Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לרכב יד שנייה...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום אני מתלבט בין 4 דגמים אשמח לשמוע חוות דעת מאנשים שיש להם או אנשים שמבינים ברכבים האלה:,

כמובן מדובר על רכב אוטומט בלבד, וכן חשוב נוחות נסיעה, צריכת דלק נמוכה אם אפשר מה טוב, נסיעה שנתית רגילה 10K+-.

1 ספייס סטאר 2017-2018

2 סקודה פאביה 2016-2017

3 יונדאי (I20) אי20 2016-2017

4 פורד פוקוס טראנד/סטיישן 2014-2015

בנוסף אני שוקל לקנות את הרכב ממגרשים כגון אלבר, שלמה סיקט, אלדן, ליס4יו וכאלה, וכן קראתי פה בפורום במשך החודשיים האחרונים מלא פוסטים ותגובות שעדיף לקנות מאדם פרטי כי לרוב האוטו לא גמור מכנית או לא עבר השבחה רצינית ושהוא בלי בעיות שהם לא מספרים, אבל מהניסיון משפחתי יודע שיותר קל לתבוע עסק ולא אדם פרטי מבחינת בתי משפט הוצאה לפועל אם צריכים להגיע לזה...ובלי קשר יש מלא סוחרים לך תתחיל לבדוק לעומק מי סוחר מי אדם פרטי ולך תידע כמה הוא אמין או נוכל...

בכל מקרה ראיתי שיש גם את היבואנים עצמם שמוכרים את הרכבים לאנשים שמשדרגים אצלם במחיר יחסית הוגן לשוק ואז יודעים את היסטוריה של הרכב יותר לעומק בלי קשר לבדיקות שעושים לפני שקונים רכב יד שנייה...

ההתלבטות שלי היא לכיוון הספייס סטאר אבל הרבה כותבים על מנוע רועש, רעשים מבחוץ, חיצוניות לא קשיחה הפח לא עבה מספיק, ושאיכות החומרים לא טובה למרות מתיחת הפנים שעשו לה...

יונדאי אני מכיר והם רכבים אמינים מאוד יחסית והאיכות בנייה שלהם טובה ממה שאני יודע...

פורד אני יודע שהאיכות חומרים איכותית מאוד אבל שותים דלק ביחס למכוניות סופר מיני...

קיה פיקנטו לא התחברתי לרכב נסעתי על אחד כזה כמה ימים ולא התחברתי אליו בנסיעה ובהרגשה אז הוא יורד מהפרק עוד מהתחלה...

בקיצור איבדתי את עצמי בין כל החברות התתי דגמים השנתונים והנתונים הטכניים כשהתקציב שלי הוא עד 50K...

מה אתם ממליצים יונדאי? סקודה? מיצובישי? פורד?

עריכה אחרונה על ידי maor12
פורסם (נערך)

כמה אנשים צפויים לנסוע ברכב?

כמה קילומטרים בשנה? 

האם ברכב יבלה יותר בעיר/ פקקים או בכבישים פתוחים?

את פוקוס הייתי מוריד מהרשימה בגלל הגיר הסורר ועוד תקלות.

אם הרכב צפוי לנסוע בעיקר בעיר/ פקקים, אז הייתי מוותר גם כל פאביה .

מיצובישי לעיר בסדר, לנסיעות ארוכות פחות.  זה גם רכב חלש.

I20 זה ללכת על בטוח.

אבל אם רוב הנסיעות בכבישים פתוחים, הייתי מעדיף את פאביה. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הספייס אמינה וחיסכונית, אך אם לא התחברת לפיקנטו, לא תתחבר גם לספייס.

אם כבר מיני, הייתי בודק שברולט ספארק, כי החזקה בין רכבי מיני, תהיה שקטה ונעימה יותר, כדי לחפש את רמות אבזור lt+ או הבכירה ltz.

הסקודה חזקה מיונדאי, משמעותית, אבל בגיל כזה, הגיר מכול להזדקק לתיקון, או מצמדים או מח גיר, כול אחד כולה כמה אלפים.

לכן היונדאי זה באמת ללכת על בטוח.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

באוטו צפוי לנסוע אני ולפעמים עוד נוסע אחד לכל היותר לפחות לשנים הבאות.

לגבי נסיעות זה יהיה בעיקר בין עירוני פקקים רק במקרים בודדים אולי כי לרוב אין גם אין ירידות או עליות כבישים פתוחים שיפועים סבירים.

מוח גיר, גיר, מצמד, בכל אוטו יכולים להתקלל זה תלוי כמה אתה מתפרע לדעתי או מנסה לבדוק את גבולות הרכב. 

את הקיה לא אהבתי כי היא מרגישה כמו פחית שעפה ברוח בזמן הנסיעה אין לה אחיזה טובה על הכביש בניגוד ליונדאי או פורד, על פאביה לא נהגתי רק ישבתי בה בזמן נסיעה והרגישה סבבה אומנם הייתה ידנית ממה שזוכר, ולגבי ספייס סטאר לא נסעתי עדיין אבל לפי השוואה בין כולם הספייס סטאר בגודל דומה במעט לשאר ולכן מתלבט אם ללכת עליה...

פורד פוקוס שנתון 11 למשל הוא רכב אמין ממה ששמתי לב אבל הבעיה שהם מגיעים עם כמעט 200K קילומטר ופה הבעיה ממה שאני יודע המנועים של שנתון 11 הם של וולו איכותיים וחזקים מאוד תקלות לא נתקלתי כל כך למעט כבלי הצתה, ומיכל רדיאטור כל השאר כמעט ולא היה בלאי...

מבחינת מחיר הספייס סטאר נמכרת סביב ה40K לשנתון 2017

פאביה נמכרת סביב ה60K+ לשנתון 2016

ויונדאי סביב ה60K+- לשנתון 2017

זאת אומרת יש פה בערך 20K יותר מספייס סטאר השאלה עד כמה באמת אתאכזב ממנה אם אקנה אותה...פה אני בדילמה...

אומרים שהיא מורכבת בתאילנד והביקורות עליה חלוקות מאוד שלא יודע מה נכון או לא קראתי עליה מלא סקירות וכל אחד סותר משהו אחר שהשני אומר בקיצור סבטוחה רצינית, חיצונית היא מאוד מצאה חן בעיניי הבפנים שלה קצת פחות מעוצב נקי אבל זה לא משנה אוטו נועד רק לשרת בנסיעות לגבי רעש אני לא יודע כי אני נוסע תמיד עם חלונות פתוחים רק שממש אבל ממש ממש חמסין אז עם מזגן נגיד חודש חודשיים בשנה לרוב.

פורסם

מצמדים יש רק בתיבה רובוטית כמו בסקודה, גם המכטרוניק שם לא שיא האמינות. זה לא קשור ללהתפרע או לבדוק גבולות.

הספייס קטנה מi20 או פאביה.

לנו יש ספייס סטאר, קנינו חדשה ב2014, כיום לראב 151 אלף ק"מ, אמינות טובה מאוד, חסכונית, אבל אכן רועשת.

פח עבה זה מושג שאולי מדדו לפני 30 שנה, בזמנו הספייס הציגה בטיחות טובה לקטגוריה.

אבל אם כבר, הייתי הולך על ספארק.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה רוצה ליהנות מהנהיגה ולא איכפת לך פעם ב.. להחליף מצמדים, תחפש פאביה או איביזה .

הבעיות העיקרית בפוקוס דור 3 זה הגיר הרובוטי powershift.

מיצובישי תהיה לך גם חלשה, גם רועשת וגם לא נוחה בסוג הנסיעות האלה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

על פי ניסיון שלי ושל חברים, המלצתי לפי סדר עדיפות:

1. I20 - "סוס עבודה", אמינות טובה.

2. מיצובישי ספייס סטאר - יש לבת שלי לפחות 5 שנים, פחות מרווח ביחס ליונדאי, חסכוני ואמין. לגבי רעש המנוע: רעש "טרטור" קל הנשמע מחוץ לרכב בלבד, בתוך הרכב, הרעש לא נשמע.

3. קיה פיקנטו - גם "סוס עבודה" ואמינות טובה.

לגבי פורד  וסקודה, מציע להתרחק ולא להכנס לפינות מיותרות (בפאביה גיר רובוטי dsg בעייתי, בפורד גיר רובוטי בעייתי, לכן, פורד הגדיל אחריות על הגיר, לא זוכר לכמה שנים. כללית, פורד לא מציאת אמינות בלשון המעטה)  שיעלה לך בהרבה כסף ועוגמת נפש.

פורסם

ובספייס סטאר בנסיעה יש רעשים כמו שבחלק מהביקורות אומרים עליה?

או בעליות יש מאמץ במנוע? המזגן עובד או נכבה באמצע הנסיעה?

שמתי לב שיש מכוניות שבזמן עמידה בפקק, נסיעה במאמץ המזגן מפסיק לקרר מוציא רק רוח וזה מעצבן לפעמים שחם מאוד.

חשבתי ללכת על שנתון 17-18 שזה צריך להיות בדגם של המתיחת פנים שאומרים קצת יותר טוב מהקודם...

פורסם
לפני 7 דקות, maor12 כתב:

ובספייס סטאר בנסיעה יש רעשים כמו שבחלק מהביקורות אומרים עליה?

או בעליות יש מאמץ במנוע? המזגן עובד או נכבה באמצע הנסיעה?

שמתי לב שיש מכוניות שבזמן עמידה בפקק, נסיעה במאמץ המזגן מפסיק לקרר מוציא רק רוח וזה מעצבן לפעמים שחם מאוד.

חשבתי ללכת על שנתון 17-18 שזה צריך להיות בדגם של המתיחת פנים שאומרים קצת יותר טוב מהקודם...

תתייחס למה שהגבתי לגבי רכב זה (נמצא ברשות הבת שלי כ 5 שנים, כתבתי שהוא אמין וחסכוני), אז יש לך בקורת מבעלי הרכב שזה מה שנקרא ממקור ראשון. כמו כל רכב, יש חריגות עם תקלה כלשהיא שאינה מעידה על הכלל.

אתן לך דוגמא ממש היום: הגיע גרר מחברת השכרת רכב "אלדן, לקחת טויוטה קורולה 2021 של השכן שלי.

התקלה: הרכב באמצע נסיעה תמימה, הפעיל בלימות חירום ללא צורך ובאופן שסיכן את הנהג.

אז זה קורה גם לקורולה המהוללת שהציבור רואה בה להיט אמינות (היסטרי מדי לדעתי). 

אם הספייס סטאר מוצאת חן בעיניך, תיקח בשקט, רק תתרחק ממגרשים ומציאות, לכל דבר יש מחיר.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

הבעיה שאנשים פרטיים יכולים להיות סוחרים היום כל אחד יכול להיות סוחר ואז אתה אוכל חרא ואין את מי לתבוע אם יש תקלה וצריך לקחת אחריות, לעומת זאת שמעתי מדודים וקרובי משפחה שקנו באלבר ושלמה סיקט כמובן לקחו לבדיקה במקום שהם בחרו לא באותה עיר ומרוצים הרכבים עד היום על הכביש תקינים ומצויינים בלי בעיות כלל.

לתת לאדם פרטי סכום של 40K+- שאחרי יום יכול להעלם או אתה מגלה שאדם בעייתי מכל מיני בחינות לעומת חברה שיש לך עסק שאתה יכול לתבוע או להיות מולו ולא בן יום נעלם ואתה לא רואה אותו ולך תחפש תחברים שלך...

לכן אני במקרה הזה כן מעדיף מגרש שוב רק חברות כמו אלבר שלמה סיקט שאני יודע שאצלהם יש עוד איכשהו מעט אמינות...

פורסם

בספייס סטאר המזגן לא נכבה בעליות.

בעליות אכן יש רעש, בשיוט פחות כי הסלד הנמוך תודות לגיר הרציף.

בדגם אחרי מתיחת פנים יש פחות זווית גילגול בפניות.

פורסם (נערך)

טוב חיפשתי רכב i20 שנתון נמוך עם כמה שפחות כמובן ק"מ ללא הצלחה,

יש רק שנתונים של 2020 עם 20 אלף קילומטרים השאלה אם גיר מצמד כפול ממש גרוע ביונדאי?

המחיר של היונדאי לגרסת סופרים הוא 74 אלף לפני התמקחות 

או שיש מיצובישי ספייס סטאר יד 1 עם 60k ב60 אלף שקל שנתון ניראלי 2018

עריכה אחרונה על ידי maor12
פורסם

הרובוט הדו מצמדיעובד הרבה יותר מחד מצמדי, אבל לא חלק כמו ה dsg, בדור האחרון של i20 הוא כבר די טוב.

אבל עדיין  גם בדנתון דאתה מחפש הוא בסדר.

היונדאי עדיפה מהספייס סטאר, אך תהיה יקרה יותר לאותו שנתון.

פורסם

יש למישהו מושג למה i20 19-20 נמכרות ביד 2 כמו יד 1 מחברת כלמוביל לעומת מיצובישי ספייס סטאר שנמכרות ב15-20 ליד1 יותר בכלמוביל מאשר ביד 2??? מה אני מפספס???

אשמח להסבר תודה ...

• תוכן חדש...