Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דרכון אירופאי נוסף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, יש לי זכאות לדרכון פורטוגלי, וביד (או בכיס..) כבר דרכון אירופאי ממזרח אירופה. שתי המדינות כמובן חברות באיחוד. האם יש טעם/יתרון בדרכון הפורטוגלי בנוסף?

ניסיתי לברר הרבה ולא הגעתי לתשובה חד משמעית 

פורסם

תלוי.

1. מה אתה רוצה לקבל מהאזרחות (=דרכון אבל לא באמת כי אזרחות זה הרבה יותר ממסמך נסיעה)?

אתה מתכנן לעבור לגור באחת המדינות האלה? חשובה לך זכות ההצבעה בהן?

2. מה אתה רוצה לקבל מהדרכון עצמו? הוא נותן לך להכנס למדינות שחשובות לך? לקבל esta לארהב (בעייתי עם דרכון הונגרי למשל)?

3. האזרחות הקיימת מספקת אותך מבחינת המשכיות? אזרחות לילדים, לאישתך..

4. אתה חושש מהתפרקות האיחוד? איך זה ישפיע עליך? (למשל - מתכנן לעבור לברלין או משהו)

בסוף זאת כפילות שלא נותנת הרבה אלא במקרים ספציפיים. האם זה שווה את העלות הגבוהה של הדרכון הפורטוגלי זאת החלטה שלך, וזה בהנחה שתספיק להגיש את התיק שלך לפני השינויים הקרובים. מודה שאני כבר לא בעניינים ולא יודע מה הם, האם הם אמיתיים או הפחדה של החברות כדי שיותר אנשים יגישו תיקים.

פורסם
לפני 13 דקות, DubelBoom כתב:

בסוף זאת כפילות שלא נותנת הרבה אלא במקרים ספציפיים. האם זה שווה את העלות הגבוהה של הדרכון הפורטוגלי זאת החלטה שלך, וזה בהנחה שתספיק להגיש את התיק שלך לפני השינויים הקרובים. מודה שאני כבר לא בעניינים ולא יודע מה הם, האם הם אמיתיים או הפחדה של החברות כדי שיותר אנשים יגישו תיקים.

הם אמיתיים בנוסף משולבים בהפחדה של החברות הללו בשביל לנסות לגזור את הקופון כל עוד אפשר. לא מעריך שיש להם עוד הרבה זמן קיום עם השינויים שנכנסים בפורטוגל, אז הן מנסות למשוך כמה שיותר אנשים שיגישו וישלמו לפחות על החלק הראשוני למרות שעד כמה שיודע לי 99% מהבקשות כבר נדחות/מעוקבות לכל כך הרבה זמן שכבר לא יהיו רלוונטיות.

גם להוסיף למה ש@DubelBoom אמר, ישראלים אוהבים להגדיר את זה כ״דרכון״ נוסף, אבל זה הרבה מעבר, זו אזרחות של המדינה על כל המשתמע מכך, זכויות וחובות.

פורסם

בחלק מהמדינות קבלת אזרחות בדרך של התאזרחות גורצת לאובדן האזרחות הקיימת. לי, למשל, אזרחות גרמנית וזכאות לאזרחות נוספת - אלא שאם אקבל את הנוספת הגרמנית תאבד באופן אוטומטי 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השילוב של דרכון ישראלי ודרכון EU נותן מענה לרוב המדינות/אשרות
אין יתרון בדרכון/אזרחות נוספת של ה EU

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אגרות חידוש זה שטויות. כמה עשרות ש"ח לשמה, אם כי יש ביורוקרטיה שעלולה לעלות פי כמה (לשרוף יום בשגרירות/קונסוליה). 

לדעתי הבעיה המרכזית היא אובדן אזרחות לטובת אחרת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איבוד אזרחות קיים במספר יחסית קטן של מדינות, רובן מאפשרות כמה אזרחיות (לא שמעתי על סיטואציה של אזרחות כפולה כן אבל משולשת לא)

פורסם

מכיר גם משולשת ומרובעת.

אבדן האזרחות, במקרה זה, אינו נובע מריבוי אזרחויות, אלא מרכישת אזרחות נוספת בדרך של התאזרחות (להבדיל, למשל, ממי שמקבל את האזרחות מכוח לידה במדינה או אזרחות של הורה).

פורסם

תבדוק אם המדינה המזרח אירופאית שכבר יש לך דרכון שלה אכן חברה מלאה באיחוד/שנגן. יש מדינות שעדיין חלות עליהן הגבלות על אף שהן לכאורה חברות באיחוד (דוגמא).

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, yoni162 כתב:

תבדוק אם המדינה המזרח אירופאית שכבר יש לך דרכון שלה אכן חברה מלאה באיחוד/שנגן. יש מדינות שעדיין חלות עליהן הגבלות על אף שהן לכאורה חברות באיחוד (דוגמא).

מעניין. מה המשמעות של המשפט הזה ?

Schengen: Romania is currently in the process of joining the Schengen area.

לפי הכתבה הנל כמעט אין מגבלות למשל

בתאריך 17.7.2022 בשעה 14:27, DubelBoom כתב:

תלוי.

1. מה אתה רוצה לקבל מהאזרחות (=דרכון אבל לא באמת כי אזרחות זה הרבה יותר ממסמך נסיעה)?

אתה מתכנן לעבור לגור באחת המדינות האלה? חשובה לך זכות ההצבעה בהן?

2. מה אתה רוצה לקבל מהדרכון עצמו? הוא נותן לך להכנס למדינות שחשובות לך? לקבל esta לארהב (בעייתי עם דרכון הונגרי למשל)?

3. האזרחות הקיימת מספקת אותך מבחינת המשכיות? אזרחות לילדים, לאישתך..

4. אתה חושש מהתפרקות האיחוד? איך זה ישפיע עליך? (למשל - מתכנן לעבור לברלין או משהו)

שאלות מעולות. אנסה לענות בקצרה.

1. לא כל כך, לא לגור ולא להצביע.

2. בעיקר לטייל ואולי רילוקיישן קצר במקום אחר

3. כרגע לא רלוונטי מבחינתי

4. היות ואני לא מתכנן לגור באיחוד לתקופה ארוכה, אין לזה משמעות בעיני. הדרכונים האלה הם בעיקר תעודת ביטוח

עריכה אחרונה על ידי mrmiki1234
פורסם

אמנת שנגן: מדינות שהמעבר גבול בניהן חופשי, לרוב יהיה לא מאויש או שאפילו לא תדע שעברת גבול. אין חפיפה מלאה בין המדינות האלה לבין מדינות האיחוד עצמו. למשל שוויץ שלא באיחוד חתומה על אמנת שנגן - אין ביקורת גבולות בינה ובין מדינות שנגן האחרון שגובלות בה, ורומניה למשל באיחוד אבל לא חתומה על אמנת שנגן ולכן יש גבול בינה לבין הונגריה למרות ששתיהן חברות באיחוד, ותצטרך להציג דרכון במעבר לא משנה איזה אזרחות יש לך.

אין לזה משמעות בתור אזרח. אתה עדיין זכאי לגור ולעבוד באירופה ללא הגבלה בכל מדינות האיחוד (ובתנאים מסוימים גם במדינות שנגן שלא באיחוד). העניין הוא מעבר חופשי של אנשים וסחורות בגבול.

ונשמע לי שדי ענית לעצמך שאין לך צורך באזרחות נוספת.

פורסם
בתאריך 19.7.2022 בשעה 10:39, DubelBoom כתב:

אמנת שנגן: מדינות שהמעבר גבול בניהן חופשי, לרוב יהיה לא מאויש או שאפילו לא תדע שעברת גבול. אין חפיפה מלאה בין המדינות האלה לבין מדינות האיחוד עצמו. למשל שוויץ שלא באיחוד חתומה על אמנת שנגן - אין ביקורת גבולות בינה ובין מדינות שנגן האחרון שגובלות בה, ורומניה למשל באיחוד אבל לא חתומה על אמנת שנגן ולכן יש גבול בינה לבין הונגריה למרות ששתיהן חברות באיחוד, ותצטרך להציג דרכון במעבר לא משנה איזה אזרחות יש לך.

אין לזה משמעות בתור אזרח. אתה עדיין זכאי לגור ולעבוד באירופה ללא הגבלה בכל מדינות האיחוד (ובתנאים מסוימים גם במדינות שנגן שלא באיחוד). העניין הוא מעבר חופשי של אנשים וסחורות בגבול.

ונשמע לי שדי ענית לעצמך שאין לך צורך באזרחות נוספת.

תודה רבה. 

האם זה אומר שאחרי שלושה חודשים של שהות במדינת שנג'ן צריך איזו פרוצדורה? 

בכל מקרה נשמע לי לא סביר, ווויזה לארהב כבר יש לי לעשור קדימה 

פורסם

תלוי מדינה שבה נמצאים ולא תלוי אמנת שנגן. חלקן דורשות רישום בתחנת משטרה בתוך 3 חודשים, חלקן אחרי פרק זמן אחר, וחלקן לא דורשות.

יש על זה הרבה מידע ב europa.eu

• תוכן חדש...