Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דירה בטאבו משותף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב ומבורך לכולם,

בחיפושי אחרי דירה במחיר שאפשר לעמוד בו, נתקלתי בדירה יפה ובמחיר יחסית זול, כשנכנסתי לפרטים ראיתי שזה טאבו משותף...

אשמח מאוד להבין מה זה אומר טאבו משותף, והאם שווה להיכנס לכזה דבר?

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

כנראה עדיין לא עשו פרצלציה לבניין.

ממליץ להתייעץ עם עו"ד,

אתה תצטרך גם ככה אחד כזה לצורך קנית הדירה (זאת או אחרת)

• אהבתי 1

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם (נערך)

זה לא ש"לא עשו פרצלציה לבניין", אלא ב-99 אחוז מהמקרים בגלל שלא ניתן לעשות פרצלציה, בגלל מגבלות תב"ע (הגדלת צפיפות).

זה אומר שאתם בעצם שותפים באותו נכס, שרשום כיחידת דיור אחת.

מעבר לעניין הרישום המשפטי, יש את כל הרשויות האחרות (חברת חשמל, תאגיד המים, העירייה) שגם מבחינתן מדובר ביחידת דיור אחת, על המשתמע.

עניין נוסף הוא משכון הדירה- מבחינת הבנק, מדובר בנכס אחד, שניתן לרשום עליו משכנתא אחת (ראשונה) וכל משכנתא נוספת תהיה בדרגה נמוכה יותר. 

ואם כבר דיברנו על משכנתא, אז אם אחד ה"שותפים" מפסיק לשלם, הבנק מממש את כל הנכס.

הלך גם הכסף (והבית) של השותף.

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 29 דקות, natco כתב:

זה לא ש"לא עשו פרצלציה לבניין", אלא ב-99 אחוז מהמקרים בגלל שלא ניתן לעשות פרצלציה, בגלל מגבלות תב"ע (הגדלת צפיפות).

זה אומר שאתם בעצם שותפים באותו נכס, שרשום כיחידת דיור אחת.

מעבר לעניין הרישום המשפטי, יש את כל הרשויות האחרות (חברת חשמל, תאגיד המים, העירייה) שגם מבחינתן מדובר ביחידת דיור אחת, על המשתמע.

עניין נוסף הוא משכון הדירה- מבחינת הבנק, מדובר בנכס אחד, שניתן לרשום עליו משכנתא אחת (ראשונה) וכל משכנתא נוספת תהיה בדרגה נמוכה יותר. 

ואם כבר דיברנו על משכנתא, אז אם אחד ה"שותפים" מפסיק לשלם, הבנק מממש את כל הנכס.

הלך גם הכסף (והבית) של השותף.

הזיה.

מדינת חלם.

פורסם

לא מדינת חלם אלא מדינה בעלת היסטוריה מורכבת, כולל זו של החקיקה. שיטת השיתוף במקרקעין היא מורשת של הטורקים.

בכל מקרה תזקק לייעוץ משפטי. מצא לך עורך דין המתמחה במקרקעין לבדוק את העסקה בעזרתו.

בינתיים, להשכלה כללית, ככל את המונח "מושע" (יכול להופיע גם בכתיבה אחר).

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

צריך לעשות הפרדה בין טאבו משותף, מושע וחברת גוש חלקה/אגודה שיתופית.

בעוד שבאחרונות ניתן לרוב לעשות הפרדת רישום, בראשונה בדרך כלל אי-אפשר.

בנוסף, באחרונות החלוקה בין הרשומים מוכרת על ידי כל שאר הרשויות.

כמו שאמרו- לפני ביצוע מהלך - עו"ד מומחה למקרקעין, ולא עצות בפורום

עריכה אחרונה על ידי natco

פורסם (נערך)

לא קשור לפרצלציה.

מוכרים דירות טאבו משותף גם בבניינים שעברו פרצלציה.

בלקסיקון של היום טאבו משותף, זה דירה מפוצלת לא חוקית שנמכרת לשני אנשים. א’’א לקבל משכנתא, (רק אם אתה עושה קומבינות מטורפות שהם לא לגמרי חוקיות). אתה חי בדירה לא חוקית, בדרך כלל מונה מים וחשמל אחד, אתם צריכים להתקין מונה נוסף ולהתחשבן ביניכם, והכי חשוב אתה ערב לכל התשלומים של השותף.

נקודה נוספת, אם ח’’ו הבניין יפול ברעידת אדמה, הזכויות שלכם בחלקה הם = דירה אחת. 

לא מומלץ בכלל!

למרות שאני מכיר כמה שעשו את זה, (בבני ברק רואים את זה פה ושם) והם מרוצים, זה משהו מאוד בעייתי ומסוכן.

דירה נפרדת חוקית בבניין שעדיין לא עשו פרצלציה, זה סיפור שונה לגמרי,  וצריך לבדוק כל מקרה לגופו.

ברוב המקרים אין פרצלצייה בשנה שנתיים ראשונות בגלל התעצלות של היזם או העו’’ד, אם אין בעיות של בנייה לא חוקית בבניין או דברים אחרים, אתה יכול לקנות ולקבל משכנתא מלאה..

אבל אתה חייב עו’’ד שיבדוק מה הסיפור.

עריכה אחרונה על ידי - XM -

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

הייתי עושה סיבוב לועדת תכנון ובנייה של היישוב לפני ביקור אצל העו"ד, ומברר מולם את המצב הנוכחי של מעבר מטאבו משותף/מושע/אגודה וכו' וכו' וכו' לפרצלציה וכמה זמן אמור להיות העניין, מהן העלויות (אולי יש כבר תהליך מוכר אצלם ואפשר לשלם עבור פרצלציה אישית - {היה בתל אביב עוד לפני שעשו לכולם פרצלציה באזור שכונת התקווה - פשוט אף אחד לא רצה לשלם על זה[הם משמלמים על זה כמובן דרך הארנונה שלהם - אאל"ט]}) על הדירה הספציפית שאתה קונה. כמובן שעניין המימון יהיה בעייתי כי לך תוציא הלוואה ולא משכנתא על הדירה הזו ואז להתחיל מחדש את התהליך של המימון, עלויות המימון השונות והתכנוניות שיכול להיות שיש בבניין. לא מנסה להרתיע אותך מביצוע עסקה פשוט רוצה להעביר את המחשבה שאתה צריך יותר להשתמש באנשי מקצוע שנמצאים בסביבה ומכירים את מי שעובד שמה.

בוועדת תכנון ובנייה, בבנק שיממן לך את הלוואת הגישור עד לשינוי הפרצלציה (אם יש בכלל) וכו' וכו', האדריכל שיאשר את התוכנית בניין של הדירה שלך (אאל"ט)

• אהבתי 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

WTF זה פרצלצייה?...

האם זה כמו שאני מדמיין לעצמי (תמונה להמחשה)?

pretzelated | Photo by sarah.c | the1pony | Flickr

• אהבתי 1
  • מצחיק 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 13 שעות, _-? כתב:

הזיה.

מדינת חלם.

במחילה,

במה אשמה המדינה הפעם?

אני אנסה להסביר שוב, ואשתדל גם הפעם לא לצאת שיפוטי, גזען או UN/PC למרות שזה מאד קשה:

לרוב המצב הנ"ל נוצר בעקבות קומבינות שנעשו על-ידי האזרחים, שדווקא אינם נמנים על שומרי החוק האדוקים.

במגזרים מסוימים, בעקבות אילוצים שהם טיפוסיים לאותו מגזר, וצפיפות דיור (שאולי בה המדינה כן אשמה) פשוט לא מקובלת בעולם המערבי, כשמותר 5 יח"ד על המגרש, בונים 10. 

ואז יש בבניין לא 5, כי אם 10 דירות ב"טאבו משותף".

ומאחר והמדינה, מוסדותיה וחוקיה אינם נר לרגליהם של אותם מגזרים, העובדה שהדירות אינן רשומות באותם מוסדות, אינה מעלה או מורידה מסגולותיהן הטובות של אותן דירות.

אותם מגזרים ממילא אינם משתמשים בשרותי הבנקים המסחריים ללקיחת משכנתא, ובמקרים של סכסוכים בין בעלים, יש להם גם מוסדות בוררות פרטיים משלהם. 

פורסם

ברמה עקורונית אתה צודק 

למרות שאני אישית נתקלתי בכמה מקרים שזה לא קשור למגזר אלא קבלן/יזם בנה לא חוקי 

דוגמה ששמעתח ממקור ראשון.

קבלן קיבל אישור לדירת 100 מ"ר.

מכר אותה כ110 מ"ר.

בפועל שם קירות גבס בסלון ובאחד החדרים כך שתהיה דירת 100 מ"ר.

ואחרי קבלת טופס 4 ולפני אכלוס "תיקן" את הדירה חזרה ל110 מ"ר.

תכלס, אולי הדיירים הרוויחו. ישלמו פחות ארנונה.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 7 שעות, ברווז כתב:

WTF זה פרצלצייה?...

פַּרְצֵלַצְיָה - חֲלֻקַּת שֶׁטַח אֲדָמָה לַחֲלָקוֹת אוֹ לְמִגְרָשִׁים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תודה דרדוויל,

אחרי שלא קיבלתי מענה מזה זמן לשאלה בדקתי בגוגל.

אתה הראשון שענה :mm_yeah:

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, om2 כתב:

ברמה עקורונית אתה צודק 

למרות שאני אישית נתקלתי בכמה מקרים שזה לא קשור למגזר אלא קבלן/יזם בנה לא חוקי 

דוגמה ששמעתח ממקור ראשון.

קבלן קיבל אישור לדירת 100 מ"ר.

מכר אותה כ110 מ"ר.

בפועל שם קירות גבס בסלון ובאחד החדרים כך שתהיה דירת 100 מ"ר.

ואחרי קבלת טופס 4 ולפני אכלוס "תיקן" את הדירה חזרה ל110 מ"ר.

תכלס, אולי הדיירים הרוויחו. ישלמו פחות ארנונה.

לא מדובר פה על חלוקת דירה כמו שהוא שאל.

הדיירים ישלמו ארנונה על 100 מ"ר עד שיום אחד העיריה תצא במבצע מדידות והחגיגה תיגמר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...