Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול האם רכישת רכב בסוכנות רכבים כגון: אוטו סנטר היא רכישה בטוחה?

מהיכן מגיעים הרכבים לאולמות התצוגה?

איזה בדיקות נעשות להם?

ואם יש כאן אדם שכבר רכש ממקומות מסוג זה רכב אשמח לשמוע הערות והארות על הרכישה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרכבים מגיעים ממבחר מקומות. החל מהשכרה וליסינג, ובנוסף פרטיות שביצעו טרייד אין למשהו אחר במגרש \ לרכב חדש (במקרה של אוטו דיל ואוטוסנטר הם מקושרים ליבואנים).

בכל מקרה הייתי לוקח לבדיקה ולא מסתמך על בדיקות שהם ביצעו לרכב. והייתי חשדן, אבל לא הייתי נמנע מלרכוש מהם רכב.

גיא

פורסם

במידה ואני מבקשת פרטים על רכב מסויים, יש אפשרות לומר כמה ידיים הוא עבר ומי היו הבעלים שלו קודם לכן?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

יש להם את הרישיונות, הם ידעו להגיד יד וכו'. לא היתי חושש שהם ירמו לגבי מספר הידיים. אפשר להכניס את זה לחוזה. לגבי מי היו הבעלים קודם, אפשר לקפוץ למשרד הרישוי ולברר, לראות כל שהידיים היו פרטיות.

גיא

פורסם

אוטוסנטר הם הטרייד אין הרישמי של קבוצת מאיר הונדה וולבו ושל חברת ההשכרה באדג'ט.

פורסם

הרץ, ולא באדג'ט. הרץ שייכת לקבוצה שמייבאת בנוסף לוולוו והונדה, גם את יגואר. (ועכשיו הם גם הבעלים של חברת הביטוח הפיניקס).

גיא

פורסם
...וגם הבעלים של מכבי חיפה.
שאיך זה קשור ?

:?

לדעתי אם אפשר לקנות מבן אדם פרטי, אז מדוע להתעסק עם רכבים בעלי עבר לוטה בערפל...

כל הסוכנויות האלה (אוטודיל, אוטוסנטר וכו'...) זה סוחרי רכב עם חליפות ושם עסק באנגלית כדי

לתת אפקט פסיכולוגי...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
במידה ואני מבקשת פרטים על רכב מסויים, יש אפשרות לומר כמה ידיים הוא עבר ומי היו הבעלים שלו קודם לכן?

ל'

כמי שרכש (עבורו ועבור אחרים) כמה וכמה מכוניות מסוחרים, אנסה לשתף את הגולשים בניסיוני:

1. סוחר הוא סוחר ולא משנה איך קוראים למקום בו הוא עובד "אוטו סנטר", "טרייד אין"ת טרייד אין רשמי של יבואן, וכו'

ולכן יש לנקוט אמיד בדרך של "כבדהו וחשדהו"

2. לסוחרים במקומות אלו אין בדרך כלל מושג ירוק על ההסטוריה של הרכבים אותם הם מוכרים ולכן רוב מה שהם יספרו לך על מצב הרכב הוא השערה מלומדת שלהם (ולפעמים גם מבוססת על בדיקה במכון של הרכב)

ולכן: אני לא קונה רכב מסוחר, לפני שדברתי עם הבעלים הקודמים (אני מבקש לראות את רישיון הרכב, זוכר את פרטי הבעלים בע"פ, ומאתר אותם מאוחר יותר) לבעלים הקודם כבר אין אנטרס לא להגיד את האמת, וזה כבר הציל אותי בדקה ה-90 שלוש פעמים...

3. רצוי לגשת למשרד הרשוי לפני הקניה אם מדובר ברכב שעבר יותר מיד אחת כדי לבדוק בעלות קודמת של חברה או ליסינג (ניתן לעיתים לגלות זאת ע"י הבחנה במדבקה או טבעת של דלקן בפתח מילוי הדלק, או שם הבעלים הראשון בספר הרכב - אם קיים.

4. רצוי לקנות במקום שלאחרים היה נסיון טוב איתו - אני קניתי עבור חבר סיטרואן AX שנת 1993 במחיר מגוחך של 5000 ש"ח - אחרי 8(!) חודשים הגיר הפסיק לתפקד בוקר אחד והסתבר שהתקלה נובעת מהתבקעות של החלק הקדמי של השלדה שהולחם בעבר (הרכב עבר תאונה קשה כנראה)

חזרנו לסוחר שקנינו ממנו את הרכב וקיבלנו את כל הכסף בחזרה, וכן, כבר קניתי אצלו רכבים נוספים, ושלחתי עוד אנשים...

5. בהצלחה, ובזהירות...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני אישית לא חושב שהמקומות הללו הם מקום ראוי לרכוש רכב,

ניתן במבט מהיר לראות שהרכבים במגרשים הללו עברו הרבה.

גם אני התלבטתי לגבי קניה מהם כיוון שזה מאוד קורץ לבצע קניה כאילו בטוחה כזו.

מצד שני לרכוש בשוק הפרטי לא יותר בטוח, גם צריך להתרוצץ כמו משוגע בכל הארץ ולשמוע את כל הבולשיט שמאכילים אותך עד שאתה רואה את הגרוטאה, וגם צריך לדאוג מ 100 דברים שיכולים להשתבש כמו רכבים משועבדים, משוכפלים, גנובים, עם שאסי, עם עבר מפוקפק ...

ואחרכך דקה אחרי שהרכב בידך אין לך שום אחריות.

כמובן שהפתרון המתבקש הוא פשוט ללכת לסוכנות אבל גם פה יש את עניין העלות.

אני אישית פשוט הלכתי לחברת ליסינג, ויש לכך פלוסים ומינוסים אך מבחינתי הפלוסים ניצחו:

מינוסים - רוב הדגמים הם דגמים משעממים (ראה פוקוס, 323 , ..) וגם מאובזרים פחות מהרגיל.

- חלקם עבר התעללות (למרות שנראה לי שזה קורה פחות כיום).

- הבעיה במכירה (לא ידוע עדיין כיוון שלא מכרתי).

פלוסים - יש מבחר גדול של רכבים.

- יש לפעמים דגמים יוצאי דופן (סאאב לדוגמא).

- אתה יודע איזה "יד" הרכב ושאינו משועבד או משוכפל.

- הם טוענים ש "שאסי" אין דבר כזה אצלם (נמכר לסוחרים).

- אתה מקבל את הרכב כמעט כמו חדש (ניקוי יסודי מאוד + תיקוני מרכב).

- יש אחריות למנוע + גיר ל שנה!.

- ניתן לקבל הנחה משמעותית מהמחירון (הם די גמישים).

אני רכשתי MPV, ונהנה מכל רגע, הרכב כמו חדש, הוא עלה לי חצי מרכב חדש כזה, קיבלתי הנחה של 15% (עם השנים ההנחה הזו תתבטא באחוזים גבוהים יותר שאוכל להוריד ממחיר הרכב כאשר אמכור אותו).

ממליץ בחום.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

את הסובארו WRX שלי רכשתי מאוטו סנטר.

היא היתה שמורה מאוד ועברה 2 בדיקות בלי בעייה בכלל.

ייתכן שחלקכם מכירים את הבעיה שהיתה לי.

האוטו נמצא בימים אלו במוסך בהחלפת מנוע לחדש.

כל זה במסגרת האחריות של אוטוסנטר.

אם לקנות ממקומות כאלו זה אך ורק בגלל ובזכות האחריות שלעיתים חוסכת המון (כסף ואפילו זמן). אם הייתי קונה את הרכב מאדם פרטי, הייתי כבר פושט את הרגל אחרי מה שכבר החליפו לי במסגרת האחריות של אוטוסנטר.

בהצלחה לכל המעוניין לרכוש.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם
שאיך זה קשור ?

:?

QUOTE]

המשפט הנ"ל היה בין הראשונים, שנאמרו לי, כשנכנסתי לסוכנות אוטוסנטר בחוצות המפרץ. כנראה הם חושבים, שהשם "יענקל'ה שחר" הוא מקדם מכירות מצוין (באיזור חיפה זה כנראה גם נכון).

בכל אופן, חזרה לנושא השרשור, החסרון המרכזי בסוכנויות אלה הוא שהמוכר אינו מכיר את הרכב. שלושת היתרונות המרכזיים הם: תיק הטיפולים, שלרוב מצורף לכל רכב, ישור הקו המקיף למדי, שהרכב עובר לפני המכירה, והאחריות שניתנת אחריה. לדעתי, לסוכנויות שמוכרות כלי-רכב מיד ראשונה פרטית (אוטוסנטר, אוטודיל וכו') קיים יתרון בכך שהבעלים הראשון היה פרטי ולא רכב ליסינג או השכרה שהיחס אליו היה שונה לגמרי. הרבה אנשים משתמשים בסוכנויות אלה כטרייד-אין וחוסכים את הכאב-ראש הכרוך במכירת רכב של פרסום בעיתון, התמקחויות, התעסקות בקטנות וכו' ותמורת החסכון הזה מוכנים להפסיד כמה אלפי ש"ח ממחיר המחירון.

יחד עם זאת, חשוב להיות עירניים לעובדה, ש-"סוחר הוא סוחר הוא סוחר", ולקחת את הרכב לבדיקה מטעמך, כי לי כבר קרה פעמיים שבבדיקה התגלה רכב עם כיפופים בשילדה והסוכן אמר: "זה סתם שטויות, זה לא שאסי, שאנחנו ניתן לך רכב עם שאסי? זה רק מכות מחניה. המכון סתם ממציא דברים כדי שתבוא אליו לבדיקה שוב ותוציא עוד 400 ש"ח".

פורסם
את הסובארו WRX שלי רכשתי מאוטו סנטר.

היא היתה שמורה מאוד ועברה 2 בדיקות בלי בעייה בכלל.

ייתכן שחלקכם מכירים את הבעיה שהיתה לי.

האוטו נמצא בימים אלו במוסך בהחלפת מנוע לחדש.

כל זה במסגרת האחריות של אוטוסנטר.

אם לקנות ממקומות כאלו זה אך ורק בגלל ובזכות האחריות שלעיתים חוסכת המון (כסף ואפילו זמן). אם הייתי קונה את הרכב מאדם פרטי, הייתי כבר פושט את הרגל אחרי מה שכבר החליפו לי במסגרת האחריות של אוטוסנטר.

בהצלחה לכל המעוניין לרכוש.

האחריות היא לחלקים מסויימים או שלא?

ומה תקופת האחריות?

ל'

פורסם

QUOTE=נהגת שודים]האחריות היא לחלקים מסויימים או שלא?

ומה תקופת האחריות?

ל'למיטב ידיעתי האחריות היא לכל חלקי הרכב.אני מאמין שבוודאי ישנם סייגים כאלו ואחרים. אשמח להראות לך (בהזדמנות הראשונה...) את ספר האחריות שאת מקבלת מאוטוסנטר ברגע שאת קונה מהם רכב.

בכל מקרה, אני ממליץ מאוד על הרכישה משם כי לעיתים ואף פעם אי אפשר לדעת מתי - האחריות הזו שווה הרבה כסף. שווה רק בשביל השקט הנפשי.

בהצלחה.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

QUOTE=רנזי]למיטב ידיעתי האחריות היא לכל חלקי הרכב.אני מאמין שבוודאי ישנם סייגים כאלו ואחרים. אשמח להראות לך (בהזדמנות הראשונה...) את ספר האחריות שאת מקבלת מאוטוסנטר ברגע שאת קונה מהם רכב.

בכל מקרה, אני ממליץ מאוד על הרכישה משם כי לעיתים ואף פעם אי אפשר לדעת מתי - האחריות הזו שווה הרבה כסף. שווה רק בשביל השקט הנפשי.

בהצלחה.האחריות מוגבלת גם למספר ק"מ? או שניתן "לחרוש" עם הרכב את כבישי הארץ?

ל'

• תוכן חדש...