Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שעון חום בפלימות' 73

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חברה שלי ירשה את הפלימות' ויולה של סבא שלה ואני הבטחתי לה שאטפל לה בו ואביא אותו למצב של נסיעה. הבעיה הרצינית שהייתה לו היא התחממות של המנוע, כשהאוטו בנוטרל ונותנים לו קצת גז (אין שעון סל"ד אבל בסביבות ה 2000-3000 סלד) השעון חום עולה תוך שניות ספורות לקצה של הרתיחה. אני חשבתי שאולי הרדיטור סתום אז עשיתי לו פלש (ריקון, ניקוי והחלפת מים) ועדיין השעון קופץ לצד הקיצוני של הסקאלה. מאחר שזה לא היה נראה לי הגיוני הנעתי את הרכב אם המכסה פתוח (רדיאטור ) והופתעתי לגלות שלמרות שהשעון משתולל המים עצמם לא רותחים אלה רק חמים מאוד (הכנסתי אצבע לכמה שניות- בלי כוויה) השאלות שלי הן:

1. חשבתי לקנות שעון חדש (כנראה שזה דפוק) ובלדוק מה הוא יראה, יכול להיות שהבעיה לא בשעון אלה ביונט שעל הבלוק? איך בודקים ואם איזה ציוד?

2. האם יכול להיות מצב שהמנוע כן מגיע לחום קיצוני ושהמים לא מתחממים?

שכחתי לציין שיש סרקולציה (המשאבה כן מתפקדת) של המים.

תודה מראש,

אורי

פורסם

תבדוק או שפשוט תחליף את הטרמוסטט - אם הוא תפוס/לא תקין אין כמעט סירקולצית מים (אין תחלופת מים בין ראש המנוע לרדיאטור).

לידיעתך.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

יכול להיות שהשעון מקצר או משהו אחר נותן לו זרם (למשל האולטרנטור/דינמו) ובזה אתה מקבל שעון טעינה ולא שעון חום :-D

המלצה, קח שעון חום חיצוני (בקש שלהשאיל מאיזה מוסך או חבר, או להישתמש באבו-מטר) וחבר אותו ליוניט של החום.

נסה את מזלך בפורום אספנות, ותתחדשו על ה"רכש" החדש!!!

שמרו עליו...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

ירון-בקשר לטרמוסטת שכחתי לציין שקניתי חדש ובאתי להחליפו אבל ברגע שפרקתי את הבית שלו גיליתי שהוציאו אותו כבר, אז העדפתי להשאיר אותו בלי (לפחות עד החורף- אם המנע יחזיק עד אז).

REDBARAN-בקשר לקטע אם הטעינה לא נראה לי (יש גם שעון טעינה והם לא חופפים) אבל אני אבדוק את זה מכדי ליהות בטוח. בעיניין השעון חום החיצוני- אני פוחד אולי שהיונת עצמו דפוק (בכל זאת 30 שנה ו-340 קילומטר), השאלה היא אם אני יכול למדוד את החום של המים ברדיאטור עצמו- זה טופס לגבי המנוע עצמו ??? או אולי להחליף יונט בחדש - אם אפשר למצוא כזה בכלל ואיפה? (זה מנוע 6 צילינדר דגם 225 SLANT SIX)...

- תודה רבה (לגבי הרכש:wink: והתגובות)

בכל מקרה חשבתי לקנות שעון חדש , אמרו לי שזה עולה בסביבות ה70 שקל אני רק מקווה שזה באמת הבעיה ולא היונת.

פורסם

יש לך "רב מודד"? נסה איתו לבדוק היתנגדות כשהמנוע קר. ואחרי זה כשהוא מיתחמם...

נראה לי די סביר שהשעון חום מקבל זרם מהאלטרנטור או ממקור זרם אחר. אם יש לך רב-מודד אתה יכול לחבר אותו לשני ההדקים של המצבר ולראות כשאתה נותן גז הרב-בודד יעלה (כוון אותו למתח DC ! וחבר אותו בקוטביות הנכונה, אדום זה + שחור זה -), סביר להניח בתאום עם ה"מד חום"....

האופיה הפחות חביבה היא להוציא את השעון מהמקום שלו, ולחבר אותו ישיגות עם מעגל נורמאלי ליוניט.

אני ממש ממליץ לך להיכנס ולשאול איזה יוניט מתאים לאוטו שלך ב"אספנות"...

גילי

פורסם

סבבה אני אנסה את הקטע אם הרב מודד (הכוונה היא "פלוק"-נכון?), אם לא אני מסתדר לי -אשקיע את ה70 שקל האלו בשעון ואחבר ישירות ליונית. תודה על העזרה

פורסם

אל תמהר להחליף לשעון חום חיצוני כי עליך גם להחליף את היוניט שמגיע עם השעון החדש ולוודא שהברגתו מתאימה.

מאיזה אזור אתה בארץ?, כי אולי אוכל לכוונך למכוני ספידומטרים לצורכי בדיקה (חינם).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

קשה לי להאמין שהמים מגיעים לרתיחה בתוך שניות ספורות(אם זה ככה, אחלה קומקום יש לך :D )

מכיוון שטמפרטורת העבודה של מנוע היא בסביבות 90~ אני חושב שאתה יכול לשים מד חום(כמו שיש במעבדות) שימדוד את חום המים.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

ELIBABA-תודה על הקישורים, לצערי/שמחתי כבר ביקתי באתרים אלו .

רפי- אני מכפר סבא, כמה לפי דעתך צריך לעלות סט (שעון+יונית+חוט שמחבר)? אולי במקום כל הסיבובים האלו פשוט אחליף הכל וככה אהיה בטוח שזה תקין... (היונט שלי אם ההברגה הקטנה יותר מבין השתיים - אם יש רק שתיים:? )

ASTRA- חבר שלי הציע לשם קצת סוכר ותה לחכות דקה אם רגל על הגז ולנקז הכל לתרמוס :lol: . ונראה לי שמד חום של מעבדה עולה יותר ממה שהאוטו שווה.. אז אם כבר אני משקיע במשהו -נראה לי עדיף לקנות סט לאוטו. :wink: .

שאלה: מתחבר רק חוט אחד למד חום? חשבתי שזה פלוס ומינוס? לפי מה שראיתי יש חוט נחושת אחד אצלי...

פורסם

את הרב מודד אתה מחבר ישירות על היוניט? כי השעון מקבל מתח מהמצבר ומשם זה הולך ליוניט (שמשמש כנגד)...

אגב, יש רבי מודדים שמגיעים עם מד טמפרטורה (בסך הכל B מטאל עם חיבור מיוחד). יחסית די מדוייק, כיוונתי איתו את הטרמוסטט של התנור אפיה שלי :roll:

גילי

פורסם

ASTRA- חבר שלי הציע לשם קצת סוכר ותה לחכות דקה אם רגל על הגז ולנקז הכל לתרמוס :lol: . ונראה לי שמד חום של מעבדה עולה יותר ממה שהאוטו שווה.. אז אם כבר אני משקיע במשהו -נראה לי עדיף לקנות סט לאוטו. :wink: .

שאלה: מתחבר רק חוט אחד למד חום? חשבתי שזה פלוס ומינוס? לפי מה שראיתי יש חוט נחושת אחד אצלי...

לא נראה לי שזה בכלל יקר, יש לנו כזה בבית ספר :-P

זה בסה"כ מד חום פשוט עד 100 מעלות. כל מד טמפרטורה יתאים לך העיקר שהיה עמיד לפחות עד 100 מעלות.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
לא נראה לי שזה בכלל יקר, יש לנו כזה בבית ספר :-P

זה בסה"כ מד חום פשוט עד 100 מעלות. כל מד טמפרטורה יתאים לך העיקר שהיה עמיד לפחות עד 100 מעלות.

איך בדיוק עד 100 אם טמפרטורת עבודה של המנוע היא 90

הוא אמר שהמד מגיע עד הסוף 180-200

לפי דעתי היוניט

אם הכנסת את היד ולא קרה כלום...

זה הבעיה היחידה או שזה הבעיה שאתה לא מוצא לה פתרון

• תוכן חדש...