Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלוםלחברי הפורם

, רכשתי לפני כחודש ניסאן קשקאי 2016 . בבדיקה נכתב שמצב המנוע תקין למעט רעשים קלים שיש לבדוק ושריפת שמן. בטיפשותי לא ייחסתי לשריפת השמן חשיבות מרובה מה גם שהבוחן לא הדגיש זאת בפני שזו יכולה להיות בעיה אקוטית. לאחר שלקחתי את הרכב אתמול למוסך לצורך טיפול שגרתי נאמר לי שחסר שמן במנוע והמוסכניק ידע אותי על בעיית שרפת השמן בדגמים האלו. כמובן שהבעלים הקודמים לא יידע אותי בבעיה הזו ושאלתי היא האם זה רלוונטי להגיש נגדו תלונה בגין גילוי נאות שהיה צריך לומר לי? האם יש מקום להגיש תלונה למכון שבדק וואני משוכנע שמכיר את הבעיה ולא אמר כלום? לפי מה שאני קורא ביומיים האחרונים יש לי תחושה שברכב הזה כל רגע יכול ללכת המנוע. מחברי הפורום כאן אשמח לדעת אם אני צודק או סתם פראנואיד.

פורסם (נערך)

אתה לא פרנואיד סתם, יש בעיה רצינית במנועי 1.2 טורבו שיש בקשקאי ובדגמים נוספים של רנו וניסן.

יש תביעה ייצוגית בנושא, תריץ גוגל תמצא הרבה מידע.

לגבי שריפת השמן, המוכר לא מחויב לציין בפניך שיש בעיה כללית במנוע הזה. הוא כן מחויב לציין אם יש בעיה ספיציפית במנוע ברכב שמכר לך, יכול להיות שהיא מזערית והמוכר כלל לא ידע ויכול להיות שהיא רצינית והוא הסתיר (חתמת על זכרון דברים / הסכם מכר שבדקת את הרכב לשביעות רצונך ולא תבוא בטענות למוכר?) . ובאמת המנוע בסיכון והוא לא טרח לספר. בכל מקרה המכון בדיקה כיסה את עצמו חוקית בזה שרשם ואי אפשר לתבוע אותו.

מה שאתה כרגע יכול לעשות בשלב ראשון זה למלא שמן כנדרש ולעקוב אחרי הצריכה.

בדוק שוב שמן מדי כשבוע ותתעד כמה אתה מוסיף וכל כמה ק"מ. 

תסע כ1000 ק"מ ותחזור לעדכן.

אם מדובר על 100 מ"ל חוסר שמן זה לא נורא ואם מדובר על ליטר אז בהחלט המצב לא טוב ומכאן תוכל לחשוב הלאה מה לעשות.

עריכה אחרונה על ידי TZR84
  • רעיון טוב! 1

פורסם

היי,

לא חתמתי איתו על שום דבר.

אני עוד לא יודע כמה שמן הרכב שורף כי עוד לא עשיתי 1000 ק"מ אך במידה והוא שורף ליטר האם להערכתך יש מקום לתביעה .

לפי מה שאני הצלחתי להבין בשרפה של ליטר לכל 1000 קמ הסיכוי שהמנוע ישרוד הוא לא גדול . 

פורסם

ממה שאני מבין, הרכב נקנה מאדם פרטי ולא מהמגרש שמחוייב לספק טופס גילוי נאות ונותן אחריות על הרכב.

לקחת את הרכב לבדיקה במכון.  קיבלת תוצאות בדיקה וקנית את הרכב.

כדי לזכות בתביעה נגד מוכר פרטי, יהיה עליך להוכיח שהוא ידע על תקלה במנוע להסתיר אותה.

איך תוכיח? 

עדיין לא ברור לך מה חומרת צריכת שמן ומה מצב המנוע.

לא מעט מנועי טורבו בנזין צורכים שמן בין הטיפולים בשגרה. 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 15 שעות, KobiR כתב:

היי,

לא חתמתי איתו על שום דבר.

אני עוד לא יודע כמה שמן הרכב שורף כי עוד לא עשיתי 1000 ק"מ אך במידה והוא שורף ליטר האם להערכתך יש מקום לתביעה .

לפי מה שאני הצלחתי להבין בשרפה של ליטר לכל 1000 קמ הסיכוי שהמנוע ישרוד הוא לא גדול . 

מוקדם מדי לדעת, תתחיל במעקב ותחזור לעדכן כמה שמן הרכב צורך. אולי הכמות קטנה והכל בסדר ותהנה ממנו.

לגבי תביעה, כמו שנאמר תצטרך להוכיח שידע על הפגם והסתיר במכוון וזה יהיה לא פשוט. לפעמים במוסכי יבואן יש תיעוד אם הלקוח התלונן על שריפת שמן זאת תהיה אינדיקציה טובה שידע. השאלה איפה טיפל והאם התלונן.

פורסם (נערך)

אין לך שום קייס לתבוע. לקחת את הרכב לבדיקה וקנית . אין מה לעשות.

יש בעיה במנועים האלו. ניסאן ניהיו פחות ופחות אמינים עם השנים.

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
  • 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום רב,

בהמשך לשרשור הקודם נראה שהרכב שורף כליטר שמן לכל 3000 קמ אבל לאחרונה ישנה תופעה חזקה של נקישות/צלצולים במהלך פעולת המנוע.

הנקישות מופיעות כבר בהדלקת המנוע ואפילו לא בעת מאמץ .

לפי מה שקראתי התופעה נגרמת עקב פיח שהצטבר בראשי השסתומים ומסביב לצילנדרים או בתזמון לא נכון של ההצתה.

שאלתי היא האם ניקוי הפיח יפתור את הבעיה ומה העלות הממוצעת של כזה טיפול או שהמנוע גמור ובכל רגע יגמור את חייו?

תודה רבה 

קובי 

פורסם

שלום,

יש לך מושג איזה שמן יש עכשיו במנוע ( המוסך מלא בטיפול לפני 3.5 חודשים)? אי אפשר למלא כל שמן, הוא צריך להיות בתקן מסויים  של רנו גם צריך להוסיף את אותו השמן בדיוק כאשר נוצר חוסר.

אם אין לך מושג או או השמן לא עומד בתקן הנדרש. אתה יכול לנקות פיח ולהחליף שמן לנכון.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

היי,

אני לא יודע איזה שמן בדיוק המוסך מילא כשהוא עשה את הטיפול  אבל אני הוספתי DELKOL W30 שרכשתי בתחנת דלק .

להערכתי זה שמן פשוט  (4 ליטר עלה כ 100 שקלים).

לפי מה שקראתי למנוע הזה צריך את סוג ה W30.

האם יש חשיבות לייצרן או רק לסוג?

אם אני מבין נכון אז ניקוי הפיח והחלפת השמן יפתור את הבעיה . נכון?

תודה,

קובי 

פורסם

לא בטוח בכלל ניקוי פיח יעזור, אבל שווה לנסות.

למנוע הזה לא הייתי מכניס שום שמן אחר שלא עומד בתקן הנדרש, נדמה לי RN17. אתה יכול לבדוק מכל מרכז שירות רנו/ ניסאן או בטלפון במחלקת שירות לקוחות.

אלה השמנים:

https://www.justmotor.co.il/items~140~0~16514-19282.htm

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 54 דקות, KobiR כתב:

היי,

אני לא יודע איזה שמן בדיוק המוסך מילא כשהוא עשה את הטיפול  אבל אני הוספתי DELKOL W30 שרכשתי בתחנת דלק .

תודה,

קובי 

אתה  כנראה לא מבין בשמנים ומוסיף שמן של תחנת דלק שבכלל לא מתאים לסוג מנוע וטורבו הרגיש לשמן שיש ברכב הזה ואחרי זה בוכים למה יש נזק ברכב.

תקנה שמן לפי תקן של רנו RN710 5w40 C3 היום רנו עובדים עם Castrol תקן חדש RN17 

שמן מקורי הוא של ELF .אולי תצליח לרכוש באוטוסטור חולון.

תעשה החלפה של שמן מספר פעמים כדי לעשות ניקוי ושטיפה של מנוע כולל החלפת פילטר שמן בכל סבב ואז תבדוק.

פורסם
בתאריך 16.10.2022 בשעה 11:35, KobiR כתב:

היי,

תודה,

קובי 

זול יעלה לך בהמשך ביוקר חבר. במיוחד במנוע כזה רגיש ומועד לבעיות תשים רק שמן איכותי בתקן שהיצרן דורש.

• תוכן חדש...