Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכם, צריכים לקנות 4 צמיגים לסיאט טולדו, מידה 215/45 R16, קוד מהירות ועומס 86H ומעלה. הציעו לי צמיגים סיניים של ROCKBLADE, טוענים שהם איכותיים מאד, וגם הדירוג של יורולייבל לא רע, אבל אנחנו חוששים מסיני. לא נוסעים הרבה, למרות שמתוכננת נסיעה מהצפון לאילת.. הכי חשוב לי בטיחות, צמיג שלא יפתיע ויקרע, וגם עם ציון טוב במדד האחיזה בכביש רטוב ביורולייבל (מיועד גם לנהג חדש, ובכלל חשוב). הגעתי לכמה אפשרויות, אבל חלקן קיבלו ביקורות לא טובות כאן בפורום. למשל דנלופ 800SPFM. אפשרויות אחרות הן קונטיננטל (ContiPremiumContact) עם אחיזה B וצריכת דלק C, אבל רעש 72 שעד כמה שהבנתי זה די רועש.  יש גם קלבר HP4 עם ציון B באחיזה ובלימה, וכן ZE310 FALKEN שקיבל A באחיזת כביש, והרעש 69 דציבלים. ויש גם PIRELI P7. כמו שאפשר לראות הלכתי לאיבוד.. מבינה שיש הפרש גדול במחיר, אבל זו הוצאה של אחת לכמה שנים, ונראה לי חשוב מאד, אז מוכנה לשלם יותר. איזה מהצמיגים האלה מיוצר בטורקיה, ואז עדיף לוותר? למשל אמרו לי שgoodyear  שמיובאים לארץ מגיעים מטורקיה, אז לא כללתי אותם באפשרויות. אם מישהו מכיר משהו מהצמיגים האלה, אשמח מאד לדעתכם, ותודה רבה!!

עריכה אחרונה על ידי גליה15
פורסם (נערך)

כן, מכיר את כל הדגמים שרשמת, חוץ מ Rockblade ( כמה לא מפתיע).

כל מה שתקני:

Falken ZE 310,

Toyo proxes cf2

Kleber HP3

( כנראה, יותר זולים מהיתר ), יעשו את העבודה. מכל אלה הייתי מעדיף את Falken. 

תשתדלו לקנות צמיגים עם קוד עומס 86 ולא 90, לטובת הנוחות.

Continental CPC2 מעולים, אבל זאת כבר הוצאה של500₪+ לצמיג. לשיקולכם.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה רבה לך!

אתה יודע איפה FALKEN ואיפה קונטיננטל מיוצרים? והאם יש ל Continental CPC2 עדיפות על FALKEN, אם נניח את המחיר בצד? דווקא מבחינת דירוג אחיזה אני רואה ש FALKEN מדורג A, בזמן שקונטיננטל מדורג B, ו FALKEN גם שקט יותר

פורסם

פאלקן זאת.חברה יפנית במקור. הצמיגים שמגיעים לארץ מיוצרים או בתיאילנד או בטורקיה.  הדם ZE310 מוצלח מאוד, לא משנה איפה מיוצר .

תמורה מעולה למחיר נוח מאוד.

Continental יכולים להיות מיוצרים במגוון מגינות אירופה:  מגרמניה ועד פולין/ סלובניה. 

לא הייתי נותן יותר מדי משקל לאותיות הדירוגים. 

מניסיון של משתמשים,  Premium Contact2 צמיג משובח. אבל גם המחיר הוא של פרמיום.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

תודה רבה לך!

אגב, אם אפשר ברשותך עוד משהו - איך אפשר לדעת איפה הצמיגים מיוצרים? פשוט לסמוך על המילה של בעל הפנצ'ריה או יש תיעוד שאפשר לראות? ראיתי בפוסט אחר שהמלצת על Goodyear Efficient Grip Perfomance, ואני רואה שיש אופציה מצויינת גם למידה שאני צריכה, אבל המליצו לי להימנע כי מה שמגיע לארץ מיוצר בטורקיה, וזו לא אותה איכות שהייתה כשהגיעו מארה"ב. לפי מה שאתה יודע אפשר להשיג גם תוצרת ארה"ב? ואיך באמת ניתן לדעת? זהו, אשתדל להסתפק בזה.. תודה!!

עריכה אחרונה על ידי גליה15
פורסם

אי אפשר לדעת מראש מה מוכרים בצמיגיות, אבל על כל צמיג מוטבע איפה הוא מיוצר. אפשר להתקשר,  לשאול, ולבקש לראות במקום מה מוטבע על הצמיג ( וגם תאריך ייצור ). תאריך מופיע בצורה של 4 ספרות.  למשל,  1121 זה שבוע 11 שנת 2021

כאן לא ראיתי תוצרת ארצות הברית של Goodyear.

הם יכולים להיות תוצרת גרמניה או מדינה ארופאית אחרת או טורקיה. הדגם הזה שמיוצר בטורקיה יכול להיות בעל מדדים פחות טובים מתוצרת גרמנית, המדדים רשומים על המדבקה שעל הצמיג כאשר הוא מדש.

פורסם

אפשר עוד שאלה?.. לגבי צמיגים מחוזקים, XL. 

אחרי שקראתי הכל והשוויתי החלטנו שנבחר GoodYearEfficientGrip אם נמצא צמיג שלא מיוצר בטורקיה, ואחרת נלך על Falken Ze310 (הקונטיננטל רועש יותר, ורמת הרעש חשובה לנו). אני רואה שהגודייר הם XL, לעומתם הפלקן לא. בפנצ'רייה אמרו לי להעדיף XL. מדובר כאמור בסיאט טולדו, לא סוחבים משאות כבדים, נוסעים מקסימום 10,0000 ק"מ בשנה, כנראה פחות. מידות 215/45. תודה על המענה כאן, עזר לנו מאד!

פורסם (נערך)

בפנצ'ריה ממליצים על מה שהם רוצים למכור או מה שיש כרגע במלאי במחסן שלהם.

אין סיבה לקנות צמיגים מחוזקים עם קוד עומס גבוה ממה שרשום ברישיון, לרכב שלא צריך כאלה, כי הנוחות נפגעת. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

אם כך, אפשר להסיק מדבריך שעדיף לי הפלקון כי הוא לא מחוזק לעומת הגודייר שכן מחוזק? שניהם 90V למרות שמספיק לרכב 86H, אבל לא רואה גם ככה דגם כזה ברוב המותגים (לפלקון יש דגם ZE914 שהוא 86V)

פורסם

עדיף  86V.

אין בעיה עם קוד מהירות יותר גבוה.

כל מה שבעל קוד עומס 90 - מחוזק, גם אם לא כתוב עליו XL.

פורסם

יש פה שני דברים לקחת בחשבון:
בצמיג זהה - עדיף את קוד המהירות הנמוך ביותר שמתאים לרכב שלך.
בצמיגים שונים - אין לזה בהרכח קורלציה, כי יש צמיגים 'נוחים' יותר. לתחושתי - הגודייר, על אף היותם XL, יתנו נוחות זהה עד עדיפה מפאלקן, שאינם מצטיינים בנוחות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תודה לכולכם. בהקשר לגודייר - באחד האתרים שמוכרים צמיגים אמרו לי שמאחר שהרכב נוסע מעט, פחות מ 10 אלפים ק"מ בשנה, אז פחות כדאי גודייר וכנ"ל מישלן, כי יש להם עמידות להרבה ק"מ, אבל אם לא נוסעים הרבה הם מתייבשים מהר יחסית. מהסיבה הזאת המליץ לי יותר על פלקן

פורסם

יש משהו בזה.

פאלקן עולים פחות ויחזיקו את אותן 3-4 שנים עד שיתייבשו.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...