Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפולים ברכב חשמלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי הסירטון, החלפה ראשונה אחרי 15K ולדברי המוסכניק ששמו חנן, החלפה שיגרתית כל 60K , כמוקבל בגירים במכוניות אחרות .

אגב, בעל הרכב שמצלם, הוא הלקוח שקיבל את הרכב הראשון שנמסר בארץ . ( גילוי נאות, אני מכיר אותו ) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 15 דקות, zaf כתב:

לפי הסירטון, החלפה ראשונה אחרי 15K ולדברי המוסכניק ששמו חנן, החלפה שיגרתית כל 60K , כמוקבל בגירים במכוניות אחרות .

איזה רכב אחר אתה מכיר, שמחליפים בו שמן ממסרת ב-טיפול הראשון?

[וכאן כנראה שלא מדובר בגיר אמיתי, אלה בסוג של ממסרת עם הילוך יחיד בלבד]

באיזה רכב חשמלי אחר מחליפים שמן גיר\ממסרת, בטיפול הראשון, או בכלל?

פורסם

שאלה טובה. 

ביונדאי איוניק 5 למשל, לא מחליפים את השמן כלל(מחליפים כול 120 אלף בהנחה ונוהגים ב"תנאים קשים") 

ומחליפים נוזל בלמים גם כול 4 שנים. 

אני מניח שכול ההנחיות האלה ברכבי ג'ילי זה אחד מהשניים:

1. לנפח את הכיס של היבואן ע"י טיפולים מיותרים. 

2. חברה חדשה, שלא סגורה על התחזוקה של הרכבים שלה, ומתגלחת על חשבון הלקוחות שלה. 

פורסם

אמנם לראשונה אני נתקל בהמלצה להחליף שמן ממסרת בטיפול ראשון. אבל ההערה שלי הייתה לגבי החלפה ב 60K. 

החלפה ב 15K היא חריגה ביותר. אבל אולי הסינים יודעים משהו לגבי הגירים שלהם שאנחנו נגלה רק הרבה יותר מאוחר חס וחלילה. כמו שיונדאי גילו לגבי מנועי ה 2.4 ליטר

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

Tesla oil filter

נחשו מה מסומן בעיגול אדום, ונחשו מתי צריך להחליף אותו למכונית עם 300 כ"ס חשמלית. 

כל הטיפולים ברכבים החשמליים באים להחזיר כסף ליבואן מתחום שמת, אני עוד הייתי מבין בדיקה שנתית בתשלום סמלי, אבל כל השאר פשוט גזל.

פורסם
לפני 2 דקות, viper83 כתב:

Tesla oil filter

נחשו מה מסומן בעיגול אדום, ונחשו מתי צריך להחליף אותו למכונית עם 300 כ"ס חשמלית. 

כל הטיפולים ברכבים החשמליים באים להחזיר כסף ליבואן מתחום שמת, אני עוד הייתי מבין בדיקה שנתית בתשלום סמלי, אבל כל השאר פשוט גזל.

פילטר נוזל תיבת תמסורת, בדיוק אותו נוזל שמחליפים בג'ילי. כנראה בג'ילי הפילטר לא קיים ולכן יש צורך בהחלפה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

התשובה נכונה אבל חלקית, מדובר בפילטר ברכב עם 300 כ"ס שאין דרישה להחלפתו.

בגלל שאני לא מודע לכל התהליכים וההחלטות של כל החברות ואני מאמין שברכב כמו טסלה מודל 3/Y, יש מצב שגם רכבים בטווח המחירים הזה חסכו לנהג והגדילו את חוזק החלקים, מערכות קירור ובקרה שונות ולכן אין צורך ביותר מידי טיפולים, בניגוד לרכיבים זולים יותר ששם לא הכניסו את כל הרכיבים שהזכרתי ולכן מעדיפים להשאר עם הפרוצדורה הקיימת של טיפול תקופתי.

פורסם

טסלה פשוט לא מפרסמים שיגרת טיפולים משיקולים שיווקיים, אבל זה לא אומר שהשיגרה לא קיימת, או, יותר גרוע מזה, שהם מעדיפים תחזוקת שבר.
בטסלה גם יש צורך להחליף את הנוזל, פשוט אתה לא יודע מתי. זה מגיע בהפתעה בצורת:
IMG.jpeg

פורסם

צודק S,X החלפה כל 100000 מייל (160K ק"מ), מזכיר שנית את ההספק (כ-300 כ"ס) ושכחתי את המהירות המרבית (כ-20K סל"ד) בניגוד לרכבים בעלי הספק נמוך יותר ושגרת טיפולים יקרה יותר.

בקיצור לדעתי יש "תמורה להגרה" איך שאומרים (אני זקן חחהה), תמיד משלמים השאלה היא מתי😂 

פורסם
בתאריך 12.10.2022 בשעה 23:33, gollu כתב:

כמו כן בחלק מהרכבים יש מערכות די מסובכות לקירור/חימום של הסוללות. משתמשים בהם בנוזלים שונים מרכיבים רגילים, עם מוליכות ספציפית. 

החלפת נוזלים אלה נעשית לפי שגרה שקבע היצרן והם ממש לא זולים.

המערכות לקירור ו\או חימום הסוללות ממש לא מסובכות יותר ממה שקיים היום, נוזל הקירור לא בא במגע עם הסוללות, הוא עובר בתוך תוואי צינורות אלומיניום והם בתורם באים במגע עם הסוללות, כל מה שקורה בתוך הסוללות הוא maintenance free (גם במקרה תקלה כרגע עדיין לא חושב שיש מעבדות מקומיות מוסמכות לטיפול שכזה) ונוזל הקירור חווה הרבה פחות טמפרטורות קיצוניות בשגרה שלא כמו מנועי בעירה פנימית. למערכת החימום יש heat pump

פורסם

לא יודע אם היא מסובכת או לא, אבל אלה העובדות:

1. באיוניק 5 יש 2 מעגלי קירור עם רכיבים נפרדים לחלוטין ונוזל קירור שונה.

2. אחד מנוזלי הקירור יקר משמעותית מנוזל קירור "סטנדרטי".

3. יש להחליף את הנוזל כל שנתיים לפי הוראות היצרן.

רוצה להתווכח על נחיצות המערכת? אל תחליף את הנוזל וקח את הסיכון עליך שהסוללה תאבד אחריות. אין לי מושג למה יונדאי תכננו את המערכת שלהם ככה, כאשר בקיה ev6 הדי זהה יש מעגל קירור אחד. 

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

image.thumb.png.d30a8068507edde143bf45fcc3f12e0e.png

למכוניות החשמליות אין בעיות מנוע, אז למה הטיפולים עדיין יקרים?
טיפולים במכוניות חשמליות עדיין זולים במרבית המקרים מטיפולים במכוניות בנזין — אך תדירות הביקורים במוסך לא ירדה, וגם המחירים אינם זניחים .

https://www.themarker.com/dynamo/cars/2022-11-15/ty-article-magazine/.premium/00000184-7623-ddae-abbd-ffbf90390000

פורסם

לא מבין מה הבירבורים, אין טיפולים ברכב חשמלי למעט פילטר מזגן, צמיגים ובלאי אפסי לבלמים. כל השאר זה גניבה של יבואנים.(מחזיק טסלה כבר 30,000ק״מ והחלפתי רק פילטר וגם זה שירות עד הבית)

• תוכן חדש...