Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספארק ידנית שנתון 2010-2015

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב זוח, שישמש אותי פעמיים-שלוש בשבוע לנסיעות בית-ת.רכבת (כ-5 קמ).

לא היתי רוצה לחרוג בהרבה מ10000 ₪. כן אשמח להוציא פחות. 

ראיתי את הרכב שבכותרת ביד 2, קיים בכמויות הזויות . נראה שיש 2 דורות (מנוע 998 ו1.2). 

אשמח לקבל חוו"ד על הרכב, ועד כמה אמין.

גם אם יש לכם עצות מעניינות לרכב זול המיועד לשימוש מועט.

פורסם

זה אותו דור, פשוט מנועים שונים.

הייתי בוחר ב1.2, הרכב די נוח אך המושבים לא תומכים, הייתה בעיה עם דוושת מצמד שיכלה להישבר, היה ריקול בנושא. לדעתי אחלה מיני.

הייתי בודק גם את הפנדה, פחות חזקה אך גם נוחה.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ברשותי ספארק 1 ליטר (LS) שנת 2014. כמדומני שהרכב עבר מתיחת פנים ב 2013. לדעתי בפחות מ 10K זה יהיה רכב מהשנתונים הנמוכים יותר או עם ק"מ אדיר, אבל מי יודע, אולי יש הצעות אחרות.

באופן לא מפתיע הרכב חלש. מתבטא בעיקר בהתחלת נסיעה ובשיוט במהירויות גבוהות. בכל טווחי הבינתיים הכוח לדעתי מספיק.

כפי שאמרו, לא מדובר על רכב נוח במיוחד. עם זאת, לנסיעות קצרות זה מן הסתם כמעט ולא משנה. ביצעתי איתו גם נסיעות ארוכות (אילת).

בגדול אני מרוצה, הרכב עושה את העבודה היטב ובאמינות גבוהה (היו לי 0 בעיות עד היום).

פורסם

יש ספארק דור ראשון 2012 לחבר שלי ונהגתי עליה כמה פעמים, האוטו מרגיש חלש יותר מפנדה\c1\500, כנראה יש לו את המנוע 1000 סמק שמה. האיכות והנראות של הפלסטיקה וכל הבפנים - על הפנים לפי דעתי, מאוד מאכזב ומרגיש גרוטאה. פיאט פנדה תרגיש פי 100 יותר איכותית באותו תקציב, יש יותר כוח והעיצוב והחומרים מעודדים יותר. מבחינת אמינות לא שמעתי ממנו טענות מיוחדות ומבחינת נוחות על הכביש האוטו בסדר גמור. אם אתה רק רוצה גרוטאה לנסוע 5 ק״מ זה יעשה את העבודה אם אתה מחפש אוטו לאהוב קצת יותר אז תנסה c1 דור שני במתיחת תקציב או פנדה דור החדש יותר שקצת קשה למצוא כנראה. בכל הדגמים אני מקווה שאתה מתכוון רק לידני.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

זה מעניין. יש לי גם בן דוד התלונן על איכות הפלסטיקה ברכב. ואילו אצלי - לאחר 90,000 ק"מ וכשהרכב חונה די הרבה בשמש - הכל במצב מצויין, הכל ממש כמעט "חדש", פרט לשריטות יחסית קלות פה ושם שיש בגלל שמדובר בפלסטיק קשיח ולא רך.

פורסם

אם הכוונה לאיכות חומרים, אז בקטגוריה הזאת פלסטיק קשיח חלול שולט-זול.

היתרון של הספארק הוא במנוע 1.2, חזק מהפנדה שהשמינה בדור האחרון ומה- C1 בדור השני, לסיטרואן אמנם מושבים נוחים ותומכים יותר, אך מנוע 3 צילינדרים לעומת 4 בספארק.

הייתי בודק אולי גם משהו מעט שונה, קליאו דור 3, לא זריזה כמו הספארק, אך מושבים עדיפים ונוחות נסיעה עדיפה, יש גם בקרת שיוט למקרה הצורך, זולה לרכישה, מנוע אמין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...