Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אנשים זקנים נוהגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, aviaviavi כתב:

אז לא ייעשו שינויים כי זה מסובך?

לא, אם ההשקעה תביא לשינוי לא מורגש.

לפני שעה, aviaviavi כתב:

זיקנה מלווה בירידה ביכולות קוגניטיביות בין היתר באופן גורף. יכולות קוגניטיביות הן אבן היסוד של נהיגה.

ולי יש מראש יכולות קוגנטיביות פחותות משלך, ועדיין יש לי רשיון.

זה שיש פחות, לא אומר שאין מספיק. 

לפני שעה, aviaviavi כתב:

מה הקשר לאלה שעברו רק בטסט עשירי? הם בהכרח נהגים פחות טובים מאלה שעברו בטסט ראשון?

אולי הוא עבר טסט עשירי כי היכולות הקוגנטיביות שלו גבוליות, אז נקודת הפתיחה שלו פחות טובה, בוא נבדוק אותו לעיתים תכופות יותר.

לפני שעה, aviaviavi כתב:

מכביד - כן, אבל בטווח הסביר

סביר לפי מה? אתה יודע לומר בכמה כסף מדובר?

וכמה תאונות קטלניות/קשות או בכלל עם נפגעים נגרמות ע״י נהגים קשישים אתה יודע לומר?

לפני שעה, aviaviavi כתב:

אם המדינה תחליט ללכת על זה היא תצליח

שוב, זה לא ענין של הצלחה. זה ענין של עלות תועלת. האם שווה להשקיע x כדי לשפר ב-y. כשאף אחד פה לא יודע מה הערך שלהם אבל אין בעיה לזרוק שזה ״בקלות״. ונניח תחשב ותבין בכמה כסף מדובר, ואז תגלה שזה יחסוך לך 10 הרוגים בשנה. 

נשמע שווה? ואם יתברר שאת אותו כסף אתה יכול להשקיע במקום אחר ולחסוך 50 הרוגים בשנה? ואין לך תקציב לשניהם. מה תבחר?

נורא קל לקחת איזה מקרה נקודתי, להצביע בו על בעיתיות מסויימת ולהביא פתרון, כאילו אין מערכת שלמה מסביב שצריכה ליישם אותו, גורמים משפיעים אחרים, תקציבים, בעיות נוספות שאולי חשובות יותר. הכל סבבה, וזו הבעיה היחידה שיש לפתור. זו ראיה צרה של כותבי פורומים, לא של מי שמנהל את המערכת ואמור לראות את התמונה הכוללת.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

ומהו הגיל הזה? 

פוטייטו, המפגשים עם אנשים מבוגרים הוא לחם חוקי, ואולי תופתע, אבל יש לא מעט בני 85-90 ויותר חדים כתער עם כושר גופני שלא היה מבייש בני 70.

יש לי ביקורת על המרב"ד, אבל הוא עובד לפי קריטריונים שמקובלים בארצות "נחשלות" כמו קנדה. הביורוקרטיה שלו בעייתית.

ואני מידי פעם שומע על כאלה שלא שמו לב והורידו ילד במעבר חציה.

הקריטריונים לא מסוגלים לאתר את הנהגים המסוכנים.

צריך לשנות את השיטה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

תראה, צריך להוריד מהכביש אנשים שמוציאים ילדים מהרכב לצד הכביש ולא המדרכה תוך סיכון עצמם וילדיהם, חוסר מודעות סביבתית. רמז: הם בני 30-40. אז נוריד מהכביש כל אחד מלידת ילדו הראשון ועד שצעיר ילדיו בן 10.

צריך לקבוע גיל מינימום לנהיגה 21, אפילו 24. הרי הנהגים הצעירים מעורבים בתאונות בהיקפים הרבה יותר גדולים מבני 30 ומעלה.

דרך אגב, אני מציע שתבדוק מה גילם של אותם אלה ש"הורידו ילד במעבר חציה". אין לי הסטטיסטיקה, אבל אני משוכנע שבעניין הזה בני גילך הרבה יותר מסוכנים מבני גילי. ההורמונים של בני 20-30 דוחפים אותם להתנהגות מסוכנת. כפי שאמר פעם אדם חכם - דומני שהיה זה צ'רצ'יל - שאם לא היו בני 18 לא היו מלחמות.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם כל,אני לא בן 18 ואתה לא בן 85.

מי אלה בני גילך ובני גילי אין לי מושג.

לא אמרתי להוריד מהכביש,ולא להוציא להורג ביריה.

אמרתי שההתדרדרות בראיה,שמיעה,תפיסה מרחבית עלולה להיות הרבה יותר חדה בין גיל 82 ל84 מאשר בין גיל 24 ל26.

ועל כן שיטת הבדיקה שקיימת כיום לא מצליחה לאתר את זה.

נגד נהיגה מסוכנת יש אכיפה וחינוך תעבורתי ושיעורי נהיגה.

זה שהם לא מספיקים לדעתך,זה עניין אחר ולא קשור.

שוטר לא יכול לשלול רשיון לבן אדם מבוגר כי הוא מבוגר או לאישה כי היא אישה.

הוא כפוף לחוקי תנועה וענישה.

יש גם בעיות בקרב בני 18,איך זה רלוונטי לדיון על אנשים מבוגרים?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

פות"ש תשמע, בהחלט זו בעיה.

בלי להכליל, אבל אכן יש את התופעה שנהגים מבוגרים מידי עולים על ההגה וגורמים לכל הפחות לעצבים לנהגים שמאחוריהם.

יש במושב שאני גר מישהו שאם הוא יצא לפנייך בבוקר מהבית, זה 5 דקות לסיים מושב של 3 רחובות במקום שיקח דקה....

או שהם גם עם תגובות מאוד איטיות להכל.

צריך יותר התערבות בדילול שלהם על הכבישים.

ויש גם את האלצהיימר ודמנציה, היה לי קרוב משפחה שהגיע אלי למוסך ולאחר מכן היה צריך לעשות כיוון פרונט, שלחתי אותו למכון פרונט 2 רחובות ממני, מקום מוכר ומרכזי בעיר.

חזר אלי אחרי 5 דקות, "שכחתי איך מגיעים למכון פרונט, תצייר לי על דף איך מגיעים לשם"...

באותו רגע התקשרתי לאשתו ולא נתנו לו לנהוג יותר אחרי זה.

• אהבתי 1

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

כל אוהבי הסטטיסטיקות שנעלבים והצעירים הפוחזים עוקפים אותם מהר מדי,

הבעיה עם קשישים נוהגים מסויימים היא לא תאונות בדרך כלל, בטח שלא כאלה עם נפגעים כי על 15 קמש יוצאות תאונות שלא מדווחות לאף אחד. 

אבל ללא ספק הורדת כל חולי הדמנציה שבני המשפחה שלהם לוקחים את הזמן מהכביש, יצמצם פקקים, עומסים, צפירות, עצבים, עקיפות.

למה תמיד בכביש מהיר לא פקוק רואים זקנים בנתיב האמצעי על 50 קמש? וכמה תאונות קרו בגלל זקנים שהכניסו צעירים לעצבים ו״מוד״ עצבני יותר? הסטטיסטיקות תתקשה לספור את זה.

סבא שלי היה לא מזמן אחד מאלה, ואם אמא שלי לא היתה פעילה יחסית הוא היה ממשיך לנסוע חופשי עוד חודשים, ברחובות ראשון לציון על 15 קמש מוסיף לפקקים. הרי מי רוצה למכור לאבא שלו את האוטו ולהכניס אותו לבית אבות. יש לי תחושה שבישראל הרוב יחכו שיהיה הרבה יותר קיצוני לפני שהם ידאגו שהקשיש לא ינהג, זה יותר קל.,

אז מנגנון שיתפוס את זה יותר אקטיבית לטעמי נחוץ. רואים כל יום נהגים כאלה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
לפני שעה, עידן משה כתב:

נתחיל עם הצעירים שלא יודעים לנהוג (או יותר נכון: נוהגים כמו מהיר ועצבני), לדעתי האישית, הרבה יותר קריטי.

כל הנהגים שנותנים גז בקופרות/גולטיות למניהם אף פעם לא ״כמעט״הורידו אותי עם האופנוע,הם אומנם לא מאותתים אבל מסתכלים במראות. 

כל הסבתות וסבים שלא נוסעים,הפסקתי להתרגש מכמות הפעמים שרוצים להוריד אותי. 

או מכמות הפעמים שהכניסו אותי למוד גרזון בכביש.(למרות שזה אשמתי שנותן לזה להשפיע עלי)אבל קשה להשאר אדיש לזה שסבתא אחת עוד שנייה נכנסה בך ברמזור כי היא לא יודעת להעריך את המרחק.(ושאתה עם דו גלגלי,עדיף למות מאשר לקבל חבטה בגב,החיים יהיו פחות סבל)

או שיש פקק,והם עומדים באמצע הנתיב וחוסמים את המעבר לדו גלגלי...משום מה זה תמיד מבוגרים או נשים שיושבות על ההגה.(יש גם גברים מפוחדים על הכביש,אבל הרבה פחות)

12 שעות על הכביש ביום....

האחוז של התאונות לא מעניינת,כי חברה בני 18-25 חיים בכביש. 

זקנים לא נוהגים ובקושי יוצאים מהעיר,השוואה לא רלוונטית.

• אהבתי 1
פורסם

דווקא אלה הנהגים שכאשר אנ נתקל בהם - הם הכי מסוכנים.

סופ״ש האחרון, בחור צעיר בכביש סדום/ים המלח, טס ועוקף אותי בחד נתיבי עם פס הפרדה רצוף, כאילו חיים של הורים+2 ילדים לא שווים שקל...

חבל שאין לי מצלמה קידמית בשביל להוכיח את כל הפעמים שדווקא צעירים הם אלה שמסוכנים (אני בן 36, באמצע, לא צעיר, לא זקן).

פורסם

המדינה כבר נתנה דעתה על הנושא ונהגים מבוגרים מחוייבים בבדיקה רפואית כתנאי לחידוש רישיון הנהיגה:

https://www.kolzchut.org.il/he/בדיקה_רפואית_בחידוש_רישיון_נהיגה_לנהגים_מבוגרים

אוכלוסיית יעד ותנאים מקדימים

• בעלי רישיון נהיגה לרכב פרטי (B), משא קל (C1), טרקטור (1), אופנוע (A2,A1,A):
    • מגיל 70 עד גיל 80 יש לעבור בדיקה רפואית ולחדש את רישיון הנהיגה כל 5 שנים.
    • מגיל 80 יש לעבור בדיקה רפואית ולחדש את רישיון הנהיגה כל שנתיים.
  • בעלי רישיון נהיגה לרכב ציבורי (D,D1,D2,D3), כבד (C), גורר תומך (E), בעלי היתר לנהיגת אמבולנס/רכב כיבוי/רכב חילוץ, או מורה מוסמך לנהיגה:
    • מגיל 60 עד גיל 70 יש לעבור בדיקה רפואית ולחדש את רישיון הנהיגה כל 5 שנים.
    • מגיל 70 יש לעבור בדיקה רפואית ולחדש את רישיון הנהיגה כל שנתיים.
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Ido12 כתב:

האחוז של התאונות לא מעניינת,כי חברה בני 18-25 חיים בכביש. 

זקנים לא נוהגים ובקושי יוצאים מהעיר,השוואה לא רלוונטית.

אחוז תאונות נמדד ביחס לכמות הנסועה של אותו פלח באוכלוסיה, לא בהשוואה נומינלית.

לפני שעתיים, Ido12 כתב:

או שיש פקק,והם עומדים באמצע הנתיב וחוסמים את המעבר לדו גלגלי.

אתה מתכוון שהם מפריעים להשתחל בין טורי מכוניות בעקיפה לא חוקית?

אני תמיד אעשה מאמץ להשאיר לדו״ג מקום לעבור, אבל להתלונן כאילו זו זכותך לעבור שם זה כבר מוגזם.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 4
פורסם

בגלל הת'רד הזה אני מקבל מלא פרסומות שמשרד האוצר נותן הטבות מס למי שנולד בין 41 ל-67 :)

לפחות מערכת הפרסום עובדת פיקס

• מצחיק 1
פורסם
לפני 48 דקות, Be roo כתב:

אחוז תאונות נמדד ביחס לכמות הנסועה של אותו פלח באוכלוסיה, לא בהשוואה נומינלית.

אתה מתכוון שהם מפריעים להשתחל בין טורי מכוניות בעקיפה לא חוקית?

אני תמיד אעשה מאמץ להשאיר לדו״ג מקום לעבור, אבל להתלונן כאילו זו זכותך לעבור שם זה כבר מוגזם.

סבבה,בלי הפריבלגיה של לסוע על השול הימיני/להשתחל בפקקים כבר לא יהיו רוכבי דו גלגלי.(יהיה רק לרכיבות ספורטביות בסופש) 

אגב,עוקף כל יום מהשולים ניידות/פקקים והם תמיד זזים לפנות מעבר. 

תחשוב שעל כל דו גלגלי שעוקף אותך בפקק,אתה מרווויח פחות פקק...win win,אז זה מעצבן שיש עפיפונים בכביש שעומדים באמצע הנתיב,ומבקשים שיזוזו ולא מבינים מה אתה רוצה מהם. 

זה אותם אנשים מבולבלים שלא יודעים לשמור על נתיב בכיכר וכדומה. 

נדיר הפעמים שהיה רכב עם אופי שחסם נתיב/גרם לבלום באמצע כיכר כי פשוט אם מתפרץ,נתן גז ולא התלבט שהוא כבר בתוך הכיכר/צומת. 

הססנות בכביש זה הדבר הכי גרוע שיש.

פורסם

אנחנו לא בדיון של הצדקת נסיעת דו״ג בשול או בין נתיבים.

אנחנו בדיון קיטורים על נהגים שמציקים בכביש, והפעם הם קשישים.

• תוכן חדש...