Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי סרטון כזה..הספייסרים האלה ספציפית מיועדים לברז ו- gt86. האם יש מקומות בארץ כמו כל מיני סדנאות שאפשר למצוא דברים כאלה בשביל רכבים אחרים? 

המטרה היא שאני אוכל לבצע היל אנד טואו. מבאס שאי אפשר אצלי לעשות את זה, הדוושות גם רחוקות יחסית וגם דוושת הבלם גבוהה בהרבה מהגז.  הספייסרים האלה בעצם מקרבים את הדוושות אחת לשנייה וגם אל הנהג עצמו (אגב, בזמנו עשיתי סיבוב על ברז ולא היה שום קושי בביצוע היל אנד טואו גם בלי ספייסרים כאלה, אבל מניח שזה עושה את המלאכה ליותר פשוטה). 

חוץ מהספייסרים האלה, יש גם כל מיני extensions כמו למשל לדוושת הגז. הארכה לדוושת הגז אצלי, יכולה לעזור לי בביצוע הטכניקה הזו. אולי דבר כזה כן אפשר להשיג איפשהו בארץ? 

Screenshot_20221005-130530_Samsung Internet.jpg

פורסם

לדעתי האישית בברז זה באמת מיותר. איזה אוטו יש לך? ניסית להתאים טכניקה? זה הרי לא באמת עקב ואגודל, זה יותר ה"כדור" שמתחת לבוהן על הבלם וצד הרגל על הגז.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

בוודאי, אני מדבר על החצי הימני או שליש מכף הרגל על הגז (עם העקב בכלל אין סיכוי כי הדוושה קצרה). יישמע מוזר, אחת לתקופה ארוכה, אני מקבל "דודא" כל פעם מחדש לבצע את הטכניקה הזו ואז אכן מצליח במשך יום או אפילו יומיים בהם נוהג ברכב, לבצע את ואז ביום השלישי הקושי שוב גובר ואני נכנע ואומר לעצמי שחבל לנסות. אי אפשר באמת לבצע את זה בצורה עקבית כל הזמן. 

בנס הרים, במצב נהיגה בו הדוושה עצבנית יותר, כמובן זה יותר קל לביצוע אבל גם שם מניח שזה לא יהיה עקבי כל הזמן. הסידור דוושות פשוט מעפן לזה. אני אבדוק לגבי הארכה כזו לדוושת הגז כמו בתמונה ששלחתי למעלה, יש מצב שזה יוכל לעזור לי אם זה אוניברסלי ומתאים לרוב הרכבים. אני מתנחם שפעם כתבו פה וגם במבחנים בחו"ל שאי אפשר ו/או קשה מאד לבצע את הטכניקה הזו גם ברכבים ספורטיביים ושווים בהרבה משלי, כמו למשל סיוויק טייפ R ועוד...

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
פורסם

לא זוכר בעיה ב-FK2 שנהגתי עליה האמת.

אתה יכול להעלות תמונה של הדוושות אצלך? מלפנים ומהצד?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 4 שעות, BRAVO30 כתב:

אגב, בזמנו עשיתי סיבוב על ברז ולא היה שום קושי בביצוע היל אנד טואו גם בלי ספייסרים כאלה

אכן בBRZ אין באמת שום בעיה אמיתית. זה לא כמו המיאטה NB נגיד ששם בכלל זה קל - אבל באמת שאין שום צורך בשום קיט שם.

בגדול מאוד - זו אחלה טכניקה לתרגל - אבל עד רמות מ א ו ד גבוהות - היא לא באמת חוסכת עד כדי כך הרבה זמן (אם בכלל) ויש הרבה דברים ששווה לתרגל לפני (left foot breaking כנראה הרבה יותר משמעותי).

במאמר מוסגר - לכביש ציבורי - לא הייתי בחיים מדמיין לנהוג בכזה מצב שזה ישנה.

עכשיו לעניינו - לא אמרת איזה רכב עדיין יש לך.

יש המון קיטים גנרים (OMP , ספארקו וכו). רק חייבים לקחת בחשבון:

1. בסופו של יום - הן יותר מחליקות מהדוושות המקוריות (למעשה גם איפה שהן באות מקורי - צריך להיזהר כשנכנסים לרכב רטובים)

2. חייבים מאוד לוודא שהן מותקנות כראוי ומדי פעם לבדוק שהן מחוזקות ואין שום תזוזה (מניסיון).

3. לא יודע מה המצב בימינו - אבל בהחלט היו בזמני בארץ קנסות ואפילו הורדות על שינוי דוושות (אפילו זכור לי מקרה שבעלים של s2000 שהגיע עם כאלו מקוריות קיבל קנס והיה צריך להביא הוכחות מהיבואן שככה הגיע הרכב כדי לבטל אותו)

באיזה רכב מדובר?

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 48 דקות, RK כתב:

לא זוכר בעיה ב-FK2 שנהגתי עליה האמת.

כן, אעלה מחר כשאהיה ברכב. 

לפני 43 דקות, Liviur כתב:

ויש הרבה דברים ששווה לתרגל לפני (left foot breaking כנראה הרבה יותר משמעותי).

אני יודע לבלום אגב ברגל שמאל (לא אצלי ברכב כי גם שם אי אפשר לעשות את זה מפאת סידור הדוושות אבל נניח כשאני נוהג ברכבים אחרים, אוטומטיים, אין לי שום בעיה לעשות את זה) אבל אף פעם לא התחברתי לזה כי זה גוזל את הנוחות והיציבות של הגוף בהנחת רגל שמאל על המדרס. אם אני אנסה לבלום ככה בנהיגה חזקה, אני פשוט ארגיש חוסר ביציבות הגוף וזה קשה לי. 

לפני 48 דקות, Liviur כתב:

לא אמרת איזה רכב עדיין יש לך.

יש המון קיטים גנרים (OMP , ספארקו וכו). רק חייבים לקחת בחשבון:

הרכב שלי הוא מיטו, איטלקייה צנועה, שכחתי לציין למעלה. יש לך קישורים לדברים האלה? אני מניח שזה סוג של כיסויי דוושות כאלה מאלומיניום? כי יש כאלה מקוריים לרכב שלי באתרים איטלקיים אבל הם בגודל זהה פחות או יותר לדוושות המקוריות וזה לא יעזור לי. אני צריך כאלה ארוכים ו/או רחבים יותר.

לפני כשעה, RK כתב:

לא זוכר בעיה ב-FK2 שנהגתי עליה האמת

חושב שהתייחסו בזמנו ל- FK8 בעניין הזה. 

לפני 58 דקות, Liviur כתב:

בגדול מאוד - זו אחלה טכניקה לתרגל - אבל עד רמות מ א ו ד גבוהות - היא לא באמת חוסכת עד כדי כך הרבה זמן 

זה לא עניין של זמן, זה עניין של לעשות דברים נכון וכמובן הכיף והסיפוק מזה. ישנם עיקולים/פניות שאני לא אספיק לבצע גז ביניים בשיטה הרגילה (במקביל לשימוש במצמד) ופשוט אצטרך להוריד הילוך רגיל, בלי שימוש בגז ביניים ואז זה מבאס (זה כמובן תלוי בקצב הנהיגה). 

פורסם
לפני כשעה, BRAVO30 כתב:

אבל אף פעם לא התחברתי לזה כי זה גוזל את הנוחות והיציבות של הגוף בהנחת רגל שמאל על המדרס

הפעם היחידה שזו באמת היתה ״בעיה״ זה כשעברתי לקוילאוברים מאוד מכוילים במסלול + צמיגי 200TW (״סמי סליקס״) + נהיגת מסלול מאוד על המגבלות. וגם אז - עשינו סיבובים עם זה ועם זה - ולפחות במכונית הנעה אחורית קלה עם טורבו קטן - היה יתרון משמעותי ליכולת לסובב את הרכב יותר יעיל מאשר לדאוג לסל״ד המתאים. (ביום הלפני אחרון - המדריכה שהיתה איתי היתה בחורה שמתחרה על spec miata ומהירה ויעילה משמעותית ממני).

לגבי הדוושות עכשיו אני מבין , הדוושת גז ברכב מעוקלת נכון ?

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 40 דקות, Liviur כתב:

לגבי הדוושות עכשיו אני מבין , הדוושת גז ברכב מעוקלת נכון

לא ממש הבנתי את הכוונה אבל מחר אצלם ואעלה פה בכל אופן.

פורסם
בתאריך 5.10.2022 בשעה 17:17, RK כתב:

רק אציין שבתמונות המרווח בין הגז לברקס לא נראה גדול אבל אכן הוא גדול וגם קשה לראות שהבלם גבוה בהרבה מהגז. 

20221006_132049.jpg

20221006_132041.jpg

20221006_131954.jpg

20221006_131948.jpg

20221006_132120.jpg

פורסם

דווקא רואים שהבלם גבוה, אבל זה בסדר, הגובה אמור להשתוות כשהבלם לחוץ. המרווח באמת די גדול. תנסה לעגן את העקב ברצפה ולתת עם זה יותר יציבות, עבד לי ב-156.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

המרווח בהחלט דיי גדול ורואים את זה.

ומה שרואים פה כמו שזכרתי - הדוושות לא שטוחות אלא מעט קמורות - מה שמקשה על התקנה של סתם סט אפטרמרקט גנרי (אבל אפשרי)

Then dying is forgetting

פורסם

הלכתי ובדקתי ב-500 שלי (רגילה, לא אבארט), עושה רושם שהדוושות דומות, ואני מצליח לעשות היל/טו, תראה בתמונות. פשוט להתאים את התנועה. המידה 41, לא שאקיל אוניל או משהו.

C93B615D-26D9-47CC-BB54-A59C0A9D232A.jpeg

54260368-702C-44D6-A296-8AFDEEE40AC8.jpeg

4E1ED93C-EBB6-433D-B92C-5249D7A50691.jpeg

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, RK כתב:

הלכתי ובדקתי ב-500 שלי (רגילה, לא אבארט), עושה רושם שהדוושות דומות, ואני מצליח לעשות היל/טו, תראה בתמונות. פשוט להתאים את התנועה. המידה 41, לא שאקיל אוניל או משהו.

C93B615D-26D9-47CC-BB54-A59C0A9D232A.jpeg

54260368-702C-44D6-A296-8AFDEEE40AC8.jpeg

4E1ED93C-EBB6-433D-B92C-5249D7A50691.jpeg

כשאתה נוהג או כשהרכב עומד בחנייה? בחנייה אני גם יכול להניח ככה את הרגליים ולהיות שמח שאפשר לעשות את זה, אבל זה משתנה בנהיגה ברגע האמת כשאתה רוצה ליישם את זה. אם אתה מצליח לעשות את זה באמת בנהיגה, כולל נהיגה רגילה בתוך העיר ב- 500, אשריך! 

וכן, זו הפוזיצייה שאני משתמש בה גם מבחינת מנח הרגליים. יש מצב אגב שדוושת הגז נוטה יותר שמאלה מאשר אצלי? נראה ככה בתמונות וזה יכול להקל.

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
פורסם

בנהיגה כמובן. לגבי דוושת הגז צריך לראות בפועל. מאיפה אתה בארץ?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

וואלה, סחתיין. אני מהמרכז. בתמונות נראה שהדוושה אצלך ממש נוטה שמאלה לעומת שלי, לדעתי זה מקל ממש למרות שהמרווח בין הגז לברקס אצלך כנראה דומה לשלי. ואולי (קשה קצת לשפוט מהתמונה), גם נראה שהגובה של הברקס יחסית נמצא באותו גובה של הגז או לפחות נמצא בנקודה נמוכה יותר מאשר אצלי. 

• תוכן חדש...