Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפולים ברכב חשמלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מועדים לשמחה,

כל העניין של הטיפולים ברכב חשמלי זה משהו שאני לא מצליח להבין..

מה בדיוק מחיליפים שם? 

כרגע הרחיבו את הטיפולים במקום כל 15 אלף, כל 20 אלף.

אני עשיתי טיפול ראשון ב15, את הטיפול השני לעשות ב35 או ב40?

שאלתי את המוסך והם אמרו ב35, השאלה אם אפשר לדלג או שזה כמו בנזין שלא מומלץ?

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

למיטב הבנתי טיפולים ברכבים חשמליים מצומצמים מאוד ובדרך כלל מסתכמים ב99% בדיקות תקינות ותו לא. פילטר מזגן זה בערך הרכיב המתכלה היחיד ברכבים הלו מעבר לצמיגים (יתקנו אותי המומחים), בלמים יכולים להשאר תקינים גם לאחר 50K ק"מ הודות לבלימה רגנ'. לא יודע אם יש דרישה להחלפת נוזל קירור סוללות באם קיים.

מעבר לכך, הייתי "מתכופף" ומגיע ב35 ולא ב40 ולו למען הסיכון הקטן ביותר בו אתה משאיר פרצה ליבואן להורדת אחריות עקב הגעה "מאוחרת" לזמן הטיפול.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
פורסם

זה נכון, פילטר מזגן זה הרכיב היחידי שצריך להחליף (שגם את זה אפשר להחליף בעצמך עם קצת ידע טכני). שאר הפעולות שעושים בטיפול זה בדיקת המערכות השונות ועידכוני תוכנה. אפילו את הבלמים לא צריך להחליף בגלל הבלימה הרגנרטיבית.

בטסלה למשל אין אף טיפול לרכב מלבד החלפת פילטר מזגן.

• מצחיק 1
פורסם
לפני כשעה, Gopher כתב:

טסלה למשל אין אף טיפול לרכב מלבד החלפת פילטר מזגן.

צריך גם לעשות רוטציה לצמיגים ולהחליף אותם כשהם מתבלים. אני בדיוק החלפתי ארבעה צמיגים אחרי 4 שנים ו-50,000 ק"מ.

פורסם

כמו כן בחלק מהרכבים יש מערכות די מסובכות לקירור/חימום של הסוללות. משתמשים בהם בנוזלים שונים מרכיבים רגילים, עם מוליכות ספציפית. 

החלפת נוזלים אלה נעשית לפי שגרה שקבע היצרן והם ממש לא זולים.

פורסם (נערך)

בטסלה אין צורך להחליף באופן שגרתי שום נוזל קירור. הנוזל היחיד שצריך להוסיף הוא נוזל שמשות.

ציטוט

רכב ה-Tesla שלכם אינו דורש תחזוקה שנתית או החלפת נוזלים קבועה.

https://www.tesla.com/he_IL/support/car-maintenance

עריכה אחרונה על ידי eladts
  • מצחיק 1
פורסם

יכול להיות שהטיפול מסתכם בחישוב למחשב ועדכון תוכנה, ויכול להיות שהרכב צריך להשתזף בשמש 37.5 דקות.

העניין שטיפולים סדירים הם תנאי הכרחי לשמירת האחריות, ולכן - לא מומלץ "למתוח את החבל"

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 9 שעות, Boltik כתב:

יש נוזל בלמים שדורש החלפה כל שנתיים.

טסלה ממליצה לבדוק את נוזל הבלמים פעם בשנתיים, ברוב המקרים לא תצטרך להחליף אותו.

פורסם

אני לא כ''כ מאמין בהנחיה הזאת, כי היא מגיע מתוך רצון להכריז "אנחנו שונים". הבעיה שבלמים של טסלה הכי רגילים שיש, הנוזל הוא גם נוזל הכי רגיל שיש ויש לו נטייה לספיחת לחות. זה לא יגרום לכשל בבלמים במסגרת תקופת האחריות, אבל יכול לגרום לקורוזיה במערכת בלמים לטווח ארוך.
לטסלה יש יותר מדי פאקים והחלטות שנויות במחלוקת בתכנון בשביל לסמוך על ההמלצות בעיניים עצומות.

• אהבתי 1
פורסם

מה אתה רוצה מטסלה? הם ממליצים לבדוק את נוזל הבלמים כל שנתיים ולהחליף אם יש צורך. כמו כן, באזורים קרים (כמו היכן שאני מתגורר) הם ממליצים לנקות ולשמן את הקליפרים כל שנה או 20,000 ק"מ.

פורסם (נערך)

בגילי החליטו להחליף שמן גיר\ממסרת,  בטיפול 15000.

אין שמן מנוע,  אבל יש שמן אחר. שמן גיר.

מסתבר ש , כשאין מה להחליף בטיפול ברכב חשמלי, כנראה ש"מייצרים" מה להחליף.

או ש-אלה ההנחיות? טוב, אני לא באמת יודע..

זו החשמלית היחידה שמחליפים בה שמן גיר ב 15000?

מעניין...

youtube.com/watch?v=FxcCoLIr1cA

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם (נערך)

מחליפים כל 15 או אחרי 15 הראשונים?
אגב, זה לא נראה כמו שמן, אלא ATF שיכול לעבוד גם בתנאים הרבה יותר קשים במשך 10+ שנים ומאות אלפי ק''מ.
סיבה היחידה פרקטית שאני מצליח לחשוב, זאת החלפה אחרי הרצה של התמסורת.

נ.ב. ראיתי את הסרטון במלואו - כמו שחשבתי, החלפה אחרי הרצה ראשונית.

עריכה אחרונה על ידי Boltik
  • תוכן חדש...