ספורטיבי כי יש פוקוס RS שנראית דומה.

לפני שעה, menir1 כתב:

בהחלט, אבל כותב ההודעה המקורית כבר הוכיח במספר מקרים בעבר שהוא לא בדיוק מבין בתחום הזה של התנהגות כביש, הנאה בנהיגה וכד'

כמובן, אין רקדן גרוע, יש רצפה עקומה.

אני מניח שכמו רוב המגיבים פה הייתי צריך להגיד "כן, הייתה לי סיטרואן, מאוד נהנתי ממנה למרות שהיא הייתה במוסך רוב הזמן".

אבל לא, לא נהנתי ממנה, זה עדיין היה זבל של רכב.

ולא, אני לא מתגעגע אליה, ואני לא אכתוב שרשור מרגש במדור אספנות כדי לנסות לאתר אותה.

בטוח שהיא כבר הפכה לדלתות של יונדאי או מעקה באצטדיון בבייג׳ינג, וטוב שכך.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1
  • מצחיק 4

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...