Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה תכנות כזה משתלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, Shaike.Zam כתב:

לא חייב בלוג כממש אתר או משהו כזה (למרות שזה מה שיש לי) זה יכול להיות גם השתתפות פעילה ואקטיבית במיט אפס\ חשבון פורה ב stackoverflow שעונה על שאלות, צריך איזשהי התעניינות בeco system של זה, הרבה מגייסים בודקים את זה.

הרבה פחות ממה שאתה חושב.

זה רלוונטי / אפשרי למי שעובד אולי במקומות יותר קטנים שיש להם פחות חשיפה למה שהם עושים.

אני מנחש לפי זה וארכיטקט (שזה תפקיד ולא רמת בכירות) שמדובר בחברה יחסית קטנה?

בחברות גדולות התרומה לקוד פתוח תלויה מאוד במדיניות החברה וכנ״ל פרסומים בצד הטכני לבלוג החברה (עם קרדיט אישי לכותבים).

ככה היה כשראיינתי מחברות קטנות ועד הכי גדולות שיש (והתראיינתי גם מצוות הקמה עד הכי גדולות שיש). בחברות קטנות אכן שאלנו והסתכלנו על כאלו, בחברות גדולות היו שיחות יוצר על הפרוייקטים שעבדנו עליהם , סקייל וכו.

בסופו של יום יותר מרשים חברה מוכרת עם תיאור עבודה על פרוייקט ידוע / בסקייל מאוד גדול. (יחד עם זאת מעבודה בסטארטאפ דיי קטן - דברים דומים פתחו לי את הדלת לגוגל , אמזון , פייסבוק אפל וכו לפנות אלי אקטיבית). פשוט צריך קצת קונטקסט למה לא תמיד צריך / אפשרי.

לפני 5 שעות, Shaike.Zam כתב:

לא כולם מסוגלים אחרי יום עבודה להמשיך לעבוד עד 12 בלילה ויותר, אני חושב שמה שמדרבן אותך לעשות את זה, מעבר לדד ליינים שהתחייבת אליהם כי אחרת יורידו לך את הראש, זה התשוקה למקצוע הזה.

(החלק הבא קצת שיפוטי - אבל תקרא את זה בטון חיובי ויכול להיות שאני קורא דברים שהם לא שם) ממליץ לך לאמץ גישה יותר בריאה עם פחות שעות והערכות זמן יותר מדויקות. 48 שעות בשבוע זה לא נורא, אבל זה מדרון חלקלק. השעות האקסטרה האלו זה אמור להיות השעות שבכיף שלך אתה משקיע להמשך לימוד והשתפרות ושדדליינים לחוצים יהיו רחוקים מהשיגרה. אין שום סיבה לעבוד עד 12 בלילה ויותר וזו דוגמא לא בריאה לאנשים מסביבך.

לפני 5 שעות, MZN כתב:

סחטיין!

זה נחשב מהר מאוד, לא?

כמה תפסתי מהארכיטקט שהיה להו, היה מקור ידע עצום.. חטפו לנו אותו לצערי.

תארים בחברות מסוימות מאוד שונים מחברות אחרות. לחברה קטנה זה נשמע שהבחור תותח, לחברה גדולה זה נשמע מאוד לא סביר.

בחברות האמריקאיות שדיי מנסות לכייל את סולם הדרגות שלהן - זה לרוב תואר (לא דרגת בכירות) ששמורות לסטאף / סיניור סטאף - שזה לרוב חברה עם 15 שנות ניסיון ומעלה ומאוד תותחים (2-3 אחוז הכי בכירים בחברה טכנית. הרבה נעצרים ולא מגיעים / לא רוצים להגיע לתפקידים האלו) ומשפיעים על העשייה היומיומית של עשרות עד מאות מפתחים.

במקומות אחרים המשמעות של זה אחרת (ובארץ בכלל יש נטייה שאחרי 3-4 שנות ניסיון אתה כבר קורא לעצמך סיניור. אבל זה דיון אחר)

זה מאוד נפוץ לראות אנשים עם תארים גבוהים יותר עוברים להיות סיניורים אח״כ בחברות גדולות. (ורמת האחריות לא משתנה הרבה) וסיניורים ולידים עוברים להיות mid level.

לפני 4 שעות, Lior_Django כתב:

אגב, ארכיטקטורה, יש ספרים/נושאים מומלצים ללימוד ?

אתה שואל מבחינת מערכות מורכבות נפוצות ? Design patterns ? ארכיטקטורות בתוך פרוייקט ? לעבור סבבי system design וארכיטקטורה בראיונות?

זה בהחלט לאו דווקא:

לפני 3 שעות, Shaike.Zam כתב:

לפי דעתי זה משהו שנרכש עם הזמן וניסיון

הרבה פעמים עדיף להכיר מאשר להמציא.

יש הרבה גישות שכדאי להכיר בהרבה נושאים.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 282
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, Liviur כתב:

הרבה פחות ממה שאתה חושב.

זה רלוונטי / אפשרי למי שעובד אולי במקומות יותר קטנים שיש להם פחות חשיפה למה שהם עושים.

אני מנחש לפי זה וארכיטקט (שזה תפקיד ולא רמת בכירות) שמדובר בחברה יחסית קטנה?

בחברות גדולות התרומה לקוד פתוח תלויה מאוד במדיניות החברה וכנ״ל פרסומים בצד הטכני לבלוג החברה (עם קרדיט אישי לכותבים).

ככה היה כשראיינתי מחברות קטנות ועד הכי גדולות שיש (והתראיינתי גם מצוות הקמה עד הכי גדולות שיש). בחברות קטנות אכן שאלנו והסתכלנו על כאלו, בחברות גדולות היו שיחות יוצר על הפרוייקטים שעבדנו עליהם , סקייל וכו.

החברה שלי סביב ה250 עובדים, מכל העולם, כמובן שזה לא קורפורייט אבל זה גם לא חברה של 10 איש.

בסופו של יום יותר מרשים חברה מוכרת עם תיאור עבודה על פרוייקט ידוע / בסקייל מאוד גדול. (יחד עם זאת מעבודה בסטארטאפ דיי קטן - דברים דומים פתחו לי את הדלת לגוגל , אמזון , פייסבוק אפל וכו לפנות אלי אקטיבית). פשוט צריך קצת קונטקסט למה לא תמיד צריך / אפשרי.

(החלק הבא קצת שיפוטי - אבל תקרא את זה בטון חיובי ויכול להיות שאני קורא דברים שהם לא שם) ממליץ לך לאמץ גישה יותר בריאה עם פחות שעות והערכות זמן יותר מדויקות. 48 שעות בשבוע זה לא נורא, אבל זה מדרון חלקלק. השעות האקסטרה האלו זה אמור להיות השעות שבכיף שלך אתה משקיע להמשך לימוד והשתפרות ושדדליינים לחוצים יהיו רחוקים מהשיגרה. אין שום סיבה לעבוד עד 12 בלילה ויותר וזו דוגמא לא בריאה לאנשים מסביבך.

לא הבנתי מה הקשר הערכות זמן? אני עובד כ50 שעות שבועיות כבר יותר מחמש שנים, בחברות אחרות. יודע לתת גבולות לעצמי ולהקדיש זמן למשפחה שזו העדיפות הראשונה

תארים בחברות מסוימות מאוד שונים מחברות אחרות. לחברה קטנה זה נשמע שהבחור תותח, לחברה גדולה זה נשמע מאוד לא סביר.

שוב, אתה שופט נתונים יבשים וזה לא נכון

בחברות האמריקאיות שדיי מנסות לכייל את סולם הדרגות שלהן - זה לרוב תואר (לא דרגת בכירות) ששמורות לסטאף / סיניור סטאף - שזה לרוב חברה עם 15 שנות ניסיון ומעלה ומאוד תותחים (2-3 אחוז הכי בכירים בחברה טכנית. הרבה נעצרים ולא מגיעים / לא רוצים להגיע לתפקידים האלו) ומשפיעים על העשייה היומיומית של עשרות עד מאות מפתחים.

במקומות אחרים המשמעות של זה אחרת (ובארץ בכלל יש נטייה שאחרי 3-4 שנות ניסיון אתה כבר קורא לעצמך סיניור. אבל זה דיון אחר)

זה מאוד נפוץ לראות אנשים עם תארים גבוהים יותר עוברים להיות סיניורים אח״כ בחברות גדולות. (ורמת האחריות לא משתנה הרבה) וסיניורים ולידים עוברים להיות mid level.

אתה שואל מבחינת מערכות מורכבות נפוצות ? Design patterns ? ארכיטקטורות בתוך פרוייקט ? לעבור סבבי system design וארכיטקטורה בראיונות?

זה בהחלט לאו דווקא:

הרבה פעמים עדיף להכיר מאשר להמציא.

יש הרבה גישות שכדאי להכיר בהרבה נושאים.

אפשר לקרוא ספרים, לראות סרטונים וללמוד בלי סוף, כל עוד אין ניסיון מעשי בתאכלס, זה לא שווה כלום (כמו כל דבר במקצוע הזה)

עריכה אחרונה על ידי Shaike.Zam

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, Shaike.Zam כתב:

שוב, אתה שופט נתונים יבשים וזה לא נכון

שייקה , אם היית מתראיין מחר היפותטית לגוגל / פייסבוק - לאיזה רמת IC אתה חושב שהיה ריאלי להתראיין ולהתקבל ?

(וכאמור עשיתי מסלול דיי דומה לשלך וראיתי הרבה מאוד אנשים עושים את המעברים לשני הכיוונים)

לפני 32 דקות, Shaike.Zam כתב:

אפשר לקרוא ספרים, לראות סרטונים וללמוד בלי סוף, כל עוד אין ניסיון מעשי בתאכלס, זה לא שווה כלום (כמו כל דבר במקצוע הזה)

זה נכון ולא נכון. לפעמים לא צריך לדרוך בבוץ בהכרח כדי להימנע ממנו. בדיוק כמו שבוחרים אלגוריתם נכון כדי להוריד רמת סיבוכיות של חישובים מסוימים לא על סמך ניסיון אלא על סמך הבנת הבעיה והדרכים לפתור אותה. אני לא צריך לפרוס על שרתים אלגוריתם של o^n כדי לדעת להגיע לאלגוריתם לינארי או לוגריתמי נכון?

נחכה אבל לבחור שיהיה קצת יותר ספציפי במה הוא מנסה להבין (לחלק ממה שכתבתי התשובות הן אכן לקרא בלוגים ווידואים)

לגבי ה50 שעות בשבוע - מרגיש שזה לדיון אחר. יש לי הרבה מה לכתוב על זה - כשהרוב הגיע פשוט מלראות איך אנשים במדינות אחרות עובדים.

עריכה אחרונה על ידי Liviur

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 4 דקות, Liviur כתב:

אם היית מתראיין מחר היפותטית לגוגל / פייסבוק - לאיזה רמת IC אתה חושב שהיה ריאלי להתראיין ולהתקבל ?

אני מוכן לשקול רק אם יצרו בשבילי Level Over 9000, וזה מה שהייתי שם באייקון בסלאק/בוב:

Vegeta over 9000 Meme Generator - Imgflip

לפני 4 דקות, Liviur כתב:

אני לא צריך לפרוס על שרתים אלגוריתם של n^2 כדי לדעת להגיע לאלגוריתם לינארי או לוגריתמי נכון?

אה, זה די יעיל. אני מתחיל מ-!n ומתקדם משם.

• מצחיק 3
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

הדוגמא הכי טובה ומוקצנת לקריאה וניסיון

מבקשים בראיון עבודה לאפיין איזו מערכת לא מורכבת מדי. אחת השאלות היא באיזה דטה בייס המועמד היה בוחר. חלק די גדול מאלו שראיינתי בשנים האחרונות מיהרו להגיד nosql. רובם לא עבדו עם שום דטה בייס לא רלציוני, לא ידעו להסביר איזה יתרונות יש לאחד על האחר ועל משהו כמו mysql. הם קראו שזה טוב לביצועים איפשהו וזרקו את זה בראיון כשנשאלו. אבל המציאות בסוף של המימוש נמצאת בפרטים הקטניים יותר שמרכיבים את הפתרון שמתאים לבעיה או לארגון הספציפיים. ולזה לדעתי מאוד קשה להגיע בלי ניסיון

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יש דברים אבל שקשה לדעת בלי סקייל ומורכבות של queries במערכת מסוימת לא מתרגמת לאחרת. (או סוג צריכת הנתונים)

צריך שילוב של השניים, זו הנקודה.

להבין עקרונית מה ההבדל בין rational לnon rational לדוגמא במקרה הזה ולדעת להשתמש בשניהם לפי הצורך.

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 6 שעות, Lior_Django כתב:

אגב, ארכיטקטורה, יש ספרים/נושאים מומלצים ללימוד ?

מבוא לכתיבת שקפים בפאואורפוינט. 😛

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

שייקה , אם היית מתראיין מחר היפותטית לגוגל / פייסבוק - לאיזה רמת IC אתה חושב שהיה ריאלי להתראיין ולהתקבל ?

(וכאמור עשיתי מסלול דיי דומה לשלך וראיתי הרבה מאוד אנשים עושים את המעברים לשני הכיוונים)

זה נכון ולא נכון. לפעמים לא צריך לדרוך בבוץ בהכרח כדי להימנע ממנו. בדיוק כמו שבוחרים אלגוריתם נכון כדי להוריד רמת סיבוכיות של חישובים מסוימים לא על סמך ניסיון אלא על סמך הבנת הבעיה והדרכים לפתור אותה. אני לא צריך לפרוס על שרתים אלגוריתם של o^n כדי לדעת להגיע לאלגוריתם לינארי או לוגריתמי נכון?

נחכה אבל לבחור שיהיה קצת יותר ספציפי במה הוא מנסה להבין (לחלק ממה שכתבתי התשובות הן אכן לקרא בלוגים ווידואים)

לגבי ה50 שעות בשבוע - מרגיש שזה לדיון אחר. יש לי הרבה מה לכתוב על זה - כשהרוב הגיע פשוט מלראות איך אנשים במדינות אחרות עובדים.

System design..

אבל אם יש משהו כללי, אז גם טוב.

תבניות הכרתי, אבל לא השתמשתי הרבה וקצת שכחתי.

פורסם

אם מדובר על תכנון מערכות בסקייל הספר של Alex xu הוא נקודת פתיחה לא רעה. הוא מכוון לראיונות אבל יעיל גם מעבר. (יוצא מהנחה שמדובר על backend)

תתייחס אליו כנקודת פתיחה ואיך לפרק בעיות.

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 57 דקות, יבגניפ כתב:

הדוגמא הכי טובה ומוקצנת לקריאה וניסיון

מבקשים בראיון עבודה לאפיין איזו מערכת לא מורכבת מדי. אחת השאלות היא באיזה דטה בייס המועמד היה בוחר. חלק די גדול מאלו שראיינתי בשנים האחרונות מיהרו להגיד nosql. רובם לא עבדו עם שום דטה בייס לא רלציוני, לא ידעו להסביר איזה יתרונות יש לאחד על האחר ועל משהו כמו mysql. הם קראו שזה טוב לביצועים איפשהו וזרקו את זה בראיון כשנשאלו. אבל המציאות בסוף של המימוש נמצאת בפרטים הקטניים יותר שמרכיבים את הפתרון שמתאים לבעיה או לארגון הספציפיים. ולזה לדעתי מאוד קשה להגיע בלי ניסיון

"תתכנן מערכת... באיזו ארכיטקטורה תבחר?" משום מה 99% מהאנשים בוחרי במיקרוסרוויס מבלי להבין למה איך ומה ההשלכות

• רעיון טוב! 2

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
לפני 8 דקות, Liviur כתב:

אם מדובר על תכנון מערכות בסקייל הספר של Alex xu הוא נקודת פתיחה לא רעה. הוא מכוון לראיונות אבל יעיל גם מעבר. (יוצא מהנחה שמדובר על backend)

תתייחס אליו כנקודת פתיחה ואיך לפרק בעיות.

הסתכלתי עליו, אבל יש שני ספרים (vol 1, vol 2)

אתה יודע מה ההבדל ביניהם?

פורסם
לפני כשעה, Shaike.Zam כתב:

"תתכנן מערכת... באיזו ארכיטקטורה תבחר?" משום מה 99% מהאנשים בוחרי במיקרוסרוויס מבלי להבין למה איך ומה ההשלכות

זו אגב דוגמא טובה למשהו שמצריך קצת ניסיון.

הרבה אנשים לא מבינים באמת לעומק מתי להשתמש במונוליט ולמה ומה היתרונות.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

חלק די גדול מאלו שראיינתי בשנים האחרונות מיהרו להגיד nosql.

לפני שעה, Shaike.Zam כתב:

משום מה 99% מהאנשים בוחרי במיקרוסרוויס

נשמע שרוב האנשים עונים לפי מה ש-"IN" ונחשב ליותר "חדשני" מבלי באמת לחשוב כי "חדשני"="יותר טוב"...(טעות!)

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...