Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היום בבוקר, נסעתי בדרך חברון, ירושלים יש 2 נתיבים, כאשר השמאלי הופך כ 100 מטר לפני הצומת לנתיב ציבורי, והפנייה שמאלה היא רק לרכב ציבורי, כאשר ישר ניתן מנתיב ימין,

שמתי לב לכך לפני חציית הצומת, סימנתי לנהג לידי לפני והוא איפשר לי להשתלב וחציתי את הצומת בצורה חלקה. פיתאום הופיע שוטר על אופנוע אחריי סימן לי לעצור, וביקש את הרישיון שאלתי לסיבת עצירתי לא ענה, וישר התחיל לכתוב דוח, 500 ש"ח ו 6 נקודות, באמצע כתיבת הדוח, וכשיצאתי מהרכב ושאלתי שוב, טרח להגיד לי "הדוח כי לא נסעת בכיוון החץ" חוץ מזה לא היה עליו שום תג שם, שאלתי לשמו אמר "אל תידאג בסוף תידע" הקיצור היה נחוש לכתוב את הדוח בכל מקרה, אני צילמתי אגב את כל האירוע בטלפון מהרגע שלא ענה על מה הדוח, במשך כל כתיבת הדוח היה מחייך וזחוח בצורה שלא הולמת, וכשציינתי שאני יחסית עם עבר נקי, ענה שבדק וזה לא נכון, ביקשתי ממנו הסבר לזה, לא הסכים לפרט .

כשכבר ניגש לרכב לתת את הדוח פתח לשנייה את הארנק והציג תעודה וגם אמר את שמו סוף סוף

הסברתי לסיום שלא היה לי מה לעשות מכיוון שלא ניתן לעשות פרסה בצומת והוא אמר היית פונה ימינה, וזאת למרות שכתוב בפירוש שזה רק לרכב ציבורי, ואז גם הייתי מקבל דוח. 

הקיצור אשמח לשמוע דעתכם, אני כמובן מתכוון לערער, על הדוח כי בחרתי באופצייה ההגיונית לדעתי, וגם לגבי התנהגות השוטר האם כדאי להתלונן?

עריכה אחרונה על ידי itsik30
פורסם

תעלה את הדו״ח בהסתרת פרטים מזהים.

לגבי התנהגות השוטר, אתה מוזמן להתלונן. לא יעשו עם זה כלום. את העבירה המובהקת היחידה של סרוב להזדהות הוא לבסוף תיקן.

פורסם (נערך)

בבקשה מצרף את הדוח 

Inkedדוח.jpg

אגב מה שהשוטר כותב הוא לא נכון, הוא לא עמד סטטי על המדרכה עם  האופנוע אלא היה עסוק בצד עם רכב משטרה אחר, ורק קלט בחצי עיין כשהרמזור היה ירוק ונסע אחריי

פורסם

נתחיל בכך שבהודעה הראשונה אתה מודה בעבירה.

שנית, גם לשוטר יש הערה לא מחמיאה על התנהגותך. ההתנהלות של שניכם בזמן המפגש מתועדת במצלמת הגוף, כך שניתן לשחזר את ההתנהלות של שניכם.

אני לא רואה כאן משהו שתוכל לתקוף, אלא אם יש לך צילום שמוכיח שהשוטר לא היה יכול לראות אותך מבצע את העבירה - למשל ממצלמת דרך, או שתשיג את תיעוד מצלמת הגוף (במסגרת קבלת החומר לקראת משפט) ותראה שהתאור שלו את התהגותך אינו נכון, וכך תערער את אמינותו. 

מה שאולי תוכל לעשות, אם תבקש להשפט, הוא לנהל מו"מ עם התובע על המרת העבירה לנסיעה בנת"צ (אי ציות לתמרור 501, סעיף 5493 בחנ"א), שאמנם לא יחסוך כסף, אך יחסוך את הנקודות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 דקות, sperial כתב:

נתחיל בכך שבהודעה הראשונה אתה מודה בעבירה.

שנית, גם לשוטר יש הערה לא מחמיאה על התנהגותך. ההתנהלות של שניכם בזמן המפגש מתועדת במצלמת הגוף, כך שניתן לשחזר את ההתנהלות של שניכם.

אני לא רואה כאן משהו שתוכל לתקוף, אלא אם יש לך צילום שמוכיח שהשוטר לא היה יכול לראות אותך מבצע את העבירה - למשל ממצלמת דרך, או שתשיג את תיעוד מצלמת הגוף (במסגרת קבלת החומר לקראת משפט) ותראה שהתאור שלו את התהגותך אינו נכון, וכך תערער את אמינותו. 

מה שאולי תוכל לעשות, אם תבקש להשפט, הוא לנהל מו"מ עם התובע על המרת העבירה לנסיעה בנת"צ (אי ציות לתמרור 501, סעיף 5493 בחנ"א), שאמנם לא יחסוך כסף, אך יחסוך את הנקודות.

איך אני יכול להשיג את הצילום ממצלמת הגוף? למרות שלא תהיה לי הוכחה הוא העלה את זה מהרגע שרדף אחריי ועצר

פורסם

א. יש להפריד בין ביצוע העבירה העצמה (שבה אתה מודה) , לבין התנהגות השוטר שלא הייתה לשביעות רצונך. תנסה לחשוב באופן שקול, איך ביכולתך להפריך את דברי השוטר הכתובים בדו"ח.

כמובן שגם אם השוטר קילל/העליב אותך, זה לא יסייע לך בביטול הדו"ח.

ב. לגבי חובת הזדהות - כאשר שוטר הזדהה בפניך ע"י מדים, והוא רושם לך דו"ח (שפרטיו מצויינים בו מן הסתם), אינו חייב בזיהוי נוסף. 

ג. השוטר לא אמור למצוא לך פתרונות שימנעו ביצוע עבירת תעבורה כזו או אחרת. תפקיד השוטר תנועה לאכוף חוקי תנועה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

לא ראיתי את הסרטון ולא יודע מה בדיוק היה שם.

הערה צדדית: אזרח נורמטיבי (גם אם הוא מבצע עבירה מגעילה של קיפוח זכות) זכאי כשהוא נעצר ע"י שוטר להזדהות בסגנון:

צהריים טובים, שמי שלומי. תביא רשיון נהיגה בבקשה (נהג מביא, גם אם אחרי התחמקות). אתה יודע על מה עצרתי אותך? עצרתי אותך משום שעברת את הצומת ישר מהנתיב של תחבורה ציבורית. אני נאלץ לתת לך דו”ח. תמתין ברכב , זה ייקח כמה דקות.

(בעת הגשת הדו”ח) יום נפלא ונסיעה טובה.

יש לזה עוד צד: כשממוצע ה IQ של השוטרים יהיה מעט גבוה יותר, מי שיקלל שוטר (שילך לתרופות, נאצי, ועוד ’פנינות’) אמור להיעצר במקום ולהישפט על כך, אבל זה רק אחרי שכל השוטרים יהיו מרושתים במצלמות בכל מהלך המשמרת. מה לעשות, הם מחפים זה על זה ויש תרבות של שקרים בגוף הזה.

כאמור, לא יודע מה היה שם, אבל השוטר לא אמור להרגיש מאוים על ידי האזרח ולחסוך במילים ולתת לו להתפוצץ מהספק מה הוא רושם שם בחוץ, ומגיע לו גם יחס הוגן גם אם הוא מאשים את השוטר בגזענות (”אדוני, בוא לא נגלוש. אתה מקבל דו”ח. אל תגלוש להאשמות אישיות, זה יכול להיות עבירה פלילית ההאשמות הללו”)

• אהבתי 2

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 9 שעות, tinoki כתב:

לא ראיתי את הסרטון ולא יודע מה בדיוק היה שם.

הערה צדדית: אזרח נורמטיבי (גם אם הוא מבצע עבירה מגעילה של קיפוח זכות) זכאי כשהוא נעצר ע"י שוטר להזדהות בסגנון:

צהריים טובים, שמי שלומי. תביא רשיון נהיגה בבקשה (נהג מביא, גם אם אחרי התחמקות). אתה יודע על מה עצרתי אותך? עצרתי אותך משום שעברת את הצומת ישר מהנתיב של תחבורה ציבורית. אני נאלץ לתת לך דו”ח. תמתין ברכב , זה ייקח כמה דקות.

(בעת הגשת הדו”ח) יום נפלא ונסיעה טובה.

יש לזה עוד צד: כשממוצע ה IQ של השוטרים יהיה מעט גבוה יותר, מי שיקלל שוטר (שילך לתרופות, נאצי, ועוד ’פנינות’) אמור להיעצר במקום ולהישפט על כך, אבל זה רק אחרי שכל השוטרים יהיו מרושתים במצלמות בכל מהלך המשמרת. מה לעשות, הם מחפים זה על זה ויש תרבות של שקרים בגוף הזה.

כאמור, לא יודע מה היה שם, אבל השוטר לא אמור להרגיש מאוים על ידי האזרח ולחסוך במילים ולתת לו להתפוצץ מהספק מה הוא רושם שם בחוץ, ומגיע לו גם יחס הוגן גם אם הוא מאשים את השוטר בגזענות (”אדוני, בוא לא נגלוש. אתה מקבל דו”ח. אל תגלוש להאשמות אישיות, זה יכול להיות עבירה פלילית ההאשמות הללו”)

כמי שפתח את השרשרור מסכים איתך ב100 אחוז, גם אם טעיתי במילה שאמרתי, יחס השוטר היה צריך להיות דומה למה שכתבת ואז גם לא הייתי אומר את המילה, כי חשתי בתור אזרח שהוא סתם ניטפל ללא סיבה וגם לא מזהה את עצמו

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Be roo כתב:

הוא לא נטפל, אתה בצעת עבירה מובהקת והוא ביצע את עבודתו ונתן לך דוח מוצדק.

רוצה להתלונן על היחס, זכותך. 

כשכתבתי נטפל, כוונתי הייתה ליחס שלו אליי, וליהירות והזחיחות שלו, כולל העובדה שסירב להזדהות רק בשנייה האחרונה נתן את שמו, וגם לא נתן הסבר על מה הדוח,

כדי שאוכל להסביר את עמדתי או להבין מה לא בסדר

פורסם

אני לא יודע מה בדיוק מלמדים בבי"ס לשוטרים. השוטר (לפי המתואר) היה בעמדת מגננה וחשש שהאזרח יפצח את פיו ויצעק או יקלל וכדו'. השוטר גם ידע שלא יהיה לו שום גיבוי מהמעביד שלו אם הוא יתלונן על האזרח. רק אם האזרח ירים את ידו. המגננה הזו הופכת שוטר נורמטיבי לכזה שנדמה לשחצן ויהיר.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, tinoki כתב:

אני לא יודע מה בדיוק מלמדים בבי"ס לשוטרים. השוטר (לפי המתואר) היה בעמדת מגננה וחשש שהאזרח יפצח את פיו ויצעק או יקלל וכדו'. השוטר גם ידע שלא יהיה לו שום גיבוי מהמעביד שלו אם הוא יתלונן על האזרח. רק אם האזרח ירים את ידו. המגננה הזו הופכת שוטר נורמטיבי לכזה שנדמה לשחצן ויהיר.

לא הבנתי, מה כוונתך לגבי גיבוי, אני לא מקלל, מה שכן אמרתי מילה לא יפה, וחזרתי בי לפניו, מה שבעצם גרם לי להתרגז שם, זה כי הוא לא הסביר על מה  נעצרתי לפני שהתחיל בכתיבת הדוח, אולי יש לי הסבר להתנהגות שלי, ויש לי הסבר, וגם השוטר היה  על אופנועו בזווית לא נוחה לראות את מה שתיאר בדוח, הוא בעצם היה עם גבו לכביש ושוחח עם שוטרים בטנדר משטרתי ברחוב ליד, ולא ראה את מה שקה לפני שהגעתי לקו הצומת, ורק תיאר את זה על פי הערכתו, דימיונו, ורק כאשר חציתי את הצומת ראה אותי, הפעיל סירנה ונסע לכיווני, בכל מקרה הייתי מכבד אותו יותר ומקבל את הדוח בהשלמה אילולא כל מה שתיארתי 

פורסם

תראה, מדובר בעבירה ברורה מאוד, תצפית של שניה או שתיים מספיקה כדי להבין את התמרון שלך. אני מבין שהשוטר היה מאחוריך, אז איך יכולת לראות לאן הופנה מבטו משך כל הזמן שנדרש לך לעקוף את הפקק? גם אם הוא היה מולך היית צריך להתרכז באיך לא להפוך את העבירה לתאונה, לתקשר עם הנהג שמימינך - מה שהסיר את מבטך מהתצפית לעבר השוטר.

וכמובן - איך תוכל להוכיח שהשוטר לא הסתכל לעברך מספיק זמן?  מצלמת דרך? סרטון כזה אולי יראה שהשוטר הסתכל לכיוון אחר, אבל בעצמו ירשיע אותך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, sperial כתב:

תראה, מדובר בעבירה ברורה מאוד, תצפית של שניה או שתיים מספיקה כדי להבין את התמרון שלך. אני מבין שהשוטר היה מאחוריך, אז איך יכולת לראות לאן הופנה מבטו משך כל הזמן שנדרש לך לעקוף את הפקק? גם אם הוא היה מולך היית צריך להתרכז באיך לא להפוך את העבירה לתאונה, לתקשר עם הנהג שמימינך - מה שהסיר את מבטך מהתצפית לעבר השוטר.

וכמובן - איך תוכל להוכיח שהשוטר לא הסתכל לעברך מספיק זמן?  מצלמת דרך? סרטון כזה אולי יראה שהשוטר הסתכל לכיוון אחר, אבל בעצמו ירשיע אותך.

השוטר לא היה אחריי, אלא  במרחק של 20 מטר לימיני ברחבה מקבילה לנתיב שנסעתי בו, ההסבר שלי לביצוע העבירה הוא כי רכב עצר ולא זז לא ברור אם תקוע או מסיבה אחרת,  ואני וגם רכבים אחרים עקפנו למסלול משמאל,  אשר הופך כ 50 מטר לפני הצומת לציבורי, ולא הצלחתי לחזור לנתיב הימני כי הכביש היה פקוק,  ולכן השתלבתי ברמזור הירוק, חבל שלא אמר על מה הוא עצר הייתי מסביר ואולי היה עוזר במשהו

פורסם

למה אני מתקשה להאמין לך? כי אם היה רכב תקוע מייד אחריו היה נוצר מקום פנוי. אבל אתה בחרת להמשיך בנת"צ ולחתוך בצומת. 

אם יש לך סרטון ממצלמת דרך תעלה אותו כדי שיהיה אפשר להתרשם. 

חבר, או שיש לך ביד משהו או שאין לך. אם אין לך הוכחה שהשוטר שיקר - ולפי הפוסט הראשון אין לך, כי הוא לא שיקר - שלם את הקנס ולמד לא להתנהל בבריונות. לא כלפי השוטר ולא כלפי נהגים אחרים.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...