Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית מזגן במאזדה 2 2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לנו תקלה במזגן שלפעמים כשמפעילים אותו הוא לא פועל.

אני אומר לפעמים כי ברוב המקרים הוא כן פועל.

לצערי כל פעם שאני מגיע למוסך הוא פועל והם לא רואים תקלה.

אסביר יותר בהרחבה מה קורה :

כשאני מפעיל את המזגן בכפתור בתא הנוסעים אני שומע את המדחס נדלק וגם המאוורר איפה שהרדיאטור פועל גם כן. אבל אין מיזוג בתא הנוסעים בכלל, זאת אומרת לא יוצא אוויר בכלל.

התקלה מסתדרת כשאני נותן דפיקה באזור למטה בצד מתחת לקונסולה.

כשהמזגן עובד הוא מקרר רגיל

אשמח אם מישהו נתקל וייתן לי כיוון מה זה יכול להיות?

פורסם

נראה שהמפוח בתא לא מופעל יחד עם המזגן. בצע את הניסוי הבא, הפעל את המפוח ידנית לפני הפעלת המזגן, וודא שיוצא אוויר מהפתחים ואז תפעיל את המזגן. אם אתה מזהה אוויר קר מהפתחים, כנראה יש חיבור חשמלי רופף איפה שהוא אל המפוח הפנימי. עדכן את תוצאות הניסוי שהוצע ונתקדם.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, ד ו ד כתב:

נראה שהמפוח בתא לא מופעל יחד עם המזגן. בצע את הניסוי הבא, הפעל את המפוח ידנית לפני הפעלת המזגן, וודא שיוצא אוויר מהפתחים ואז תפעיל את המזגן. אם אתה מזהה אוויר קר מהפתחים, כנראה יש חיבור חשמלי רופף איפה שהוא אל המפוח הפנימי. עדכן את תוצאות הניסוי שהוצע ונתקדם.

טוב ביצעתי

כיביתי את כפתור הAC והפעלתי את האיוורור, הפעם פעל ויצא אוויר, לאחר מכן הדלקתי את המדחס ויצא אוויר קר.

אבל כפי שציינתי לפעמים כשאני מפעיל את המאוורר הוא לא פועל ולא יוצא אוויר בכלל.

פורסם

בתא המנוע יש קופסת ממסרים, קיים שם ממסר בצבע כחול ששיך למפוח.

ברגע שהתקלה קיימת תפתח מכסה מנוע ותיתן לו מכה קלה תראה אם מתחיל לעבוד. דובר בפורום רבות על כך שמגיעים נמלים דווקא לממסר זה. אצלי רכשתי מקורי במוסך מורשה בעלות של 300 ש"ח.

פורסם

לי היתה אותה תקלה בניסאן נוט ולאחר כמה נסיונות של ניקוי מגעים , ניקוי פחמים וכו' שלא פתרו את הבעייה , הוחלף המפוח בשלמותו 

עלות כל התיקונים ביחד 2500 שקל

פורסם

עדין, כתבת שמכה מתחת לקונסולה מסדרת את התקלה. להערכתי בהנחה שהממסר מותקן רחוק מאזור ה"חטפת" המכה בקונסולה , נראה שככל הנראה מדובר בחיבור רופף איפה שהוא.  לגבי המפוח הפנימי, כדי שנבין סופסופ אם הוא תקין, בצע את הניסוי הבא.

הפעיל את המנוע, סובב את כפתור העוצמה של מפוח האווירור מ-אפס לכל אחד משאר המצבים וודא שהמפוח פועל , עשה זאת  כמה פעמים במהלך היום ועדכן. מציע שלא תמהר למוסך לפני שנשלים את הבדיקות שהמשתתפים יציעו כי העלויות יכולות להיות לא קלות לכיס.

פורסם (נערך)

המפוח פועל בכל מצב ובכל עוצמה

ניסיתי כמה פעמים.

אני אנסה לתפוס את התקלה על חם וישר לנסוע למוסך כדי שיאתרו מה זה

דרך אגב מדובר ברכב של אשתי שהעידה שנסעה עם התקלה וכשעלתה על דמפר פתאום הוא התחיל לעבוד

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם

מאחל לך שתצליח לפתור בזול .

כך גם אני חשבתי ללא הצלחה - אותו סיפור , עבד שבועיים פתאום הפסיק . באתי לחשמלאי כשזה קרה "על חם" 
ניקה מה שניקה ולא הצליח

• תוכן חדש...