Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחת מחגורות הבטיחות(של הנהג) קצת נפגמה, אני רוצה להחליף אותה, רק הרצועה זה הכל, כל שאר המנגנון עובד באופן תקין.

לא מעניין אותי לשנות צבעים לכן מבחינתי שיהיה בצבע המקורי השחור.

עד כמה זה פעולה מורכבת לביצוע עצמי? את כל הקטע של הפירוק של החגורת בטיחות אני מבין פחות או יותר, הקטע שנראה לי מורכב הוא להכניס חגורה חדשה לתוך המנגנון במקום החגורה הישנה.

אם זה מורכב מדי, כמה אמורה לעלות עבודה כזו ואיפה אפשר לעשות אותה באיזור חיפה-קריות?

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

דווקא ממש לא מסובך (כמובן אם אתה מסתדר עם הקטע של להגיע עד המנגנון)

החגורה מושחלת במנגנון כמו שמשחילים חבל מתיחה/רצ'ט, ובקצה יש לה לולאה קצרה שבה מושחל מוט עגול דק שמונע מהחגורה לברוח מהחריץ במנגנון.

אתה צריך למשוך את החגורה בעזרת פלייר דק או מברג פס קטן בכיוון שבו יש את המוט הנ"ל, להוציא אותו, לשלוף את החגורה מהמנגנון, והשחיל את החגורה החדשה באותה צורה.

חשוב לשים לב לתפוס את הגליל של המנגנון בעזרת כלי נוסף בזמן שאתה מוציא את החגורה, כדי שהמתיחה לא תשתחרר, 

פורסם
לפני שעתיים, רפי לין כתב:

איזה מכונית ומה שנת הייצור?.

לא לשכוח שבחגורות הבטיחות יש מע' קדם מותחן המופעלת בזמן תאונה

וצריך לפעול לפי הוראות ונוהל בטיחות.

בברכה  -  רפי לין

polo gti 2016

לפני שעתיים, chezik כתב:

דווקא ממש לא מסובך (כמובן אם אתה מסתדר עם הקטע של להגיע עד המנגנון)

החגורה מושחלת במנגנון כמו שמשחילים חבל מתיחה/רצ'ט, ובקצה יש לה לולאה קצרה שבה מושחל מוט עגול דק שמונע מהחגורה לברוח מהחריץ במנגנון.

אתה צריך למשוך את החגורה בעזרת פלייר דק או מברג פס קטן בכיוון שבו יש את המוט הנ"ל, להוציא אותו, לשלוף את החגורה מהמנגנון, והשחיל את החגורה החדשה באותה צורה.

חשוב לשים לב לתפוס את הגליל של המנגנון בעזרת כלי נוסף בזמן שאתה מוציא את החגורה, כדי שהמתיחה לא תשתחרר, 

אכן מצאתי סרטון ביוטיוב שמדגים איך לבצע את זה, נראה לא סופר מורכב, אבל לא למתחילים אפשר לומר כי יש הרבה מקומות שזה יכול להשתבש.

צריך לדעת מה העלות הכספית לבצע במקום שיודע כדי להבין האם משתלם מספיק לנסות לעשות לבד או לא.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 10 שעות, ik3 כתב:

אחת מחגורות הבטיחות(של הנהג) קצת נפגמה, אני רוצה להחליף אותה, רק הרצועה זה הכל, כל שאר המנגנון עובד באופן תקין.

לא מעניין אותי לשנות צבעים לכן מבחינתי שיהיה בצבע המקורי השחור.

עד כמה זה פעולה מורכבת לביצוע עצמי? את כל הקטע של הפירוק של החגורת בטיחות אני מבין פחות או יותר, הקטע שנראה לי מורכב הוא להכניס חגורה חדשה לתוך המנגנון במקום החגורה הישנה.

אם זה מורכב מדי, כמה אמורה לעלות עבודה כזו ואיפה אפשר לעשות אותה באיזור חיפה-קריות?

לא מכיר אבל משער שמחייב עבודה של בעל מקצוע שייקח אחריות (ומחיר בהתאם)

ממה שבדקתי בזמנו - מחליפים חגורה כולל מנגנון אבל לא בטוח

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם

העניין שאין שום סיבה לגעת במנגנון הוא תקין לחלוטין, רק החגורה עצמה השתפשפה ויש איזור בה שהאבזם שלה לא עובר חלק על החגורה- מפריע רק כשנכנסים לרכב וחוגרים.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

יש לי אותה בעיה אם רנו ארקנה. להחליף רק חגורה. אבל אני לא מצליח לפרק את החלקים שסוגרים את הגישה לחיבורים של חגורה. מוסכניקים לא רוצים לקחת עבודה ואם כן אז רק להחליף את כל הפריט שעולה 3500 ש"ח, שזה טירוף מסונן. האים הצלחת אם בעיה שלך?

פורסם

העלאת מהאוב שרשור מלפני שנתיים, לא שיניתי.

אבל בגדול אפשר ללכת לסדנאות שעוסקות באביזרים לרכב ולרוב יש להם גם החלפה של חגורות בטיחות- מבדיקה אחרונה שעשיתי המחיר היה 750 לחגורה

פורסם
לפני 5 דקות, ik3 כתב:

העלאת מהאוב שרשור מלפני שנתיים, לא שיניתי.

אבל בגדול אפשר ללכת לסדנאות שעוסקות באביזרים לרכב ולרוב יש להם גם החלפה של חגורות בטיחות- מבדיקה אחרונה שעשיתי המחיר היה 750 לחגורה

איך למצוא את הסדנאות האלה?

פורסם
לפני 22 דקות, chainastole כתב:

איך למצוא את הסדנאות האלה?

חיפוש בגוגל זו התחלה טובה.

בצפון מכיר שיש את אוטוזילה, אישית לא היתי אבל ידידה החליפו לה שם חגורות לצבע אחר

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...