Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך להחליף שלבים בחלון תריסים.

יש לי כרגע כמה תריסים שמצאתי ברחוב ואני צריך לחתוך כמה מהם שיתאימו לחלונות. 

איך בדיוק חותכים את השלבים הללו?

שלבים מפלסטיק

דוגמה מהרשת לסוג שיש לי

6246025-3995.jpg.6206f134fa1483de4753da319977918c.jpg

תודה לעונים

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 שעות, DareDevil כתב:

איך בדיוק חותכים את השלבים הללו

אם אתה צריך לקצר את השלבים על מנת שיתאימו לתריסים שלך אז פשוט עם מסורית קטנה, אין פה איזה משהו מתוחכם.. סתם חתכת פלסטיק

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 33 דקות, Igalz כתב:

אם אתה צריך לקצר את השלבים על מנת שיתאימו לתריסים שלך אז פשוט עם מסורית קטנה, אין פה איזה משהו מתוחכם.. סתם חתכת פלסטיק

תודה על התשובה 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

כמו שאמרו, משורית ידנית. בלבד. 

מאד לא ממליץ להשתמש בכלי חשמלי לחיתוך משהו מפלסטיק, בטח שלא פלסטיק דק. 

החום יגרום לעיוותים בקצוות, וזה החלק הכי פחות בעייתי- הנתזים הלוהטים שעפים לכל כיוון הם הבעייה העיקרית.

כמובן, תלוי בכלי- אבל לא לכולם יש כלים שיכולים לעשות את העבודה בצורה בטוחה (יש "קצת " הבדל בין דיסק, שלכמעט כולם יש,  לבין מסור שולחן...).

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ניסרתי לא פעם פלסטיק עם ג'יגסו. נכון הוא טיפה ממיס את השבבים המנוסרים אבל זה ממש לא מפריע לחיתוך עצמו. כמובן עם לחיצה עדינה על ההדק ומסורית מתאימה (עם שיניים צפופות ולא אגרסביות - יש מצב שבT101AO  אבל אני לא בטוח).

• אהבתי 1
פורסם

תודה לכולם, נקנתה משורית קטנה. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 20 שעות, A_lex כתב:

ניסרתי לא פעם פלסטיק עם ג'יגסו. נכון הוא טיפה ממיס את השבבים המנוסרים אבל זה ממש לא מפריע לחיתוך עצמו. כמובן עם לחיצה עדינה על ההדק ומסורית מתאימה (עם שיניים צפופות ולא אגרסביות - יש מצב שבT101AO  אבל אני לא בטוח).

ג'יגסו עוד בסדר יחסית לזוועה. 

היה היה פעם, עת היותי צעיר וטיפש, החלטתי לנסר משהו מפלסטיק עם דרמל ולהב חיתוך. 

למזלי, היה לי את השכל לשים מגן פנים מלא. חתיכה מומסת של פלסטיק לוהט ניתזה מהחומר ישירות לתוך המגן-פנים שלבשתי והמיסה אותו קצת.

אם לא הייתי לובש אותו, הייתי מסתובב עם צלקת חדשה ומעניינת. אולי היו חושבים שאני זוקו מכשף האוויר האחרון...

ג'יגסו חותך כלפי מטה ולכיוון הרחק מהחותך. אם כבר כלי חשמלי, והחומר שטוח וניתן לשליטה- אז זה סביר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ברווז כתב:

ג'יגסו חותך כלפי מטה ולכיוון הרחק מהחותך. אם כבר כלי חשמלי, והחומר שטוח וניתן לשליטה- אז זה סביר.

מרבית המסוריות לג'יגסו חותכות דווקא כשהלהב עולה. מסורית T101AO חותכת בשני הכיוונים. צורת השיניים שלה מייצרת חתכים נקיים בהרבה (גיליתי אותה בפורום נגרות). אם אני חותך חומר לא עבה, תמיד אעדיף לחתוך איתה כדי לקבל גימור טוב יותר.

t101ao_480x480.jpg?v=1638168202

לגבי הדרמל, תמיד מולבש אצלי מגן כדי שלא אפגע כשאני מתעצל לשלוף את משקפי המגן מהארון.

Buy Electric Grinder Cover Rotary Tool Accessories For Drill Dremel at  affordable prices — free shipping, real reviews with photos — Joom

עריכה אחרונה על ידי A_lex
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אכן, תלוי במשוריות- שכחתי שהסטנדרטיות הן "עולה"... מתרגלים לדברים טובים:lol:

ומגן לדרמל אין לי. גם אם היה כנראה לא הייתי משתמש האמת. לא נראה נוח בשיט... אם כי יש יתרונות לא מבוטלים. 

יופי, שוקל עכשיו לקנות אחד. 

תודה באמת.

:lol:

פורסם (נערך)

you are welcome 😊

תתחיל מלהכין אחד כזה ואז תראה אם בא לך לקנות אחד עמיד יותר:

hqdefault.jpg

כמו שאמרתי, זה נוח כשצריך לעשות משהו קטן ומתעצלים להוציא את משקפי המגן. אבל צריך להלחם במוח של עצמך שרוצה לסובב את הכלי לצד בלי המגן כדי לראות יותר טוב 🤪

עריכה אחרונה על ידי A_lex
  • מצחיק 1
  • תוכן חדש...