Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בידוד רעשים - פיג'ו 301

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ידוע שפיג'ו 301 איכות בידוד רעשים לא כ"כ משהו..

רציתי לדעת איך אפשר לאטום את הרכב ולמנוע מרעשי חוץ להיכנס לפנים הרכב.

ראיתי שכותבים לגבי

1. גומיות דלת, דשבורד.. זה באמת עוזר למנוע רעשים ?? איזה גומיות מדובר (ראיתי שכבר מורכב על הדלתות של הרכב גומיות) ?

2. איטום למכסה מנוע ובגאז' (בפיגו 301 זה לא בא עם הבידוד) אפשר לקנות מאליאקספרס, השאלה אם זה באמת עוזר ?

3.פאנלים מאלומיניום (האם מאליאקספרס טובים)? ואיך מרכיבים אותם עם דבק והיכן מרכיבים אותם ??

אין לי כ"כ ידע בעניין בדקתי את זה עכשיו וזה מה הממצאים, תודה.

פורסם

יריעות איטום מתחת למכסים השונים ובדלתות בהחלט עוזרות באיטום רעשים. ישנן איכותיות ויקרות, של דיינמט למשל ישנן זולות יותר, אין לי מושג בדבר יעילותן או עמידותן לחום ולאש של היריעות הנמכרות באליאקספרס. 

פורסם

לא הייתי מתעסק בזה. 

עבודה מאוד קשה ומסובכת עם פירוק רציני של הפנים והתוצאה לא תמיד מספקת. 

עדיף להחליף רכב מאשר להתעסק בפרויקט כזה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, רועי5 כתב:

יריעות איטום מתחת למכסים השונים ובדלתות בהחלט עוזרות באיטום רעשים. ישנן איכותיות ויקרות, של דיינמט למשל ישנן זולות יותר, אין לי מושג בדבר יעילותן או עמידותן לחום ולאש של היריעות הנמכרות באליאקספרס. 

ניסית ?

ומה לגבי גומיות.

פורסם

תעשה חיפוש בפורום אודיו, יש המון שרשורים בנושאי בידוד. lanosforce כתב גם סיכום יפה על כל הסוגים השונים של המבודדים.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 29 דקות, wildlands2019 כתב:

מניסיון אני אומר, תחליף רכב, זה מה שעשיתי ופתרתי הרבה מאוד בעיות.

למה להחליף רכב בגלל קצת רעשים אם אפשר לפתור אותם ?

פורסם
לפני 5 שעות, Deutz912 כתב:

כי אתה לא תפתור אותם, וגם את זה אני כותב מנסיון כואב. 

לאטום רכב כמו שצריך זו אומנות שלמה ולא רק הדבקת כמה יריעות בידוד. 

תחשוב שרעש דומה למים, הוא יחדור לרכב מהחריץ הכי קטן ולכן אתה לעולם לא תגיע לאטימה כפי שרכב המיועד לכך מגיע מפס היצור. 

מדובר על רצפה, קיר אש, דלתות, מחיצת באגאז', חיפויי גלגלים, ולפעמים אפילו החלונות והגומיות והתקרה. 

יצרני הרכב דווקא משקיעים בבידוד הרמטי בדגמים היקרים שלהם, אך צריך ממש לעשות תחקיר בשביל למצוא את הדגמים השקטים. 

פורסם
לפני כשעה, tamir3000 כתב:

כי אתה לא תפתור אותם, וגם את זה אני כותב מנסיון כואב. 

לאטום רכב כמו שצריך זו אומנות שלמה ולא רק הדבקת כמה יריעות בידוד. 

תחשוב שרעש דומה למים, הוא יחדור לרכב מהחריץ הכי קטן ולכן אתה לעולם לא תגיע לאטימה כפי שרכב המיועד לכך מגיע מפס היצור. 

מדובר על רצפה, קיר אש, דלתות, מחיצת באגאז', חיפויי גלגלים, ולפעמים אפילו החלונות והגומיות והתקרה. 

יצרני הרכב דווקא משקיעים בבידוד הרמטי בדגמים היקרים שלהם, אך צריך ממש לעשות תחקיר בשביל למצוא את הדגמים השקטים. 

אתה ניסית ? מה בדיוק עשית ..?

פורסם

לפני המון שנים ניסיתי לבודד אופל קורסה מהדגמים הישנים עם יריעות בידוד בריצפה ובדלתות. 

יכול להעיד על שינוי קטן מתחתית הרכב בעיקר של רעשי כביש אך באופן כללי רמת הרעש הכוללת רעשי רוח, מנוע, תנועה סביבי ורעשי ויברציות נותרו ללא שינוי.

עלות של כמה מאות דולרים ועבודה קשה עבור דציבל בודד, אולי. 

ע"מ להוריד עוד חצי דציבל הייתי צריך לפרק את כל הדשבורד ולהתקין בידוד מאחוריו. 

אך כבר הבנתי את הפואנטה והרמתי ידיים. 

ייתכן שכדאי לפתוח שרשור בנושא רכבים שקטים. 

כיוון שאין מידע רשמי או דירוג של רעשי תא נוסעים אז אני משוכנע שיהיו הרבה מתעניינים בנושא. 

פורסם
לפני 8 שעות, Deutz912 כתב:

כי ה-301 כל כך גרועה מהבחינה הזאת - רעש - שזה פשוט לא משתלם. זה לא "קצת רעשים", כל הרכב הזה הוא תיבת תהודה. אז פשוט עדיף להשקיע את אלפי השקלים ברכב אחר במקום חומרי בידוד, עבודה וכו'.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 9 שעות, Deutz912 כתב:

אי אפשר לפתור אותם, ואם כן, זה יעלה לך אולי כמו רכב אחר,

אני לא בא לבאס חלילה, אבל אם אתה מחפש יותר שקט בנסיעה, הפתרון זה רק להחליף את הרכב,

זה רכב למדינות עולם שלישי, שמהות ייצורו זה עלויות נמוכות ואיכות נמוכה, כדי להפוך אותו לרכב נורמלי אתה תצטרך להוציא עליו סכומים שלא שווים להשקיע ברכב כזה, לכן עדיף למכור ולקנות רכב אחר מודרני ואיכותי יותר.

גילוי נאות, היה לי רכב כזה במשך כ3 שנים שקניתי חדש מ0 ק"מ, וניסיתי לשפר את הרעשים בשרשור אפילו כאן בפורום, אחרי לא מעט מחקר בנושא, הגעתי למסכנה שאין פתרון ואם כן, הוא לא משתלם.

בהצלחה.

פורסם

היו לי הרבה רכבים שטענו שהם מרעישים יחסית,

בגדול בכולם זה די נסבל ואפשר לחיות איתו,

ב301 זה פשוט ברמה מוגזמת, בנסיעות ארוכות הייתי עושה הפסקות בשביל לנוח מהרעש או אטמי אזניים.

פורסם
לפני 14 שעות, Deutz912 כתב:

ניסית ?

ומה לגבי גומיות.

לא אישית ולא ב 301. חבר קנה יריעות של דיינמאט הדביק מתחת למכסה הבאגאז' ועל הריצפה ובדלתות הקדמיות, כל זה בסובארו אימפרזה ישנה. ההבדל הורגש בהחלט. ודווקא ב 301 שאני מניח לא מצוידת מלכתחילה ביותר מדי בידוד נגד רעש, נראה לי שיש דווקא סיכוי לשיפור לא קטן. אבל קטונתי. הכי טוב להתייעץ עם רפד או מישהו כזה.

• תוכן חדש...