Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי שידת נעליים לבנה שקניתי באיקאה (כזו - סט של 3)

ואני רוצה להוסיף לו פלטת עץ מעל כמו שאפשר לראות בתמונות

דיברתי עם נגר, אבל המחיר יוצא ממש יקר (מעל 500 שח), 
השאלה שלי היא איך אני יכול לעשות דבר כזה בעצמי?
ביררתי עם חנויות עץ והגודל של הפלטה לא סטנדרטי מה שמסבך את העניין
הגודל שאני צריך בס״מ: 154x 16 X 3

מאיפה ניתן לקנות עץ שיוכלו גם לחתוך לי אותו במידה?
ואיזו לכה עלי לשים כדי שיהיה גימור טבעי של העץ (לא מבריק)

המטרה שהטקסטורה של הפלטה תיראה כמו בשולחן בתמונה

305204649_10226264691057195_4902063373624513314_n.jpg

305271415_5402598289787562_7331300824619760230_n.thumb.jpg.8748438a0f2d47eb75ad800ed7f9feb4.jpg

551504184_WhatsAppImage2022-09-08at21_43_52.thumb.jpeg.1d748e3ad2a6a7dadfbc3991527d6b5a.jpeg

עריכה אחרונה על ידי Yuri Abaev
פורסם (נערך)

אם אתה יכול להתפשר קצת על עומק המדף, זה יכול להתאים:

https://shop.guetaavigdor.co.il/product/עץ-אורן-מוקצע-בפרופיל-32x142-ממ/

לינק לדוגמה, לא יצא לי להזמין אצלם. זאת מידה יחסית נפוצה של דקים.

בשביל לקבל בדיוק 160 מ"מ אין מנוס מקניית קורה עבה יותר, לחתוך לאורך ולרוחב, להקציע וכיו"ב. עולה כסף כי אלה החיים.

עוד אופציה - לפעמים אני מוצא בטמבוריות / אייס אורן למינציה בעובי 22/28 מ"מ. לא בדיוק אותה טקסטורה ועדיין תצטרך לשלם למישהו שיחתוך אבל עלול להיות זול יותר במקצת. אגב, אם הצעת המחיר המקורית כוללת גימור - תקשה למצוא זול יותר.

לינק לדוגמה

https://shults.co.il/shop/עץ/פלטות-עץ-מלא/פלטת-לאמי-אורן-עובי-28-ממ/

פלטה של 245 על 40 בעובי 2.8 תעלה כ-300₪.

לא מכיר אופציה צרה יותר, כך שאני בספק אם תחסוך פה.

עריכה:

אם אתה רוצה שייראה *בדיוק* כמו בתמונה האחרונה - נדרש עץ שונה מאורן פשוט/זול. נראה על פניו כמו אשא ash או אולי ליבנה. יותר מ-500₪...

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

יש לי משהו דומה בבית.

אני אישית לקחתי פלטת עץ אורן שמצאתי ברחוב. חתכתי עם גיקסו. (את הצד הפחות ישר שמתי פנימה )שייפתי ושמתי שמן עץ (אישתי לא רצתה לכה)

והדבקתי עם כמה נקודות של סיליקון פשוט...

בזמנו (לפני כשנה וחצי) שביררתי פלטת עץ כזאת (אורן) עלתה פחות מ150 שח 

לא יודע איך הציעו לך 500 שח.

אולי דיברת על עצים יקרים יותר

עריכה אחרונה על ידי om2

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, hans כתב:

עוד אופציה - לפעמים אני מוצא בטמבוריות / אייס אורן למינציה בעובי 22/28 מ"מ

מה זה אורן למינציה?

לפני 8 שעות, hans כתב:

אגב, אם הצעת המחיר המקורית כוללת גימור - תקשה למצוא זול יותר.

יכול להסביר מה זה כולל גימור?

עריכה אחרונה על ידי Yuri Abaev
פורסם (נערך)

הקצעה, שיוף ומריחת שמן/לכה לבקשתך.

אורן למי / למינציה - פלטה שמורכבת מהדבקות של חתיכות דקות. יש לזה כמה וריאציות. סתם לדוגמה:

https://www.rozenfeld.co.il/product/עץ/מדף-מעץ-אורן-60x150-סמ/

או כזה:

https://www.ace.co.il/3718023?ref=pmax&camp=general&gclid=Cj0KCQjwyOuYBhCGARIsAIdGQRNXYplnUkxg57Lt2K_KX53aSiCA5TNQlzzlv9FEWbit9r3fZ43QjzsaAh_hEALw_wcB

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בגדול, הכל תלוי ברמת הכלים שיש לך וביכולות הטכניות שלך. 

אם אין לך את הכלים המתאימים, הסיפור לביצוע עצמי יעלה לך הרבה יותר מאותם 500 ש"ח שביקשו ממך בסופו של דבר. 

אני הייתי רוכש את העץ שהנס לינקק (לא נשמע טוב:hihi: )אליו, וחותך ממנו חתיכה נוספת כדי להגיע לאותם 160 ממ. 

מצריך מסור עגול ומשהו שיאפשר לו לחתוך ישר על פני מרחק גדול. מצריך קצת ניסיון בעבודה עם מסורים. ושים לב שתצטרך לחתוך גם את החלקים המעוגלים שמגיעים ככה בעץ לפני ההדבקה.

השלב הבא יהיה הדבקה. מצריך קליבות ודבק נגרים. מצריך אפשרות כלשהי למניעת התעקמות בזמן ההדבקה (פתיר בקלות).

השלב הבא יהיה עיגול הפינות החיצוניות (לא להשאיר קצוות חדים). זה כבר ניתן לעשות ידנית עם נייר ליטוש, ומפה אפשר להשקיע עוד ועוד כספים על אפשרויות חשמליות, פניאומטיות וכולי. 

אם שווה לך, בהצלחה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בהרבה פחות מ 500 ודרך האינטרנט תזמין לך חתיכת אורן חתוכה למידה שאתה רוצה (תביא בחשבון שיש הרבה שארית, מקסימום תמכור לי במחיר העלות....)

למשל במחסן עצים כמו גואטה אביגדור (גגל).

גימור הכי קל זה בשמן או ורנית לעץ של טמבור בגוון שאתה רוצה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...