Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה תכנות כזה משתלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש הבדל מיינדסט בין ״מתכנת״ ל״מפתח תוכנה״.

אם אני אלמד אותך לכתוב קוד ואז אצטרך לשבת לידך ולהגיד לך מה לכתוב, אתה ״מתכנת״ וכנראה שלא תקבל שכר גבוהה (והשכר שלך יהיה נגזרת נטו של ההיצע וביקוש)

מפתח זה אדם שפותר בעיות (ספציפית בנושא דנן, בעזרת קוד). לזה יש הרבה יותר ביקוש.

למוצרים שהם תוכנה בלבד אין ״פחת״ ועלות הפיתוח שלהם לפני עלות עבודה היא אפס. על זה מתחילים להעמיס כל מיני תוכנות שיעזרו, שכר גבוהה למפתחים, פינת פינגפונג ועוד, אבל בבסיס הדברים על מנת לפתח תוכנה באמת שלא צריך כזו הוצאה גדולה, מכאן שיש רווחיות גבוהה מול הוצאות נמוכות ולכן קל לגלגל את הרווח הזה ישר לעובדים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 282
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Ido12 כתב:

רק מי שעשה אקזיט,השאר סתם מרוויחים טוב,נגיד על 35 ברוטו נשאר 20 נטו.  

זו חשיבה של מישהו שלא מהתחום שקורא כתבות בדה מארקר, יש גם מתכנתים צעירים באותו ראש (האמת שגם אני די צעיר, עדיין לומד המון).

מי שבתחום מבין אחרי כמה שנים שהכסף הגדול לא נמצא במשכורת או באקזיט, אלה לעבוד בתאגיד אמריקאי גדול ולקבל הרבה הרבה, אבל הרבה מניות (לא אופציות, מניות).

אפשר בהחלט להתעשר מזה לאורך זמן בטח אם הבורסה גם עולה.

לגבי מי שהשווה לאחיות ומורים. גם שם יש מחסור, והאמת שכסף לא חסר… ההבדל שיש מעסיק 1 המדינה.

לצורך העניין אם אחות כאן לא מרוצה מהמשכורת היא בהחלט יכולה לשפר אותה, אבל זה ידרוש ממנה לעשות רילוקיישן, כי פה יש רק מעסיק 1.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 25 דקות, farkash7 כתב:

מי שבתחום מבין אחרי כמה שנים שהכסף הגדול לא נמצא במשכורת או באקזיט, אלה לעבוד בתאגיד אמריקאי גדול ולקבל הרבה הרבה, אבל הרבה מניות (לא אופציות, מניות).

מי שבתחום גם זוכר שכל ההייפ סביב המניות של חברות ענק אמריקאיות התחיל בסך הכל לפני +/- חמש שנים, ושבשנה האחרונה שווי המניות האלו נחתך בעשרות אחוזים (מעל 50% בממוצע).

בלי קשר זו גם "חוויה" אחרת מלעבוד בחברות קטנות יותר - כן, השכר נמוך יותר אבל יש הרבה דברים שמפצים על זה.

פורסם

ההתיחסות לגיל הכותב לא היתה אליך אלא לשליקו ולעדו. התיחסתי לכמה נקודות חשובות אחרות שהעלית. זה ברור מאוד, חבל שלא שמת לב להבחנה בינך לבין שני המתוייגים האחרים.

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

ההתיחסות לגיל הכותב לא היתה אליך אלא לשליקו ולעדו. התיחסתי לכמה נקודות חשובות אחרות שהעלית. זה ברור מאוד, חבל שלא שמת לב להבחנה בינך לבין שני המתוייגים האחרים.

אתה צודק 

טעות שלי,עוד לא התעוררתי.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לפני 52 דקות, MiniMiz3r כתב:

מי שבתחום גם זוכר שכל ההייפ סביב המניות של חברות ענק אמריקאיות התחיל בסך הכל לפני +/- חמש שנים, ושבשנה האחרונה שווי המניות האלו נחתך בעשרות אחוזים (מעל 50% בממוצע).

בלי קשר זו גם "חוויה" אחרת מלעבוד בחברות קטנות יותר - כן, השכר נמוך יותר אבל יש הרבה דברים שמפצים על זה.

זה לא משנה. גם אם המניה דורכת במקום מדובר במאות אלפי שקלים.

גם אם המניה נפלה יש עדכונים, בכל שנה מקבלים עוד אז בממוצע למי שעובד 4-5 שנים גם ירידה כזו נבלעת.

מפצים? שוב מי שמעניין אותו כסף זה לא מפצה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 9 דקות, Potato כתב:

אתה צודק 

טעות שלי,עוד לא התעוררתי.

אני כבר רוצה ללכת לישון....

זה בסדר. נמשיך להתגושש כאן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 שעות, stum כתב:

אני חושב שכל מה שייכתב כאן בסופו של דבר יהפוך לסוג של "אוי אוי רחמים אם לך קשה מה תגיד המנקה במשרד שלך"

ולכן אתמצת ורק אגיד שיש מחיר לעבודה הזו, בהמון אספקטים, שברגע שאתה זה שמשלם אותו רק אז אתה מבין למה השכר צריך להיות כמו שהוא כדי שמישהו יהיה מוכן לשלם אותו.

אם הייתי צריך לבחור בין להיות מתכנת לבין להיות מנקה הייתי בוחר במנקה.

האישיות שלי היתה גורמת לי להתאשפז תוך חודש אם הייתי מתכנת.

לפני 7 שעות, ניקו פ. כתב:

חייב לציין שהדיונים הכי טובים בפורום קורים בין חצות ל-04:00. 

כי אלה השעות שאנשים שלא מכבים את המוח מתעוררים עם פיתרון לבעיות שהטרידו אותם בעבודה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כמה אני לא מתגעגע לעבודה בשעות הקטנות. זה בסדר עד גיל 35-40. אחר כך די.

הבעיה שלי היא שהקולגות שלי רק מתחילים להיות מסוגלים לעבוד עצמאית בגילים האלה ואף יותר, הצעירים לא יכולים להחליף אותם.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

האישיות שלי היתה גורמת לי להתאשפז תוך חודש אם הייתי מתכנת.

וואי לגמרי, לפעמים בעבודה שלי כאינטגרטור אני יושב עם המהנדסים והבודקים על איזה שגיאה עלובה שמעסיקה אותנו שעות ואני רוצה להוריד לעצמי את הראש.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

כמה אני לא מתגעגע לעבודה בשעות הקטנות. זה בסדר עד גיל 35-40. אחר כך די

כשאתה מדבר על עבודה במשמרות אתה צודק אבל כשאתה נשאר לגמור משהו ופתאום בלי ששמת לב האנשים מתחילים להגיע בבוקר או כשאתה מתעורר עם איזה רעיון באמצע הלילה וקם למחשב לפתח אותו זה משהו אחר.

פורסם

אפרופו היצע וביקוש, וקורסים של חצי שנה שבסופה אתה ״מתכנת״, מה הוותיקים כאן חושבים על זה? כל יומיים מפמפמים כאן על ההיטק, רוצים ללמד את השיט המונפץ הזה החל מגן חובה, ובממילא מתכנת ישראלי עולה פי כמה מהודי / דרום אמריקאי, מה אתם חושבים שיקרה כאן?

אני נכנס ללינקדאין ורואה ילדי שמנת שכתבו אקסלים בצבא ומתחילים להגיש קורות חיים כמינימום CEOs, מה יהיה?

אני לא וותיק מספיק לדעת מה היה במשברים הקודמים, מה לדעתכם מפתח mid level בארץ צריך לעשות להכין את עצמו לשעת צרה? 

פורסם

בוגרי קורס כזה הם כותבי קוד. לא מתכנתים.

בדיוק כמו שמי שלמד עזרה ראשונה הוא לא רופא.

• אהבתי 1

פורסם

הכל תלוי לאיזה משרות הולכים,יש המון משרות שנכנסות תחת המעטפת הזו של "תוכנה" ומה ההיצע של המשרות.

הבעיה מתחילה כשבוגר קורסים של חצי שנה חושב שהוא צריך להרוויח כמו בוגר תואר שני במשרת אלגו כי שניהם "מתכנתים".

יש פער בביקוש,פער בכישורים הנדרשים ולא כל המתקנים זהים.

ילדי שמנת שעשו אקסלים בצבא יכולים להגיש מה שבא להם לאן שבא להם.

אף אחד לא ייקח אותם אם אין להם כישורים נדרשים.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...